Kaksi Onnellista Lasta Auringon osa 5

JORVA OLLI 22.10.2009 21:31

17.9.09 Ukkonen paukkui koko yön, ensin etelässä ja aamuyöstä nousi tähän. Kyllä Zeus ajeli komiasti vaunuillaan! Kello on aamuyhdeksän ja ukkonen vielläkin murahtelee. Saksa lähti aamulla, uhmaten rajuilmaa, pakkasi vähät kamppensa, kytki vaununsa ja meni menojaan. Viisaita nuo saksalaiset, osaavat ottaa huomioon säätkin?

No, samaa sanottava meistä finskeistä, emme osaa niin hyvin ennakoida säänmuutoksia? Kuitenkin, sateessa pakkasimme Jorwagonin lähtökuntoon ja puoli kahdeltatoista matkaan kohti Zadaria.

Ensin yritimme rantatietä mutta se osoittautui niin huonokuntoiseksi ja röykkyiseksi, vastoin saamiamme ennakkotietoja, että olimme tien tukkona ( se tarkoittaa Olli ei halua särkeä kalustoaan) vaan Sinjin citystä otimme käännöksen vasempaan ja kohti moottoritietä.

Serpentiiniä, serpentiiniä ja serpentiiniä ja Toyota kertoi meille että v....! Noo se on hänen asiansa, kiitettävästi Mestari työnsä teki. Kiitos siitä! Onneksi ne loppuivat, mutta sitten alkoi parin kilometrin " tietyöhelvetti " ja Olli+Auto+Wagon itkivät ääneen. Minä vain vähäsen.

No, kuitenkin iltapäivällä neljän aikaan perillä. Pieni ja siisti paikka tämä Autocamp Peros, Zaton Nin. Oke ihastui ensinäkemältä allasalueeseen, se on hänelle niin tärkeä. Noo, toisaalta illalla oli tyyntä, ilma sesoi ja haisi lampaanpaska. Jippii! Ystävällinen perhecamping otti meidät vastaan sydämmellisesti, nuoret siellä respassa olivat vastassa ja olivat todella kiinnostuneita saamaan tietoa Estonian haverista? Oke kertoi heille mitä tiesi, vissiin kymmenen minuuttia asiasta keskusteltiin! Niin, siis perheyrityksen nuoripari Paola ja Marko.

Majoituimme siihen vapaaseen paikkaan, mitä näkyy paikallinen " Shell". Ja mahtava vuoristo siellä horisontissa, ei osaa edes kuvitella tai kuvailla sitä näkymää. Se on itse koettava ja nähtävä. Sanoinkuvaamaton! Ilta pimeni ja vaivuimme nirvanaan, nauttien lämpimästä illasta ja viinistä. Kyllä elämä on ihanaa!

18.9.09 Aurinko paistaa ja on jo lämmin. Lampaanpaskanhajukin on häipynyt muualle tuulen viemänä. Aamiaisen jälkeen istuksimme auringossa nauttimassa lämmöstä, jopa kuumasta. Sitten päätimme lähteä kävelylle meren rantaan ja kaunis ranta siellä olikin! Kahlaten pääsimme toiselle puolelle lahtea, matkaa noin 200m, aika erikoista! Jatkoimme tutustumista rantaan ja tulimme varsinaiselle beachille, siihen Holiday Zatonin alueelle. Iso ja meluisa keskus jossa kaikille löytyy jos jonniinlaista tekemistä. Ei meille. Lämmintä + 29! Naapureina saksalaisia, hollantilaisia ja tanskalinen. Kivaa porukkaa ja ystävällisiä!

19.9.09 Lämmin ja kostea aamu. Nautimme helleaamiaisen Jorwagonin katoksessa, sitten lenkkarit jalkaan ja kävelylle katsomaan kaunista Vir:n saarta ja kaupunkia.

Takaisin Nin:n keskustaan, hieman shoppailua ja hikisenä takaisin kämpille ja uimaan altaaseen! Nautimme oluet Markon baarissa ja kerroimme millaista on elämä Suomessa.

Oli tullut uudet naapurit viereen. Ranskalaisia Hymerissään. Ystävällistä oli ihmiset vaikka emme osanneet sanaakaan ranskaa, eivätkä he sanaakaan englantia tai saksaa, silti toimeen tultiin ja katseltiin kartasta missä on ajeltu, mistä tulaan ja minne mennään! Aika mukavaa! Ruokaa Oke kokkasi cramerissaan ja oli niin kokkia, niin kokkia! Iltauinnilla ja sitten nukkumaan.

20.9.09 Hellettä, +26 aamu kymmeneltä, huh! Paljon uusia autoja ja vaunuja tullut aamusta. Liekkö haistaneet helteen, kun aamupäivästä kaikki majoittuivat? Päivän mittaan kävimme meressä uimassa ja myös Zadarissa kaupassa, Lidlissä tietty, vähän niin kuin kotona!

Iltapäivällä altaalla uimassa. Oke kyttää pilkkujaan! Illan hämärässä kävelimme katsomassa SvNikolan kappelia. Vaikuttavaa! Illalla altaalle uimaan ja sitten normaalit iltakuviot. Perosin väen kanssa ajatustenvaihtoa ja kerroimme taas Suomesta. Oke kävi iltauinnilla altaassa.

21.9.09 Ranska lähti. Ikävää. Vaikka emme puhuneet samaa kieltä tulimme hyvin toimeen. Niin se vaan on. Oke antoi heille lahjaksi Suomen laivaston " virallisen " ryyppylasin. Ranska oli siitä hyvin tyytyväinen ja " merciitteri" paljon. Halattiin ja herrat kättelivät, he olivat menossa sinne Blitvitcheen, me emme?

+30, täyttä aurinkoa ja on kuumaa! Päivä piristykseksi lähdimme ajelemaan kohti Pagin saarta. Matka olikin hieno korkeuserojen vuoksi. Vuoret seurasivat vierestä kun ajoimme korkea sillan yli Pagin saarelle. Tyyni, plägä tyyni vesi vasemmalla, mejojia pienina pisteinä. Kaunista ja vaikuttavaa, aivan kuin kuumaisemassa olisi ollut.

Itse Pagin kaupunki oli pettymys, ei erikoista. Ranta haisi, eikä kaupunkikaan ollut millainenkaan! Takaisin pitkin kuunmaisemaa!

Taas takaisin tullessa ikiomassa Lidlissämme ja sitten kotiin. Oke kyttäsi taas pilkkujaan! Illalla iltauinnit altaalla ja ruoanlaittoon ja normaaliehin iltaputeisiin. Hra petrooli oli saapunut alueelle.

22.9.09 Lämmintä + 25. Meteliä riitti viime yönä. Oli jalkapalloturnaus läheisellä kentällä ja jatkot sitten siitä Rezortin alueella. Saatiin unta n. klo 04. Onnea vaan voittajille! Eipä hätää, olisivat vaan laulaneet enemmän, niin hyvä oli saundi! Aamiaisen jälkeen lenkilla ja sitten mereen uimaan. Makasin auringossa ja Oke jatkoi kävelyjään, mahtaa olla hauskaa? No, parempi niin kuin suunnitella jo kotimatkaa?

Oke sanoi, että nyt niitä pilkkuja on 20+4, muista nyt!

Jatkuu sitten taas.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.