Pari kuvaa Marokosta

SILMUNEN HANNU 09.10.2009 11:58

Moi, ajattelin , että jos jollekulle on mitään iloa tästä, niin laitoin pikaisesti kuvia Marokon matkaltamme jakeluun. Nämä ovat alkumatkalta, ja yritän viikonloppuna laittaa loppumatkan. En ehdi kirjoittaa nyt kuvatekstejä, kun en oikein näitä kuviakaan ehtisi laittaa:) Yritin laittaa sijainteja hiukan kartalla, mutta kone ei tuntenut kaikkia paikkoja.

Reitti tässä osiossa karkeasti Ceuta- Asilah-Larache-Rabat/Sale-Volubilisin roomalaiskaupungin rauniot-Moulay Idris-Fes-Sidi Ali-järvi 2000m korkeudessa -Beni Mellalin lähistöllä Tiz-joen alkulähteet ja vesiputoukset Cascades de Ouzou-siitä kohti Marrakechiä, missä haetaan pojat lentokentältä.

Ne mustat mitä lapiodaan autoihin on oliiveja, ja kartion mallinen tötsä vesiutouksilla on sauna. Apinat on vilejä ja vapaita.

t.Kaarina

http://picasaweb.google.com/kaarina.silmunen/MarokonRetki6ViikkoaTammiHelmi2007#

GRÖNLUND JORMA 09.10.2009 13:56

Hienoja kuvia. On tullut Marrakechissä käytyä ihan vaan Agadirista käsin Aurinkomatkojen retkellä. Kiva muisto jäi siitä kun astuin Marrakechissä bussista kadulla ulos, niin päähäni tipahti puusta kuiva mandariini. Marrakechin Souk-alue oli valtavan suuri ja sokkeloinen (=paikallisten torimyyntialue)

SILMUNEN HANNU 10.10.2009 16:31

Kiitos, kiva kun kiinnosti! Nyt olenkin lisäillyt kuvia, menty jo Marrakechin kautta vuoristoon, Tin Malin moskeijaan ja Taroudantin muurikaupunkiin. Ja lisää tulossa. Myös hiukan kuvatekstejä mutta vaatimaton versio, pääsääntönä kirjoitan uuden paikan nimen vain ekaan kuvaan, sitten on siirtymä seuraavaan, mistä taas eka kuva on nimetty...jne. Kysykää ihmeessä jos joku paikka tai asia kiinnostaa! Olsiko siitä hyötyä, että laittaisin kaikkia yöpymispaikat yhteen karttaan, vai tarviiko nitä kukaan?

Se on hassua miten suhteellista kaikki on. Me ollaan nuorina käyty myös Agadirista käsin vuokra-autolla Marrakechissa, ja siellä oli silloin tosi eksoottista. Nyt kun olimme ajatelleet näyttää saman eksotiikan lapsille, olikin Marrakech vähän valju, koska tulimme sinne kahden viikon Marokon syrjäseutuja kiertelyn jälkeen! Marrakech vaikuttikin sen jälkeen turisti-paikalta...

Mutta Sadunkertojie tori valtaisineen ulkoravintoloineen on kyllä edellee tosi vaikuttava!

t.Kaarina

LAULUMAAHIRVONEN MARI 15.10.2009 11:21

Hei Kaarina!!!

Laittaisitko mulle sähköpostia sen verran että saan sun sähköpostiosoitteen..kysyttävää ois kaikenlaista, mut en haluu alkaa täällä kaikkee kyseleen kuitenkaan..ollaan nyt marraskuun loppupuolella ainaskin 2 kk lähössä ja etelää kohti..ja kyllä..meidän perhettä Marokon mystisyys, ja ihana ruoka ym.kiinnostaa kovasti...

mun maili:

mari@marinmaatiaiset.net

Mari :) 111781 se vaunussa ympäri vuoden asuva perhe...

SILMUNEN HANNU 15.10.2009 13:44

kaarina piste silmunen miukumauku gmail piste com

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 15.10.2009 16:07

Tänään katsoin kuvat ja täytyy lisätä Marokko lähivuosien matkasuunnitelmaan.

terv kaj

LIIMATAINEN HANNU 15.10.2009 17:47

Hyvejä kuveja, ovatten! Pari 'serkkupoikaakin' huomasin siellä. Toinen istuskeli, toinen oli jo nelinkontin! Mitähän lie nauttineet? Taateliviiniä? Hiekkaakin näkyi muutamassa kuvassa.

KUJANPÄÄ MARKKU 16.10.2009 13:20

Kiva katella. Eksotiikkaa paljon, erotiikkaa paljon vähemmän.

HÄMÄLÄINEN JUHANI 16.10.2009 14:27

Marokko keskustelussa paljon asiaa asian vierestä,ei kannattasi kommentoida, jos asia ei liity kyseiseen aiheeseen.Marokko oli meidän mielestämme posiitiivinen kokemus. Olemme lähdössä uudelleen kokemaan uusia elämyksiä.Edelliseltä reissulta voisin mainita pari paikka, jotka päällimmäisenä jäivät mieleen. Tafraoute, pieni kylä korkealla vuoristossa:camping siisti ja kaikki toimi, langaton netti toimi hyvin,kylässä paikallinen meininki,maisemissa riitti katselemista! Toinen paikka Guelmime. Sieltä camping löytyi kaupungin ulkopuolelta, keskeltä ei mitään.Domaine khattab N28.58.00 W 09.56.99. Ystävällinen isäntä neuvoi paikat.Ei paljon mukavuuksia, koska ei ollut sähköä ja jossa ei muita turisteja näkynyt,kamelilauma laidunti lähistöllä,josta olisi voinut kaverin vaihtaa...Sitten on ne enemmän kolutut paikat joissa on omat viritykset.Posiitiviisellä mielellä matkaan!!!Terv.Jussi+Silja

KUJANPÄÄ MARKKU 16.10.2009 15:12

-Marokko keskustelussa paljon asiaa asian vierestä,ei kannattasi kommentoida, jos asia ei liity kyseiseen aiheeseen

Niin no, miten se yleensä koetaan ja nähdään, ettei kannata. Pikkusen karsastan ohjeistuksia ja neuvoja kuinka kannattaa kulloinkin mihinkäkin kommentoida. Silti neuvot saattavat olla aivan hyviä ja toteutuskelpoisia. Änkyrä en silti ole, ne on muut jotka sen homman hoitaa.

Asiallisuutta kaikin puolin toki puolustan ja kannatan. Itse en ole siinä lajissa huippua, lienenkö edes keskivertoa, joten parantamista on.

JORVA OLLI 16.10.2009 18:11

Kaarina! Kattelin noita Sinun ja Hannun kuvia ja tunsin itseni niin pieneksi ja pysähtyneeksi. Olisipa meilla sama rohkeus ja palava tahto nähdä mitä ympärillämme on! Kuvathan ovat vain eräältä matkoistanne, kyllä Te koko perhe olette rikkaita kaikkine kokemuksinenne.

Ja minkä perinnön annattekaan lapsillenne!

t. Winemaker

LAULUMAAHIRVONEN MARI 17.10.2009 09:36

Olen aivan samaa mieltä..on ollut upeaa lukea kautta linjan Silmusen perheen matkoista niin itse lehdestä kuin täältä etuteltan puheista... ite oma vaunu ostettiin v.07, ja eka vuonna jo oltiin 90 yötä vaunussa, eikä suinkaan kausipaikalla vaan ihan kierrellen ympäri maata ja 3 vkoa Skandinaviassa. 2008 oltiin ulkomailla yhtä soittoa 3kk, jak otiman reissut päälle, ja v. 2008 toukokuusta lähtien asuttu ympäri vuoden yhtäsoittoa vaunussamme..nyt lähetään sit Lapin ja pohjosen sijasta viim. joulukuun alus etelää kohti ja nimenomaan Marokkoon, ja sit andaluciaan ja kuka tietää minne sen jälkeen.... Matkailu todellakin avartaa ja opettaa lapsille paljon suvaitsevaisuutta ja asioita eri kulttuureista jne...kannatan!! Mari Laulumaa-hirvonen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.