Jouluterveiset tien päältä!

SILMUNEN HANNU 23.12.2009 21:34

Kolmen viikon joululoma alkoi, ja ohitamme kohta Münchenin. Lumiraja loppui pari tuntia sitten, nyt lämpöä 2, ja autoja tasaisena helminauhana kumpaankin suuntaan. Viime yönä rekkoja kulki tien täydeltä kumpaankin suntaan, nyt niitä tulee vastaan enää muutama. Matkailuajoneuvoja tänään eilistä enemmän. Yöpaikkaa huoltikselta oli vaikea löytää, kun oli niin täyttä.

Ruotsi, Tanska ja puolet Saksasta oli lumen peitossa ja ajaminen huomattavan hidasta. Lisäksi meiltä hajosi pissapojan moottori, joten tuulilasin pyyhkimistaukoja on pidettävä usein. Pakkanen jäädytti myös vesijohtoputket, ja kenties halkaisi vesan lavuaarin putken, ja vedet menee ulos vähän väärästä kohdasta, joten lavuaarikaappi piti purkaa pois ja pientä puhdetta veden käytön kanssa riittää... Mutta sähköä ja lämpöä on runsaasti, ja se on pääasia.

Lüneburgin nummilla tehtiin eilen reipas ulkoilu, kolmen ja puolen tunnin tarpominen raskaassa hangessa. Pääsi pimeyskin yllättämään ja osa porukasta menetti uskonsa siihen, että nummilta koskaan päästään pois..jutut alkoivat liikkua Baskervillen koirassa. Mutta eväät riitttivät ja lopulta yhytettiin hiihtäjän latu, jota seuraamalla löydettiin Undelohin kylä ja auto:)

Tänään nautiskeltiin Nürnbergin vanhasta kaupungista ja sen hienosta joulutorista, tehtiin siellä jouluostoksia ja maisteltiin bratwurstia ja hapankaalia sekä suklaaseen dipattuja hedelmiä, nam. Iloisia ihmisiä oli liikkeeellä perhekunnittain runsaasti, olikohan kaikilla jo jouluruoat ja siivoukset valmiina! Voisivat muuten Suomesta tehdä jouluvalo-opintomatkoja edes Saksaan.

Huomenna on tarkoitus suorittaa joulukylpy Petriolon kuumissa luonnon lähteissä, ja ehtiä yöksi taloon Grosseton eteläpuolelle. Ajamista tiedossa hetkellisesti melko runsaasti, mutta ollaanpa sitten 6 päivää rauhassa aloillaan, fillaroiden talon lähiseutuja.

Huoltoasemillakin on hyvin jouluista, kuusia ja koristeita. Mikäs tääl on ollessa. Sitä samaa muillekin:)

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 23.12.2009 21:52

Mukavaa reissua. Viritelkäähän siellä kivat joulutunnelmat.

LIIMATAINEN HANNU 23.12.2009 22:35

No mutta, eikus oikein hyvää reissua ja Joulua teidänkin kattilakunnalle Kaarina!

JORVA OLLI 24.12.2009 07:11

Nauttikaa lomastanne koko perhe ja tule Sinä Kaarina taas käymään tänne tarinatupaan, kunhan kotiudutte!

LIIMATAINEN HANNU 24.12.2009 07:47

"Mikäs tääl on ollessa"

Vaikutat Kaarina rauhoittuneelta, tyytyväiseltä, iloiselta ja onnelliseltakin! Hyvä, hienoo!

Taakse jääneet Pohjolan synkeät kelit ja verbaaliturnajaiset, lämpöä ja valoa tilalle. Loma on kaikille hyväksi.

Nurnbergin kaupungissa olen itsekin pari kolme kertaa käynyt, työmatkoilla, aikoinaan. Hieno vanha kaupunki.

Liotelkaa nyt itseänne niissä lähteissä, jos vaikka 'rinnan jäät' sulaisivat ja jäisivät sinne lähteeseen. Maailma on kaunis ja ihmiset kuitenkin ... siedettäviä!

liimi@

HAUTANIEMI ERKKI 24.12.2009 09:09

Oikein turvallista ja rauhallista Joulua .Täällä torreveijassa aamu alkaa sarastaa. Sekametelisoppa on tuloillaan ja loput puurot,kraavilohet jne.Ilman lämpö n 18 astetta taivas pilvessä. Kaikille Hyvää Joulua, Lea ja Eki

KERÄNEN KAUKO 24.12.2009 10:09

Mukavaa reissua ja Oikein Hyvää Joulua! Laittappas kuvia tänne, että saamme taas nauttia maisemista :)

Tässä tämän aamuinen kuva Saimaan kanavalta...

NYYSSÖNEN KAJ 24.12.2009 10:21

Hyvät Juolut teille kaikille täältä Olhaon Campingilta Yöllä oli ja on edelleen +18 sadetta olemme saanet eilen iltapäivästä alkaen.

Ei valiteta Portugalin vesivarannot ovat tosi vähissä niin sade on tervetullut.

Algarvestakaj

MANNINEN RISTO 24.12.2009 20:22

Tulipa mieleen kylvyt samassa lähteessä viime talvena. Ahhh... Päivällä tein enkelin pihaan. Edellisestä olikin kulunut ainakin 40 vuotta. Olipa mukava heittäytyä selälleen 30 senttiseen pehmeään lumeen. Ei sillä hetkellä tullu kuuma lähde mieleen. Turvallista ja mukavaa matkaa teille.

ARO PERTTI 25.12.2009 02:00

Sama sama Selamat Nadal. :))Ei oo lunta +28 C ja auringoista tanaan koralliriutoiile kaloja ihailemaan !:))

HÄGGBLOM AIJA 25.12.2009 11:41

Oikein mukavaa joulua teille ja kaikille lukijoille sekä mukavia matkoja ensi vuonna!

PAJARI JUKKA M 26.12.2009 10:50

Mukava oli lukea matkaterveisiäsi. Meillä kesämatkaajilla auto seisoo pihassa lumen alla kuten oheisen kuvan puut. (Melkein kuin Lüneburgin nummilla). Nautinnollisia kylpyhetkiä ja pyöäretkiä sinulle ja perheellesi.

Hyvää loppuvuotta ja uuden alkua toivotellen -JukkaP-

SAIKKONEN ERKKI 26.12.2009 11:53

Tapaninpäivän terviisiä täältä koto-Suomestakin. Ihan vaan sitä kyselisin Kaarinalta ja muilta matkaajilta, miten ylipäätään päästä nettiin läppärillä Euroopassa kätevimmillään, halvimmillaan. Laajakaista, mokkula toimii kotimaassa, mutta taitaa olla kallis etelästä käsin. Saattaisi vastaus löytyä alan liikkeistä, mutta kun tällä palstalla on noita ammattilaisiakin... Siis mitä hankintoja tulisi tehdä vai pitääkö tyytyä nettiyhteyksiin hotellista, campingiltä (wap??). Niin, ja vastaukset, please, eilen eläkeiän saavuttaneelle poropeukalolle silleen kansantajuisesti. TervEkiS.

HYTTILÄ ESKO 26.12.2009 14:25

Itse ostan Vodafone prepaid:in Siis gsm-kortti jolla on määrätyn ajan kestävä datankäyttöoikeus. On toiminut hyvin. Älkää kuitenkaan kokeilko esim DNA:lle tai Telia&Sonera:lle lukitulla mokkulalla. Ei worki. Joko täysin operaattorivapaa taikka Elisa/Saunalahti lukittu on toiminut. Itsellä läppärissä sisäinen 3G modeemi jolloin ei tarvitse mokkulaa tms.

HAAPANEN TIMO 28.12.2009 10:10

Kaarina! Lumet tuli ja meni. Ajelin eilen teidän jälkiä Ruotsin ja Tanskan läpi Hampuriin, lumi loppui jo Ruotsin puolivälissä, kuiva keli ja reilusti plussan puolella loppumatka.

Mun matka kävi kuin ajatus. Lähdin kotoa kohti Naantalia lautaina illalla seiskalta ja sunnuntai-iltana (eilen) puoli seiskalta olin hotelli Nevadassa Hampurissa. Täällä hotellissa aamiaisella tätä kirjoittelen @timppa

HAAPANEN TIMO 30.12.2009 10:34

Kävin eilen eräässä Vodafonen liikkeessä Hampurissa, pelkkää korttia ei saa, tikku taytyy ottaa mukaan. Hintoja en kysellyt.

Nyt olen Finnlinesin hytissä kaapelin päässä. @timppa

HYTTILÄ ESKO 30.12.2009 16:50

Kaverini osti Tiistaina hampuritsa pelkän kortin.... Vodafonelta.

HAAPANEN TIMO 30.12.2009 16:58

Olen yksin reissussa ja on aikaa pelata näiden kuvien kanssa: http://www.aijaa.com/v.php?i=5471887.jpg

Startti Kapellskäristä aamulla 6.30 Kuva on Helsingborgista lauttarannan liikenneympyrästä 6h 23min myöhemmin. 648km tultu ja 374 jäljellä Hampuriin. Ainoa kauneusvirhe on tuo reilu kolmen minuutin pysähdys, kun poliisi halusi tietää onko finski selvin päin aamukahanteella. Oli, mutta kiikari (nollat) pysähdyksissä meni pilalle. Kyllä tuohon piirongillakin pystyisi, minä olin Transporterilla.

@timppa

SILMUNEN HANNU 01.01.2010 02:35

Terveisiä Toscanasta, tai oikeammin juuri ja juuri Lazion puolelta, Viterbon reunamilta! Lilluimme yli vuoden vaihteen kuumissa lähteissä rankkasateessa pellon keskellä oleantereiden suojissa. Välillä pilvet repeilivät ja mahtava kuu valaisi kylpyämme, ja välillä raketit täyttivät taivaan rannan. Niin kuin täällä on tapana, lähteissä käyttäydytään hillitysti. Ensimmäinen tunti lähes täydessä hiljaisuudessa, kaikki n12 kylpijää todella rentoutuen. Mutta kun kello löi puolen yön, kaivoivat italiailaiset shampanjapullot esiin, toivottivat Auguria(=juhlapyhä)ja sitten oli lupa vähän korottaa ääntään. Oli aika mainio vuoden vaihde:)

Nyt paistetaan autossa köyhiä ritareita ja juodaan ruotsalaista mustaherukkamehua. Fondyytä piti syödä, mutta se onkin unohtunut kauppaan. Sähköt uhkaa jostain käsittämättömästä syystä käydä vähiin hupiakusta, ja auto tuntuu talossa asumisen jälkeen aika pieneltä, mutta hyvin kotoisalta. Hannu juuri laski että meitä matkailukulkineelllisia on täällä pellon keskellä 26 autokuntaa. Eipä ulkona käyskennellessä ikinä uskoisi, niin on hiljaista.

Päivällä käveltiin Pitiglianossa etruskien tekemiä kävelyreittejä, ovat hakanneet niitä huokoiseen stuffa-kallioon, minkä päälle itse Pitiglianokin on rakennettu. Uskomattoman hieno kaupunki ja seutu!

Sadetta on saatu ainakin kotitarpeiksi ja vissiin vähän ylikin, Pisassa ollut hirmuiset tulvat, ja meidän "kotitie", korpea 3km, oli ajettavissa maastopyörillä nopeammin kuin asuntoautolla. Ja yksi fillariretki päättyi naapurin maissipellossa kotiin rämpimiseen, sillä fiksu metsätie-reittimme oli muuttunut niin syväksi savivelliksi, että pyörät upposivat napojaan myöten veteen ja mutaan. Mutta tiluksiimme kuuluvat 4 maremma-koiraa seurasivat uskollisesti meitä koko retken.

Ilma on kuitenkin hyvin leuto, t-paita ja fleespusero on välillä liikaa. Vaan kun tultiin, riitti lunta vielä pitkälle Firenzen eteläpuolelle. Ja jännää oli se, että Itävallassa ja Brenneron pohjoispuolella oli vähemmän lunta kuin Alppien eteläpuolella. Pellot vihertää, rosmariinipensaat kukkivat, samoin jotkut liljat ja pienet narsissit. Lampaita on laumoittain ja pienet karitsat suloisia. Palmut ja oliivit ovat aina vihreitä, joten maisema ja leutous panee pään sekaisin, ja mieli suunnittelee kotiinkin puutarhahommia. Kunnes muistaa, mikä vuodenaika on menossa.

Kiitos terveisistä ja toivotuksista, ja elämäniloista vuotta kaikille teille!

T.Kaarina

Ai niin, ei meillä mokkula kummempaa systeemiä ole, mutta emme netissä käy ellei ole ihan pakko, max 1 kerta viikossa.

SILMUNEN HANNU 01.01.2010 03:14

Niin, se vielä pitää lisätä, kun kerran aloitin, että vaikka täällä ahdasta viidelle onkin, on täällä kuitenkin Vapaus! Vaikka kuin oli kiva huushollata taloa, missä on kaksi niin isoa takkaa, että sisään mahtuu istumaan, ja ikkunoist aukeaa huikeat maisemat toscanalaiskukkuloille, ja kuuden lasiruutuisen oven takana, suurten tammien katveessa, loikoili aina lauma lempeitä koiria, ja kissat kiehnäsivät ikkunanlaudoilla, alkoi tie jo kutsua minua ainakin. Ja sitten pahus luin joululahjaksi saamaani kirjaa, missä Erkki Lampen kävelee, hiihtää, meloo ja pyöräilee Suomen päästä päähän...joten tiedossa on autoilua haastavampien seikkailujen suunnitteluja...ei tuollaisia kirjoja kenties saisi meikäläiselle edes näyttää, niistä huomaa, mitä itse todella kaipaa...:)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 01.01.2010 09:24

Mitä nyt kertomasi jälkeen kaipaa.. ? Ihastuttavaa tekstiä, kiitos Kaarina !

PAJARI JUKKA M 02.01.2010 17:21

Tääsäpä kuva siitä, mikä täällä kotomaassa odottaa. Hyvää loppuvuotta 2010 toivotellen. -JukkaP-

HAAPANEN TIMO 02.01.2010 17:34

Taitaa pakkaset jatkua pitkään. Näyttäisi Lingöpingissäkin ensi viikolla huitelevan parikymmentä.

Muistakaa nyt kotiin tullessa tankkailla loppumatkasta pienissä erissä että tavara vaihtuu aikanaan.

Tanskassa ei kannata tankata täyteen. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.