Ceutasta Marokkoon

AHONEN KAI 28.12.2009 23:20

Vilkaisin ennen lähetystä yhtä noista liitteistä ja johan liitteet läks, teksti meni taivaan tuuliin, tekisivät jotain tuolle karkailulle sitten taas viiden vuoden päästä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.12.2009 08:50

Vaikka en ole Marokkoon menossakaan, niin täytyy kehua, tällaiset asiat helpottaa ensikertalaisia.

LILJEROOS JOUKO 29.12.2009 10:13

Satuin eilen lukemaan viestisi lähetyksen kanssa samaan aikaan tai jopa ennen kuin se oli lähetetty. Lokin mukaan lukuaika klo 22.30 lähetysaika 22.31. Silloin siinä oli yksi kuva ja teksti mukana. Tänä aamuna viestissäsi oli neljä kuvaa ilman tekstiä????? Tässä viestijärjestelmässä on jokin suojausongelma joka vaatii pikaista korjausta? Täältä tuntuu puuttuvan varmistuksia! Näitä tyhjiä viestejä näkyy täällä silloin tällöin. Nyt on myös tullut mahdollisuus liittää kuvia viesteihin. Kuvien välityksellä on mahdollista lähettää erilaisia pöpöjä avaajalle, jotka aukaisevat verkossa olevan koneen sisällön halukkaille. Herää epäilys, onkohan tämäkin toiminta varmistamatta. Katsoitteko eilen (ma) illalla TV1 Luupin alla?

AHONEN KAI 29.12.2009 11:27

Lautalla voit täytellä papereitasi, joita sait laivalipun oston yhteydessä kolmea sorttia, valkoisen, keltaisen ja vihreän moniosaisen, keltaista tarvitset vasta palatessasi. Lautalta tultuasi seurailet viitoitusta ”Marruecos”, tankkaa auto , aja Espanjan rajan yli.

Marokon puolella ota oikean puolen reunakaista, aja jonon päähän, lukitse auto ja

(Sikanuhan vuoksi mene ensimmäiseksi oikean reunan valkoiseen parakkiin, ovi suunnilleen sinisen kopin kohdalla, näytät passin ja valkoisen lapun, johon tohtorisetä laittaa puumerkin käynnistäsi, kuume mitataan infrapunamittarilla siinä samassa)

mene papereinesi ensimmäiselle kopille, jossa leimataan passi ja kirjataan maahan tulleeksi.

Sitten seuraavalle kopille jossa tarkastellaan auton rekisteriote ja leimataan se vihreä lappu.

Autoon ja jonon mukana tullimiehen pakeille, haluaa nähdä vihreän lapun, passin ja mahdollisesti auton sisätilat.

Vielä portilla on poliisit jotka haluavat nähdä passit, ja siitä baanalle.

100 metrin jälkeen tulet liikenneympyrään, ota ensimmäinen oikealle jyrkkään ylämäkeen, seuraa viitoitusta ”Tanger” tie on nelikaistaista El Jadidaan tai ~100 kilsaa Marrakesista lounaaseen asti.

Tie on maksullinen, ellei ole paikallista pätäkkää, niin ensimmäinen seinä löytyy rantatietä ajettaessa ensimmäisestä kylästä ihan tien vierestä. U-käännöksen jälkeen viitoitusta Tangeriin seuraten olet taas reitillä, mikäli olet tuohon suuntaan menossa.

Tetouaniin menijät jatkavat suoraan etiäppäin.

JANHONEN MATTI 29.12.2009 17:22

Kiitos Kai. Sinulla se tuo "rututiedotus" sentään toimii.

Tämä jäsenten liiton nettisivuille tuottaman hyödyllisen tiedon meneminen jatkuvasti unhon yöhön ketuttaa. Eihän tämä näin voi jatkua, että liitto järjestää jäsenilleen monien mielestä heikosti toimivan keskustelualustan, jolla jäsenet sitten yrittää palvelella toisiaan, vaikkapa ulkomaanmatkailuun liittyvissä asioissa. Jokin tässä ontuu ja pahasti. Eikö juuri meidän pitäisi olla tiedoissa ja taidoissa edelläkävijöitä esim. matkailuajoneuvoilla tapahtuvan ulkomaanmatkailun osalta. Ollaankin, mutta missä se näkyy? Siinäkö kun itsekin joudumme hakemaan ulkomaanmatkailussa tarvittavia tietoja Autoliiton sivuilta vai..

HÄNNINEN JUKKA 29.12.2009 19:52

Kiitos ja syvä kumarrus jälleen kerran Kai Ahoselle !

LIIMATAINEN HANNU 30.12.2009 09:15

Jep, kyllä nettikaravaanariystäväni Kai on pätevä, tiedoissaan ja neuvoissaan, se on taivahan tosi! Siitä kehut ja kiitokset Kaille.

Pari pikkuseikkaa joskus ahistaa, ote lipsuu, mutta 'pieniä ovat silakat ...', sattuuhan noita, piireissäkin. :-))

AHONEN KAI 09.01.2010 16:58

Kun tulijoita vielä piisaa, eikä veteraaneillakaan ihan joka juttu ns. hallussa niin nostetaan tääkin nyt tapetille.

PS. Carloksen lipuista en mainitse mitään ;))

ANTTILA MARKKU 10.01.2010 21:33

On se joskus vähän hämmästyttänyt.että AL julkaisee matkailumateriaalia mutta karavaanareilla ei omaa tuotantoa ole.

NYYSSÖNEN KAJ 11.01.2010 13:39

Tässähän tämä ajantasainen karavan tiedotus toimii.

Tietokin on ajantasainen niin kauan kuin viesti pysyy ensimmäisellä sivulla.

PS! laitoin Espanjan "Friparkit" kovalevylle että voin tarvttaessa hyödyntää niitä myös ei ajantasaisina.

Algarvestakaj +18 aurinkoa

SARKKI KARI 11.01.2010 20:13

Hei Ahonen Kai !

Paljon Sinulle kiitoksia, olet todella taitavasti meitä(kin) neuvoillasi auttanut. Emme ole aivan noviisejakaan, mutta reilut kymmenen vuotta, joiden aikana olemme matkailleet hyvinkin paljon, olemme suunnaneet matkamme aivan eri suuntaan, mutta nyt kun etsimme uusia ulottuvuuksia, ovat "kertaus" ja jopa jollekkin vanhatkin tiedot meille kullan arvoisia. Toivottelemme paljon kaikkea hyvää ja lämpimiä kelejä.

Kirsti ja Jallu

HERNANDEZ-LEON SISKO 15.05.2010 21:24

Jos joku jatkaa matkaa marokosta eteenpäin länsi-sahara dahlaan varaa kopioita jossa on passin etusivu paperin yläosassa ja ammatti auton rekisterinumero rungon mumero vanhempien nimet niitä sitten jakelemaan maantiepoliisille länsi-saharassa ole tarkkanna nopeusrajoituksissa siellä on paljon tutkija.Sittenkun tulet mauritamian rajalle on siinä kolme kilometriä ei kenenkään maata. Jossa ei ole kunnollista tietä JOs olet menossa minulla on hyvä ystävä epävirallinen tullivirkailija joka avustaa vakuutuksen hankinnassa ja muissakin asioissa ja on asiallinen kaveri nimi Hameda puh numerokin on mutta kysele jos on tarvetta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.