Helsinki-Travemunde meno vai heti meno-paluulippu laivaan.

YLITALO PERTTI 26.12.2009 18:33

Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa matkailuauton kanssa Eurooppaan. Lähtö tapahtuu ilm kesäkuun alussa. Paluusta ei ole tietoa. Miten te konkarimatkaajat olette ratkaisseet paluu laivalipun hankinnan. Taloudellisesti on varmasti järkevää ostaa meno-paluulippu. Miten on, onko paluulipun hankiginnassa mahdollisesti ongelmia saatavuuden kanssa, jäämmekö rannalle? jos hankimme sen vasta matkanpäältä. Matkan kesto 2-4 viikkoa, turistiaika kuumimmillaan. Kertokaapa kokemuksianne, kiitos.

LEHTONEN TAUNO 26.12.2009 19:52

Meno-paluunlipun voi ostaa kerralla.Paluun voi sitten vaihtaa. Paluun vaihtaminen oli tänä syksynä ilmaista rutuille, muille se taitaa maksaa jotain. Kertovat kyllä lippua ostettaessa.

VAINIO JARI 26.12.2009 21:09

Ei rutulaisina... saimme vaihtaa paluu päivän kuluitta. Meiltä ei kyllä edes kysytty olemmeko rutulaisia.... Olemme vain VOPpareita, mutta sitäkään ei meiltä kyselty... terveisiä kaikille karavaanareille ja VOPpareille...

VIITALA RISTO 26.12.2009 21:26

En nyt paukuttele hekseleitä mitenkään "konkarimatkaajan" ominaisuudessa, enkä edes varsinaisesti vastaa kysymykseesi, mutta; Moomma tavannu mennä Traveen ruåtsin ja tanskan kautta. Viimeksi joulukuun alkupäivinä kuluvaa vuotta.

Turusta Tukholmaan ja liput on ostettu etukäteen, menopaluu. Sitten on ostettu Helsingborgissa avoin menopaluu väleille H-H ja Rödby-Puttgarden.

Minä itse henkilökohtaisesti en ole minkäänlainen asiantuntija tässä kohtaa, mutta tämä on ollut aivan ylivoimainen reittivalinta meille. Miksikö? Siksi, että vaimo(pienellä veellä...)ei pysty kykenemään olemaan(huh!) pitkiä aikoja vetten päällä uivassa laitteessa. Kun taasen toisaalta tuo yhden päivän ajomatka Tukholmasta Travemündeen ei tunnu missään.

KORPPI SEPPO 27.12.2009 00:07

Parisen vuotta sitten olimme palaamassa etelän matkalta. Laivalippu oli muistaakseni Finnlinesille. Olin ajanutkin sen verran nopeasti, että ehtisimme pari päivää aikaisempaan laivaan, kuin oli lippumme. Soitin Suomeen, kysyäkseni, onko laivassa tilaa. Oli, joten vaihdatin lippumme aikaisempaan laivaan. Ikävä yllätys oli, että siitä piti maksaa 20€/henkilö.

Satamassa juttelin erään kaverin kanssa. Hänellä oli tosin vain henkilöauto. Mutta kyseli mm. minultakin, onkohan mahdollista päästä laivaan. Hänellä oli lippu vasta seuraavaan laivaan. Sanoin, että aina kannattaa kysyä. Tosin se voi maksaa, koska minäkin olin joutunut maksamaan vaihdosta. Se oli pettymys hänelle, koska hänellä ei juurikaan ollut enää rahaa ja luottokortti limiitissä. Laivassa oli tilaa. Mutta minun kannaltani ikävä, hänen kannaltaan hienoa, että se vaihto ei maksanutkaan mitään.

Eli. Jos et halua etukäteen varmistaa paikkaa, niin älä soita Suomeen. Suoraan luukulle vaan. Ja todennäköisesti sovit ja pääset sesongin ulkopuolella laivaan.

Luonnikasta reissua.

HAAPANEN TIMO 28.12.2009 10:17

Minä olen yhden kerran vaihtanut luukulla, sanoivat lähettävänsä 40€:n laskun (kaksi hölöä) sähköpostiin, mutta ei sitä laskua koskaan tullut. @timppa

PAJARI JUKKA M 28.12.2009 10:56

Olemme ostaneet Hki-Travemünde-Hki -matkamme meno-paluuna. Parina vuonna olemme vaihtaneet paluupäivää. Soitto Ferry Centeriin ja vaihto on hoitunut hintaan 20,00 €/hlö.

Viime vuonna vaihto meni toisin päin. Finnlines muutti reittejä ja aikatauluja niin, että paluupäivämme siirtyi. Saimme hyvityskortin, jolla olisi saanut alennusta tämän vuoden aikana tehtävästä matkasta. Seuraava matka on kuitenkin vasta ensi keväänä, joten se siitä alennuksesta.

-JukkaP-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.