Baltian kautta Ukrainaan, sieltä Moltova-Romania-?

HALONEN MARTTI 07.09.2009 09:59

Olemme suunnittelemassa matkaa Baltian kautta Ukrainaan ja siellä Kiovan alapuolelta Odessaan. Sieltähän ei pääse suoraan Romaniaan muuta kuin Moltovan kautta, eikö niin? Ukrainaan ei tarvinne viisumia? Miten Moltova? Olisiko jotain erityisiä asioita,joita pitäisi huomioida, esim. vakuutus autolle Ukrainaan? Kertokaas ken tiedätte, kiitos!

LAINE RAIMO 07.09.2009 11:45

Moldovaan ja Ukrainaan ei nykyään tarvitse viisumia. Ukrainasta pääsee tietysti Romaniaan myös suoraan, mutta jos tulette Odessasta, menee suorin ja kätevin reitti Moldovan kautta. Olen ollut matkailuautolla 2 kertaa Odessassa ja voin vakuuttaa, että se on eksoottinen ja hieno matkakohde. Teiden kunto on kuitenkin jotain aivan muuta, kuin täällä läntisemmässä Euroopassa! Vuonna 2005 koukkasin Puolasta Ukrainaan Lvovin kohdalta ja ajoin rajan pintaa Unkariin Uzorovin kautta. Dieseli oli erittäin halpaa ja yleinen tunnelma maassa oli reipas ja iloinen. Ravintolaruoka oli hyvää ja edullista, eikä tarjoilija edes suostunut ottamaan juomarahaa?? Mutta tiet tuolla rajaseudulla olivat taatusti Euroopan huonoimmat!! Tietokoneellani on paljon dokumenttikuvia tuolta matkalta. Turvallista matkaa!

MYLLY JORMA 07.09.2009 19:45

Myös menossa Ukrainaan. Odessaan. Romanian kautta luultavasti. Onko kukaan käynyt?

ANTTILA MARKKU 20.09.2009 11:04

Älkää hyvät ihmiset menkö suin surmin sellaiseen paikkaan kuin Moldova.En usko siellä vieläkään menon muuttuneen,nälkäiset varusmiehet ja muut rosvot pysäyttävät ulkomaalaisia ja ryöstävät kaiken mitä irti saavat.Ei ole yksi eikä kaksi suomalais rekkaa joka on kyseisestä maasta tullut lasit hajalla ja kuski hakattuna.Kannattaa yrittä selvittää etukäteen millaiset olosuhteet siellä Moldovassa on tällä hetkellä.Ukraina on mukava maa,miliisikään ei ole oikein innokas pysäyttelemään.

HALONEN MARTTI 22.09.2009 17:44

Kiitos varoituksesta! Onneksi tuo itänaapuri on vähän opettanut, tultiin juuri toissapäivänä Petroskoista, mutta Moldova on tosiaan maa jossa ei ole käyty. Kiitos kaikille vastanneille, matka vielä harkinnassa..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.