Tietoa ennen saharaa

HÄNNINEN JUKKA 13.11.2009 06:45

Tässä olis nyt kolmisen viikkoa aikaa selvitellä tuo mystinen tapaus "Carlos" ja miten, mistä sitten lopulta ostaa se tolkunhintainen tiketti Euroopasta Afrikkaan. Ei oikein viittis mennä sinne vuonkiroolan paseolle kyselemään. Kai sinne joku tätä palstaa lukeva tänäkin vuonna on mennyt ja mitähän maksanut, mistä tikettinsä osti? Eikö netistä muka löydy tarkempaa tietoa? Tuoreessa lehdessämme P Heinonen kirjoitti tiedonsaamisen helppoudesta... Toisaalla kunnioitettu L Dahlberg ihmettelee millainen salaseura on Rutusakki, kun hänenkin on pitänyt onkia tietonsa saksalaisilta vuosien aikana. Totuus ja tieto esiin, pitte!

LIIMATAINEN HANNU 13.11.2009 08:31

No Jukka, tilaa se Pravda, kielimiehenä siitä luet ne 'totuudet'! Mutta nuotioita tai saunan uunia ei sillä voi sytyttää, you know.

Ps. Maksan miekin rutu-jäsenmaksua enkä taatusti kerro mittään, ainakaan oikeaa tietoo. Toisaalta, enhän minä mittään tiijäkkään!

Pps. Mikä heveletti on tapaus "Carlos"?

SILMUNEN HANNU 13.11.2009 11:54

Jukka hyvä! Olen nyt ymmärtänyt, että minun neuvoni ja juttuni koskien Marokkoa ovat liian subjektiivisia ja historiallisia, mutta katsopa siitä uudesta marokon leirintäalukirjastasi, näkyy sen nettisivuillakin olevan tietoa lippujen hankinnasta ,hinnoista, siitä miten hinnat elävät , carlosin osoite, kuin myös nettiosoitteet muutamaan sitä salmea liikennöivään laivayhtiöön. Ei se kovan guuglettamisen takana ilman tuon kirjan tietojakaan joskus muinoin ollut, niitä laivafirmoja netistä löytää:)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 13.11.2009 12:09

Tuo Carlosin koija aina putkahtaa esiin, kun pitäisi löytää luotettava Marokonlippujen ostopaikka. Lainatakseni mainiota ilmaisuasi, voi seetana, et minnuu jurnii kun... No joka Marokonmatkalaiselle neuvotaan eri halvin lippujen ostopaikka. Niitä näetsen aletaan myydä jo Hampurin eteläpuolella, niitä saharan laivalippuja. Kaarina tuossa antoi hyvän neuvon; katso juuri hankkimastasi oppaasta..

SILMUNEN HANNU 13.11.2009 12:22

Ja toinen neuvo, että miksi ihmisillä, joilla on käytössään aikaa, on niin kova kiire, ettei voisi siellä Algecirasissa käyttää puolta päivää siihen, että tekisi hintavertailuja juuri sen hetkisistä hinnoista...Se on hyvää harjoitusta Marokkoa varten:)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 13.11.2009 12:28

No sitähän minäkin, että kuuklettamaan vaan. Sivulla 20 tosiaan löytyy nettiosoitteita, kiitosta vaan Kaarina! Kyl kaikki kuuklettamalla selviää mut tämähän on keskustelupalsta koskien myös ihmisten kokemuksia. Ja sitten kun on sen kuukkelin kanssa aikansa räpeltänyt, niin het tänne tietoa! Ettei joka iikan tartte joka juttua persaus puuduksissa etsiä reuhata. Mulla on jo kolmas musta vihko, johon aina merkkaan ylös havaitut linkit ja www-vinkit. Ps. onkos Sulla tiedossa noita kuumia lähteitä Esp-Port-Mar seuduilla? Minä tunnen vain Fortunan Espanjassa.

SILMUNEN HANNU 13.11.2009 12:46

Niin minäkin olen joskus luullut, että siis tämä olisi keskustelupalsta, koskien myös ihmisten kokemuksia...Mutta minulle onkin sanottu, että omat kokemukset ja omat valokuvat on liian subjektiivisia ollakseen hyödyksi kellekään. Ja eräs herra juuri sanoi ettei matkakertomuksia eikä tietoja menneiltä vuosilta, pelkkää raakaa just ny-tietoa.

Marokosta meille neuvottiin yksi kuuma lähde, oli hyvin etelässä, eikä ehditty sinne asti. Voin katsoa myöhemmin kotona mistä se löytyy. Espanjasta olen kuullut vain epämääräisiä huhuja,Portugalin lähteistä ei tietoa. Mahtaako siellä olla niitä? Olisin itsekin kovin iloinen, jos joku näistä lähteistä voisi infota. Olen joskus täällä kysellyt, mutta kehnolla menestyksellä.

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 13.11.2009 13:50

Kaarina hei, tämähän ON keskustelu- ja mielipidepalsta, nimenomaan eri ihmisten erilaisista kokemuksista. Ja mitä muuta ne voivatkaan olla kuin subjektiivisia, ne kokemukset.

Eli äläs ny ota itse kovin 'subjektiivisesti' joidenkin sanomisia, koska sille et mitään voi mitä muut ihmiset möläyttelevät, sille voit miten itse suhtaudut niihin möläytyksiin. Vettä sorsan selkään, ei kastu nahka.

Joten jatka vain matkustelua, kirjoittelua, asioiden esille tuomista, lukijoita ja positiivisesti suhtautuvia kyllä löytyy. Veikkaan että yhtä urputtajaa kohti kymmenen tyytyväistä. Tai viisikymmentä.

;-))

NIITTYARO TAPANI 15.11.2009 12:52

Tässäkin kohden yhdyn edelliseen mielipiteeseen. Ei todella kannata jonkun yksilön hörhöilyistä väittää. Vapaassa maassahan saa olla typeräkin vapaasti. Mielenkiintoista seurata retkiänne ajoittain ja kokemus, toisenkin, on aina parempi kuin pelkkä arvelu.

Eikös vanha sananlaskukin sano: "viisas oppii kokemuksesta ja nero toistenkin".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.