Visa ei enää vingu?

RYTIOJA MARJA 30.09.2009 21:12

Palasimme tänään kolmen viikon reissulta Euroopasta. Meille oli yllätys, että Visa ei käynyt mihinkään Italiassa ja myös Saksassa oli paikkoja missä ei kelvannut. Italiassa kelpasi vain riihikuiva. Tilanne oli vähän outo, kun korteilla on tottunut maksamaan jo vuosia. Onneksi pankin seinästä sai sekä electrolla, että tavallisella visalla. Käytämme yleensä electroa, aina kun se kelpaa, koska se menee heti suoraan tililtä. Eli rahaa piti olla kukkarossa ihan reilusti. Keväällä kun olimme pitemmällä reissulla, niin tämä ongelma ei tullut esille. Emme kylläkään käyty silloin Italiassa. Onkohan tämä laman vaikutusta? Onko muilla kokemuksia?

PYSTYNEN JUHANI 30.09.2009 23:17

Juuri ajettiin Saksan ja Ranskan läpi Espanjaan.Näissä maissa maksoin huoltoasemilla Visa Electrolla tai Visalla.Eli näissä maissa ainakin vielä pelitti. Toivottavasti vielä edelleenkin. Yritykset eivät mielellään ota luottokorttimaksuja,varsinkaan pienet(laman aikana),koska kulut yritykselle ovat isoja,etenkin pienille.Pankki rokottaa joka tiketistä.On tullut vastaan Suomessakin yrityksiä, jotka ottavat euron tai kaks summan päälle luottokortilla maksettaessa.

HYTTILÄ ESKO 01.10.2009 08:30

Olin tuossa italiassa koko kesäkuun. Visa vinkui normaalisti.

SOHLBERG JUHA 01.10.2009 10:57

Italiassa on leirintäalueet yleensä paikkoja, missä ei käy kuin käteinen. Muuten en ole huomannut ongelmia. Niissä leirintäalueissakin on monesti jopa oma pikapankki alueella.

Saksassa muutamassa supercampingplazissakin on vain käteinen tai joku paikallinen pankkikortti käypää valuuttaa...yleensä kyllä kortti vinkuu.

TV: Juha

HYTTILÄ ESKO 01.10.2009 11:15

Voi olla. Ei vain tullut vastaan campingeilla tuota. Joku vuosi sitten oli 1 supermarket keski-italiassa missä ei visa vinkunut.

PAANANEN PAULI 01.10.2009 18:55

Jepulis, kirjoittelin maaliskuussa 2008 jolloin olin jo kolmannella pankin järjestämällä " SEPA-kurssilla " tästä Single European Payment Area korttiuudistuksesta joka on suurempi ja todella KALLIS ! ( kääk mehän se maksetaan) juttu kuin euroon siirtyminen. Suomi on muuten valovuoden päässä, siis homma on hallussa, tässä korttiuudistuksessa, jos verrataan just esim. Italiaan. Maksupääteterveisin: Arja

HALMEENMÄKI JUHANI 01.10.2009 19:53

Ei se Visa ole ennenkään kelvannut tuolla oikeassa Euroopassa kaikkialla. Kuten todettu, ei Visa ole ilmainen kaupalle. Ja lisäksi Master on hieman suositumpi monessa Euroopan maassa. SEPA tosiaan muuttaa paljon, lopputulosta ei uskalla kuin ennustaa. Toisaalta sen ansiosta yritykset saavat rahansa nopeammin korttimaksuista. Ja maksava asiakas on aina tervetullut, kauppa ei saisi jäädä kiinni siitä että ei ole käteistä mutta kortti on = moni kauppa kelpuuttaa kortit kilpailusyistä.

RYTIOJA MARJA 01.10.2009 20:48

Siinäpä se, keväällä olimme 7 viikkoa Saksa, Ranska, Espanja, Portugali seuduilla, ei mitään ongelmia, kävi electro ja normaali visa. Nyt tökkäsi ensimmäisen kerran Saksassa yhdessä marketissa, sitten Itävallassa heti rajan jälkeen huoltamolla kun tankattiin ja ostettiin 10 pvän ajolupa ja Italiassa ei sitten käynyt enää missään. Ehkä se johtuu tulevasta korttiuudistuksesta, vai onko sirukorttien lukulaite systeemit yrittäjille liian kalliita vai tympiikö yrittäjiä luottokunnan provikat. Tierä häntä. Mutta kannattaa varautua tähänkin kun reissua suunnittelee.

HYTTILÄ ESKO 02.10.2009 09:28

Olen niitä nähnyt ja kokenut käytössä tuolla "Etelässä" . Ennenkin suomessa edes nähnyt. Tuskimpa niistä on kiinni.

JANHONEN MATTI 02.10.2009 11:30

Ei tuota maksukorttien käyttöönottoa enää voi millään estää. Jotkut yritykset tosin yrittävät pysäyttä kehityksen pyörän, mutta eihän ne onnistu. Liian paljon kauppaa jää saamatta, mikäli yritys tekee kauppaa vain käteisellä. Kehitys näyttää kulkevan siihen suuntaan, että yhä pienemmät ostokset maksetaan kortilla ja käteinen on katoava luonnonvara.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.