Autovakuutukset baltian maissa ja Puolassa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.01.2010 20:01

Kuinka moni on havahtunut nelinkertaiseen omavastuuseen baltiassa ja Puolassa? Lisäksi jollakin vakuutusyhtiöillä on 20 - 25% omavastuu varkaustapauksissa. 25% kirpaisee jo aika kovasti jos kalusto viedään, summa on pahimoillaan kymppitonneja.

Tässä olis liitolle toiminnan paikka saada kohtuulliset ehdot aikaan, edes yhteen yhtiöön, eli samat säännöt baltiaan ja Puolaan jotka koskevat muitakin EU-maita.

Uskoisin usemman kuin yhden karavaanariperheen siirtävän vakuutuksensa yhtiöön joka tarjoaa yllämainitut edut.

Tähän voisi sitoa myös jatkuvan matkavakuutuksen saannin yli 70 vuotiaana, kun tässä ei enää nuorru (ainakaan nvuosissa) vaikka ei tuo aika vielä ole lähelläkään, mutta koskenee jo joitakin matkailevia jäseniä.

Itse aion tutkia noiden vakuutusyhtiöiden pienellä kirjoitetut säännöt ja vaihtaa yhtiötä paremmat edut tarjoavaan, huomioiden hinnan.

ANTTILA MARKKU 01.01.2010 20:13

Eipä taida löytyä suomessa toimivaa yhtiötä joka myöntää kyseisiin maihin pienemmällä omavastuulla vakuutuksen.Olen vähän hämmästellyt miksi vastavaa korotettua maksua ei käytetä muissakin entisissä neukku maissa ja turkissa.Kyse on ihan todellisesta riskistä siellä on todella paljon noita ihmisiä joilta puuttuu oma Esko Aho,tai sitten se on juuri sitä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.01.2010 20:15

Kaikilla ei ole tuota prosenttiomavastuuta.

ANTTILA MARKKU 01.01.2010 20:20

Ai.Luulin(huom)että se kirjaan merkitty omavastuu nelinkertaisena on kaikilla.Osassa maita se tais olla kaksinkertaisena.

KORPPI SEPPO 02.01.2010 00:39

.... vie kalustonsa vain sellaisiin paikkoihin, että ei todennäköisesti tarvitse sitä vakuutusta?

Mutta mitä noihin matkavakuutuksiin taas tulee, niin mistähän saisi vakuutuksen, joka kestää vaikka koko vuoden mittaisen matkan? Ilman lisämaksua? Nyt on ryhmävakuutus. Enintään 45 päivää. Ei riitä mihinkään. Saati yli 7-kymppisenä?

NYYSSÖNEN KAJ 02.01.2010 10:52

TeVa vakuutus 70-luvulta joka on edelleen voimassa IF nimellä on koko maailmassa 150€ omavastuu ja lasivakuutus ilman boonusmmenetystä.

Vahiko vain ettei tällaisia vakuutuksia ole saanut uusina enään vuosikymmeniin.

JANHONEN MATTI 02.01.2010 11:34

Kilpailutin vakuutukseni menneenä syksynä mm. siitä syystä, että halusin autooni tuulilasivakuutuksen ja itselle jatkuvan matkavakuutuksen. Kisan voitti Turva. Otin itselle matkavakuutuksen enintään 45 pv/sama matka jolloin vuosimaksuksi tuli 64 e/vuosi. Riittää minulle tässä vaiheessa.
Jatkuvan matkavakuutuksen olisi saanut myös enintään 3 kk/sama matka. Tämän vakuutuksen vuosimaksua en kysynyt. Vakuutusehtojen mukaan jatkuva matkavakuutus on Turvassa voimassa 85 ikävuoteen saakka, jos vakuutetulla on samaan aikaan Turvassa myös kotivakuutus. Ilmeisesti vakuutusmaksut kuitenkin nousee asteittain 70-85 ikävuoden välillä riskin kasvaessa.

Kaikkihan on vakuutettavissa - myös vuoden matka, mutta siitä varmaan pitäisi pyytää ihan oma tarjous vakuutusyhtiöiltä.

NOVA KAI 02.01.2010 20:00

Veritas antaa kaskon ilman korotettua omavastuuta baltiaan.Venäjälle on jonkunlainen korotus tiedossa.Tarkemmat tiedot saa kysymällä, voin suositella yhtiötä.

ANTTILA MARKKU 03.01.2010 12:59

Oletko joutunut asioimaan vahinkoasiassa kyseisen yhtiön kanssa.Se mielestäni on tärkein pointti vakuutuksessa,kuinka vaikeaa korvausten saaminen ja käsittely on.Ainahan voidaan olla sitä mieltä että"fennia ei korvaa mitään"toden näköisesti kaikkien yhtiöiden kohdalla pyyntö ja korvaus ovat eri suuruiset.(olen nähnyt tällaisen teippauksen erään mesen kyljessä)

STRÖMMER HEIKKI 06.01.2010 14:25

Lisä-omavastuu johtuu varmaankin todellisesta riskistä. Vakuutusyhtiö luonnollisesti haluaisi myöntää vain vakuutuksia joiden perusteella se ei joudu koskaan korvaamaan mitään, ja rahaa vain tulisi ovista ja ikkunoista. Mä, tai oikeammin me vaimon kans kyllä otimme tietoisen riskin kun lähdimme Kroatiaan Puolan kautta viime syyskuussa. Laivamatka Gdyniaan oli niin paljon lyhyempi kuin Travemundeen. No menomatkalla mentiin kyllä suorinta tietä Saksaan, mut paluu tehtiin Puolan halki, enkä kyllä suosittele. Tiet on aika huonoja, mut paljon parjatut puolalaiset rekkakuskit ovat kyllä paljon ystävällisempiä ja kohteliaampia kuin suomalaiset. Jos jostain löytyi leirialue, se oli syyskuun lopulla kiinni.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.