Jouluna Alpeilla?

PEKONEN JUKKA 12.09.2009 17:04

Nuoriso on usein kärttänyt laskettelumatkaa Eurooppaan. Miten tuo onnistuisi asuntoautolla: joulunaika, suositeltava kohde jos aikaa n 2 vko, yms. tietoa! -kiitos-

MÄKELÄ ARI 18.09.2009 09:47

eipä ole jouluna vaunulla alpeille asti aikaa mennä mutta tullut laskettelureissuilla kyllä katseltua alueita sillä silmällä. Esimerkiksi Zillertalin laaksossa on useitakin alueita joiden vierestä menee joko hiihtobussi tai juna rinteiden viereen , eri asia on se että missä rinteet jouluna auki, eli jäätikkö lähellä varmistaa rinteisiin pääsyn.

Itse menisin Mayrhofeniin jos aikaa olisi...

OLLIKAINEN PEKKA 20.09.2009 10:51

Hei

Garmisch-Partenkirchenin ja Innsbruckin välimaastosta löytyy leirintäalue: http://www.holiday-camping.at/

Olen käynyt vain kesällä, mutta kaikki palvelut on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön. Erinomaiset suihkutilat ja kuivaushuoneet. Lähellä Seefeldin laskettelukeskus.

Matkaa Pohjois-Saksasta (esim Travemundesta)vajaa 1000 km, jonka ajaa varmasti pariin päivään.

P

MÄKELÄ ARI 20.09.2009 13:52

esim tuonne http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/it%e4valta/tiroli/leirint%e4alue-mayrhofen-106016/

JUUTINEN ANTTI 20.09.2009 19:41

Tervehdys!

Voin suositella samaa Zillertalin aluetta. Tulin eilen Hintertuxin jäätiköltä. Tällä kerralla kävimme lentämällä, mutta 10/09 mennään taas mökkiautolla mäkeen samaan paikkaan. Yleensä on yövytty ylhäällä, eli Hintertuxin kylässä, 3-5 yötä peräkkäin ja käyty siten auton huoltoreissu juuri tuossa edellä suositellulla leirintäalueella Mayrhofenissa (löytyy esim. www.alpenparadies.com ). Mayrhofenissa on omia laskettelurinteitä, mutta jouluna ei kaikki alppikeskukset ole vielä saaneet lunta riittävästi ja ei vältämättä ole auki. Tie Mayrhofeniin saakka menee laakson pohjalla ilman nousuja tai laskuja. Mayrhofenista on 17 km kohtuullista mutkatietä ylämäkeen. Tie päättyy Hintertuxin kylään hissiaseman viereen. Kolmella peräkkäisellä gondolihissillä pääsee Hintertuxin jäätikölle, joka on ympäri vuoden auki. Yläasema on 3250 merenpinnan yläpuolella. Jouluna siellä riittää jo hyvin lunta ja laskettavaa lääniä. Viime viikollakin tuli 20 cm uutta lunta. Jos auton haluaa pitää Mayrhofenin leirissä, niin myös bussilla pääsee Hintertuxiin. Kts. esim. www.tux.at. Huomioi, että parin viikon reissulla kaksi kaasupulloa ei riitä, jos yövyt paljon ilman sähköä. Noilla reissuilla minulla on toisena pullona paikallinen, jonka myy sinulle esim. Mayrhofenin camping. Saa vaihtaa sitten siellä täyteen. Se on samanlainen kuin esim. Saksassa, ja käy autoosi suoraan sellaisenaan. Antti J.

JUUTINEN ANTTI 20.09.2009 21:59

...unohtui, kts vielä www.zillertal.at löytyy monenlaista tietoa alueelta... Antti

PEKONEN JUKKA 21.09.2009 09:33

-Kiitos-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.