Espanja/Katalonia

MIKKOLA ALPO 24.08.2009 12:36

Alkutalvi aluella.Minne asettuisit?Hyviä kokemuksia kiitos.

JANHONEN MATTI 26.08.2009 10:47

Mikäli tuo Katalonia ei alueena ole aivan ehdoton, niin 60 km Katalonian rajasta etelään Valencian alueella, sijaitsee Camping Torrelasal2. Alueeella on parikin uima-allasta ja mm. suomalaisen tekemä suomalainen sauna. Olen siellä pari kertaa lyhyempiä aikoja majaillut ja sitä voisi harkita pidempäänkin oleskeluun.

http://www.torrelasal2.com/inicio.asp?idlengua=3

Sivuilla olevalla laskurilla voi helposti laskea hinnan ei aikajaksoille. Alueella on 10 A sähköverkko, mutta mittarin kautta ostettavan sähkön kWh-hintaa en hinnastosta tähän hätään löytänyt.

NYYSSÖNEN KAJ 26.08.2009 11:11

Lokakuun hinta 7 vrk 2 aik + autocaravan+ sähkö 200,13€ tai per vuorokausi 28,59 josta sähkön osuus 6,35€

PUMMI KATI 26.08.2009 11:30

http://www.campingmasnou.com/

Pelkkää hyvää sanottavaa itse paikasta, sen tasosta ja palveluista!

Ympäristössä aivan muutaman kymmen kilometrin säteellä nähtävää vaikka viipyisit vuoden.

Jorma

NYYSSÖNEN KAJ 26.08.2009 15:05

Paikka sulkee ovensa talveksi 30.09.2009, aukeaa taasen keväällä

AHONEN KAI 26.08.2009 17:38

Ja jos tuolle korkeudelle asetut talveksi, niin ainakin pitkät kalsarit ja lumilapio mukaan ;)

SUONPURO PAULI 27.08.2009 09:48

Moi,

juttelin kesällä Rapurannassa näistä Espanjan ja Rutujen hommista, muutamien oikeiden Rutujen kanssa.

Sanon oikeiden siksi, että he kaikki olivat asustelleet talvia tuolla sunnalla jo lähes 20 vuotta.

He kertoivat hyvin avoimesti kaikesta niin matkaan kuin asumiseenkin littyvistä asioista, vaikken henkilökohtaisesti ole mihinkään lähdössäkään....

He totesivat, että toiset heistä pantaavat tietojaan jostain kumman syystä. Arvostelivat myös avoimesti Hartolan tapaamisia siitä, että niissäkään ei kuulemma kysymättä kukaan mitään toisilleen kerro.

Itse en ole käynyt lähelläkään Hartolaa, joten en voi todentaa heidän väitettään mitenkään ja jätän sen näin omaan arvoonsa kuin koko Hartolan.

Silti viisastuin heidän kanssaan vietetystä ajasta paljon. Kun olen aika-ajoin lukenut niin tässä kuin mullakin avoimilla sektoteilla käytyjä keskusteluita ko. Rutu tai Espanja asioista olen ollut varsin huvittunut vastauksista.

Kun joku on kysynyt jotain vaikkapa kesäloma-reisusta Keski-Eurooppaan tai Baltiaan on opastajia ja neuvojia aina avoimesti ja rehellisesti liikkeellä tosi paljon.

Sitten menemme tälle "henkitieteen" osastolle Espanja. Osastolle jota nuo itseään Rutuksi kutsuvat suojelevat, jostain kumman syystä. Selityksiä sitten kuulee jos mitä, kun heidän kanssaan juttelee, mutta, mutta....

Itse olenkin päätynyt siihen, että ei muuta kuin auto käyntiin ja menoksi niillä jotka lähdössä ovat. Ihmiset hengittävät ja elävät sieläkin, ei siellä mitään ihmeellistä ole.

Itse ajoin aikoinaan moottoripyörälläni talvella läpi Euroopan Marokkoon, eikä kukaan ollut takana istumassa ja neuvomassa, mistä mitäkin saa. Aikaan jolloin nykyiset Rutut tekivät tarpeensa vielä sideharsovaippoihin.

Siis eipä muuta kuin matkaan, ajelkaa varoen ja kyllä sieltä majapaikkojakin löytyy ja sitä Rutujen suojelemaa kaasuakin;-)

PUMMI KATI 28.08.2009 12:28

Niin minä luulin kysyjän tarkoittavan Suomen alkutalvea...;-)

PUMMI KATI 28.08.2009 12:39

No ehkä ei ihan - viimeksi (oli kevättalvea - huhtikuussa;-) muksuille pistettiin altaalla 30:stä iholle ja isä hikoili palmun alla;-) Jos Katalooniassa aikoo olla, niin ei se siitä paljon paikkaa vaihtamalla lämpene. No, vakavasti puhuen taisin lukea avaajan kysymyksen huonosti.

Muuten kyllä tosissani suosittelen ja tuohon ilmoittamaansa kolmeen tähteen voi ihan hyvin lisätä yhden, niin saadaan yhteismitallinen muiden kanssa.

LAHTI ANTTI 28.08.2009 21:34

Löytyisikö tuolta tietoa asiasta.

http://www.espanja.org/

PYSTYNEN JUHANI 29.08.2009 09:07

Samaa mieltä Paulin kanssa.Se on kumma kyllä,kun ennen etelän reissujen alkamista kävin kerran Hartolassa ja kyselin Espanjan tietoja.Ei keneltäkään tullut MITÄÄN apuja.Olen ollut nyt kaksi talvea(kolmas edessä) Espanjassa,siellä tapaamilta Rutuilta on kyllä tietoa löytynyt,mutta silloinhan olin jo siellä ja tietoa oli silloin jo hankittu kantaapään kautta mm.kaasuasioissa ym.Nyt kyselin puh.johtajalta olisko jo mahdollista päästä noviisista Rutuksi.Olis pitännyt olla luotettavien Rutujen allekirjoitukset ja kuitit(kuka semmoisia alkaa kaivaa tiliotteista ja enkä viitsinyt juosta Rutun perässä kynän kanssa nimmareita hakemassa) ym.ja mielellään pitäisi tulla Hartolaan kuulusteluun inkvisiitan eteen,muuten johtokunta harkitsee kirjallisia hakemuksia.Kun tuonne Hartolaan on työesteiden vuoksi mahdoton päästä.Ollaan siis noviiseja loppuelämämme.Vapaamuurareiden salaseuraankin pääsee helpommalla vapaamuurariksi.Tällä palstalla tulee aina välillä ns."rutuilta"aivan väärää tieto aloitteliville karavaanareille.Onko kiusantekoa vai piruilua?Siperia opettaa.Olen usein joutunut korjaamaan täysin vääriä matkaajalle annettuja tietoja täällä mm.visa,kaasu ym.muista asioista. Olen mennyt myös Baltian kautta Espanjaan ja ne täälä annetu tiedot Baltiasta ovat varmaan peräisin kouluajan historian kirjoista.

NYYSSÖNEN KAJ 29.08.2009 10:01

Voisin sanoa että niin Hartolassa kuin muuallakin sauna on paras paikka kysellä ja saada tietia koska silloin ihmiseltä on riisuttu kaikki arvomerkit ja olemme tasaarvoisia.

Parhaat vinkit Espanjanmatkaan hain juuri Hartolan saunasta.

Nykyään tieto vanhenee niin nopeasti että neuvotkin on käytännössä miten asiat oli n. vuotta sitten Visa, pankkikortti ja kaasuasiat muuttuvat koko ajan. Viime talvena ei Visa Electrolla ja pankkikortilla saanut rahaa seinästä kun EU kielsi provision oton niistä Euro määräisissä nostoissa Euromaissa. Tämä näkyy esim Sampopankin pankkikortin ja Visa Electron käyttöehdoissa.

Espanjan ja Portugalin välillä Kaasuasioissa on eroa kuin yöllä ja paivällä. Minulla on matkassa 5 kg ja 11kg suomipullot ja kaksi 11kg butaanipulloa mallia Espanja ja nämä pullot saan täytettyä Porttugalissa tai vaihdettua Espanja pullon Espanjassa.

Eikä tuo Rutuksi pääseminen ole noin vaikeata, en tarvinnut yhdeltäkään rutulta allekirjoitusta, riitti että oli kenet Rutun tapasin , missä ja hänen puh no. Lisäksi riitti yksi kuitti leirintälueelta ja pari tankkaustositetta. Tämä vai sen takia että osoitti että olimme matkalla ja oikealla puolella Pyreneitä riittävän ajan. Se punainen postilaatikko johon anomuslomakkeen pudotin ei minua kuullustellut lainkaan.

HALTTUNEN TEUVO 29.08.2009 14:23

Hartolassa on mm. tilaisuus nimeltä Noviisi-info. Kaikkea saa kysyä ja vastaajilla on melkoisen laajat tiedot. Ulkona on saanut "salaiseen kaasuun" syventyä perusteellisesti. Sen pöydän ympärillä on lähes jatkuva tiedotus ja keskustelu, joka kattaa paljon muutakin kuin Espanjan.

AHONEN KAI 29.08.2009 16:09

Ei se keskimääräisen häkkilinturutun tietomäärä matkailusta tai elämästä etelässä kovin suuri voi olla jos ja kun vedetään tukka putkella suorinta pikitietä talvihäkkiin ja naulataan kulkupeli tukevasti Pyreneiden maaperään ja lopputalvi ollaan jalkamiehenä siinä piirissä pienessä.

AHONEN KAI 29.08.2009 17:16

Nyt kyselin puh.johtajalta olisko jo mahdollista päästä noviisista Rutuksi.Olis pitännyt olla luotettavien Rutujen allekirjoitukset ja kuitit" "ja mielellään pitäisi tulla Hartolaan kuulusteluun inkvisiitan eteen,muuten johtokunta harkitsee kirjallisia hakemuksia.Kun tuonne Hartolaan on työesteiden vuoksi mahdoton päästä."

Sama juttu minullakin, allekirjoituksia saisin mielin määrin, mutta kun ei ole leirintämaksukuitteja, niin ei se oikein sitten passaa kuului vastaus puhelimessa.

Pysyn sitten Rupusakkilaisena, etelän vapaana vetelehtijänä.

SEPPÄLÄ MARTTI 29.08.2009 17:31

Hevosmiehet taas uutisiaan kertoilee.

NYYSSÖNEN KAJ 29.08.2009 19:36

puolikaima Kai, Marokkolainen parkkikuitti käy ainastin yhren tähteen leuirintäkuitista. Eihän Erkkikään ota selvää heittiin hieroglyyfeistä saati vuosiluvusta koska laskevat Muhametin syntymästä, vai ovatko muutaneet ajanlaskunsa?

Mutta kuten tiedät Rupusakissa on hyvä olla eikä kukaan tule perään huutelemaan;)

PS! Ehkä tämä "luotettava Rutu" vaatii selityksen. No se on rutu jolla on perspuolella keltapohjainen tarra. Hartolan saunassa en ole sellaista nähnyt kentällä kylläkaj.

KUJANPÄÄ MARKKU 29.08.2009 19:57

Mitä hilloo siitä sitte saa olemalla Rutu?!

STRANDEN RAIMO 29.08.2009 20:20

Niin kai, kyllä kai, totta kai. Kai se niin on. Kai kai tietää kai-ken.

NYYSSÖNEN KAJ 29.08.2009 20:43

no tietysti sen keltaisen lätkän persuksiin;) Taloudelliset edut ovat samat olet sitten Rutu tai Noviisi

AHONEN KAI 29.08.2009 20:54

Saahan vielä siihen jäsenluetteloon sen punaisen ärrän merkiksi että on ihan oikea rutu ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.