keski-eurooppa

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 04.01.2010 20:18

antaisiko joku keski-euroopan kävijä vähän vinkkejä.Ensi kesänä olisi tarkoitus reissata asunto-autolla keski-eurooppaa.millainen ajokortti siellä tarvitaan,auton vakuutukset:millaiset pitäisi olla,mitä maata kannattaa erityisesti varoa,ja miksi näin.Miten on koiruuksien laita,meillä matkustaisi mukana kaksi koiraa,miten näiden kanssa? Mikä reitti olisi lapsien kanssa reissaavalta mukavin..aikaa matkan tekemiseen olisi noin kaksi viikkoa.Olisi meille eka reissu tuohon suuntaan,ja ennakkotiedot olis tietenkin mukavia,kiitos jo etukäteen ...

JANHONEN MATTI 04.01.2010 20:58

Suomalainen ajokortti käy nykyisin koko Euroopassa.

Suomalaiset autovakuutukset ovat voimassa Keski-Euroopan maissa. Auton Green Card kannattaa tilata (maksuton)omasta vakuutusyhtiöstä ja ottaa matkalle mukaan. Vakuutusyhtiö on merkitty rekisteriotteeseen, mutta silti. Tilauksen voi tehdä myös netin kautta.

Keski-Euroopassa ei ole maita joita pitäisi erityisesti varoa.

Lemmikkieläinten kuljetuksista saat tietoa www.evira.fi sivuilta. Siellä on selvitetty mikä on lemmikkieläinpassi ja sen hankintamenettely. Ja tiedoksesi, että eläinten kuljetus laivoilla on yllättävän kallista puuhaa. Myös leirialueilla koirista ja kissoista joutuu maksamaan eri maksun. Eli jos on koirille hyvä hoitopaikka tiedossa, niin suosittelen jättämään ne matkan ajaksi hoitoon.

Noista lapsille sopivista käyntikohteista Euroopassa saat tietoa myös hakumenettelyn kautta.

KORPPI SEPPO 04.01.2010 21:29

http://www.voppari.com/

Tuosta linkistä alaotsikot matkailu ja ajankohtaista löytyy erittäin hyvää tietoa.

Luonnikasta reissua.

PASANEN MIKKO 05.01.2010 16:40

Terve! Tuossa jo Matilta tulikin oikeata ja hyvää tietoa reissaajille. Kuitenkin tuohon "koira seikkaan" olisin omakohtaisten kokemusten perusteella "lieventänyt". Tottahan matkoilla koira/koirat oman huolenpitonsa vaatii, mutta jos ei niitä raaski poiskaan jättää, niin ei niiden mukana olo mitenkään "koiraihmisille" ylivoimainen juttu ole. Meillä 6 vuotena koira seurannut kaikki matkat, ei montakaan euroopan maata ole käymättä. Ei läheskään kaikilla camping alueilla peritä maksua koirasta. Tarvittaessa eläinlääkäreitä löytyy helposti, pari kertaa on jouduttu Italiassa ja Itävallassa koiraamme hoidattamaan. (Italiassa hoito ilmaista.) Niin kuin Matti totesi, laivamaksu on mielestäni ja kohtuuton, esim. viime kesänä Hki-Travem. 80eu/sivu! No, mikäs se on hal- paa?

NIEMI ROLF 12.01.2010 12:13

Suosittelisin Autoliiton julkaiseman kirjan "Autoillen Euroopassa" hankkimista. Kirjassa on 260 sivua ja paljon tärkeätä ja käytännönläheistä tietoa. Tutustumalla kirjaan voi välttyä monelta turhalta ongelmalta myöhemmin matkan aikana.

Hankkikaa samalla hyviä karttoja vaikka teillä olisikin navigaattori mukana matkalla. Ja hyvää leirintäalueopasta ei myöskään saa unohtaa.

www.kauppa.autoliitto.fi

RAUTIAINEN KARI 12.01.2010 16:58

No sellanen vinkki että älä ahnehdi niitä maita ja kilsoja. Ei kahessa viikossa mahottomia. Varsinki tää kun suomi on saari, täältä kun seilailee ensin eurooppaan niin ei olekaan käytettävissä siellä kun viikko - puolitoista.

Ota joku selkee ohjelma. Vaikka saksan Romantische strasse, tai joku muu selkee pikkupätkä jonka vetäset. Ajat aamusta muutamia kymmeniä kilsoja ja makaat kuumimman päivän jotta iltasella puuhastelee, sitte seuraavana aamuna aamusta aikaseen liikkeelle kylille ja turuille. Parin päivän välein vaihdat kylää.

Meinaan se kilsojen ahnehtiminen on sellasta että niitä moottoriteitä ja huoltoasemia näkee täälläkin, ei sitävarten tartte mihinkään lähteä.

Joojoo, tiedän, niin mullakin aikanaan ekat reissut oli ajelua mutta...

HAAPANEN TIMO 12.01.2010 18:09

Minäkin varoittelisin kilometreistä. Koirat ja lapset... Monesti olen täällä suositellut ettei päiväkeskiarvo ylittäisi 300km. Tuo kolmesataakin on helposti viisi tuntia, ja joka ainoa päivä. Leiripaikan haku sekä leiriytyminenkin ottaa omansa. @timppa

HALINEN HARRI 12.01.2010 18:58

Olen yli 30 vuotta reissannut Eurooppaa, mutta joka reissulla oppii uutta ja sehän on tämän homman yksi mauste. Aiemmat aiheesikirjoitukset ovat hyviä.
Minä korostan karttojen tärkeyttä. Esimerkiksi viime vuonna ajelin kaikessa rauhassa gps:n avulla kun tienpitäjä kertoi että tästä sitten eteenpäin tie on remontin alla. Kiertotieviitta ohjasi siitä eteenpäin aina seuraavaan kilometrin päässä olevaan risteykseen saakka, muttei siitä eteenpäin.
Olin senverran maalla ettei risteyksissä ohjattu kuin seuraavaan kylään joita etsiskelimme kartastamme tuloksetta. Gps taasen ehdotti, että aja takaisin siihen tientyön alkuun ja yritä uudelleen jos vaikka olisivat saanut korjaukset tehtyä.
Kartta oli Saksan maatasoinen (puoli Saksaa per karttalehti 1x1 m), mutta eipä siitä ollut apua. Eikun tutkimaan missä on aurinko ja sen mukaan noin oikeaan suuntaan ja varttitunnin ajon jälkeen tuli sivistystä vastaan. Autobahnojen huoltoasemilla saa parilla kympillä noin 12 osaista Saksan karttaa jolla pärjää erinomaisesti kunhan löytää edes jonkin kyläpahasen.

JANHONEN MATTI 12.01.2010 19:44

Tässä linkki muutamalle camping-alueelle Keski-Euroopassa. http://www.urlauber-tipp.de/pages/search.php?search_plz_d=23 Linkistä avautuu alueita seuraavasti: Saksa 1170 kpl Itävalta 272 kpl Sveitsi 209 kpl Hollanti 106 Ranska 1

Klikkaa avautuvalta sivulta kohtaa Startseite ja pääset karttasivulle, josta avautuu karttaa klikkaamalla alueen camping-alueet. Sivuilla on myös Saksan postinumerokartta josta aikeaa ko. postinumeron aluella olevat alueet.

JORVA OLLI 12.01.2010 21:02

Terve vaan Harri, vieläkös teet Puulämpö-kauppoja vai oletko jo siirtynyt päätoimiseksi reissaajaksi?

ps. sorry aloittaja, poikkesin hieman aiheesta!

RAUTIAINEN KARI 12.01.2010 21:34

Rolffi unehti mainita että autoliiton kauppaan siis SFC tunnareilla...

LINDBLOM ALF 12.01.2010 22:00

60 km Berliinistä etelään on Tropic Island leirintäalue ja tropiikkipuisto todella isossa hallissa. Nähtävän ja kokemisen arvoinen, leirintäalue uusi ja hyvätasoinen.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 13.01.2010 12:12

Vinkkejä matkan varrelle, missä poiketa, jos kiinnostaa: http://www.saunalahti.fi/hamal0/

HALINEN HARRI 13.01.2010 13:11

Minäkin pyydän anteeksi aiheesta poikkeamisesta. Ollille: Läksin varhaiseläkkeelle ensimmäisenä "laillisena" päivänä 1.1.2009.

SILMUNEN HANNU 15.01.2010 16:23

Hei! Kyselit mikä reitti olisi mukavin.Antaisin neuvoksi, että kuunnelkaa itseänne, miettikää miksi ylipäänsä haluatte lähteä Keski-Eurooppaan.

Haluatteko nähdä mahdollisimman monta maata, isoja tunnettuja kaupunkeja, kuuluisia nähtävyyksiä, erilaisia luonnon ilmiöitä kuten Alpit, Hollannin kanavat tai Atlannin rannikon vuorovesi-ilmiön taikka tippukiviluolia ja massiivisia vesiputouksia? Historiallisia kaupunkeja ja linnoja, eläintarhoja, museoita, huvipuistoja, puutarhoja, viinitarhoja, oliivilehtoja? Tai ihan tavallisia pieniä kyliä ja maaseutua, mitä voi polkupyöräretkillä haistella ja istahtaa välillä vastaan tulevan kylän kahvilaan nauttimaan paikallisia herkkuja? Keski-Euroopassa on tätä kaikkea, ja paljon muuta.

Yhdelläkin kahden viikon reissulla voi tehdä, nähdä ja kokea paljon, mutta silloin matkaa täytyy suunnitella tavallista enemmän. Joko niin, että ajaa kaiken kaikkiaan mahdollisimman vähän tai sitten niin, että ajaa moottoritietä suoraan seudulle, mitä haluaa tarkemmin kierrellä ja viipyy siellä maximi ajan, ja nopeasti sieltä suoraan kotiin.

Tietenkin voi tehdä laajamittaisen kokokeskieurooppa kerralla kiertueen, mutta silloin täytyy tykätä autossa istumisesta. Olemmepa itse kerran kahden viikon reisulla käyneet Napolissa, ja se oli onnistunut matka. Mutta se vaati kirkkaan näyn siitä mitä tahtoo:)

Suunnittelun iloa! t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.