Tanskan Legolandiaan vaunulla?!

HILDEN HEINI 28.12.2009 16:02

Moikka!

Onkos kukaan Karavaanari reissannut lasten kanssa vaunulla tuolla Tanskassa Billundissa ja käynyt Legolandiassa? Itseäni kiinnostaisi kovasti päästä reissuun sinne päin lasten kanssa kesällä 2010! Mikäli budjetti ei anna myöden nyt, sitten 2011... Eniten arveluttaa juuri karavaanialueet; onko ja jos on kuinka kaukana Legolandiasta, mitä kustantaa per vrk n., jne. ? Kaikki vinkit ja ajattelemisen/huomioon ottamisen aiheet olisivat tosi tervetulleita. :) Risut ja ruusut!

Olemme vielä aika virheitä miehen kanssa tässä vaunuasiassa ja olemme reisaanneet vain Suomessa sen mitä olemme reissanneet. Toivottavasti kuitenkin ensikesänä budjetti ja lomat antaisivat sen verran myöden että pääsisimme reissuun Ruotsin läpi Tanskaan ja tekemään kierroksen Saksan maalla.

kesähaavein, Heini

ps. Jos et halua kokemuksiasi tänne kirjoitta, voit lähettää ne myös sähköpostiini heini.hilden(at)dnainternet.net

AHOLA JARI 28.12.2009 16:38

Legolandin vieressä on leirintäalue. Viime heinäkuussa ihan mukavan väljä - ehkä hinta karkottaa osan; 2 aik., 2 alle 7v lasta, 2 koiraa, m-auto ja sähköt: sen hetkisellä kurssilla 55€/vrk. Oli siinä oma sisäänkäynti ja 'self-check-in' (ei toiminut kait ennen klo 21 tai ei osattu käyttää) yönyliparkille (assuparkkis) ja halvempi hinta.

Kyllä noihin loosseihin vaunukin mahtuu vaikka käytävän suut ovat hivenen ahtaat. Isot perhesuihkut huoltorakennuksissa - joskaan lämmintä vettä ei riitä kaikille. Ihan lähelle kun ei noita rakennuksia leiriydy, niin ei ole hälinää, ja katoksen altajuoksijoita kuten yleensä etelämpänä (koirat auttaa tuohon). Tanska on helppo maa reissata, joskin kallis. Siltoja pitikin kannattaa ainakin kerran ajaa, vaikka arvokastahan se on.

E4:n sijaan (Malmö-Sto) voi ajaa vaikka itäistä reittiä Kalmarin kautta, vaikka vielä Öölantiin, kuten me tehtiin. Kierrettin vähän muuallakin kuin Tanskassa. Alaspäin mentiin viaBalttiaa, ja ylös Ruotsista..

TUHKANEN JUKKA 28.12.2009 21:59

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=43251280

Moi! Ylläolevassa linkissa vuoden 2008 reissusta muutama huomio. Budjettiasiassa en pysty kummemmin auttamaan, ruotsi oli halpa, tanska kallis, silloin. Nythän voi olla toisin, mene ja tiedä... Kiva reissu, kannattaa mennä! Hauskaa suunnittelua ja matkaa.

LAHTI ANTTI 30.12.2009 00:00

Tanska on ihan mukava maa, toki aika hintava. Mutta tutustu noihin linkkeihin.

http://www.visitdenmark.com/finland/fi-fi/menu/turist/turistforside.htm

http://www.dcu.dk/pladser/oversigtskort.asp?menuid=4689&AreaGuid=2282

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/tanska/

HILDEN HEINI 30.12.2009 09:33

Hei!

Ihan mahtavaa, kun olette näin runsain mitoin laittaneet kuvia ja linkkejä! Hyvältä vaikuttaa! :D

Itse olen joskus kerran autolla mennyt Juutinrauman sillan yli, olihan se vaikuttava, uskomaton silta. Lasten kanssa voisi silti lautta sillä välillä olla hyvä, ihan siksi että meidän 2 ja 4 vee saisivat ansaitun spurttihetken ja tauon autossa istumiseen. ;)

Tässäpä sitä mietittävää ja suunniteltavaa... Kiitos kovasti!

t. Heini

LÖNNQVIST LEIF 30.12.2009 14:46

Viime kesänä edullisin vaihtoehto tanskaan (Jyllantiin) oli Finnlink Naantali-Kapellskär,+ HH-ferries yhdistelmälippu Helsingborg-Helsingör/Isonbältin silta. Oli kiva tauko ajomatkassa tuo lauttaretki. Yhdistelmämme pituus 13 m ja muistaakseni Finnlinkin liput noin 500e ja HH-ferries 2100SEK. HH-ferriesin lauttalippu on voimassa 12kk ja siltalippu muistaakseni 2kk. Hinnat siis meno-paluu. Meitä oli matkassa 2 aikuista ja koira. Hyvää tanskanlomaa teille

HUOVINEN JARI 09.01.2010 16:32

Billundissa aivan Legolandin vieressä (kävelymatkaa noin puoli kilometriä)on kalliin puoleinen leirintäalue, mutta muuten ihan ok. Olimme viime kesänä heinäkuussa reissussa, Tanska oli kallis verrattuna Saksaan ja Ruotsiin. Legoland oli ihan mielenkiintoinen paikka, tosin kallis ja ruuhkainen. Autoliiton jäsenkortilla sai kahden päivän liput yhden hinnalla, kannattaa käyttää hyväksi. Katseltavaa riittää kyllä kahdelle päivälle. Siltojen ylitykset olivat kalliita, mutta mielestäni paljon helpompia kuin lauttamatkat( meidän yhdistelmä 14,5 m). Tanska on pieni maa, paljon nähtävää ja lyhyet etäisyydet paikasta toiseen. Kannattaa käydä Saksan puolella shoppailemassa, paljon halvempaa kuin Tanskassa. Kävimme myös Römön saarella, hieno pitkä hiekkaranta, pääsee autolla rannalle saakka kun seuraa muiden jälkiä. Suosittelen käymään.

NIEMINEN RAIMO 10.01.2010 09:39

Niinkuin tuossa edellä on jo esitetty niin on tuo Legolandin vieressä oleva Camping varmaan mukavin paikka majoittua Legolandin vierailun ajaksi,ainakin pienten lasten kanssa.Kortteja alueella vaaditaan joko CCI tai CCS ei haittaa vaikka on molemmat.QuikcStop on myös käytössa Tanskassa.Mene illalla klo 20 alkaen ja poistu aamulla viimeistään klo 10. hinta vaihtelee 100-200 DKK Tuossa joitakin Stellplatzeja Tanskassa http://tinyurl.com/yzrtj62 saa nähdä toimiiko lyhytlinkki. @rami

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.