Te Portugalin kävijät...

ANTIKAINEN ESKO 03.10.2009 22:58

Olen ollut vuokratulla henkilöautolla Portugalissa etelässä keväällä ja pohjoisessa syksyllä, lokakuussa. Miten on matkailuautolla? Kumpiko olisi parempi vuodenaika? Esimerkiksi: keväällä luonto kukoistaa, meri on kylmä, syksyllä päinvastoin. Tapasin Ranskassa useita saksalaisia, jotka periaatteessa asettivat Portugalin selvästi Etelä-Espanjan edelle. Mikä kuukausi olisi paras, kun ei tavoittele liian kuumia ilmoja? Kesän jätän ilman muuta pois.

Kertokaapa kokemuksistanne!

NYYSSÖNEN KAJ 04.10.2009 08:38

Täysi Suomalainen kesä vallitsee Portugalin rannikkoseudulla keväällä loka - marraskuussa ja syksyllä Algarvessa helmikuussa ja koko Portugalissa maalis - huhtikuussa.

Syyskuussa on päivälämpötilat usein maksimissaan lähes 30 C. Mikäli itse haluat selvittää Porttugalin säätietoja niin tässä linkki josta voit hakea paikkakuntakohtaiset keskimääräiset max ja min lämpötilat. http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&MAPS=&CONT=euro&LAND=PO®ION=0005&WMO=08558&UP=0&R=0&LEVEL=160&NOREGION=1 Tämä esimerkki on Evora. Nämä tiedot löytyy napin [Climate] alta. Evoran tapauksessa kuukauskohtainen arvo muodostuu 180 mittauspäivän keskiarvosta n. 6 vuoden ajalta. Kun valitset Porton, Lissabon tai vaikka Faro keskiärvo on 40 vuoden ajalta Napin [History] alta löytyy yksittäisten päivien tiedot niin kauan taksepäin kuin mittauksia löytyy.

Golf virta: Se pyyhkii pitkin Portugalin rantoja pitäen rantaviivan läheiset alueet lämpiminä myös talvella. Esim. Faro Allantin vesi alimmillaan 15 astetta, tänään 4.10.2009 21 astetta.

Eikun reissuunkaj

ANTIKAINEN ESKO 05.10.2009 19:48

Kiitokset vastauksesta! Nuo lämpötila-asiat ovat kyllä tuttuja, mutta kaipasin hieman henkilökohtaisia mielipiteitä siitä, mikä vuodenaika, kevät vai syksy, on tuntunut miellyttävämmältä. Onko mielipiteitä siitä?

HÄNNINEN JUKKA 05.10.2009 21:19

Viime maaliskuun lopulla lähdimme Algarvesta ylöspäin pitkin länsirannikkoa. Mitä pohjoisemmaksi menimme, sen enemmän viheriöi. Maisemat ovat ihan eri luokkaa kuin Algarvessa. Suosittelen vielä matkan jatkamista Espanjan luoteisosan kautta. Spagna verde (vihreä Espanja) on häkellyttävän upea. Pikkuteitä ajellen näkee parhaiten. Kukkaloistokin lienee parhaimmillaan huhtikuussa. Huomion kiinnitti myös maaseudun vauraat talot ja puutarhat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.