Latviaan kesällä

FOXELL MIKAEL 03.01.2010 16:25

Onko kellään vinkkejä Latvian matkalle ensikertalaisille, suosituksia leirintäpaikoista ja varsinkin lähellä Jelgavaa. Mukana matkustaa myös koiria. Kaikki vinkit ja info on tervetullutta.

Ela

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.01.2010 17:47

Tuolla on muutama Latviankin paikka: http://www.saunalahti.fi/hamal0

AHOLA JARI 06.01.2010 23:50

Kovin paljoahan Latviassa ei ole karavaanareille tarkoitettuja leirintäalueita. "Teltan" kuvalla varustettu liikennemerkki ei vielä sitä takaa - pitäisi löytyä "asuntovaunun" -kuva. Hienoin (Latviassa) näkemäni l-alue löytyy Ventspilsistä, ja koko kaupunkin on hienoimmasta päästä. Tuolta muuten on lauttayhteys Saarenmaahan, jos eri reittejä meno-paluulla haluaa. Meillä Riiasta/Jurmalasta Ventspilsin kautta matka jatkui Liepajasta Liettuaan; Klaipeda-Kuurin kynnäs, jne..

Meillä kun kulkee mukana 2 koiraa saa olla tarkkana leiripaikkojen kanssa, sillä kaikkiin ei saa viedä niitä. Tosin ei ole Laviassa, vaan Lietuassa käynyt näin (Vente). Mutta rahastaa osaavat niistä kaikkialla liki aik. ihmisen verran.

Muutenkin koirien kanssa huomaa, että balttian maissa kytkettynä oleva talutettava koira kierretään jalkakäytävillä aika kunnioitettavasti.

Kahden koiran kanssa (ja lasten) kanssa parhaimmaksi sekä edullisimmaksi lautaksi Hki-Tal -välillä on tullut Viking Xprss, kun koirista ei mene lainkaan maksua, koska ne saavat olla m-autossa tuon lyhyen välin. Hitaammilla lautoilla (Eckerö ja Tallink) menee maksu per koira sekä on hyttipakko.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.