Matkakuvia

SILMUNEN HANNU 02.09.2009 18:14

Heureka! Sain ehkä mäkin ja picasan pelittämään, ja yhden pätkän matkakuvia valmiiksi. Jos onnistuin, sieltä löytyy nyt Saksa ja Sveitsi pätkät. Garda,Sarajevo, Albania,Kreikka, Istanbul jne tulee toivottavsti pikkuhiljaa sinne myös, voin kertoa, kun sinne seuraavan pätkän lisään. Kuvia on paljon, kun valitsen ne nyt ennenkaikkea perheen tarpeisiin, mutta pätkittyinä ehkä jaksvat jotakuta muutakin kiinnostaa?

t.Kaarina

http://picasaweb.google.com/kaarina.silmunen/Kesamatka2009Osa1SaksaJaSveitsi#

NYYSSÖNEN KAJ 02.09.2009 18:46

Heureka olet erinomaisesti onnistunut niin kuvat kuin kuvaukset

kiittelen nöyrästi että olen saanut seurata matkaanne

SILMUNEN HANNU 02.09.2009 22:58

Kiitos ja ole hyvä!:)

Semmoista kyselisin muilta, aivan vilpittömästi, enkä kehuja kerjätäkseni, että onko ihmiset kiinnostuneita toisten kuvista, eli katsellaanko näitä, ja toiseksi, luetaanko kuvatekstejä. Eli näenkö turhan päiten ison vaivan hakemalla kartoista ja päiväkirjoista tietoa kuvatekstien saatteeksi, kun itseä varten tekstitys olisi tietysti toisen laista. Olen kuitenkin itse kiinnostunut toisten kuvista, ja jos niissä on kerrottu paikkojen nimiä yms infoa, olen niitä kohteita napannut muistiin itselleni. Elikä seli seli, siksi minä niitä tekstejä sinne rustailen, vaikka paljon vähemmällä pääsisi, jos ei rustailisi. Mutta siis, kiinnostaako ne? Olisi tosi kiva, jos joku viitseisi vastata:)

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 03.09.2009 07:40

Kiitos hienoista kuvista ja tunnelmista joita ne herätti. Katselin ne heti pari kertaa peräkkäin fiilistellen ja muistellen erityisesti Sveitsin opastettuja, mahtavia Wanderweg-polkuja.

KUJANPÄÄ MARKKU 03.09.2009 07:46

Minä ainakin katson mielenkiinnolla kaikki kuvat, jopa niin, että ne ovat vaikuttaneet matkareittien suunnitteluun. Aika vähältä kuvien tarjonta kuitenkin näyttää. Laittakaa porukat enemmän kuvatuksianne näytille.

NYYSSÖNEN KAJ 03.09.2009 07:52

Kuvateksti on äärimmäisen antoisa kun katselet vieraita kuvia viellä paikoista joita et tunnista. Silloin kuva menettää kiinnostavuuden kun sitä katsoja ei osaa kohdistaa tapahtumaan tai paikkaan tai vaikka miksi kuva otettiin. Tässä esimerkkinä minun kuvatekstejäni. http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/KevatSyksy2009#

AHONEN KAI 03.09.2009 10:17

Kiitos virtuaalimatkasta, kuvatekstein niistä saa paikalla käymätönkin kiksejä.

KATEISTO EERO 03.09.2009 11:30

Suuri kiitos Silmuset matkakuvista. Olemme matkanneet kanssanne kuvienne kera hienoihin paikkoihin. Teimme itse kuuden viikon reissun Kroatiaan viime keväänä, mutta nyt taas kaasujalkaa alkaa väpättää. Kunhan saamme sadon korjattua...Terveiset:Eero ja Pirjo Kateisto

SILMUNEN HANNU 03.09.2009 16:59

Kiitos teille jotka olette vastanneet! Saitte minut vakuuttuneeksi kuvien ja kuvatekstien tarpeellisuudesta:)

Yhtä asiaa vain ihmettelen; picasaan on näköjään tullut joku laskuri-systeemi, ainakin kuvien sivulla on kohta, missä lukee "katselut". Luulin, ettei se toimi tai kukaan ei ole katsonut ainuttakaan kuvaa, vaikka niin sanoo tehneensä...Sillä varmaaan puolissa kuvissa on katselu 0, toisessa puolessa 50-100. Eli ovatko todella kaikki karavaanarit suorastaan jo liikuttavan yksimielisä siitä, mikä kuva on katsomisen arvoinen, mikä ei!?:) Kun se on totaalisesti joko tai, ei mitän siltä väliltä! Ja yhtä kuvaa on kommentoitukin, mutta se näyttää silti nollaa, miten se voi olla mahdollista?!

Vai mahtaako tässä mäkissä olla joku vika, vai tarkoittaako ne katselut yhtään mitään?

Ihmettelee Kaarina

ps.Seuraava jakso, Gardan ja Sarajevon kautta Albaniaan on kuvatekstejä vaille valmis, joten ehkäpä saan sen jo tänään valmiiksi:)

LAINE RAIMO 03.09.2009 17:30

Se laskurisysteemi tuntuu todellakin toimivan vähintään omituisesti ja myös minun koneessani, joka ei ole mac. Se kuitenkin on otettava huomioon, että laskurin lukemat tulevat noin vuorokauden viiveellä. Se kommentti (tarkoittanet 1. kuvan kommenttiani) tulee näkyviin aina välittömästi. Picasawebissä on muuten mielestäni loistava ominaisuus: kuvan sijainnin antaminen. Lisää sijainti on siellä oikealla. Kun antaa joistakin eri paikoissa otetuista kuvista sijainnin, näkee kartasta yhdellä silmäyksellä missä päin maailmaa on liikuttu. Esimerkkinä voit katsoa albumiani: Kesäloma Unkarissa sivulla: http://picasaweb.google.com/laineet/KesalomaUnkarissa#
Niin se tekstitys on todella hyödyllinen!

NIEMINEN RAIMO 03.09.2009 18:06

Ja todella helpoksi homma tulee jos omistat kameran jossa on GPS tiedon tallennus.Kuvankäsittelyssä EXIF tiedon pystyt suoraan katsomaan Google Earth ohjelmalla.Picakaan kuvan sijainti tulee automaattisesti kun olet kuvat ladannut.MM Nokian kännykkäkameroissa on näitä ominaisuuksia ja ainakin Nikon Coolpix 6000 sisältää tämän ominaisuuden.Ja kohta se on kaikissa kameroissa. @rami

SILMUNEN HANNU 03.09.2009 18:17

Siis täytyykö minun antaa sille picasalle jokaisen paikan koordinaatit, kun en löytänyt äkkiseltään ainakaan siitä "lisää sijainti" jutskasta semmoista nuolta tms, millä olisin voinut kartasta itse määrittää sen sijainnin´?

Muuten olis kyllä loistava lisä matkakertomuksiin, mutta ei mulla ole mitään koordinaatteja...

t.Kaarina

LAINE RAIMO 03.09.2009 18:52

Sijainnin lisääminen:

kirjaudu Picasawebiin, klikkaa joku kuva suureksi, klikkaa oikealla : "lisää sijainti" näppylää, ylhäällä olevaan "Etsi sijainti" ruutuun kirjoitetaan lähin kaupunki tai kylä, valitse oikealta ylhäältä lokero "kartta" lokeron "maasto" sijaan, zoomaa riittävästi + näppäimellä, tartu pumpulaan ja vie se tarkasti ko kohteeseen, paina "tallenna sijainti" näppylää. Kuvien sijainti kartan pitäisi ilmestyä oikealle. Kun siitä klikkaa näytä albumikartta tulee kartta koko ruudun kokoiseksi ja siellä on pikkukuvat ja koordinaatit paikoillaan. Näin käy ainakin windows läppärillä. Toivottavasti toimii myös Mac-koneellasi. Jos kysyttävää soita 0440503665.
HAKKARAINEN TAPANI 03.09.2009 18:56

Ilman muuta kuvatekstit ovat paikallaan, ainakin osassa kuvia. Niistä saa erinomaista tietoa suunnittelun pohjaksi. Sveitsiin on ajateltu ensi kesänä kurvailla, saas nähdä...

NIEMINEN RAIMO 03.09.2009 19:00

Ei tarvitse koordinaatteja antaa.Muokkaa sijantia raahaat sijainti kuvakkeen siihen kohtaan missä olet kuvan ottanut.Toki sinun täytyy muistaa missä olet kuvannut .Paljon matkaavalle ja kuvia ottavalle on tämä GPS kamera aivan ehdoton väline.Ei tarvitse muistella missä kuva on otettu.Silmusen perhelle oiva valinta. @rami

NIEMINEN RAIMO 03.09.2009 19:34

Tältä se sitten näyttää kun Gps tietoinen kuva on siirretty Picakaan.Kartta aukeaa maasto muodossa,normaali kartta antaa tarkemman zoomauksen.Sateliitti ei näy kovinkaan hyvin.Kuva on siinä missä se on otettu poislukien GPS virhe. http://picasaweb.google.com/Dangerousplay/Kannykkakamera?feat=directlink @rami

MANNINEN RISTO 03.09.2009 19:58

Kyllä niitä on mukava kattella. Hienoa kun joku jaksaa ja haluaa nähdä vaivaa. Jospa joskus itekkin oppisi tämän vehkeen saloja.

HAAPANEN TIMO 03.09.2009 20:32

Vielä pieni lisäys tuohon karttatoimintoon. Kun esim. tuosta Raimon ja Sinikan albumista on klikannut "Näytä kartta" sen jälkeen kuvia vasemmalta klikkailemalla kuva kommentteineen aukeaa kartalla. Tämä lisäselitys vielä varmistukseksi. @timppa

HAAPANEN TIMO 04.09.2009 16:49

Kyllä tämä pätkä menee kun on hyvä kuvaaja, eikä niitä perhekuvia ole liikaa. Esim. kuvat 164 ja 165 tekevät kuvasta 166 erinomaisen elävän matkakuvan, yksinään tai ilman tekstiä se olisi aika outo.

Voithan halutessasi tehdä Picasaan kaksi kansiota samasta reissusta, julkisen, ja ei julkisen. Jälkimmäiseen sitten kaikki perhepotretit.

Onhan täällä välillä näkynyt sellaisia reissukuvia joissa tekijä on aivan pääosassa, jokaisessa kuvassa. Sulla ei tässä ole siitä kysymys.

Kuvatekstejä pitäisin lähes välttämättöminä, joku vuoren kuva ilman mitään tekstiä ei hirveästi anna muille kuin asianosaisille.

Mukava noita katsella on. @timppa

SARANPÄÄ MATTI 04.09.2009 21:16

Kiitos taas mahtavista kuvista! Kuinka suuresta kuvamäärästä esim. nuo 175 olet valinnut, paljonko muokkaat rajauksia yms?

Ja tekstit ilman muuta jos vain jaksat kirjoittaa!

SILMUNEN HANNU 05.09.2009 03:25

Uhhuh, seuraava atsi valmis, pääsette Albanian ensimmäiselle hiekkarannalle, joskus ehkä muuallekin Albniaan. Mutta tää kirjoittaminen, siis kuvatekstien, vie järjettömän paljon aikaa!

Matile, en ole rajannut kuvia yhtään, ainoa mitä olen tehnyt, niin muutamassa säätänyt kontrastia ihan hiukn, kun ollut niin pahsti kirkkaita kohteita. Ja, näitä kuvia tältä kesältä on 3000, kun meitä on ollut monta niitä napsimassa. ja sitten tahdotaan koittaa eri valotuksia yms. Niin että valitse siitä sitten:)!

Mutta kiva jos kiinnostaa, hyvää yötä ja hyvää huomenta, kaikille tasapuolisesti!

t.Kaarina

niin ja kiitos laineille paikkojen laiton oapstuksesta ja joku muukin vissiin neuvoi, koitan sitä joku toinen yö...

picasaweb.google.com/kaarina.silmunen/Kesaloma2009Osa2GardanJaSarajevonKauttaAlbaniaan

SILMUNEN HANNU 05.09.2009 03:27

Äh, osoitteesta puuttui se väkänen, koitetaan uusiks näin. picasaweb.google.com/kaarina.silmunen/Kesaloma2009Osa2GardanJaSarajevonKauttaAlbaniaan#

SILMUNEN HANNU 05.09.2009 03:35

http://picasaweb.google.com/kaarina.silmunen

En tiedä mikä mättää, mutta kai ne tuolta löytyy. Älkää välittäkö, siell' on ehkä jotain outoja yhden kuvan kansioita, mitkä on mun tietämättä sinne karanneet. Ja sitten muutama keskeneräinen, mitkä ehkä tulee joskus valmiiksi.

t.Kaarina

PAJARI JUKKA M 07.09.2009 13:05

Hei,

Kuvat ovat hienoja. Olen mielenkiinnolla tutkaillut Saksaa ja Sveitsiä. Kuvatekstit ovat näin ulkopuoliselle tosi valaisevia. Työläitä ne ovat - tiedän itsekin, kun jälkikäteen surffaan webissä ja yritän löytää kuviin lisäinfoa. Mutta onhan siitä itsellekin iloa, kun tulee tehtyä matkaa uudelleen virtuaalimuodossa ja vielä unohduksen tuolla puolen voi tarkistaa asioita.

Talvi-iltoina minulla on tarkoitus skannata vuoden 1990 matkadioja ja siinä vasta onkin Googlelle töitä, kun haen niihin taustatietoja.

Käytän Adoben Lightroom-ohjlmistoa kuvien käsittelyyn ja tekstien lisäämiseen. Siten avainsanat, kuvauspaikkojen nimet, oheistekstit, jne. tallentuvat kuviin ja ovat jälkikäteen katsottavissa.

Internet-julkaisemisessa olen käyttänyt Jalbum-ohjelmistoa. Valitettavasti nykyinen työprosessini ei tue paikkakoordinaattien lisäämistä kuviin.

Paikkatietojen lisäämisestä kuviin oli artikkeli Kamera-lehden numerossa 8/2009.

Nyt pitäisi löytää aikaa lähteä kanssanne virtuaalimatkalle Albaniaan.

Terveisin ja kaikille antoisia matkoja ja hyviä kuvia toivottaen

-JukkaP-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.