Ranskan kesämatka 2010

LASSUS EVALD 26.12.2009 16:50

Olemme perheen kanssa menossa Ranskaan matka autolla ensi kesänä 4:ksi viikoksi. Onko hyviä matkakohde ehdotuksia, muita kuin Paris ja French Riviera? (Lapset on 6 ja 8 vuotiaita.) Kaikenlaisia kokemuksia otetaan vastaan =)

KORPPI SEPPO 26.12.2009 17:09

Ei ehkä ihan käyntikohde noin nuorille, mutta yöpymispaikka ja tukikohta.

https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=67652

Luonnikasta reissua

LAINE JOUKO 27.12.2009 02:05

Olimme viime vuonna kesäkuussa Camping Le Jantoulla Provencen maaseudulla. Paikkakunta on Le Thor ja lähin iso kaupunki on Avignon. Leirialue on tehty vanhan maatilan maille ja päärakennus on 1800-luvun maalaistalo. Siellä on hyvä allasalue, jossa on suuri uima-allas, lasten allas ja kahluuallas. Lisäksi on lämmitetty allas, johon saa huonolla säällä suojaksi katon ja seinät. Alueella on myös mukavat lasten leikkipaikat. Meidän mielestämme paikka on mukava lapsiperheille. Le Thorista ei ole pitkä matka edes Välimerelle, mutta lähistöllä on ihania pienia ranskalaiskyliä ja kaupunkeja, kuten Gordes, Menerbes, Rousillon, Lacoste ja Bonnieux. Tuolla Vauclusen alueella on paljon leirialuevaihtoehtoja, ja tämmä on yksi niistä. Hyvää lomaa toivottaen Pirjo ja Jouko Laine

LASSUS EVALD 27.12.2009 19:42

Kiitokset näistä vinkeistä! Uskon että neljä viikkoa menee aika nopeasti=) Hyvää Uutta Vuotta kaikille.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.12.2009 09:06

Täytyy taas "mainostaa" omaa sivua, vakka en ole sitä päivittänytkään, joko siellä olisi vinkkejä matkalle.

http://www.saunalahti.fi/hamal0/

MERIKALLIO VELI-PEKKA 28.12.2009 10:29

Hyvä, Markku! Pistä vain säännöllisin väliajoin hyvä sivustosi näytille, uusia karavaanareita tulee päivittäin ja uusia läppäreitä ostetaan, eikä suosikkilista ole välttämättä siirtynyt vanhasta uuteen. Hieno homma!

PAJARI JUKKA M 28.12.2009 10:39

Hei,

Olemme useana vuonna lomailleet Ranskassa matkailuautolla. Meitä on kaksi n. kuusikymmpistä aikuista, joten kohteet eivät välttämättä ole samoja kuin lasten kanssa matkaavilla.

Leirintäalueina olemme käyttäneet CampingCheque -paikkoja, koska olemme matkustaneet huippusesongin ulkopuolella. Ne ovat olleet hyvin varustettuja: uima-altaita lapsille ja aikuisille, ravintola, kauppa jne. Tarkempia tietoja saa CC:n sivuilta http://www.campingcheque.com/

Omilla sivuillani on lähinnä kuvia lomamatkoilta 2005 - 2009. Tekstiä on aika vähän. http://pajarju.pp.fi/index.htm

2003 teimme ensimmäisen Ranskan matkan. Silloin menimme kanaalin rantaa Bretagneen ja Loiren vartta takaisin itäänpäin.

Myöhemmin olemme keskittyneet Välimeren rantaan välillä Montpellier - San Remo. Sinne olemme lähdössä ensi keväänäkin touko-kesäkuulla. Olemme myös kulkeneet Provencen sisämaassa Arlesista ja Avignonista itäänpäin Aptiin ja Verdonin kanjonille. Yksi syy "French Rivieran" valintaan on ollut sää. Lomiimme siellä ei ole montaa sadepäivää sattunut.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin, jos sellaisia tulee mieleen. Hyviä suunnitteluhetkiä toivottaen -JukkaP-

BERG LEIF 25.07.2010 13:01

Hei Onko hyviä ja turvallisia leirintäalueita Antibes-Nizza lähistöllä ja lähellä Välimeren ranta? Lähdemme rouvan kanssa n. 4 viikon matkalla touko-kesäkuussa ensi vuonna.

IPATTI VEIKKO 25.07.2010 13:28

www.koti.mbnet.fi/pes1tol löydät Ranskan alueet ja muutakin. Haae ne Autorouteen suoraan, niin näet kerralla kaikki alueet sijaintineen.

PURSIHEIMO TOPI 26.07.2010 00:25

Mitähän tarkoitat hyvällä ja turvallisella alueella. Hyvyys on paljon riippuvainen siitä oletko matkalla matkailuautolla vai vaunulla. Me olemme liikkuneet vaunulla, jolloin meillä on vetoauto käytössä liikkumiseen lähiympäristössä. Meillä on takana 103 yöpymistä mainitulla seudulla kolmella eri leirintäalueella, jotka sijaitsevat toistensa lähietäisyydellä (kävelymatkan päässä). Viimeiset kuusi käyntikertaa olemme olleet Les Frenès-nimisellä alueella. Tuolta saat lisätietoa: http://www.camping-lesfrenes.com/ Alue on varjoisa tasainen ja hiljainen. Sijaitsee noin 600m päässä Välimeren rannasta, Marinelandin vesipuistosta ja Biot:n rautatieasemasta. Tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa olimme lähes ainoat karavaanarit tuolla alueella. Vuoden päästä olisi taas tarkoitus viettää viikon päivät tuolla alueella. Paikka on meille lähinnä tukikohta, josta teemme automatkoja Nizzaan, Monacoon, Cannesiin, Antibesiin, St.Tropez´hen ja pitkälle Italian puolellekin. Tuoreen aamuleivän saa alueen ravintolasta. Lähistöllä on isoja kauppakeskuksia, joista muut ostokset tehdään. Mitä turvallisuuteen tulee emme ole tulleet edes ajatelleeksi mainittua asiaa. Vuodesta 83 alkaen olemme lähes vuosittain vierailleet tuolla seudulla ja mitään turvattomuuden tunnetta emme ole kokeneet.

BERG LEIF 26.07.2010 16:19

Kiitos tiedoista. Lähdemme asuntoautolla, ja on tarkoitus pyöräillä ja käyttää junayteydet. Alue on muuten tuttu, mutta vain hotellituristeina muutama kertaa, ja silloin on aina vuokrattu henkilöauto.

HALME MARTTI 26.07.2010 17:14

Kiitos Topi hyvästä vinkistä! Ollan suunniteltu kuukauden Euroopan kierrosta runsaan vuoden päästä syyskuussa. Osatko tai osaako joku muu sanoa, onko syyskuun puolenvälin jälkeen ruuhkaista, eli tarviiko varata etukäteen paikkaa täältä Rivieralta. Ilmeisesti camping shekit eivät kelpaa tällä alueella. Hinnastossa oli kyllä mainittu cheque vacasion, eli lienee joku lomashekki? Ainakin näin matkailuautolla liikkuvan kannattaa mennä rautatieaseman lähellä olevalle alueelle. Isolla autolla on hankala mennä Monacoon ym. muihin ahtaisiin kaupunkeihin.

GUSTAVSON PETER 26.07.2010 18:54

Moi, kaksi viikkoa sitten Ranskasta tulleena (reissu oli jo 26. sitten vuoden 1984) voisin pistää lusikkani soppaan http://www.parcdesmaurettes.com/. Olemme viettäneet tällä alueella kymmenen viime vuoden aikana 6 viikkoa. Aina ollaan oltu tyytyväisiä. Pikkuinen paikallisbussi 217 Nizzaan lähtee portilta (päätepysäkki) kerran tunnissa (1 €), rautatieasema (3,20 € Nizzaan) on mäen alla parinsadan metrin päässä. Rautatieaseman pysäkiltä menee myös neljä kertaa tunnissa ns. pikabussi Nizzaan (samloin 1 €), mutta se on usein täynnä... Saman mäen alla myös iso supermarket, josta saa myös leipää ennen seitsemää aamulla. Jos viitsii lähteä vähän kauemmas fillarilla, niin viiden minuutin matkan päässä on "oikea" leipomo. Villeneuve-Loubetin oikein hyvä uimaranta on samoin mäen alla rautatien takana, kävelymatkaa n. 10 min. Antibesin uimaranta on viiden kilometrin fillarimatkan päässä, jos sinne haluaa mennä. Jos ei halua oikein hyvin hoidetulle ja vartioidulle (yhtenä aamuna ei meinattu päästä leivänhakureissulle seitsemän paikkeilla, kun portit olivat vielä tiukasti lukossa...) kolmen tähden alueelle, tarjolla on myös kahden tähden alue Camping Orion http://www.cotedazur-tourisme.com/camping/orion-villeneuve-loubet-N4fiche_HPAPAC0060000362-rub_9.html samalla kadulla parin sadan metrin päässä. Olemme viettäneet siellä muutama vuosi sitten yhdeksän päivää, viihdyimme hyvin hiukan leppoisammassa ja välittömämmässä tunnelmassa. Omistaja lupasi silloin jo laittaa kotisivut, mutta ei ole näköjään vieläkään saanut aikaiseksi... Kertonee jotain tunnelmasta... Sillekin alueelle kannattaa varaus tehdä ainakin kesällä, mutta se onnistuu vain soittamalla ja faksilla, ja ranskaksi... Syyskuun puolenvälin jälkeen ei varmaan ole suurta ruuhkaa, mutta aina kannattaa varautua varaamalla paikka, jos haluaa mieluisan. Olemme vuosien mittaan pyörineet kaikilla Ranskan viidellä kulmalla, kun aikoinaan tuli asuttua Normandiassa kuusi vuotta, joten jos haluatte lisätietoja, pistäkää vaikka meiliä mpgustavson@yahoo.com.

RAIMESALO RAIMO 27.07.2010 10:20

Vaikka aloittaja onkin menossa Ranskaan kesäksi, annan tässä vinkin talonvuokrausta miettiville. Olimme viime talvena (6kk) Provencen alueella eräässä pikkukylässä, josta olimme vuokranneet talon. Se on niin suuri, että asumaan mahtuu vaikka 4 pariskuntaa (kaikille oma makuuhuone). Talossa on kaikki valmiina, vuodevaatteita myöden. Myös pyykkikone, astianpesukone, kiertoilmauuni ym kuuluvat varustukseen. Astioitakin tarpeeksi. Pihalla uima-allas. Jos olette kiinnostuneet, laittakaa tänne vinkki, niin kerron enemmän kuvien kera. Ps. en omista tätä kohdetta.

BERG LEIF 27.07.2010 14:26

Onko kellään kokemuksia tästä leirintäalueesta lähellä Nizzaa? http://www.camping-hippodrome.com/

NIEMI ROLF 27.07.2010 15:20

Olimme kesäkuussa ko. Hippodrome leirintäalueella. Alue on pieni,joten sinne kannattaa mennä hyvissä ajoin iltapäivällä. Alue on tasokas, on kävelymatkan päässä meren rannasta. Kylästä pääsee kätevästi bussilla esim. Nizzaan (1 Eur/suunta/henk.).Matka kesti n 40 min. Junamatka Monacoon (6 Eur/suunta/henk.)kesti noin 50 min. Leirintäalueen lähellä on lisäksi suuri supermarket (Casino). Alueella on myös ilmainen Wlan verkko. Voimme lämpimästi suositella ko. leirintäaluetta.

t. Rolf Niemi

TUPPURAINEN PETRI 27.07.2010 21:31

Raimo, kerros hieman enemmän tuosta talon vuokrasta jne.? Nuo pienet kylät ovat oikein paikallisia helmiä. Vaikka on tullut vedeltyä vaunua ristiin rastiin pitkin Keski-Eurooppaa, niin ehdottomasti paras reissu oli juuri 4:n viikon keikka Ranskan maalaismaisemissa. Siellä aika ikään kuin pysähtyy ja ne paikalliset juustot, viinit etc. Voi´la :)

RAIMESALO RAIMO 28.07.2010 15:23

Petri: Laita yhteystietosi (puh. tai Email) niin annan sellaisen henkilön yhteystiedot, jonka kautta tätä voisi kysellä. Hän on suomalainen.

RAIMESALO RAIMO 24.08.2010 17:58

Tässä Petrille ja muillekin kiinnostuneille yhteystieto, josta mainitsemaani taloa voi kysellä: arjademange@aol.fi (suomenkieli käy).

RAIMESALO RAIMO 24.08.2010 18:02

Korjaus edelliseen: Se lopputunnus on tietysti com (eikä fi).

TUPPURAINEN PETRI 24.08.2010 18:14

OK, kiitos tiedosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.