Kroatiaan kesällä - ensimmäinen reissu matkailuautolla etelään - vinkkejä!

LINDQUIST ERRI 02.11.2009 22:58

Ajatuksena lähteä alkukesästä Kroatiaan matkailuautolla. En ole ennen matkailuautolla etelässä reissannut, joten kaikki vinkit enemmän kuin tervetulleita! Missä kannattaa käydä? Mitä kannattaa välttää??

Suosituksia rannalla / lähellä rantaa olevista camping-alueista? (en hae hiekkarantoja, kalliorannat kiinnostavat enemmän). Pääseekö matkailuautolla saarille??

Tarkoituksena välttää suurempia kaupunkeja, mieluummin löytää kivoja pieniä kyliä/kaupunkeja, joissa auton voi parkkeerata camping-alueelle ja liikkua polkupyörällä tms.

Mukana matkassa kaksi kissaa (tottuneita kotimaan&ulkomaan matkaajia).

JORVA OLLI 03.11.2009 21:00

No Erri, minä sitten vastaan. Laita viestihakuun sana Kroatia, tietoa tulee.

Kahlaile sitten www.eurocampings.net, lisää tavaraa ja matkamessut Hesassa tammikuussa, aina vaan lisää! Meidän juttumme täällä ulkomaan osastolla ja kuvat jäsenkeskustelussa.

t. Winemaker

NYBERG CHRISTINA 04.11.2009 12:55

Kroatiassahan järjestetään ensi kesänä: 18.-25.6.2010 FICC-Rally Umag nimisessä kaupungissa (n. 9 km kaupungista etelään)Istrian niemimaalla. Rallystä on lisätietoa Turun Caravanmessuilla 8.-10.1.2010. Sinne on toivottavasti lähdössä paljon suomalaisia mukaan.

KATEISTO EERO 04.11.2009 17:10

Me olimme viime keväänä huhti-toukokuussa Kroatiassa ja erityisesti Istrian niemimaa oli meidän mieleen, koska pyöräilemme paljon. Leirintäalueet ovat rannalla ja hiljaisia kyläteitä oli kiva pyöräillä ja vierailla pikku kylissä. Tosin pyöräteitä ei juurikaan ole, mutta pikkuteillä oli hiljainen liikenne.

KUJANPÄÄ MARKKU 04.11.2009 17:53

Koko rantaviivan matkalla kämppäreitä on aika runsaasti ja kivikkoisia ne rannat yleensä ovat. Monelle saarelle pääsee kulkineella. Itse käytiin Hvarin saarella ja sen perimmäisellä kämppärillä. Upeat maisemat. Koukatkaa Plitvicen luonnonpuistossa, siinäkin kämppäri kolmen kilsan päässä. Rannikolla kivoja pikkukaupunkeja. Trogirissa Mellan kanssa vetästiin muutamat Larsseenit ja sigget. Käykää kääntymässä vaikka Dubrovnikissa, näkemisen arvoinen kivikylä.

LINDQUIST ERRI 04.11.2009 20:23

Kiitoksia kaikille vinkeistä tähän saakka! Tämähän on loistava foorumi! Mitens reitti Kroatiaan, mistä lautalla yli?? Via Baltica (se hieman hermostuttaa..), Puolaan, Saksaan ...vai tylsästi Ruotsin kautta?

KERÄNEN KAUKO 04.11.2009 20:35

Me mentiin Hki-Trawe ja siitä suoraan alas saksan läpi. Itavallan kautta Karavantunnelia pitkin Sloveniaan. Sieltä Zagrebin kautta Plitvickaan... Zadarin kieppeille... Kuvia löytyy www.suutarikake.fi sieltä linkeistä (Kuvia)

KOTILAINEN ISMO 04.11.2009 20:35

Ruotsi-vaihtoehto on tylsä, kohtuullinen hinnaltaan. Laivalla Saksaan, aika kallis mutta mukava. Via Baltica, halpa, varsinkin Puolan läpiajo vie aikaa. Yksi tahtoo yhtä ja toinen toista. Me on käytetty noita kaikkia vaihtoehtoja ja vuosien varrella laivamatka suoraan Saksaan on osoittautunut meille sopivimmaksi vaihtoehdoksi. Viime vuonna menopaluu superfastilla maksoi 933 euroa. (kaksi aikuista, yksi nuori ja yksi lapsi, hytti neljälle, matkailuauto 8m) Matkavinkkejä saatat löytää osoitteesta http://kotisivu.dnainternet.net/ismkotil/auto/matkat.htm Kaikki vinkit vapaasti varastettavissa :)

LINDQUIST ERRI 04.11.2009 20:56

Hienoja kuvia! ..kuvan 65 paikka, missä?? ..loistopaikan saitte!! ..ja mikä on toi Karavantunneli?? Terv. Noviisi :)

LINDQUIST ERRI 04.11.2009 20:58

Hups, tämä tietty edelliseen vastaukseen...

KOTILAINEN ISMO 04.11.2009 21:12

Karavantunneli on siis Karavanken-tunneli Itävallan ja Slovenian rajalla. Salzburgista lähdetään alpeille kohti etelää moottoritietä E55 ja otetaan suunta Villachiin. Siellä tie muuttuu numeroksi E61. Slovenian rajan ylityksen jälkeen tien numero on A2 ja ensimmäinen kylä Slovenian puolella on Jesenice. Tunneli on siis tarkalleen maiden rajalla ja pituutta sillä on noin 8 kilometriä.

LINDQUIST ERRI 04.11.2009 21:14

Kuulostaa hyvältä tuo laivalla Saksaan.. en ole kauhean innokas ajamaan pitkiä päivämatkoja, varsinkaan tylsiä sellaisia.. Hienoja kuvia - ja paikkoja!

EEROLA TEEMU 04.11.2009 22:03

Tuo reittihän on jo tullut selväksi, että lautalla Saksaan ja sieltä Muenchenin ja Itävallan kautta Karawankentunnelin läpi Sloveniaan jne. Siinä säästää paljon aikaa kun ei lähde liikoja ajelemaan. Kun aamulla tulee Saksaan, niin jo huomenna on Kroatiassa. Sitten on makuasiaa, koska Kroatiassa on tarjontaa. Hyvistä kohteista mm. Trogir on jo tullut esiin ja Dubrovnikkiä ei voi jättää väliin. On siellä niin hieno Vanha- kaupunki.

Riippuu ajasta, mitä matkalla voi nähdä. 5- 6 viikkoa Suomesta Suomeen Saksan lauttaa käyttäen riittää hyvin, kunhan ei lähde ahnehtimaan "läpikulkumaita" joukkoon. Sinne asti kun menee, niin kyllä kannattaisi Mostarissa käydä. Mm. kävelemässä sen uudelleen rakennetun sillan kautta eri uskontokuntien rajan puolelta toiselle. Mostarissa vasta ymmärtää, mitä sotarikokset ovat, koska jäljet ovat edelleen nähtävissä, mutta ihmiset siitä huolimatta niin ystävällisiä ja huolehtivia. Turvallisia yön- yli-paikkoja löytyy m- autolle eikä hotellissakaan yöpyminen ole kallista. Mostariin voi tutustua myös tulemalla päiväretkelle bussilla Dubrovnikista.

Montenegro on niin helposti saavutettavissa, että sinne kannattaa tehdä ainakin kokopäivän bussiretki , ellei lähde omalla autolla. Turistikohteissa on ahdasta myös sesongin ulkopuolella eikä vuoristoon oikeastaan ole mitään menemistä, niin kapeita ja osin kiellettyjä tiet ovat. Albania on lähellä, mutta vaatii seikkailuhenkeä ja paljon lisäaikaa. Huonot tiet ja olemattomat palvelut pitää silloin hyväksyä.

Mutta, kun menette Kroatiaan, niin siellä on mistä valita. Kivikkorantoja on mielin määrin kuten myös pieniä kaupunkeja mukavine keskustoineen ja kämppäreineen. KRK:n saari on yksi niistä ja rannikolta löytyy kymmeniä lisää. Saarille pääsee helposti. Paras aika on varhain keväällä tai myöhään syksyllä. Kroatiassa kannattaa viipyä, mutta parasta on varata kunnolla aikaa ja nauttia.

KERÄNEN KAUKO 04.11.2009 23:27

Jos tarkoitat minun kuvia? Paikka on leirintäalueella (en muista nyt nimeä) Starigrad nimisessä paikassa rannikolla rantatien varressa Zadarista itään.

HYTTILÄ ESKO 05.11.2009 08:19

Hyvä selostus Eerolalta. Hän unohtaa vain yhden asian. Niin vaunulla kuin autolla VOI käyttää halutessaan MYÖS leirintäalueita. Hänelle tuli mieleen vain yönylipaikat ja hotellit. En ymmärrä miksi karavaanarin pitäisi mennä hotelliin kun koti on mukana. Esim Mostarista:kin löytyy camping. Lisäksi henkilöille jotka ovat tuota saksaa ajaneet moneen kertaan niin vaihtoehto ViaBaltica > Kroatia on myös mielenkiintoinen. Ei pelkkänä ajamisena vaan maisemia ja paikkoja on sielläkin.

EEROLA TEEMU 05.11.2009 11:20

Enhän suositellut Esko yönylipaikkaa tai hotellia muualla kuin Mostarissa? Toukokuussa siellä ei ollut kaupungin alueella yhtään kämppäriä auki, mutta saimme paikan Mostarin ainoan 5 tähden hotellin valvotulta P- paikalta ihan ilmaiseksi. Eräiden pienempien hotellien P- paikoille ei mahtunut ja kaikille ei edes mahtunut m- autolla ajamaan. Jotkut m- autoilijat yöpyivät isolla linja- autojen P- paikalla vähän keskustan ulkopuolella. Yöpyminen pienessä hotellissa Mostarin keskustassa voisi olla mukavaa vaihtelua jos sellaisesta pitää, eikä maksa paljon.

Ostimme matkalle SF- Caravanin toimistosta sopivan määrän camping- kuponkeja, jotka kelpasivat kaikkialla, missä pitikin. Matkan aikana käytimme kyllä esim. Saksassa Stellplazeja, koska ne on yleensä paljon paremmilla paikoilla kuin kämppärit. Eräs helmistä on Hann. Muenden, Kasselin lähistöllä ja lähellä päätietä.

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 12:21

Jos Mostariin saakka ajelee, niin sieltähän saa hienon lenkin paluumatkaa varten jatkamalla vielä Sarajevoon, ja sieltä pohjoiseen E73 tietä, mistä on luonteva tulla vaikka Balttian kautta takaisin. Eikä totisesti ole tylsää ajettavaa. Uskomattoman kauniit on Maisemat Mostarista Sarajevoon, ja Sarajevosta löytyy hyvä kämppäri, mistä pääsee pienen kävelyn jälkeen raitsikalla suoraan keskustaan.

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 05.11.2009 12:49

Suutarilla hienoja kuvia. Ikävä pamahti Kroatian rannikolle ja monille tutuille paikoille joita kuvasit.

EEROLA TEEMU 05.11.2009 14:09

Kyllä se Sarajevokin oli keskustelun alaisena, kuten Kosovokin, mutta onneksi osatttiin luopua niistä. Sarajevossa on joskus aikaisemmin käyty kuten myös Kosovon alueella. Lisäksi sen itäisen reitin kiinnostavuus ei ole enää kovin suuri meille, koska ex. itäblokissa ajaminen on lopulta aika hidasta, raskastakin ja nähtävyydet ovat pysyneet ennallaan. Nopeaa reititystä käyttäen 5 viikossa ajot jäi 5000 km paikkeille. Kroatiassa on niin paljon lomanviettoon sopivia kohteita, että otettiin vaan rauhallisesti ja keskityttiin siihen.

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 14:12

En minä sitä sinulle tarjonnut, vaan Errille, joka aiheesta kyseli!

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.11.2009 16:02

Suutari-Kaken kuvat eivät olleet pelkästään hienoja ja mielenkiintoisia, ne olivat suorastaan loistavia, varsinkin luonto ja maisemat, hienoa.

Kerro Kake, minkä merkkinen ja mallinen kamera ja mitä objektiiveja käyttelet, taitaa tulla itselle reissu kamerakauppaan, Nikonia olen jo jonkin aikaa kuolannut, nyt sain kimmokkeen!

EEROLA TEEMU 05.11.2009 16:53

Olisit sitten kirjoittanut suoraan oikealle henkilölle tai kirjoittanut sen nimen kenelle tarkoitit. Jos kirjoittaa viimeisen kommentin perään, niin silloin vastaus myös menee vimeisen perään ( siis sen avoimena olevan jutun perään), eikä keskustelun aloittajalle. Nää koneet ei osaa lukea ajatuksia, mutta tahallani vastasin.

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 17:05

Öö, luulin, että se oli Erri, kelle tässä reittejä ja paikkoja haettiin. Sinun jo tiedän tuntevan ja tympääntyneen koko Eurooppaan, niin en sinua ajatellut neuvoa:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 17:09

Ja kaiken uhallakin laitan tähän kohtaan viestin Kakelle; ihailen tapaasi ja rohkeuttasi luoda "suhde" niin moneen satunnaiseen kulkijaan matkasi varrella, kuin myös kykyäsi löytää erikoisia, tavallisia, riemastuttavia tapahtumia matkoiltasi! Eli kuvistasi siis puhun:)

t.Kaarina

KERÄNEN KAUKO 05.11.2009 17:17

Tarkalleen vuosi sitten pamahti päähän, että olis mukava alkaa opettelemaan järjestelmäkameran käyttöä. Tavallinen "pokkari" ollut aikaisemmin käytössä. Eräältä kaverilta (ammatti kuvaaja) kyselin, että mikä olis hyvä ja mulle alkajalle sopiva. Hän ehdotti Canon 50D tai Nikon 300D. Suunnilleen samaa hintaluokkaa ja muutenkin saman kaliperin vehkeitä. Kokeilin käteen Canonia ja se tuntui mukavalle kädelle. Päädyin siihen. Sitten hän teki listan objektiiveista: Canon EF 70-300/4-5.6 is USM Canon EF-s 17-55/2,8 is USM Canon EF-s f/2.8 Macro USM tietysti salamalaite Tuossa on semmoinen paketti, että mulla ei meinaa äly riittää (eikä riitäkkään) :), mutta mukava on kokeilla. Jos olis vaan aikaa enemmän opetella. Itse ostin Verkkokauppa comista, mutta nyt saa myös Oulussa majapaikka pitävästä Digitarvikkeesta (nettikauppa) Canoneita. Niin ja jos meinaat ostaa vehkeen, niin osta heti kerralla tarpeeksi iso ja nopea muistikortti. Vähintään 8GB/60s-90s. Tilasin juuri itselle 16GB kortin.

Niin ja ota myös huomioon, että jos meinaat ostaa täyskenno kameran (tuo 50D on pikkukenno, mutta ihan puoliammatti käyttöön kyllä käy)esim. Canon 5D mark kakkosen. Silloin siihen ei käykkään nuo EF-s objektiivit. Vaan ainoastaan EF-objektiivit. Jospa tässä alkuun hieman purtavaa. Laitoin nuo tarkat merkit, että sulla on helpompi hakea niitä netistä.

KERÄNEN KAUKO 05.11.2009 17:26

Nöyrä Kiitos. Kuhan touhotan :)

JORVA OLLI 05.11.2009 17:31

Oletko Kake Mikkelistä kotoisin, meinaan kun olet Mikkelin Tanssihulluissa mukana?

t. Winemaker

KERÄNEN KAUKO 05.11.2009 17:34

Olen Puolangalta lähtöisin ja kierrellyt maata, vuodesta -85 asunut Lappeenrannassa. Olen "Hullujen" jäsen ja olen minä Oulussa toimivan Iso O:n jäsen myös, kuten perustamani Saimaan Seuratanssijoiden jäsen :)

JORVA OLLI 05.11.2009 17:49

Onneks olkoon, minä olen Mikkelin Kamppareiden miehiä, siis entisiä jääpalloilijoita. Joskus rökitetty Veiterääkin.

Hiton hyviä olivat kuvasi, näytitte liikkuneen samoilla seutuvilla Kroatiassa kun me männä syksynä.

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 18:12

Tietty kamerassa pitää olla valovoimainen linssi, mutta sen jälkeen se on sen kameran käyttäjä, joka ottaa tai on ottammatta hyviä kuvia, meinaan mä:) Että siis kyllä järeällä kalustolla voi saada huonoa jälkeä ja mitäänsanomattomia, tylsiä kuvia. Ja päinvastoin. Kaipa siinä kuvien napsimisessa heijastuu ihmisen tapa tutkailla ympäristöään muutenkin.

Meillä on tällä hetkellä buumi ihan pieniin, semmosiin taskuun meneviin kameroihin. Toisaalta käytössä on myös Canonin 5D 24-105mm objektiivilla ja mun ihastus, vanha Nikon FM2. Filmi-aikana tuli vaihdettua optiikkaa, mutta silloin kuvaamisen mentaliteetti oli muutenkin toinen. Se oli yksi laukaisijan painallus per kohde, korkeintaan parilla erillä valotuksella. Nyt digiaikana se on naps naps naps, tulisko tästä kulmasta vielä parempi tai entäpä pystykuva... Puolensa tietty kummallakin, mutta minusta on raskasta valita niistä tuhansista kuvista sitten niitä "oikeita" kuvia.Paperiaikana sen kun vaan kuvat albumiin ja sillä hyvä:)

t.Kaarina

KERÄNEN KAUKO 05.11.2009 18:20

" mutta minusta on raskasta valita niistä tuhansista"

Juuri noin :)

Meilläkin tuli kesälomalla yli 6000 otosta ja ei niitä paljoa tutkailtu, että mitä laitettiin albumiin(netti) kuhan jonkinlainen läpileikkaus. Puhumattakkaan kuvankäsittelystä, koska en osaa.

SILMUNEN HANNU 05.11.2009 18:31

Joo:) Ja minun piti vielä selittää kaksi asiaa; olen ihastunut siihen Nikoniin, kun se sanoo niin sopivan raskaasti raps, juuri niiin kuin kameran mun mielestä pitääkin tehdä. Silloin tietää ottaneensa Kuvan:) Ja toiseksi, Canonin 5D tuo perheelle elannon, jottei meillä sitä ihan huvikseen ole, enkä leuhkiakseni sitä kertonut, vaikkei se kyllä ole mikään raskas ammattilaiskamera vaan aika vaatimaton, mutta sopiva vain tarkoitukseensa.Ja saa sillä sitten hyviä kuvia koulun ulkopuolellakin, ihan näppärän laajakulmainen kun on. Pitempi putki toisinaan kyllä olisi tarpeen!

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 05.11.2009 21:52

Mostarin keskustasta > Lentokentälle > siitä vasemmalle > ehkä 5-6 kilometriä toimiva siisti camping. Herzegovinan linna on siinä vieressä vuorella. Tennisklubi tai joku "pikku wimbledon" on paikan nimi.

LINDQUIST ERRI 05.11.2009 23:02

Loistavia vinkkejä! Kiitos kaikille! Eikä pelkästään matkan & reitin & kohteiden suhteen.. Vaan myös kameraobjektiivien! Itsellä Canon 450D, mutta en ole osannut oikein päättää objektiiveista.. Nyt tuli hyviä vinkkejä niihinkin samalla! :)

Kyllä tässä matkakuume nousee! Ajatuksena itsellä ollut 5 vkon reissu, mikä kommenteista päätellen on minimi - täytyy yrittää löytää jostain lisäpäiviä/viikko, ettei tule liian kiire..

Kuka kertoisi matkalle mahdollisesti osuvista haasteista: varkaat ja muut vaarat (if any). Mitä pitää välttää? Miten suojaatte autonne? yms.

HYTTILÄ ESKO 08.11.2009 13:11

http://www.eurocampings.co.uk/en/europe/croatia/split-dalmatia/autocamp-sirena-112485/

AIRIKKA ISMO 08.11.2009 21:06

http://www.istria.info/en/ http://www.kroatia.fi/ http://www.croatia-beaches.com/ http://www.campingplatzfinder.de/urlaubsthema_campingplatz.htm http://www.roan.nl/camping-uk/camping-in-croatia.htm http://www.dalmatiino.net/SU/matkustus.htm

Noista linkeistä saat lisätietoa matkasi suunnitteluun....

SILMUNEN HANNU 09.11.2009 13:48

No minäpä aloitan!

Autoa ei kannata jättää syrjäiselle, yksinäiselle paikalle, piipahdatpa huoltiksella kahvilla, jäät yöpymään leirintäalueen ulkopuolella tai käyt tutustumassa kaupunkiin. Huoltiksella valitse mahdollisimman lähellä sisäänkäyntiä oleva paikka. Ja jos yövyt siellä, valitse alue, mikä on ympäri vuorokauden auki, ja mene katuvalojen alle, muiden autojen kaveriksi, eikä rauhalliseen paikkaan, pimeään nurkkaan puskien suojaan.

Älä jätä autoon näkyville mitään, mikä houkuttelisi varkaita. Ei siis ajon aikana irtonaisena kieriskeleviä lompakoita eikä kameroita - joskus varas avaa liikennevaloissa tms autosi oven ja hämmennyksesi aikana nappaa ne, ja pakenee ruuhkaan, eli ovetkin olisi hyvä pitää ainakin suurkaupungeissa lukittuina ajon aikana. Mutta kun eihän sitä aina muista tehdä, niin arvotavaroiden rutiininomainen piilossapitäminen auttaa. Ja kun passipussi ja kännykkä on yöksi tungettu tyynyn alle, patjan ja seinän väliin, on niitä aika vaikea varastaa.

Meillä on autossa hälytin ja kaasuhälytin, ja aina kun yövymme muualla kuin leirintäalueella, laitamme euovien väliin kahleen, ja asunto-osan oveen puukalikan. Kahleen viritämme myös aina jättäessämme auton parkkiin kaupunkiin tutustumista tai vaikka pyöräretkeä, uimassa käyntiä yms varten. Emme ala erikseen miettiä, onko juuri tämä nyt niin "vaarallisen" tuntuinen paikka, että laitetaan kahle, vaan ykskantaan kahle laitetaan aina ja piste. Eipä sitten tarvitse jälkeen päin harmitella, että miksi juuri nyt ei laitettu...

Kerran piipahdimme ex-tempore, ohikulkumatkalla Prahaan iltakävelylle ja syömään. Vartioitua p-paikkaa ei asuntoautolle löytynyt. Niinpä otimme aina kaulassa olevan passipussin ja kameran lisäksi reppuun kannettavan tietsikan, sillä siellä oli valokuvia, mitkä olivat vain siellä. Eli ainoa asia, mitä ei vakuutuksen korvaukset pystyisi paluttamaan. No, ei vakuutusyhtiötä onneksi silloin tarvittu mihinkään:)

Pääsääntönä minusta maailma on etupäässä hyvä ja kaunis, mutta siellä missä liikkuvat suuret turistimassat, siellä liikkuvat varkaatkin. Mitä enemmän maalla ja korvessa olet, sitä harvinaisempaa on minkään tason rikollisuus. Mutta kyllä me auton olemme Casablancan keskustan kaduillekin jättäneet!

Muina haasteina voisi mainita vaikka sen, että etelän maissa, noissa missä leipää leivotaan monesti päivässä, se voi joskus iltasella loppua. Sitä kun leivotaan vain sen verran, mikä sinä päivänä menee kaupaksi, niin joskus hitaat jäävät ilman. Ja siestan oppiminen, sen että kaikki, toisinaan uima-altaita myöten sulkeutuu iltapäivän kuumimpien tuntien ajaksi, voi olla alkuun haasteellista. Vuoristoteitä ajetaan pienellä vaihteella alas, eikä maata jarrun päällä. Euroopassa monet moottoritiet maksavat, kertaluonteisen tarran tuulilasiin tai maksukopeilla tapahtuvan ajomäärään perustuvan maksun. Joihinkin nähtävyyksiin, vaikkapa Postoijnan hienot tippukiviluolat Sloveniassa, pääsee sisään vain määrättyyn kellonaikaan lähtevän ryhmän mukana. Vaikka paikka menisi kuudelta kiinni, ja menet sinne puoli viideltä, voi olla, viimeiseen, viideltä lähtevään kierrokseen on paikat jo varattu. Tämä opittu kantapään kautta, kun muinoin Ranskassa jollain luolilla jäätiin ensin sapuskoita keittelemään, ja hupsis, sitten olikin siltä päivältä jo myöhäistä, kun vain aukioloaikaa tuijotettiin...

Joku muu varmaan jatkaa, hyvää matkaa!

t.Kaarina

JORVA OLLI 09.11.2009 17:41

No, mitäs tähän sitten lisäät!

LINDQUIST ERRI 17.11.2009 21:39

Kiitos Kaarina! Eiköhän noilla pärjää!! ..ovisysteemit kuulostivat hyviltä! Itsellä asunto-osan ovessa on turvalukko - varmaan riittänee, kuskin oveen täytyy keksiä jotain ennen reissua. Onko kellään kommentteja narkoosihälyttimistä??

SILMUNEN HANNU 17.11.2009 21:54

Ollos hyvä vain:) Meillä on semmoinen narkoosikaasuhälytin, ja se on niin herkkä, että käsidesi, vessakemikaali ja toisinaan jonkun jalkahiki käynnistää sen. Niinpä se kytketään ajoittain pois päältä turhien hälytysten vuoksi, mutta onneksi en osaa sanoa, toimiiko se tosi paikan tullen...

t.Kaarina

SMULOVITZ LEEVI 24.11.2009 20:28

Leevi Eukko Katti ja tandem on lähdössä vapun aikaan Kroatiaan noin kolmeksi viikoksi jippii@kroska.fi Alkusuunnitelma lautalla Puolaan ja paluu Via Baltikaa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.