v.2010

LAHIKAINEN PENTTI 01.01.2010 17:50

Antoisaa matkailua v. 2010. Teemme n. 1kk lomareissun, alkaen 4.5.2010, ja suunnitelmissa on ajella Ruotsin/Tanskan kautta Saksaan, Goslar/Harz, Mosel, pohjois Ranska, Belgian Brugge, ja sieltä Tanska/Ruotsi takaisin, Suomi nimisestä saaresta seilataan Naantali-Kapellskär ylitystä käyttäen. Reitti on varmasti monelle konkarille puuduttavan tavallinen, mutta meille "noviiseille" reitin varrelle (tai suunnilleen) osuvista nähtävyyksistä ja suositeltavista leirialueista olevat kokemusperäiset tiedot ovat hyvin tärkeitä. Kuulisimme vielä mielipiteitä ACSI-kortista, sekä siitä että minkä verran niitä sesongin ulkopuolisia leirialueita on, joista saa kortilla alennusta. Kiitollisina vinkkejä odottelevat Pikke ja Pena 60v.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.01.2010 19:42

Täytyy taas mainostaa josko tästä olisi iloa http://www.saunalahti.fi/hamal0

KORPPI SEPPO 02.01.2010 22:19

http://www.campingcard.co.uk/gb/en/europe/

Tuossa linkissä on kaikki ACSI-alennusta antavat alueet. Sieltä löytyy aukioloajat, alennusajat ja palvelut. Myös sijainti koordinaatteineen.

Jostain syystä vuodenvaihteen aikana, linkki ilmoittaa erroria. Mutta toivottavasti saavat pyhien jälkeen toimimaan. Minä olen siirtänyt sieltä karttaohjelmaani kaikki Espanjan ja Portugalin ympärivuotiset alennuspaikat.

Luonnikasta reissua

KORPPI SEPPO 04.01.2010 11:50

Nyt tutkimaan alueita.

LAHIKAINEN PENTTI 04.01.2010 19:55

Kiitos Seppo, nyt on hyvä suunnitella yöpymispaikkoja ja laskeskella saako kortilla sen edullisemmin, jos sitten joutuu poikkeamaan paljonkin suunnitellulta reitiltä. Mutta ei se kyllä kovin huonolta näyttänyt, kun sitä pikaisesti vilkaisin.

Olisiko kellään tietoa tuosta pohjois-Ranskasta, eli Pariisin yläpuolelta, että onko siellä mitään vai ajetaanko suoraan Belgian Bruggeen. Ajatuksia,,kokemuksia... t: Pikke ja Pena 60v.

JANHONEN MATTI 05.01.2010 12:40

Tässä linkki josta saat lisätietoa tuosta Moselin alueesta. Siellä voi yöpyö m-autojen P-paikalla, Stellplatzilla tai Camping-alueilla. On vara valita. Varatkaa aikaa ja nauttikaa. http://www.mosel-reisefuehrer.de/ Harvassa paikassa Euroopassa matkailujoneuvoilla liikkujat on niin hyvin huomioitu, kun Moselin laakson kylissä ja kaupungeissa. Trierissä Moselin yhtyy Saar-joki jonka varressa on mm. Willeroy&Bock:n tehtaat, tehtaanmyymälät ja erittäin hieno keramiikkamuseo. Kannatta käydä katsomassa jos sillä päin liikkuu.

Ette kait aio jättää Pariisia käymättä kun tuonne asti menette. Tässä yksi vinkki camping-alueeksi, Camping International www.campint.com. Alue sijaitsee Pariisin länsipuolella Seinen saarella. Lähellä olevalta Maisons Laffitten asemalta on 20 min junamatka RER-junalla Pariisin keskustaan. Ja siltä taas pääsee RER-junalla 20 min vaikkapa Versaillesiin.

Hämäläisen Markun sivuilla kannattaa poimia kohteeksi vaikkapa luostari Mon Saint-Michel ja amerikkalaisten Colleville-Sur-Mer -hautausmaa. Ja varsin lähellä ovat myös Normandian maihinnousupaikat eikä mielenkiintoinen Cherbourgaan ole kaukana.

Kun Bruggeen menette niin kannattaa poiketa myös Hollantiin josta löytyy monta mielenkiintoista paikkaa. Keukenhof sulkee ovensa jo 16.5.2010 mutta löytyyhän sieltä mm. Amsterdamin, Goudan ja Edamin kaupungit. Kaikki hyvin mielenkiintoisia paikkoja. Hollanti jo sinällään on hyvin mielenkiintoinen kohdemaa kanavineen ja tuulimyllyineen.
Ja paluumatkalla voi poiketa vaikkapa Hollannin suurella padolla, jossa voi pysähdellä ja katsoa kun meri yrittää voittaa suomalaisen kiven.

LAHIKAINEN PENTTI 05.01.2010 20:26

Kovasti paljon kiitoksia Matti näistä vinkeistä, ollaan toki ahkerasti kahlattu noita Markun mainioita linkkejä, mutta sitten tulee taas vastaan aika, eli kun kerrankin saa järjestettyä koko kuukauden loman niin se pahus jää taas liian lyhyeksi, ollaan suunniteltu että veitettäisiin useamman vuorokautta Moselin rannoilla, ja ehkä vähän siitä Reiniäkin alaspäin, mutta siitä Pariisista ei vielä tiedä. Matkamessuja odotellen. Pikke ja Pena

HAAPANEN TIMO 06.01.2010 10:02

Mun mielestäni jos jakaa arvioidut kilometrit matkapäivillä, luku ei saisi ylittää 300 km.

Kuukauden reisulla pitää olla sanaristikko- ja lueskelukupäiviä, ei tahdo pää ottaa vastaan uusia elämyksiä päivästä toiseen. @timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2010 10:39

Jos saatte bongattua kaikki paikat kuukauden reissulla, rikkomatta nopeusrajoituksia,niin nostan hattua. Meinaan ne paikat on koluttu aika monen vuoden kuluessa.

Vinkit on tarkoitettu matkan varrelle ja useamman reissun käyttöön.

LAHIKAINEN PENTTI 06.01.2010 13:14

Joo, ei ole tarkoituskaan ajaa pää punaisena joka paikaan, kun pääkohde on meillä Mosell ja sen ympäristö, mutta tullaan toki lännen kautta eli pohjois Ranska, Belgia, Hollanti poispäin. Nämä Markun ja muiden vinkkaamat kohteet ja ajatukset vaan ovat erittäin hyödyllisiä tälläiselle vähemmän kierreellelle, kun tekee reissu suunnitelmia. Antakaa tulla vaan lisää ajatuksia, ym. Pikke ja Pena

SILMUNEN HANNU 15.01.2010 19:53

Hei! Täytyy tunnustaa, että vähän kateeksi käy, kun maltatte rajata reittinne noin maltillisesti. Kuukaudessa noilla main ehtii nähdä ja tehdä vaikka mitä!

Harz-vuoristo on aina meiltä uupunut, ja nyt, joulumatkalla asiaan piti tehdä muutos. Ruokamyrkytyksen vuoksi aika jäi vain vuorokaudeksi, ja silloinkin olosuhteet olivat hieman tavallisuudesta poikkeavat, sillä lunta oli juuri satanut niin paljon, ettei asuntoautolla päässyt juuri minnekään. Eivät nimittäin hoida talvikunnossapitoa ihan suomalaiseen malliin:)

Sen verran kuitenkin näimme, että uudelleen varmaan menemme. Alue on kiehtova sekoitus sankkaa metsää, ristikkotalo-kaupunkeja ja pikkukyliä, vanhaa teollisuutta sekä uusia huvituksia niin kuin kesäkelkkaratoja. Seutua hallitsevat Pohjois-Saksan korkein vuori Brocken sekä noidat. Brockenille pääsee höyryjunalla tai kävellen, ja noitien uskotaan elelleen ennen muinoin alueella.

Kun Brockenille emme ehtineet, olisimme halunneet kiivetä noitien tanssikalliolle, Hexen-tanzplatzille Thalen pikkukaupungin kupeessa. Polku sinnekin olisi ollut mahdoton, mutta pääsimme sentään kiipeämään Rosstrappenille, Bodejoen rotkon reunalla, 1,5 tunnin kävelymatkan päässä keikkuvalle näköalapaikalle, noitien tanssikalliota vastapäätä. Huikeat maisemat pimeällä ja lumisateesakin!

Bode-joen rotkoa myötäilee myös 8km hieno kävelyreitti, ja Thalessa yövyimme luostari-campingin matkaparkissa. Viihtyisä paikka aivan pikkukaupungin sydämessä. Läheinen Quedlinburgin kaupunki myös hyvin kaunis, siis kapeita katuja ja ristikkotaloja. Seudulla on Brockenin höyryjunan lisäksi myös toimivan tuntuinen paikallisjuna tai kiskobussiliikenne.

Me ostimme moottoritien huoltikselta Allianz firman kartan, "Harz, Die Freizeitekarte 1:100 000". Se kattaa koko seudun, mutta soveltuu vaikka pyöräretkien tekoon. Siihen on myös merkitty 66 erityistä nähtävyyttä sekä 10 pyöräreittiä, ja sen mukana tulee vihkonen, missä nämä kohteet tarkemmin esitellään. Näkyy seudulla olevan mm tippukiviluolia ja linnoja edellä mainitun lisäksi.

Siellä varmaan saa aikaa kulumaan vaikka kuinka kauan. Matkaparkkeja ja leirintäalueita on runsaasti.

Pohjois-Ranskassa Reimsissä on mahtava, todella mahtava katedraali, ja Atlannin rannalla heti Calaisin eteläpuolella hienot kävelyreitit niityiää kalkkikivikallioden päällä Cap Blanc Nezistä alkaen.Edellis jouluna näimme meressä lauman hylkeitä leikkimässä juuri siellä.

Le Treport on meistä ollut mukava pieni kalastajakylä, minkä ympäristössä on myös kivoja kävelyreittejä. Ja Etretatissa on kuuluisat kalkkikivikalliomuodostelmat. Siellä pääsee laskuveden aikana kävelemään yhden kallion sisään louhittua tunnelia myöten sen toiselle puolen, rannalle, mihin muuten ei ei mitenkään pääse. Tunnelissa on myös hätäsuoja, pieni luola mihin vesi ei nouse nousuvedenkään aikana, jos siis on vahingossa liikkellä väärään aikaan. Hyviä hermoja kai siinä luolassa tuntikausia värjötellessäkin ihmiseltä vaaditaan!:)

Brysselin vanhakaupunki on, Bryggen lisäksi, näkemisen arvoinen. Mielenkiintoinen on myös Europarlamentti-rakennus, ja sinne järjestetään turisteille opastettuja kiertokävelyitä. Ei kuitenkaan kovin isoon osan rakennusta, mikä on sääli, sillä se on sisältä aika jännä.Mutta kuitenkin.

Namurin alapuolella Dinantin pikkukaupunki kaunissa kapeasa jokiuomassa on saanut meidät mutaman kerran muutamaksi tunniksi vieraikseen, ja kerran satuimme vahingossa kaupungin yläpuolen linnalle iltana, jolloin siellä järjestettiin "valo- ja äänishow", sellainen missä muhkea musiikki ja loisteliaat valot täyttävät koko maiseman ja täydentävät toinen toisiaan.

Ja onhan siinä lähistöllä Luxenburg... Ja kyllä muistan meidän ajaneen kiehtovalla maasedulla läpi monen kivisen pienen kylän matkalla kohti Pariisia, mutta en niitä sen tarkemmin osaa nimetä. Toki sielläpäin on myös tlsiäkin kyliä, peltoja ja teollisuutta, mutta eksymällä pikkuteille voi aina löytää jotain jännää.

t.Kaarina

JALONEN KARI 15.01.2010 21:38

Brockenin höyryveturimatka oli kyllä unohtumaton reissu. Wernigerodesta ei löytynyt kunnon parkkia mutta ajamalla vuorta ylös radan sivua Drei Annen Hohenin väliasemalle löytyi asemalta maksullinen iso parkkipaikka tai 3 km asemaa ennen hotellin parkki oikealla puolella , jossa voi pitkin päivää katsella ohi ajavaa "lapsuuden ihannetta" ja yöpyäkin. Ilma Brockenilla oli valitettavasti kurja, vettä lensi vaakasuorassa ja ainoa kahvila "pullollaan" mutta junat kulkivat tiheään.

SILMUNEN HANNU 15.01.2010 22:22

Siellä taitaa ne noidat pitää peliään ja järjestää ihmisten iloksi hurjia kelejä:)

Me oltiin siellä nyt maanantaina, ja koko Saksa näytti olevan aikamoisen lumikaaoksen kourissa. Siellä ei lunta näköjään kuljeteta esim.kaduilta pois, aurataan vain, niin että kadut kapenevat ja kapenevat, eikä minnekään mahdu pysäköimaan.

Ajelimme Goslaria hetken aikaa, kun siellä piti olla matkaparkki, mutta ei siellä ollut kuin kadun varret täynnä kinoksiin hautautuneita autoja, hyvä kun mahduimme ajoradalle yksinämme. Kolme camppäriä jamatkaparkkia jouduimme hylkäämään kun ei niitä oltu aurattu.

Moottoriteillä ajoimme puolet Saksaa 60km tunnissa, ja rekkoja oli linkussa ja nokallaan ojassa n50 kilometrin välein. Tiet olivat mustia, märkiä ja niin liukkaita, ettei missään koskaan aiemmin moista koettu. Ovat vissiin suolanneet väärällä hetkellä...huh huh..

Meillä oli mastercard, visa ja visa electron, ja esin Kaufland ruokakauppa ei huolinut niistä mitään.

Oltais haluttu kävellä ylös Brockenille ja tulla alas junalla, mutta täytyy koittaa joskus uudelleen kun ei ole lunta:)

t.Kaarina

ARO PERTTI 16.01.2010 02:19

Hei Kaarina ja Co .Yleensa lahella Kauflandia on Otto reika ja sielta saa kortilla rahaa.

Taallapain maailmaa ei ole lunta,eika taida aivan lahitulevaisuudessa sataakkaan. Suolatkin on pussissa ja vuoria nakyy ikkunasta.Saaren korkein vuori on yli 3000 metria.Aktiivi tulivuori joka purkaantui viimeksi n. 30-vuotta sitten.Lampotilat vaihtelevat +25-30 C valilla ja merivesi on tasaiset +28 C.

Sadekausi on alkanut ja kahdessa viikossa alkoi kaikki kasvamaan turbo vauhtia. Ulkopuolella on pieni terassivijema josta jo ensisatoa korjataan.Yleesa jokaisessa talossa on omasta takaa,bananit,rambutanit,paratiisiomenat,kookospahkinat ja monta muuta hedelmaa joiden nimet ovat hukassa.

Vesimelonit ovat todella hyvia,makeita ja mehukkaita.Saarella kasvatetaan jopa mansikoita, jotka tosin eivat ole erikoisen hyvia.

On todella kaynyt mielessa muuttaa tanne asumaan pysyvasti. 8-kuukautta taalla 4-kuukautta Euroopassa.Taalla parjaa pienellakin elakkeella hyvin ja vahan paremmalla kuin mijonaari.

Sijoitin rahaa paikaillis pankkiin sidotutulle tilille vuodeksi.Korko 21%,jos tarpeeksi sijoittaa niin koroillakin elaa.Ostin myos kaytetyn moottoripyran vm-05 Suzuki, hinta 700 euroa.Ruoka on meikalaiselle erittain halpaa.Baksosta (paikallinen nakkikieski) saa valmista ruokaa alken 35 centtia.

Kavin paikallisella laakarilla hakemaassa B-hepatit piikin lapsenlapsi Pauli oli mukana ja laaketta ihottumaan. Koko lysti maksoi 15 euroa.

Paulin aidin yksi tadeista joutui sairaalaan, koko suku kavi sairaalassa ja aina yksi ihminen paivysti yota paivaa vuorotellen,vaikka sairaus ei ollut mitaan oikein vakavaa.

Harvinaista Suomessa ? Tietenkin on taalla haittapuoliakin, niinkuin etta kaikki tavarat ja ruoka ovat yhteista. Tannekin tulee useasti Paulin ja Karinan (toinen lapsenlapsita) sukulaisia ja ystavia ,jos ruokaa esilla syovat kayvat pesemassa hampaansa ja lainaavat hammasthnaa.Tama on yleista saarella ja ensi alkuun outoa tottumattomalle.

Tulipas pitka lorina,ensikerralla lisaa.Koittakaa kestaa kohta saapuu kevat pohjolaan. :)

SILMUNEN HANNU 16.01.2010 13:24

Hei Pertti! Toki tiedän, että Saksasta löytyy pankkiautomaatteja, mutta itse ainakin olisin iloinen neuvosta, että "Hae rahaa ENNEN saksalaiseen ruokakauppaan menoa" , meinaan, ei ole kiva niitä ostoksiaan takaisin roudata, kun ei niillä sikäläisten kauppojen kassoilla ole MINKÄÄNLAISTA tilaa kenenkään ostoksille, kassan jälkeenhän on parikymmentä senttiä hihnaa, joten kiirettä saa siellä pitää tavaroitaan pakatessa... Siksi minä neuvon, kun ajattelin että ehkä joku siitä hyötyy...:)

Varmaan siellä ikuisessa kesässä on kiva asustella ja yhteisöllisyys tuntuu mukavalta, toisista välittäminen. Mutta varmaan siellä on ennen kaikkea siksi niin antoisaa, kun rakkaat sukulaiset ovat siellä, ja sitä kautta väylä paikalliseen elämään olemassa?

Mutta uskp tai älä, Harz-vuoristossa oli mahdottoman kaunista, samoin jopa täällä lounaisessa Suomessa! Ihan uskomaton lumikuorrutus kaikkialla! Joten nyt hiihtämään ja nuotiolle nautiskelemaan!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 16.01.2010 16:03

Sen unohdon eilen mainita, että sinne noitien tanssikalliolle ja moneen muuhunkin korkealla sijaitsevaan paikkaan pääsee myös tuolihisseillä. Näin talvella vaan kaikki eivät ole lainkaan käytössä, ja osa vain viikonloppuisin.

t.Kaarina

ARO PERTTI 17.01.2010 01:41

Mango ja Papaya oli kaksi niista unohtuneista hedelmista ja G.Adung on korkeimman vuoren nimi (3142 m)korkea.

Kavin eilen illala kuuntelemassa Intian valtameren sointuja. latinomusiikin kera. Yritin videolla tallentaa meren mutta taisi olla liian pimeaa. Aaltojen soinnut kuitenkin on tallessa.Tuuli oli navakka ja leppoisan lauhea,meikalaisen iholle oikein mukava.Paikallisilla oli villa myssyt ja tuulitakit paalla.Lampotila n. +26 C.

Tanaan on tarkoitus lahtea lapsijoukon (11) kanssa paikalliseen uimalaan Air Saniin.Takalaiset tykkaavat siita kun vesi on vahan kylmenpaa kuin muualla. Se tulee vuorilta ja sisaltaa kaikenlaisia terveydelle hyvaksi todettuja mineraaleja.

Hartz on nahty ja kauniiksi todettu, varsinaisuomesta on Liedon maisemat tuttuja, siella on myos mokki.

Saksassa on kortin kaytto yleensa hankalampaa kuin muualla.Ennen ei esim. Aral-asemilla kelvannut kuin kateinen.Aldi,Penny ja Lidl olivat (ovat?) nirsoja korteille.Citti-grosmarketissa taitaa kuitenkin kelvata. Nykyaan on kylla rahareikia tullut lisaa jopa huoltoasemille.

Hyvaa talvenjatkoa ja taitasi paasta maaliskuussa hankikannolle.

Pitaa ryhtya ajattelemaan sita.Viihdyn kuitenkin taalla villa jonkun aikaa. :)

SILMUNEN HANNU 17.01.2010 02:28

En voi kieltää, ettenkö mielelläni myös juuri nyt kuuntelisi ison, pehmeästi laulavan meren sointuja, lämpimässä yössä... Meillä meneillään talon alla kulkevan viemäriputken sulatus...Kun tänä talvena vihdoin ja viimein saatiin hankittua lämpökaapeli pitämään vesijohto sulana, ettei aina tarvitse muistaa pakkaselle jättää talon puolivälissä olevaa keittiön hanaa tippumaan, niin eikös mokoma kakkaputki ottanut ja notkahtanut, niin että notkopaikkaan jääneet moskat jäätyivät reissun aikana, ja nyt kaikki muut tuotoksemme siihen päälle. Huh huh, talon alla häärivä mieheni kertoi sielä olevan monta metriä kirkasta kakkajäätä...Minun tehtäväni tunkea saunan raitisilmaputkeen(tulee talon alustasta) letku, mitä pitkin juoksutetaan tulikuumaa vettä sinne jonnekin...

Jotta nautinnollisia päiviä ja öitä sinne kauas paratiisiin!:)

t.Kaarina

LAHIKAINEN PENTTI 17.01.2010 12:37

Nyt on pakko Kaarina sanoa, että ei käy kateeks.......onnea vaan sulatus hommiin. Oli hyvä tietää tuo Saksan luottokorttien nihkeys, jotta osataan sitten siihen varautua. Ajeltiin syksyllä 2007 juuri tuolta Celle-Goslar-Harz-vuoriston kautta ja silloin jo tuli sellainen olo että jos niitä noitia jossain on, niin niitä on pakko olla täällä, olivat ne metsät niin salaperäisen näköisiä että kyllä sinne jokunen noita mahtuu.

Kauhiast paljo kiitoksi vaa kaikill, erinomaisist vinkeist.

Perjantaina messuille t: Pikke ja Pena

ARO PERTTI 20.01.2010 02:42

Ananas jai viela pois tunnettujen hedelmien listalta.Tanaan ja eilen on ollut oikein leppoisa ja lauha tuuli mika tekee olonkin leppoisaksi.Aurikoista lampo n. + 30 C.

Kasityolaisia on talo taynna, kaksi kirvesmiesta ja kolme maalaria.Eilen haettiin huonekaluja sailosta ja alakertakin alkaa saada muotoa.Candy koiralla on kova vahtiminen kun on paljon ihmisia talossa.

Kylla taallakin joskus viemari tukoksia sattuu mutta harvemmin ne jaatyvat.Joten ei kay kateeksi olleenkaan se "paska" sirkus.

Hyvaa talven jatkoa. ,ei tieda jos paasisi vaikka maaliskuun hankikannoille, kun taytyy kuitenkin tulla kotiin asioita hoitamaan. :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.