Kaksi Onnellista Lasta Auringon osa 3

JORVA OLLI 19.10.2009 17:07

7.9.09 Tässä sitä nyt istuskellaan lämpimässä, aamukahvit on juotu ja nyt punotaan suunnitelmia päivän varalle. Päätimme lähteä jalkaisin Fazanaan kylää katsomaan. Kävimme samalla reissulla kaupassa Plus Marketissa ihmettelemässä hintoja. Kaikenlaista löytyi, leipää ja juotavaa. Sitten katsatimme rantamaisemat ja taas päädyimme Fazanaa, ihme kylä!

Aurinko porottaa niin mukavasti, vaunun mittari näytti +32 katoksen alla, edenpänä varmaan hieman vähemmän. Meille sopiva. Nautimme kansainvälisestä meiningistä, vieressämme tanskalainen pariskunta, kahdeksatta kertaa Kroatiassa ja myös Bi Willagessa, toisella puolen italialaisia, nuori pari, aina toistensa kimpussa heh!, ja takanamme saksalaisia äiti, isä ja aikamiesjuniori. He taas aina pyöräilemässä!

Illalla kävimme nokosten jälkeen kämppärin kapakassa (yhdessä niistä monista) olusilla ja viinillä ja tietysti tanssimme loistavalla parketilla. Live-musaa.

8.9.09 Ompa tu - tu - tuulinen päivä, Oke sanoi, että jos olis sukat jaloissa, pyöris ne siellä sun täällä. Onneksi aurinko paistaa ja lämmintä riittää, tuuli ei haittaa. Päivällä ajelimme Rovinjin kaupunkiin. Hauska kaupunki - "meri ihan rannassa"! Kirkko ylhäällä mäen huipulla. Kivet kaduilla kirkkaaksi hioutuneita ja alas sai tulla hiipien. Tien varsilla viini- ja oliivitarhoja kaikki sievästi liuskekiviaitojen ympäröimiä.

Ennen ruokaa viella parin tunnin kävely rantatieta pitkin- lienevätkö Titon rakennuttamia? Ostimme Kroatialaista viiniä, 14.99 Kn, siis pari egee litra.

9.9.09 Aamusta näytti, että tulisi pilvinen päivä ja lähdimme Fazanaan kävellen. No saarikierrokselle sitä jouduttiin ja aurinkokin palasi hellimään lapsiaan. Matkalla uudelleen pilveen ja Bura - perhana puhalsi niin, että meinas pökät lähteä. Alkoi keinuttaa ja Oke muuttua vihreämmän näköiseksi kun normaali puna (nenä), mutta ei haitannut, nähtiinhä vilaus Titon huvilasta ja muuta mukavaa.

Vasta tänään uin ensimmäisen kerran meressä, Oke luisti, tyytyi olueeseen, ku oli nii hikiki! Illalla ruokailu vaunulla ja sitten illan vakio-ohjelmaa, istuksimme vaunulla katoksessa ja lueskelimme ja seurasimme naapureiden ja vähän muidenkin touhuja. Mukaan kuvioihin liittyi pari hollantilaista ja yksi jalkapallohullu saksalainen. Oli kuulemma Suomessa em-kisat? Ajoissa Ollin viereen.

10.9.09 Jorwagonin mittari näytti jo puoli kahdeksan +26, tuulta edelleen, mutta nyt todella tuntuu, että paahtaa! Ajelimme pohjoiseen kohti Porecia. Roomalaisten rakentama muuri suojaamassa vanhaa kaupunkia oli hieno, samoin talot muurien sisäpuolella, muuten koko vanha kaupunki oli pelkkä markkinapaikka.

Samaa rihkamaa, samoja yökeitä koruja ja kaikenlaista soppaa! Mutta nautimme Porecin tunnelmasta ja illaksi palasimme kämppäriin. Oke kävi altaalla iltauinnilla, ei kuulemma ollut LÄMMITETTYÄ vettä! Ja italia lempii, saksa pyöräilee ja toinen urpo kattelee mimmifutista, vain mitähän kattelee? Hollantilaiset huoltavat kalustoaan ja suomalaiset (me) tarkkailemme. Tai olemme lukevinamme, ei kerrota kellekkään.

Aamulla päätimme sanoa koko poppoolle näkemiit ihan kiltisti ja suunnata Krk:n saarta kohti.

Jatkuu sitten sieltä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.