Vila Real de Santo Antonion täystuho

AHONEN KAI 22.11.2009 13:06

Edellisyönä paloi sataman vapaaparkissa matkailuauto.

Millaista jälkeä syntyisikään täyteen ahdetulla kämppärillä, jossa kulkuvälineet on naulattu maahan ja nostettu pölkkyjen varaan turvavälien ollessa kymmenen sentin luokkaa.

Lämmintä on riittänyt kun pyörätelinekin oli sulanut pois.

Henkilövahingoista ei tietoa.

HÄNNINEN JUKKA 22.11.2009 14:17

Jösses...

Tällaisia kuvia kun näkee ( kiitos saittiuudistuksen ja Kain ) niin toisenkin kerran miettii mihin parkkeeraa, ettei joku pönttö liimaudu kylkeen.

NYYSSÖNEN KAJ 01.12.2009 14:43

Olen tänään jutellut Hollantilaisen joka oli 6m päässä parkissa kun palo syttyi räjähdysellä. Tämä tapahtui klo 2 yöllä.

Auton omistaja oli vaihtanut pullon ja laittanut sen KYLJELLE! Tämä aiheutti sen että regulaattorille ei tullut kaasua vaan se oli nestettä. Tuloksena että jääkaappiin tuli 700 kertainen määrä kaasua. Lisäksi pullot liva yli 10 vuotta vanhoja eikä tarkastettuja ja niistä puuttui kantokahvat.

En sitten tiedä oliko automaattinen pullonvaihtaja vaiko että isäntä (GB tai emäntä NL) oli pullonvaihto hommissa. Hommassa selvittiin ilman vakavia vammoja.

Vila Real de Santo Antonio kaj

SUOMI SEPPO 01.12.2009 14:57

Olisiko ollut moottorikaasupullo ? Laittanut sen vahingossa väärälle kyljelle. En uskalla edes epäillä (saatikka kirjoittaa) että olisi itse täyttänyt bensiksellä (tulee taas muuten pitkät kirjoitukset). @seppo

AHONEN KAI 02.12.2009 02:32

rikostutkinnallisista syistä kuvat ovat megaluokkaa ;) vitun pahoillani olen.

HÄNNINEN JUKKA 02.12.2009 03:14

Muistetaan nyt varmuuden vuoksi Lohjan kämppärin palo. En uskalla edes sanoa voi vittu, vaan sanon voi viddy, sillä kynttilöistä ja ihmisen huolimattomuudesta paloi Lohjalla. Pannaan nyt kuitenkin vielä varmuuden vuoksi maininta ylejään kaikista vaaratekijöistä hurskasteleminen. Jälkiviisaus on se imelin viisaus, mikä ei mihinkään johda. Paitsi tietty hysterianvalajille orgastinen sauma panna jokainen onnettomuus jonkin sairaan mielipiteensä perusteluksi.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.12.2009 10:39

Ihminen on kuitenkin siitä kummallinen otus, että se pyrkii vahingoista viisastumaan.

Imelä jälkiviisastelu on tulevien vahinkojen ennaltaehkäisyä, sitä varten perustetaan suuronnettomuuksien tutkijalautakunnat ja kaikkien kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syyt tutkitaan tarkkaan, jotta olisimme seuraavalla kerralla viisaampia ja jotta lainsäätäjä saisi työkaluja jälkiviisastelulleen.

Voiskohan asioita vaihteeksi tarkastella tällä keinoin positiivisessa hengessä, ei vai, no ei sitten!

HÄNNINEN JUKKA 02.12.2009 12:10

Vahingosta viisastuu vähäksi aikaa. Kunnes sattuu uusi vahinko. Tutkijalautakunnat ovat toki hyvä asia aina. Se, että liian moni suurtuhokin selittyy termillä human error (inhimillinen erehdys), on sitten asia johon emme missään lautakunnassa voi vaikuttaa. Emmekä vahinkojen alati toistumiseenkaan. Onks tää nyt negatiivista vai realismia ?

JANHONEN MATTI 02.12.2009 15:33

Ketjun ensimmäisen viestin kuvista voi päätellä, että palo on edennyt niin nopeasti, että että palokunnan miehillä lienee ollut vaikeuksia saada kekäleistä tulta tupakkaansa.

Turvaväleistä kyllä puhutaan, mutta leirialueiden alkusammustuskalustoista ei täällä ole liiemmin puhuttu, vaikka naapurien kaluston suojauksen kannalta sillä saataisi olla yhtä tärkeä merkitys kun turvavälillä.

Syksyn Portugalin matkalla näin kuitenkin uuden leirialueen jossa alkusammutustakin oli ajateltu, eikä vaan ajateltu vaan tehtykin sen eteen jotakin. Cabanas de Tavirassa sijaitsevalle Camping Ria Formosalle on rakennettu koko alueen kattava asianmukainen alkusammustusverkosto letkukaappeinen ja paloletkuineen. Alue on muutenkin just eikä melkein, ja hinta kuitenkin alueen taso huomioiden ainakin näin talvisaikaan kohtuullinen. Alueen nettiosoite: www.campingriaformosa.com

HÄNNINEN JUKKA 02.12.2009 16:09

On se kopastava tuo kämppäri. Kovasti on hyvännäköistä. Jännää sitten vertailla Olhaon campingiin, jossa luonto kukoistaa puiden ja pensaiden muodossa. Siellä on ihan norjalaiskulmakin kasvien kätköissä. Saas nähdä tuleekos Taviraankin kansallisia köörejä. Olhaon paikka on siitä kiva, että voi olla enemmän jemmassa, ja sitten paljastaa karvansa juottolan äijäköörissä, mikä on tietty "haastavaa". Tuo Ria Formosa on ainakin edistyksellinen, kuten Matti kertoi. Itselläni on kolme sammutinta (leimat vanhentuneet vain) ja palovaroitin katossa. Tainnutuskaasuista en juurikaan perusta. Mitä nyt yleensä urbaanilegendoista..

HÄNNINEN JUKKA 02.12.2009 16:37

Turhaan vitun pahoillasi olet. Kyllä tämmösien kuvien latausta malttaa odotella. Ja mikäs vitun kiire tässä itse kullakin on ? Korostan vielä, että Yle;n radiokanava YleX suosituin ja päivittäin soiva kappale on nimeltään "mitä vittua" Ajan kuvaa on sekin kun BB ohjelmassa sensuroidaan vitut, niin kuva näkyy mutta ääni on lähes pelkkää sensuuripiippausta. Vitun kummallista... En kyllä suosi vittuilua, mutta en siitä jeesustelekaan.

JANHONEN MATTI 02.12.2009 17:06

Olhaon camping ei aivan vedä vertoja Ria Formosalle, mutta ihan hyvä paikka sekin on. Siellä on paljon vanhoja puita ja siten "turvallinen" suomalaiselle. Vaikka siellä onkin aika paljon noita integroituja ja muita ökyautoja mm. mainitsemasi norjalaisalue niin alueella on kuitenkin mielestäni ihan hyvä henki.

Jos olet Jukka menossa Olhaon campingille näin talvikaikaan niin koetappa selvittää miten ne talvehtijat hoittaa sen pikkuautohomman. Kun ne tulee sinne talvehtimaan Norjasta, Hollannista tai Saksasta suurilla autoillaan, niin hyvin moni ajaa sisään samalla puominavauksella Portugalin rekisterissä olevan pikkuauton kauppakassiksi. Joku systeemi niillä on, mutta mikä ja mitä se maksaa? Jäi selvittämättä.

HÄNNINEN JUKKA 02.12.2009 17:26

Kas kummaa, virkkoi Miiri. Olen tuota esittämääsi asiaa ihan yksikseni pohdiskellut. Tarvinnee sitten paikan päällä kysellä. Hankkiako itselleen ensin se auto, ja sitten kaupitella eteenpäin päivävuoroja, vai miten ? Ehdotukset ja ideat ovat kovasti tervetulleita.

HAAPANEN TIMO 02.12.2009 18:31

Kaitsun pullokuvista voi päätellä vain sen etteivät pullot revenneet.

OVA-ohjeissa kerrotaan noin: "Liekkien kuumentama nestekaasusäiliö on vaarassa repeytyä. Kun liekit koskettavat säiliön yläosaa, säiliö voi revetä kuumentuneen teräksen heikkenemisen johdosta alle 10 minuutissa. Kun liekit koskettavat vain säiliön alaosaa (nestepinnan alapuolella), säiliö kestää jonkin verran kauemmin kuumennusta. Kuumenevan säiliön paine nousee, mikä avaa varoventtiilin. Varoventtiilin toiminta hidastaa säiliön paineen nousua, mutta ei estä säiliön repeämistä."

Mutta ylipaineventtiilistä liekkeihin suihkunnut kaasu on tietenkin jossain palon vaiheessa melkoisesti ruokkinut sitä. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.