Mysteerinen Marokko

SILMUNEN HANNU 12.10.2009 01:08

Alkoi mieltäni ihmetyttämään tämä Marokon keskusteluihin osallistuvien vähyys. Eikö siellä oikeasti kukaan matkaile, vai ovatko Marokon kulkurit tuppisuu-porukkaa? Eikö kukaan ole maasta kiinnostunut vai eikö vain halua sitä ilmaista? Edes valokuvistakaan ei tullut kuin yksi kommentti? Ihan sama tilanne oli kolme vuotta sitten, kun omaa Marokon matkaamme suunnittelimme, olin ylen yllättynyt vähäisestä ihmismäärästä, jotka kiitos kaunis, neuvoja meille antoivat. Katsoin hakukoneella, että keskusteluja, joissa mainitaan sana Marokko, on 107 vajaan neljän vuoden ajalta, ja siitä määrästä puolet on tuossa epäonnisessa keskustelussa pykälää alempana. Tosi pieni määrä, kun ajattelee kuinka mahtavan monipuolinen ja upea matkailumaa Marokko on!! Ja kuinka lähellä, loppujen lopuksi, on tuollainen pläjäys eksotiikkaa, mutta silti aika helppoa matkustamista! Eipä siinä mitään, aina on väljempää muilla jos on vähemmän kulkijoita liikkeellä, mutta mielenkiintoista olisi tietää, onko tähän Marokon kiinnostus-katoon joku syy?!

Marokko toki on mysteerinen maa, mutta enemmän hyvässä kuin pahassa:)

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 12.10.2009 08:04

Eiköhän tuo yksi rähinä riitä eräässä ketjussa. Kai siitä herkemmät jo kaikkoaa. Tällä en ota MITÄÄN kantaa kuka aloitti ja kuka lopetti. Vain kommentoin mielestäni mahdollista syytä yleisökatoon.

LIIMATAINEN HANNU 12.10.2009 09:05

Marokko kiinnostaa, ihan aidosti ja tosissaan! Joten äläs nyt Kaarina lannistu muutamista kannoista ja kivistä polun varrella, niitä aina kun on. Enemmän varmasti on lukijoita jotka mielenkiinnolla lukevat kaiken faktatiedon, mutta eivät sitten halua osallistua keskusteluun, omista syistään. Todellinen ja tosi tieto on aina hyvää luettavaa näillä palstoilla, koska moni miettii samoja asioita, siis mihin mennä sitten kun on aika mennä.

Sarvien kalistelukin kuuluu kai asiaan, sitä kun ei voi näköjään välttää, on kai 'luonnonlaki'! Meitä on moneksi, joku kalistelee sen kalistelun vuoksi, joku haluaa vain kinata ja yleensä vastaan, omilla tiedoillaan ja kokemuksillaan. Mutta mitäs näistä, sanoi sammakko häistä. Sitten on minun tapaisia 'tapauksia', kirjoitan sitten mistä tahansa ja miten tahansa niin muutamille se ei 'maistu' koskaan. Pakko on ainakin yrittää lytistää liimiksen höpinät! Ehkä joku ihan vain 'harjoituksen' vuoksi, aikas moni tosissaan ja vakaissaan. Vaan haetanneeko tuo mittään. Ei ainakaan minua.

Piskit räksyttävät mutta karavaani kulkee! Näin se on.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 12.10.2009 11:04

Hyvä huomio, Kaarina! Samaa ihmettelin pari vuotta sitten kysellessäni rutuilta elämästä Espanjassa ja Portugalissa. Useistakin yrityksistä huolimatta vain Korhosen Kari vaivautui opastamaan noviisia.

Tein johtopäätökseni ja annoin asian olla: joko tämä rutu-porukka on niin sisäsiittoista ("vtuako siinä utelet") tai elämä etelässä on niin tyhjää, ettei siitä ole mitään kerrottavaa.

Onneksemme meillä on silmuset, laineet, kotilaiset, kujis ja monet muut, jotka pitävät meidät karavaanari-ideologiassa kiinni, nöyrin kiitokseni heille!

KUJANPÄÄ MARKKU 13.10.2009 21:50

Mielikuvia Marokosta. Marokko on ekakskin aika kaukana. Sitte se tuntuis vähän liian erilaiselta. Ranskakaan kun ei oikein kielessä taivu. Tulee mieleen silmänkantamattomiin hiekkaa jossa porukat kulkee peduiinin sandaalit jalassa tai menee kameleilla lenksuttaen ja hiekkaa räkien lakanoihinsa kääriytyneinä. Sitte siellä on meluisia, tungokseen täynnä olevia toreja, joissa turistiin käydään melkein kiini, eikä anneta rauhassa katsella ja hypistellä tavaroita. Onkohan siellä vihreetä laisingan. Tykkään grassista.

Oikeesti en ihan noin ajattele, mutta totta toinen puoli. Ulpu joutuu vielä työelämässä olemaan, joten ei sinne ole oikein aikaa yhdessä mennä paitsi lentämällä. Tietty voisinhan mennä vaikka yksin edeltäkäsin ja lyyti lentäis jossain vaiheessa perästä ja ajeltais kimpassa sitten kotiin. Niinhän me tehtiin tänä vuonna. Mutta, mutta onkohan siellä varmasti tarpeeksi vihreetä.

NYYSSÖNEN KAJ 14.10.2009 09:55

Minä en ole liemmin kommentoinut Marokko aihetta mutta olen kyllä jatkuvasti seurannut kirjoittelua. Tämä johtuu siitä että olemme päättäneet ensin tutustua Portugaliin aivan hissunkissun ilman kiirettä. Joten matkakohteena Marokko on hieman tuonempana.

KOSKINEN MATTI 14.10.2009 10:00

Mielikuvat ovat likimain oikein, paitsi toreilla ei käy kukaan kiinni , vaan voi katsella rauhassa. Kerjäläisiä ei ole enempää kuin Helsingissä (tavattiin 2 kk:n aikana kolme). Pohjois- ja länsipuolella on maaseudulla vihreää (viljelyalueet). Silmäniloakin löytyy, nimittäin paikoin on istutettu kilometrikaupalla kukkaistutuksia (naisia saa vain katsella, ei kuvata). Kaakkois ja etelä puolelta löytyy hiekkaa. Tosin sielläkin on keitaita. Matti

KUJANPÄÄ MARKKU 14.10.2009 10:27

Tarkoitin oikeastaan kiinnikäymisellä kauppiaita, en kerjäläisiä. Vielä tuosta vihreydestä. Eipä paljon innosta jos vain jossain viljelyalueella ja istutuksilla on vihreetä. Voiko millään kämppärillä laittaa tuolinsa ja pöytänsä nurmikolle.

AHONEN KAI 14.10.2009 11:38

http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4632

http://www.pallontallaajat.net/pt2/maat.php?id=30

Suodattamalla joutavat pois on noissa putkimatkaajienkin jutuissa hyviä vinkkejä.

Hyvä kokemuspankki on myös Atlantica Parkin petankkiporukka.

SILMUNEN HANNU 14.10.2009 19:44

Vaikka ruoho onkin aina aidan takana vihreämpää, ei Marokkoon kannata lähteä, jos leirintäalueelta pitää löytyä nättiä nurmea pöydän alta. Siinä maassa sateet tulevat liian harvoin ja epätasaisesti kaunista nurmikkoa silmälläpitäen.

Eikä sinne muutenkaan kannata lähteä "eurooppalaista " maata etsimään. Kyllä se on selkeästi Afrikkaa, missä elämisen mentaliteetti on aivan toinen kuin täällä. Käsitys ajasta, kohteliaisuudesta, suvusta, seuraelämästä, kaupankäynnistä jne pitää opetella uudestaan, jotta ei hermostu siihen, kun asiat eivät suju samaan malliin kuin kotona.

Vastineeksi saa sitten ikimuistoisia kohtaamisia mielenkiintoisten ja ystävällisten ihmisten kanssa, värikästä kulttuuria ja mielettömän monimuotoista luontoa. Karua vuoristoa, vehreää vuoristoa mantelilaaksoineen, keidaskaupunkeja, atlantin rantoja, vesiputouksia ja lähteitä, apinoita ja aaseja. Puhumattakaan kameleista ja saharasta, mikä ei ole pelkkiä valtavia hiekkadyynejä vaan myös mustaa kovaa maata, hehkeitä kukkaketoja, järviä flamingoineen ja naisia kaivolla erämaan keskellä. Vanhoja historiallisa kaupunkeja, uusia moderneja ja kaikkea siltä väliltä. Kolme moskeijaa, mihin ei-muslimitkin pääsevät tutustumaan.

Ja jos haluaa löytää oikean Marokon, kannattaa lähteä valtaväylien ulkopuolelle. Sieltä löytää aivan toisenlaisen maailman kuin Agadirista.

Mutta kaikki eivät tykkää, toiset hurahtavat täysin. Meille aikoinaan paluu eurooppaan 6 viikon Marokossa olon jälkeen sai kyyneleet silmiin. Eurooppa, ja alkuun varsinkin Espanja, tuntui kylmältä, karulta maalta, missä lähes alasti kulkevat ihmiset olivat toinen toisiaan tylympiä.

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 14.10.2009 20:06

No nyt olen saanut ladattua itselleni tuutin täydeltä mielikuvia ja valokuvia, kiitos vain. Sielläpä se Marokko pysyy ja odottelee jos vaikka innostuisi ja voipihan sitä ottaa vihreetä muovimattoa pöydän alle muutaman neliön.

SILMUNEN HANNU 14.10.2009 20:14

Joo, ja kun saan kirjoitettua jutun sisiliasta ja eteläitaliasta, sekä patikoitua viikon norjassa, laitan sinne lisää taas aivan toisenlaista marokkoa. Mutta muovimatto, eh, osta ennemmin lentävä itämainen!:)

Meillä jouluna 3 viikkoa aikaa, lukiolaisen loma sen mittainen. Minä olen puhunut vähän marokon puolesta, mutta aika on liian lyhyt ja lukio-opinnot hitsin hankalia vääntää itekseen asuntoautossa...:(

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 14.10.2009 20:26

Kun lukaisin noita muita keskustelusivuja, niin pakko on lisätä, että kyllä ne "limaiset kiinni käyvät miehet" johtuvat tasan tarkkaan valkoisen naisen omasta käytöksestä! Ja ova myös Agadirin lisäbonus. Meillä oli kolme nuorta tyttöä tai naista heikäläsittäin, ja sieviä, vaikka itse sanonkin. Kukaan ei kertaakaan yrittänyt mitään, ei ensimmäistäkään lähentelyä tai mitään vastaavaa. Toki muutama pikkupoika heistä tarjosi muutaman kuukauden karkkirahansa verran kameleja,mutta siihen se jäikin. Eikä minuakaan vikitelty, outoa:) Joo, mutta me liikuimme aina huivit kaulassa ja pitkähihaiset väljät paidat päällä. Ei shortseja vaan hameet tai pitkät housut. Niin että niin sitä makaa kuin petaa!

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 14.10.2009 20:41

Eikös ne muslimit ala aina kukonlaulun aikaan joikhaamaan niissä torneissaan, että saako siellä nukutuksi. Kuinkas muuten se muslimien sovinismi siellä käytännössä näyttäytyy, vaiko eikö laisingan.

HYTTILÄ ESKO 15.10.2009 08:36

Kyllä ne joikhaa niin p****kuleesti. Ja aamhulla aikhasi. Samoin kiinnitin huomion yhteen "hauskaan" seikkaan. Katselin eräänä iltana erästä liikehuoneistoa mikä oli peltikaihtimella suljettu. Yhtä-äkkiä alkoi kauhea möykkä. Ovi aukesi ja alkoi ihmistä lappaa aaseilla, mopoilla , kävellen autoilla , polkupyörillä jne . No sehän oli viinakauppa mikä aukesi. ps se sovinismi näkyi ainakin siten että kaikki viinakaupan kävijät oli miehiä. Sitten tuo roskaaminen : unohtumaton elämys kun saapui bussilla kaupunkiin oli se että jokapaikka oli täynnä roskaa , sinisiä kertakäyttö muovipusseja osa puoliksi maahan hautautuneena osa tuulen kuljetettavana pitkin aavikkoa. Samoin kuin muutamassa muussakin afrikan maassa. Mutta kokonaisuutena ihan positiivinen , huijareitahan siellä oli reippaasti, niitä nyt on joka paikassa.

KUJANPÄÄ MARKKU 15.10.2009 09:20

Olin Egyptissä kymmenen vuotta sitten Niilin risteilyllä ja panin siellä myös merkille tietyn suurpiirteisyyden siivottomuudessa ja yleisessä kaaoksessa. Luxorissa alkoi ottamaan päähän tinkimisen tapa, aina ei olisi jaksanut aloittaa sitä alusta ja jos ilmoitti kättelyssä mitä mistäkin olisi valmis maksamaan oli epäystävällinen heidän mielestään, tai ainakin he näyttivät sen. He kyllä olivat ensin hihassa kiini, mutta maassa maan tavalla. Kai se leikkiminen tinkimisellä on heille totista työtä saada hieman ansioita ja tokihan turistit ovat muokanneet heidän käyttäytymistään siihen suuntaan. Täysin turisteilta vapaalla landeseudulla olisi voinut olla ihan toisenlainen maailma, mutta mitähän siellä olisi ollut. Hiekkaa - hiekkaa, enemmän hiekkaa.

Vaikka nyt pikkusen kiukuttelin, oli se kuitenkin ihan kiva reissu Niilillä, haudoilla, temppeleissä ja muissakin turistirysissä.

LIIMATAINEN HANNU 15.10.2009 11:09

Leivoitkos hiekkakakkuja Kujis? Taputtelit hiekkaa ja lauloit: "Älä tule paha kakku tule hyvä kakku"? ;-))

KUJANPÄÄ MARKKU 15.10.2009 19:40

Juu kakuttelin ja taputtelin. Se on jääny päälle.

HOLMSTRÖM JAANA 16.10.2009 00:32

Minäkin ihmettelen, miksi olen saanut vain 1 vastauksen Murcian aluetta koskevaan kysymykseeni, sijaitseehan alueella suomalaisten suosimat Alicante ja Torrevieja. Olen kyllä huomannut, että saiteilla vakituisesti kirjoittavat karttavat minulle vastaamasta, ehken siksi, että olen julkisesti kirjoittanut olevamme lesbo-karavaanareita. Heteropariskunnat voisivat olla onnellisia, heidät hyväksytään ilman muuta porukoihin, me usein joudumme kulkemaan syrjäpolkuja, kestämään syrjimistä. Joskus vain tarttis asiallisia neuvoja, me mietimme mennäkö Andaluciaan vai tuonne Murciaan.

AHONEN KAI 16.10.2009 01:28

http://chakopaul.com/

Täällä kelpaa lepakoiden lentää, eikä tarvii ajaa kauas ;)

PS: Tuli mieleen tää lesbovitsi kun: Lapin Kansa haki taannoin lestadiolaista päätoimittajaa ja työhönottajan lukihäiriön vuoksi valittiinkin lesbo stadilainen ;)

Niin ja Murciaan, jos meiltä kysytään.

HOLMSTRÖM JAANA 16.10.2009 02:50

On se sitten kumma juttu, jotkut ihmiset eivät ymmärrä että lesbot elävät aivan tavallista elämää, hoitavat lapset ja vanhukset, käyvät töissä (tosin nyt jo eläkkeellä) ja saattavat haluta talvehtia etelän lämmössä. Ei lesbous ole mikään ensisijainen asia, elämänkuviot ovat samanlaiset kuin muillakin.

AHONEN KAI 16.10.2009 04:04

"Ei lesbous ole mikään ensisijainen asia, elämänkuviot ovat samanlaiset kuin muillakin."

Pitääkö sitä suuntautuneisuuttaan erikseen tuohon malliin mainostaa? Minäkään en ollut kiinnittänyt asiaan enempää huomiota mitenkään aiemmin, mutta nyt kun olet murheissasi ettei lesbot saa erityiskohtelua eikä edes netin vastausautomaatit vastaa kun olet lesbo, niin oletuksena kannattaisi olla lesbo vaan siellä omassa styroksilaatikossa.

Seuraavaksi varmaan joku homo tulee vaatimaan koordinaatteja homokämppärille, ei en kerro, tosin en tiedäkkään ;)

LIIMATAINEN HANNU 16.10.2009 04:40

'Homo homini lupus'? Äläs nyt Jaana ihan noin yleistä, Sinulla on nyt tuntokarvat pikkasen turhan herkällä , ei täällä, en uskokaan, ketään syrjitä ainakaan minkään sukupuolisen suuntautumisen vuoksi! Ei vai ole Sinun aloituksesi ottaneet tulta, syystä tai kolmannesta. Kyllä näinä aikoina jokainen fiksu ihminen ymmärtää nämä 'suuntautuneisuus' asiat oikein, ja joka ei ymmärrä ei olekaan fiksu ja sellaista mielipidettä ei tarvitse huomioonottaa, tuulen huminaa.

Ikävä kyllä en itse pysty tässä asiassa olemaan avuksi, ei ole kokemuksia Murcian eikä vielä muistakaan talvehtimisalueista. Mutta eikös tuo Matti J. jo jotakin laittanut, tietoa. Ja saattaa sitä tulla vielä lisääkin, joskus otta vain aikaa ennenkuin ... että silleen.

Ps. Se ihmisen ominaisuus, seksuaalinen suuntautuneisuus,lie jokaisen yksityinen ja henkilökohtainen juttu, sitä sen kummenmmin pidä käyttää itseään vastaan tai itsensä hyväksi. Tuo kommentti kyllä vaatii vähän ajatustyötä että ymmärtää sen oikein. Negatiivisesti ei ainakaan. No, tämä tällainen aamuyön jupina, se ikämiehen vaiva joskus yllättää eli pisulla käytävä kesken makean nukkumisenkin.

HYTTILÄ ESKO 16.10.2009 08:16

Sulla on asiat mallillaan. On kusetteriassakin tietokone :p

KUJANPÄÄ MARKKU 16.10.2009 08:58

Ei lepsoissa muuta vikaa olekaan kun se, etteivät ole aivan direktiivin mukaisia.

LIIMATAINEN HANNU 16.10.2009 09:09

No helevata, Esko, pittäähän nyt huussissakin olla kompuutteri, äkillisä älynvälläyksiä varten! ;-))

LIIMATAINEN HANNU 16.10.2009 09:18

Vaan eipä se ei-direktiivisyys näy mitenkään päältäpäin! Pidettiinhän joskus maailmanaikaan vanhoja naisia joilla oli kierot silmät noitina, ja eiku roviolle! Homous ja lesbous ei tosiaan näy, jos eivät itse halua sitä jotenkin viestiä. Normaaleja ihmisiä ovat. Enkä ryhdy edes ihmettelemään sitä 'suuntauneisuutta', se nyt vain on.

Kujis tykkää tytöistä, (tai tytöt tykkää Kujiksesta), kuka ja missä ja millä valtuuksilla on päättänyt että vain se on oikea suuntautuneisuus? "Seksiä on vain kahdenlaista, oikea tai väärää"! Laulavat Lapinlahden Linnut, vaan eivät muistaakseni määritä mikä on mitäkin.

"Mutta suurin kaikista on rakkaus"!

SIHVOLA MARKUS 16.10.2009 10:53

Lapsen teko on ainoa aito asia.Kaikki muu asian ympärillä on pitkässä juoksussa keksittyä.

KUJANPÄÄ MARKKU 16.10.2009 11:07

Äiti luonto on päättänyt omilla valtuuksilla jatkumonsa kannalta, että on parempi tyttöjen tykätä kujiksesta.

LIIMATAINEN HANNU 16.10.2009 16:09

No mitäs, etteivätkö tytöt Kujiksesta tykkäisi? Sankarpoikii!

KUJANPÄÄ MARKKU 16.10.2009 16:43

Tä !?

LIIMATAINEN HANNU 16.10.2009 17:23

Just just!

HALTTUNEN TEUVO 16.10.2009 22:27

Lainaus valtion sivuilta: http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=68818&nodeid=15735&culture=fi-FI&contentlan=1

EEROLA TEEMU 17.10.2009 00:16

No onhan ne mukavia ne arabit monessakin mielessä. Olin 80- luvun lopulla pari vuotta töissäkin niistä uljaimmassa eli Saudi- Arabiassa. Kyllä siinä oppi tuntemaan Sharian lain ja valkoisen rodun alistuksen. Rahaa kyllä tuli rutkasti, kiitos Allahille. Roskaaminen on toinen luonto, sillä sauditkin ovat tulleet vasta n. 50 v sitten pois liikkuvasta aavikkoteltta-beduiinielämästä. Kaikki saasta vaan kadulle ja luontoon vaikka 500-mersun ikkunasta.

Marokko on tullut tutuksi sekin ja siellä todellakin "käydään kiinni" tavalla mikä saudeissa oli täysin tuntematonta. Johtunee kansan köyhyydestä ja sivistysvajeesta, mitä myös eksotiikaksi nimitetään. Olisin varmaan vieläkin eräällä Marrakeshin torilla, ellen olisi hokannut alkaa kuvata videokameralla niitä tavaroitaan jalkohini heitteleviä ja minua pyörittäneitä, kiljuvia naiskauppiaita. Enpä kaipaa sellaista eksotiikkaa, vaikka ilmaiseksi tarjottaisiin. Ennen takaisin vaikka Indonesian ihmissyöjien pariin Irian Jayalle, sillä niilläkin on pikkasen tallella tapakulttuurin rippeitä takaraivossa. Siihen "rukoushetkeen" 5 krt päivässä kyllä tottuu kunhan viipyy pitempään. Herää, ellei aamurukous tule ajallaan.

HOLMSTRÖM JAANA 17.10.2009 13:13

Taidatpa olla, Liimis, oikeassa.

HELLE RAUNO 17.10.2009 16:38

Liityimme RUTUihin nyt kesällä. Olemme n. parin viikon päästä lähdössä ensimmäiselle matkalle, jonka on tarkoitus yltää aina Marokkoon asti. Tietoa ja opastusta olemme saaneet yllin kyllin vanhoilta RUTUilta. Siitä kiitos. Olemme käyneet Marokossa turistimatkalla n. 15 vuotta siiten, eikä ole pahaa sanottavaa maasta.

LINDQUIST ERRI 17.11.2009 22:22

Tässä muutama matkailuvinkki Marokkoon. En ole siellä matkailuautolla liikkunut, autolla kylläkin - ja kyllä reitillä matkailuautoja näkyi.

Marokosta löytyy HIENOJA paikkoja ja maisemia!! Suosittelen vilpittömästi kaikille käyntiä Ait Ben Haddou:ssa - maisemat "out of this world", sekä Marokon elokuvakeskuksessa Ouarzazatissa. Ait Ben Haddoussa on kuvattu mm. yksi Star Wars -elokuva, eikä ihme. Ouarzazatista kaakkoon Zagoraan kannattaa ehdottomasti mennä markkinapäivänä. Siitä matkalla tien päähän Saharaan, Mhamidiin, löytyy Marokon yksi vanhimmista/vanhin kirjastoista. Ei voi kuin ihmetellä miten laaja kokoelma 1000 vuotta vanhoja kirjoja löytyy "hiekan keskeltä".

Ait ben haddousta vuorten yli Marrakeshiin on myös loistoreitti, jossa kylläkin voi esim helmikuussa vaikka sataa lunta (hyvin pärjättiin kuitenkin kesärenkailla).

Suosittelen! (..en tiedä sopiko tähän keskusteluun, mutta itse olen sitä mieltä että mystinen Marokko on hieno matkailumaa..)

SILMUNEN HANNU 17.11.2009 22:47

Hei, olen kanssasi tismalleen samaa mieltä! Olemme itse asuntoautolla käyneet juuri tuolla Ait Ben Haddoussa sekä Ouarzazaten elokuvastudioilla, niillä missä Seitsemän vuotta Tiibetissäkin on kuvattu! Meillä oli kuusi viikkoa aikaa, eikä se riittänyt aivan kaikkeen, joten piti arpoa Zagoran ja Algerian rajalla olevan Merzougan välillä. Merzouga voitti ja nautiskelimme omasta Saharastamme siellä neljä vuorokautta. Toivottavasti tulee joskus uuden matkan vuoro, ja silloin Zagoraan. Ja mieli tekisi Timbuktuunkin:)

Meillä oli vähän kiemrteleva reitti, kun välillä kyydittiin vanhinta, lentämällä tullutta lasta...Ajoimme Marrakechista vuorten yli Tiz in Testin solasta Taroudantiin, ja kiehtova kokemus oli sekin tie. Onneksi tultiin umpisumussa alas, ei pelottanut ihan niin paljo...sillä tiellä kun ei ollut kohtaamisleveyttä, vaan piti peruutella kun vastaan tuli kuorma-auto..

Mutta todella upea maa!

t.Kaarina

HERNANDEZ-LEON SISKO 15.05.2010 21:52

joa Kaarina haluat timtuktuun mennä niin marokosta se ei ole mahdollista täytyy mennä mauritaniaan tai vielä turvallisempi reittti on malin kautta mopti ja sieltä timpuktuun Itse käytin malin kautta reittiä mutta timbuktu on menettänyt kovasti loistostaan joka se on ollut karavaaniteidenristeyskohtana ja muslinien pyhäpaikka

KAJANDER PENTTI 13.10.2010 23:38

Hiisiin Timbuktut, sun muut. Nyt ollaan lähdössä Marokkoon,heti vuoden vaihteen jälkeen. Onko mukaan tulijoita ? Meille eka matka sinne, muutoin jatkuvaa vaunun vetoa. Terveisin PK

HELLE RAUNO 14.10.2010 09:59

Lähdössä ollaan taas n. parin viikon kuluttua. olimme vuosi sitten ekalla reissulla siellä. Väsäsin jonkinlaista päiväkirjaa matkasta. Jos kiinnostaa niin ota yhteyttä.

Hyvää matkaa !!!!!!!!!! rauno.helle@gmail.com

LUKKARINEN RAIMO 14.10.2010 18:15

Sama juttu, parin viikon päästä via Balticaa pitkin Espanjaan ja vuoden vaihteessa Marokkoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.