uusia matkakuvia ohessa aiempien albumeiden innoittamana

KUNNOLA AIMO 28.09.2009 23:06

Kiitollisuudella olen seurannut jakeluun annettuja matka kuva-albumeita. Päätin myös itse antaa osani tähän. Tutustuin siis Picasan ominaisuuksiin - aika selkeitä käyttää, suosittelen muillekin.

Ohessa aikaansaannoseni - uusimpana viime kevään Picasa matka-albumimme neljän viikon reissustamme Rein-Alsace-Loire-Mosel.

Muitakin aiempia reissuja on Picasa albumeissamme esillä. Vanhimmat (muutama 1980 alkaen) ovat skannattuja (joitakin jaksoin skannata - ovat kyllä aika työläitä). Skannatut ovat laadullisesti kaukana nykyajan digikuvista mutta antanevat kuitenkin viitteen senajan matkoista.

Toivottavasti kuvat innostavat muitakin matkaan ja jakamaan albumeitaan kuten jo aiemmin jakeluun annettujen matka-albumit (esim Kai-melkein naapuri Palomäen toiselta puolelta, Kaarina&Hannu,Jukka Pajari,Ismo,Timppa,Rami,Tapani jne) ovat meitä innostaneet.

Karttamerkinnät eivät albumeissani ole kovinkaan tarkkoja - siis vain viitteellisiä.

Kommentit ovat kovasti tervetulleita

http://picasaweb.google.fi/AimoKunnola

KUJANPÄÄ MARKKU 29.09.2009 09:44

Hienoja kuvia ja otoksia upeista 'kivikasoista'. Kiva verestää silmiä tutuissa maisemissa. Kölnin rautatiesiltaa on tullut käveltyä messumatkoilla jokunen kerta.

LAINE RAIMO 29.09.2009 09:56

Mielenkiintoisia kuvia monilta tutuilta paikoilta. Valittelet, että sijaintikartta on joskus vähän epätarkka. Minusta määrittämällä muutamiin kuviin vaikka vähän epätarkankin sijainnin, antaa albumikartasta selkeän kuvan missä sitä oikein on pyöritty. Kamerassasi Canon eos näyttää kuitenkin olevan tuo paikan koordinaattien talteenotto. Eikös sitä voi mitenkään hyödyntää määritettäessä valokuvan sijaintia picasewebiin?

LAINE RAIMO 29.09.2009 10:20

Eihän siinä CANON EOS 350D kamerassa näköjään olekaan sitä paikkatiedon automatiikkaa, vaan kun picasawebissä hakee kuvalle sijainnin, niin valokuvan tietoihin tulee nykyään automaattisesti myös koordinaatit.

KUNNOLA AIMO 29.09.2009 11:25

Valitettavasti EOS 350'ssä ei ole tuota paikannusta. Näitä paikantaessa kyllä tuli mieleen että olisi se kyl hyvä olemassa. Ehkä sitten jossain vaiheessa pitää kalustoa uusia ?

SILMUNEN HANNU 29.09.2009 12:43

Kiitos, olipa mielenkiintoista ja muistoja herättävää! Osasta tuli melkein oma lapsuus ja Norjan matkat mieleen, mutta sitten ajallisesti kuitenkin ennemmin "oman" perheemme ensimmäiset matkat. Lofooteille ollaan Hannun kanssa tehty ensimmäinen yhteinen matka, kahden viikon pyöräretki kesällä 1985, ja lasten, silloin vasta yhden kanssa eka Ranskan matka 1988. Oi oi, ihania muistoja. Paljon oli tuttuja paikkoja, ja suuren himon päästä reissuun kuvat herättivät.

Aikaa pitäisi saada lisää, että saisin omia kuvia enemmän järjestykseen. Mistä ihmeessä ihmset sitä tekee!?!?

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 30.09.2009 17:06

Kovan työn olet tehnyt albumin kanssa. Hyviä kuvia. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.