Minkälainen kaasupullo käy ITALIASSA

POHJAMO PEKKA 11.09.2009 10:20

Matkamme tulevana talvena Italiaan (sisiliaan). Ajamme ehkä saksan läpi tai sit baltian kautta Sloveniaan ja sieltä Kroatiaan josta lautalla adrianmeren yli Italiaan, Zadar-Ancona.Mulla on yksi saksalainen kaasu pullo jonka voin vaihtaa vaihtaa heti kun tuun saksaan,jos meen ruottin kautta tai täyttää se jo suomessa jos baltian kautta. Mutta mikä on tilanne italiassa kaasun suhteen. Myös olisi kiva lukea sisiliassa olleilta kommentteja minkälaista oli ollut ao. saarella. Myöskin voisimme käydä Maltalla ja /tai sardiniassa.

Talvi sisiliassa

SILMUNEN HANNU 11.09.2009 11:42

Tervehdys! Me olemme ostaneet Italissa talvella ollessamme italialisen kaasupullon, mikä sopii autoon Suomesta ostetun adapteri-sarjan avulla. Sitä italialaista pulloa olemme sitten vaihtaneet tai täytelleet siellä, vaihtelevin menestyksin. Heillä nimittäin on Italiassa useampia erilaisia kaasupulloja, eivätkä kaikki kaasufirmat vaihda/täytä kaikkien firmojen pulloja...

Mutta jos te olette pidempään samoilla seuduilla, homma on teille varmaan helpompaa. Ymmärtääkseni pullot ovat monesti lääni tms kohtaisia, ja me olemme ajaneet maan päästä päähän, ja etsineet etelästä paikkaa, mikä täyttää pohjoisen pullon... Mutta kun omistaa italialaisen kaasupullon, osa huoltiksista täyttää sen, sillä ehdolla, että sitä ei nosteta autosta pois, vaan täyttö tehdään autoon. Tällaisesta lakipykälästä meille viime talvena selitettiin, ja kerran saimme täytön suoraan autoon. Mutta, miekkonen ei punninnut pulloa selvittääkseen sen tyhjyys-astetta, hän vain "tiesi", paljonko siihen voi kaasua laittaa...Onneksi meni oikein.

Aiomme täksi talveksi tilata Belgiasta kaikkialla toimivan kaasupullon, maksaa varmasti itsensä takaisin monella tavalla. Niitä on täällä palstalla mainostettu, täytyy koittaa löytää tilausosoite viestihaulla.

Koko Italia on mielestämme loistava talvimatkakohde. Olemme tehneet kolmena talvena sinne asuntoautolla 3-4 viikon "joulumatkan". Kahdella niistä kävimme myös Sisiliassa, ja menemme varmasti uudestaan. Sisiliassa on talvella vehreää ja väljää, saari pullistelee historiallisesti mielenkiintoisia kohteita, upeaa luontoa retkeilymahdollisuuksineen, kiehtovia kyliä ja ihania auringonpaisteisia hiekkarantoja vailla muita ihmisiä. Toki siellä myös sataa, ja olemmepa siellä lumisateeseenkin joutuneet, joskus 90-luvun alussa loppiaisena. Mutta kahden päivän päästä lapset, siis meidän, leikkivät nakuina rannalla, vaikka paikalliset eivät talvensa lämpötiloihin suhtaudu ihan samalla tavoin kuin me pohjoisesta tulleet:)

Toki talvi näkyy myös siinä, että osa rantakylistä "sulkeutuu" kokonaan, ja leirintäalueilla, ainakaan kaikilla, eivät kaikki palvelut pelaa, esim,ravintola voi olla kiinni, mutta oikeaa elämää talvimatkailija Italiassa näkee ja kokee yllin kyllin.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.