Via Baltica Liettua Pajiešmeniai Stellplatz

HAAPANEN TIMO 13.09.2009 19:49

Kesällä Via Balticalla haeskelin Riikan ja Kaunasin väliltä sopivaa yöpaikkaa tänne sivustolle tiedoitettavaksi. Tuolla valillähän paikkoja ei liiaksi ole.

Pasvalyksessä päivää viettäessämme sain vihiä lähistöllä olevasta kämppärin tapaisesta. Näillä vihihommillahan Baltiassa reissattiin tykkänään takavuosina, tuttua puuhaa.

Lopulta sain puhelimitse kiinni Daiva Nakvosienen, joka stellplatzia vetää. Daiva (puhuu hyvää englantia)innostui kovasti mahdollisista täkäläisistä asiakkaista ja lähetti kuvia sekä muita tietoja. Kympin yö maksaa, sähkö, kempsantyhjennys. Suomalaiset erittäin tervetulleita. http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/ViaBalticaLiettuaPajiesmeniaiPasvalysStellplatz#

Mun mielestäni paikan sijainti on erinomainen, noilla vaiheilla mennessä tai tullessa on ainakin mulla ollut yöpaikan tarvetta. Varmasti turvallinen paikka, ja mukava vetäjä.

@timppa

KORPPI SEPPO 13.09.2009 21:41

Terve Timppa. Ensimmäiset kysymykset. Toimiiko ympäri vuoden? Voiko maksaa euroilla tai luottokortilla?

KUJANPÄÄ MARKKU 13.09.2009 21:59

Tuollahan tarvii kävästä nukuksimassa.

HAAPANEN TIMO 14.09.2009 19:42

Toimii ympäri vuoden. Euroista Rouva puhui kun hinnan ilmoitti. Pasvalyksessä on ravintola, pitseria, kauppa, ja pankkiautomaatti muutaman askeleen päässä toisistaan.

HAAPANEN TIMO 19.09.2009 12:48

Laitan tähän muutaman kuvan Pasvalyksestä. Pikkuasioiksi menee, mutta kun Via Balticasta on niin paljon ennakkoluuloja, kaippa tälläinenkin tänne mahtuu: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/Pasvalys#

@timppa

HAAPANEN TIMO 04.10.2009 18:45

Nostan tämän ylös jos joku tälläistä paikkaa sattuisi tarvitsemaan. Ainakin yksi suomalainen karavaanari on tuolla poikennut tämän kirjoituksen ansiosta. Lupasin Daivalle linkittää tämän ulkomaan matkailu sivun, laitan postia nyt, niin löytääpä tämän paremmin kun juttu on ylhäällä. @timppa

HAAPANEN TIMO 20.12.2009 16:48

Näkyy olevan nyt tuollainen nettisivu matkaparkilla: http://camperplace-ltu.page.tl/

@timppa

HAAPANEN TIMO 20.12.2009 16:55

Tämä sivu mun piti laittaa: http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi.htm

KORPPI SEPPO 21.12.2009 10:35

Paikka on ihan hyvä yhden yön pysäkki. Ja helppo löytää. Ajokaivoa ei ole, muu jäteveden tyhjennys onnistuu. Netin toimivuudesta minulla ei ole tietoa, kun sain vasta aamulla tietää sen olemassaolosta. Suomenkielisen nettisivun krijotuis virheet korjataan paluumatkalla.

Luonnikasta reissua paikalle poikkeaville.

PITKÄNEN PAULI 04.01.2010 13:00

Kiitos Timo!

Sehän sopi kuin nenä päähän. Sen pidemmälle emme sitten etelään jatkaneetkaan. Ei ole Liettuassa kuultu puhuttavan suolasta eikä hiekasta. Tosin oli tarkoituskin käydä vain Puolassa tyttären joululoman lyhyyden takia.

Tallinnasta 400 km ja rapiat päälle. Tiekin on ihan hyvässä kunnossa. Vain parissa paikkaa tekarit hyppeli suussa, Pärnun ja Riian kohdalla. Latvian pohjoisrajan urat eivät haitanneet, kun sille kohtaa ei osunut liukasta.

Itse paikkaan sopii kymmenen autoa. Tosin se vaatii hiukan aurausta. Netti toimi hyvin ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä, mutta ei keskimmäisenä. Silloinkin tosin sain lähetettyä muutaman yrityksen jälkeen sähköpostini. Suojaaminen auttaisi ehkä hiukan, koska nyt kuka tahansa naapuri voi käyttää wlania.

Vieraanvaraisuus oli uskomatonta. Kun tytär täytti vuosia, hän sai kakun lisäksi myöskin lahjoja. Jo sitä ennen oli juotu teet ja syöty paikalliset herkut. Kun kysyin paikallista turistibyroota, kantoi rouva autolle kaksi päivää esitteitä.

Hinta-laatusuhde oli kohdallaan, 10 euroa yö sähköineen. Ja sähkön käytölle ei ollut mitään rajoitusta. Muistaakseni 13 kilowattia oli tarjolla ja kun olimme ainoa auto paikalla, niin sehän riitti hyvin kahden kilowatin lämmittimelle. Käytin pelkkää sähkölämmitystä ja se tuntui pitävän hyvin lämmön. Termostaatti oli 19 asteessa ja aamulla mittasin tiskipöydältä +18 ja lattialta +11 astetta. Kaksi lämpöpeittoa oli käytössä, toinen keulalla ja toinen asunnon ja ohjaamon välissä.

Kirotusvireitä korjailtiin hiukan nettisivuilta. Arka merkkisen ravintolan ovi oli aukioloaikaan lukossa, joten sitä emme pääseet testaamaan. Kaksi paikallista kaunotarta ei hämmästynyt asiaa ollenkaan, vaan suosittelivat viereistä pitzeriaa. Eikä aiheetta. Todella hyvää pitzaa, kun ensin saimme fantasiapitzojen täytteet sovittua vertaamalla englannin- ja liettuankielistä ruokalistaa. Yhteistä kieltä ei löytynyt.

Lisäksi Tallinnasta löysimme todella edullisen Alexi-hotellin, kaksi vrk sähköineen 10 euroa. Omistaja arveli sulakkeen olevan 10 A. Ja siltähän se vaikutti, koska sähkölämmitys toimi moitteetta. Aamiaiset ja suihkut olivat käytössä, mutta saunan keksimme vasta lähtöpäivänä ja se jäi testaamatta. Vedet otettiin suoraan talosta letkulla. Osoitteet ovat www.alexi.ee ja Sihi 49, Tallinn 11622. Toinen talvella auki oleva paikka on vanha PeoLeo eli nykyään Salzburg.

Ihan mukava pikku joulureissu tuli tehtyä, kun edellisenä vuonna Baltia hoitui läpiajona ja ensimmäinen majoittuminen oli vasta lähellä Saksan rajaa Poznanissa.

HAAPANEN TIMO 06.01.2010 10:08

Kiitokset kiitoksista!

Minä olen kuitenkin täysin syytön rouvan vieraanvaraisuuteen:)

Pienellä kehittelyllä tuolla paikalla olisi oivat edellytykset suureenkin suosioon alaspäin matkaavien suomalaisten keskuudessa. @timppa

PITKÄNEN PAULI 07.01.2010 19:04

Noooh

Ehkä se vieraanvaraisuus siitä hiukan hyytyy, jos kävijöitä on enemmän kuin yksi silloin tällöin. Mies lupasi siinä tapauksessa rakentaa piharakennuksen tilalle huoltorakennuksen. Vähän on kesken vielä, kun vasta loppukesästä on aloitettu.

Pauli

KORPPI SEPPO 04.09.2011 23:11

Nostetaapa tämä ylös, kun on suunnitelmia käyttää paikan palveluita loppukuusta. Jos osuis joku muukin samaan aikaan kohdalle.

HAAPANEN TIMO 10.09.2011 08:23

Tuo suomenkielen linkki ei toimi, mutta tämä toimii: http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.