Kaksi Onnellista Lasta Auringon osa 2

JORVA OLLI 18.10.2009 17:02

Vähän oli pieruinen paikka tämä Jenan Rabeninsel. Eipä me muuta tarvittukaan kuin paikka, ruokaa ja suihku. Aamulla päätimme viellä kiertää pienen mutkan kautta, kun Jenan läpi oli niin surkea tie. Ja hienoja maisemat olivat, vuoret jo korkeita ja linnoja huipulla. Toyotakin joutui tosi hommiin, sen verran oli serpentiiniä.

Naumburgissa tankattiin Lidlissä ja nyt ajetaan moottoritietä kohti Itävällan rajaa ja Salzburgia. Nurnberg jäi taakse, samoin Inglostadt. Ohitimme valtavat humalaviljelmät, hauskannäköistä, tuli hyvä aita-idea.

Pian ryhdymme Munchenin ohitukseen, no niin sitten tässä on stau, ohitien risteyksessä klo 16.26. Unfall, pienet rutut, ei vakavampaa.

Matka kohti aurinkoa jatkuu, maksoimme moottoritietarran, 7,70 ja ikkunaan läps! Sitten toinen stau, vähän pahempi kolari ja odotellaan nyt sitten rauhassa. Perillä Salzburgissa illansuussa ja Teukka neuvoi kaupungin keskustassa olevalle Salzburg Nord - alueelle vaivatta. Hauskat puilla rajatut loossit, ystävällistä ja siistiä on Familie Lex:n alueella.

5.9.09 Kyllä alpit ovat vaikuttavia katsella, hiljaiseksi vetää. Tai oikeastaan täytyy hihkua kun on niin kaunista. Tunneleita on niin, ettei laskuissa pysy ja pituudet vaihtelevat muutamasta sadasta metristä kilometreihin. Ja taas stau, kyllä kestetään!

Ohitamme kuuluisia paikkoja kuten Bischofshofen ja Zell am See. Tänään ajoa vain parisataa km, kun määränpäämme on Kärten Willachin yläpuolella. Aurinko paistaa mutta lämmintä on vain 14 astetta. Kait olemme sen verran korkealla. Pisin tunneli tällä etapilla oli Salzburg der Millstätter See, 6,5 km ja seuraavaan 5,9 km tunneli maksoi 9,50 ja kaupan päälle saimme odotella staussa tunnin verran, liikennevaloilla säädeltiin tunneliin sopiva määrä autoja. Onneksi meillä oli wc mukana, kaikilla ei ja se näkyi tienvarressa!

Perillä Comfort - Campingpark Burgstallerissa hyvissä ajoin. Lämmintä +20 ja siirryimme ulkoruokintaan. On melkoinen paikka tämä Burgstallerin kämppäri. Huoltorakennukset vertaansa vailla, wc:issä kaikissa pienet tv:t joista voi seurata ohjelmaa, suihkut ylelliset ja automaattinen wc:n istuimen pesulaite, aina kun vetäsit pestiin samalla istun.

Kaikenlaista vermettä on kuten stellplaz vaunulle tai autolle, tekonurmella päällystetty auringon mukaan pyörivä alusta. Emme edes kysyneet hintaa!

6.9.09 Alunperin matkaan piti lähteä vasta huomenna, mutta aurinkoinen päämäärä ja Kroatia polttelevat jo mielissä. Puolilta päivin oli pankissa käyty ja Lidlissä ruoat ostamassa ja sitten matkaan vaan. Tunneleita pisaa ja myös alppeja. Karawankel-tunneli oli vaikuttava, jopa hieman pelottava. Olihan se ensimmäinen tunneli jossa oli vastaatulevaa liikennettä ja pituuttakin kunnioitettava 7,8 km! Mutta onhan näihin jo totuttu ja samalla vaihtui maa Sloveniaksi.

Ensimmäisessä tullin läpiajossa vain kehoitettiin eteenpäin, seuraavassa sitten passikontrolli. Ajoimme Ljublijana-Koper moottoritietä ihanan kiharaan vanhantien sumppuun jossa serpentiiniä riittää ja Toyota valitti nousuissa. Sitten tulla tupsahdimme Kroatin passintarkastukseen. Olikin eri meno kun edellisellä, isäntä ajoi stop-merkin ohi läpi tullikoppien ja kuulimme takanamme hirveän huudon ja käskyn pysähtyä. Tullimies käveli ylimielisen hitaasti automme viereen ja ripitti Ollin kunnolla, tarkasti passit ja sanoi; " You must stop when you see stop-mark, this time ok, but next time it means troubles ", Do you understand me".

Kyllähän Olli.

Noo, pääsimme vihdoin päämäärään Fazanaan ja kämppäriin nimeltään Bi Willage.

Jatkuu sitten taas.

SALOJÄRVI ENSIO 18.10.2009 17:20

Kiitos Olli mielenkiintoisista kirjoituksista. Niitä on mukava lukea. Jatka kirjoittelua. Uskon, että näitä kirjoituksia luetaan paljon, mutta harva viitsii vastata niihin. Olen itsekin lähdössä autolla etelään viikon päästä.

KATEISTO EERO 18.10.2009 18:40

Kiitos Lea ja Olli mukavasta matkakuvauksesta. Teimme vaimon kanssa keväällä Kroatian matkan ja syksylla matkan Saksan ja Ranskan viininkorjuualueille. Vaimo piti samantapaista päiväkirjaa ja ja kirjoittelen vaimon tekemän matkakeromuksen, kunhan saamme pihan ja puutarhan kuntoon talvea varten.

KUJANPÄÄ MARKKU 19.10.2009 06:34

Qujis oli reissulla mukana, kiitos.

JORVA OLLI 19.10.2009 17:12

Täh Qujis, empä huomannutkaan, mutta mistäs kiittelet?

NYYSSÖNEN KAJ 19.10.2009 17:20

Kujis? Istuu takapuskurisi vasemassa nurkassa.

Hyvin hän se matka männöö. Eikun samalla meningill eespäin

meinookaj

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.