Kaksi Onnellista Lasta Auringon osa 6

JORVA OLLI 23.10.2009 20:19

23.9.09 Kahdeksalta ylös ja aamukahville, sitten lenkille. Nyt rantatietä piktin, sitä sellaista "sementillä kiviä vieriviereen muurattua" pitkin. Rantapolkuja täällä riittää. Vieressä välkkyy kirkas Adrian meri houkutellen sinne uimaan, mokoma! Hellettä on + 26, pakko etsiä kioski tai kauppa ja ostaa juotavaa. Ei auttanut muu kun kämpille, uikkarit ja Adriaan mars! Lämmintä.

Pilkkujen alkuperä rupesi hahmottumaan. Niitä oli meillä molemmilla, Okella enemmän. Iho-oireet alkoivat helpottaa kun emme käyneet altaassa uimassa. Paola ystävämme kertoi respassa kaiken veden tulevan vuorilta ja sen olevan hyvin kalkkipitoista, myös altaan. Näin meidän herramme Olli asian kuutioi! Se siitä.

Belgia tuli alueelle Hymerillään, perässään kärry jossa mopo. Ajelivat alvariinsa mopollaan ympäri tienoon raitteja.

Ajoimme Zadariin, meidän Lidlin hankkimaan täydennyksiä. Saatiin salatteja ja saksalaisia makkaroita ja tietty Karlovackoa + viiniä. Nam nam. Päivällinen valmistettiin taas wagonilla ja Oke pääsi esittelemään Cramer-taitojaan muille. Illan suussa Krk:n saarelta tuttu englantilainen pariskunta kaarsi alueelle, sitä jälleen näkemisen riemua. He jatkoivat seikkailuaan parisen viikkoa, toinen pariskunta suuntasi kohti Englantia ja kotia. Engelsmannit kertoivat matkoistaan ympäri eurooppaa ja lapsistaan ja 14 lapsenlapsistaan, ovat siis isovanhemmat eläkkeellä. Kivaa porukkaa!

24.9.09 Belgialle sattui onnettomuus! Istui jalka paketissa Hymerin rappusilla. Vaimo touhusi aamiasita. Oke katseli aikansa, pomppasi jalkeille ja marssi kysymään mikä on? Olivat mopollaan ajaneet eilen markitin pihalla katuramppiin, mopo kaatunut ja belgian jalka jäänyt mopon alle. Nilkka nurin. Rouva ei ajanut niin isoa autoa, loma menneillään vasta eka viikkoa, very ikävää!

Iltapäivällä belgia istuu edelleen auton edustalla, rouva katselee ympärilleen! Okelta petti pinna, marssi kertomaan, että jos apua tarvitsette, täältä pesee. Noo, itse asiassa, sanoi hra belgia, tarvis päästä tänään illalla lääkärin vastaanotolle, ajattelimme soittaa taksin! No way, I have a car over there, we go by my car! Sanoi tuo Jorvasen Okke! Rva belgialta tirahti kyynel silmäkulmaan. Käytiin lääkärissä, apoteekissa ja tultiin sitten takasin kotiin. Hra belgia sanomaan you are real camper my friend!

Lämmintä +26 meressä uimassa, myös Oke! Löhöilyä ja lenkin kävelyä ympäri ämpäri Nin:n katuja ja kujia.

Iltapäivällä kävelin viimeisen kerran meren rantaa uimaan. Menin yksin, Oke ei lähtenyt mukaan. Haikeaa, kyynel tirahti silmäkulmaan. Nautin uimisesta paljon, ehkä sitten taas pääsen! Kävelin hijalleen kämmppärille päin ja katselin kaunista auringon paistetta ja nautin lämmöstä ympärilläni.

Kävimme belgialaisille kaupassa ja valmistimme päivällisen, istuksimme katoksessa viimeistä iltaa. Saksalainen ystävämme, hra petrooliksi ristimämme, tuli hyvästelemään. Monet keskustelut he Oken kanssa olivat käyneet. Hampurin lentokentällä kertoi olevansa töissä, ajaa lentopetrooli-tankkeria kentällä. Toivotettiin tervetulleeksi Suomeen!

25.9.09 Lähdön heti on koittanut. Pian suunistetaan kohti pohjoista, kohti Zagrebia, Ljublijanaa ja siitä sitten Itävaltaan ja Saksaan. Viellä viikko lomaa jäljellä, tapaamme Munchenin lähellä Brannenburgin kaupungissa serkkuni ja vietämme alpeilla pari päivää, sitten kohti pohjoista ja Göttingeniä. Siella taas pari päivää, sitten Traween ja laivaan.

Matkaa olemme tehneet yhdistelmällä n. 5000 km, siitä ajoimme tunneleissa yhteensä yli 100 km, maksoimme kolme vinjettiä ja lukuisan määrän tietulleja erikseen. Dieseliä on kulunut 9,5 l/ 100 km ja öljyä n. litra. Matkanopeutemme on ollut n. 90 km/moottoriteillä ja muualla sitten vähemmän. Ajomatkat keskimäärin 500-600 km per päivä siirtymätaipalleilla. Käytimme asumiseen camping-shekkeja ja ne toimivat hyvin. Tunneleita laskimme olleen 32 kpl, niistä 2 joissa vastaantulevaa liikennettä. Pisin tunneli vajaa 9 km. Seisoimme staussa n. 3 tuntia yhteensä. Kroatiassa mielestämme kannattaa kaluston kanssa ajaa moottoriteitä, rantatie varsinkin oli melko röykkyinen ja hankala ajaa. Hintataso Kroatiassa oli arviomme mukaan noin 20-30 % alle Suomen hintojen!

Tämä tekniikkaosasto on Ollin käsialaa.

Kiitos, että olitte mukana matkallamme!

Teksti on suora kopio vaimoni Lean matkapäiväkirjasta.

t.Winemaker

KNAAPI JUHA 23.10.2009 21:22

Olipa ihan kiva matkakertomus. Terveisiä vaan Olli vaimollesi ja kiitoksia vaivannäöstä. Mielellään näitä lukee.

Kuvittelen mielessäni, kuinka Liimiksellä valuu kuolaa pöydän reunalle kun hän mietiskelee noita omia lähtöjään (tai jäämisiään). Rohkeutta vaan päätöksentekoon!

Juha

MANNINEN RISTO 24.10.2009 09:36

Olipa hieno juttu.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.10.2009 10:51

Nyt sen sitte belgialaisetkin tietää, ettäs olette oikeita vaanareita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.