Norja

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.08.2009 18:28

Saarnastuoli+++, Preikestolen, Norja Kallionkieleke josta on putousta yli 600n veteen

Vaikka Wikipediassa sanotaan matkan kestävän pari tuntia, niin meillä meni eksymisineen menomatkalla liki neljä tuntia. Polku saarnastuolille lähtee Preikestolhytta’lta

http://fi.wikipedia.org/wiki/Preikestolen http://www.hs.fi/juttusarja/nahtavyys/artikkeli/Pystysuora+pudotus+ja+huimat+n%C3%A4kym%C3%A4t/1135229778997

http://www.pbase.com/henkbinnendijk/preikestolen

Polun lähtöpaikka http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=Preikestolhytta&sll=62.593341,27.575684&sspn=5.850829,47.373047&ie=UTF8&ll=58.987043,6.140842&spn=0.038916,0.104713&z=14&iwloc=A

SILMUNEN HANNU 24.08.2009 16:20

Lofoottien saariryhmän pohjoisimmasta kärjestä, Vesteråleneilta löytyy luontoihmisen unelmapaikkoja. Siellä on myös matkailullisesti väljää, ja yöpymiseen on tarjolla runsaasti autioita rantoja. Bön ja Langöyan uloimmat kärjet, Hovden ja Stö, pienine kalastajakylineen ja aallonmurtajineen ovat maisemallisesti aivan omaa luokkaansa. Me ajamme Vesteråleneille monesti pelkästään niiden ja Andöyan saaren huikean avoimen länsirannan vuoksi. Tie Hovdeniin on niin kaunis, rantoja pitkin ja tunturin yli, että jätämme usein auton Eidetin kirkolle, ja pyöräilemme sen n15 km Hovdeniin, jotta saamme nauttia joka solulla seudusta. Matkan varrella olemme usein nähneet pyöriäisiä ja merikotkia. Stöstä länteen on Nyksundin entinen autio kalastajakylä, mitä nykyisin joukko nuoria asuttaa ja laittaa kuntoon. Sinne voi kävellä rantoja pitkin Stöstä (monen tunnin retki jo yhteen suuntaan) tai kiertää autolla Myren kautta. Myren essolla on muuten as.autojen vessan ja veden tyhjennyspaikka! Nyksundissa kannattaa ehdottomasti kävellä ylös kylän takaisille kukkuloille, maisemat ovat mielettömät!

Andenesin saaren erikoisuuksia ovat rannalle saakka ulottuvat hillasuot, tunturit, rantoja nuoleva tie, piitkät autiot hiekkarannat, hienot kalliot Nössin taukopaikan jälkeen, Andenesin arktinen kaupunki, minkä aallonmurtajalle ihmiset kerääntyvät yötöntä yötä ihailemaan, vain muutamia mainitakseni. Ja sokerina pohjalla, Staven leirintäalueen kuumat kylpytynnyrit, pieniin kumpuihin upotettuina, maiseminaan rannaton meri ja tunturit, aivan mieletön kokemus. Mutta muistakaa panna pipot päähän ettei aivot jäädy:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 24.08.2009 16:34

Maailman pohjoisin mantereella sijaitseva majakka, Slettnes ja Gamvikin kalastajakylä, maailman pohjoisin mantereella sijaitseva kalastajakylä, muodostavat kokonaisuuden, missä todella tuntee olevansa maailman laidalla. Majakalla voi yöpyä, ja saada huoneen missä on ikkunoita moneen suuntaan, niin että tuntuu kuin meri ja tunturit tulvisivat huoneeseen sisälle. Majakalta lähtee polku, minkä varrella muinaisia asuin ja kauppapaikkoja. Jos Nordkapin kaupallisuus ja turismi on sinulle liikaa, täällä on jotain muuta! Sijainti Nordkinn Halvöyalla, Nordkapista hitunen itään.

t.Kaarina

TERVO JARI 06.09.2009 20:14

Pääosassa Lofootit

Matkan ensimmäinen yö vietettiin Aavasaksalla, Aurinkomajat www.aurinkomajat.fi oli paikka, paikkahan sijaitsee miltei vaaran päällä mutta miksikään ”Top cämppingiksi” ei paikkaa voi sanoa, suihku/WC tilat välttävät ja muutoinkin paikka nuhjuinen, olisiko suuri vaiva siivota ympäristö? ”Mäyräkoiran” raadot ja roskat ja risut pois pihoilta ja tasoittaa pihaa ja luiskat laittaa kuntoon?? No sellainen ”yön yli” paikka, ei muuta.

Hinta muistaakseni sähköllä 17 euroa.

( Edellisenä vuonna yövyimme Ylitorniossa Westribe Safaries Aavasuvannonmajat www.westribe.fi nimisessä paikassa, ei sekään karavaanaria sosiaalitiloilla saanut toiste asiakkaakseen, suihkutilan muovimaton alla lillui edellisten suihkussa käyneiden vedet, haju oli likaveden ja mädäntyvän puun sekoitus, ei mieltä ylentävää . . . Liekö jo korjattu? En taida mennä kattomaan . . .)

Toinen yö oltiinkin jo tutuksi tulleessa Skibotnin Olderelv Campingissa www.olderelv.no , takuuvarma paikka kaikin puolin, sauna löytyy ja todella siistit sosiaalitilat, ruokaa sekä lämpimänä eteen tuotuna että ”kaupanhyllyltä” alueen päärakennuksesta. Lasten leikkipaikkaa uusittiin, sen mitä ymmärsin tulossa oli uutuutena pomppulinna. Muuten yksi harvoista paikoista jossa lapset on otettu ”tosissaan” huomioon. Ei tavalla joka on ”vallalla” Suomessa, lelut likaisia ja rikkinäisiä jos niitä yleensä onkaan . . .

Yönhinta sähköllä 220 Nok. Suihku 10 Nok 5 min.

(Kilpisjärvellä ”törmättiin” nuoreenpariin jolla oli vuokra-autossa ongelmia, huoltomies yritteli jelpata Kilpisjärven huoltoasemalla heitä, kerroin että me menemme Skibotteniin Olderelviin jos ei korjaannu, tule juttusille, ei ollut korjaantunut, no tuolla Karavaani-infosta tutuksi tulleet mjon ohjeet jotka muistin, niiden mukaan korjailtiin käyttökuntoon ja nuorenparin matka jatkui . . . )

Meno Lofooteille onnistuu nykyisin ilman lautta matkaa, maanteitse siltojen ja tunneleiden kautta ja vieläpä ILMAISEKSI. Tosin on lautat käytössä vieläkin, suuntaan jos toiseenkin. Monet tulee lautalla Bodöstä Moskenesiin tutustuvat Lofootteihin ja jatkaen lautalla Fiskebolista Melbuun , lautoilla matka taittuu nopsaan, tosin ei ilmaiseksi.

Luettelo tunneleista:

Slöverfjordtunnelen 3337m 112mpa ( merenpinnan alla ) Menee vuonon alitse Falkfjordtunnelen 396m Myrlandsunnelen 1966m Raftsundtunnelen 1530m Storåtunnelen 210m Ingelsfjordtunnelen 1269m Sördalstunnelen 6338m

Sillat:

Raftsundbrua 711m Vesterstraumen bru 305m Austerstraumen bru 196m

Kolmas yö meni Sildpollnes Sjocamp 8316 Laupstad ( http://sildpollnes-sjocamp.no ) Paikka vaatimaton mutta siisti ja ”tarpeet tyydyttävä”.

Yön hinta 150 Nok ja sähkö 25 Nok. Ja suihku 10 Nok 5 min.

Neljäs yö sitten menikin Sandvika Fjord&Sjohuscamp AS Kabelvåg, ( www.lofotferie.no ) jos tälle alueelle on menossa, huomatkaa että ~150m ennen tätä aluetta on toinen leirintäalue joten eikös katse hieman viisteeseen vasemmalle kumpareen yli siellä se kyseinen alue on. Alueen taso hieman vaatimaton mutta siistiä on. Caravan paikkoja löytyy ”vähän sieltä että täältä” ehkäpä joka makuun. Alueella on vapaa VLAN toimiikin lähellä päärakennusta as-autostakin vaikkei sitä toimivaksi luvattu kuin sisätiloissa.

Alue maksoi 180 Nok ja sähkö 35 Nok ja suihku 10 Nok 5 min.

Viides yö meni Fredvang strand og skjergårdscamping 8387 FREDVANG. www.fredvangcamp.no Paikka oli kuin Skotlannista? Luulen niin?? Vaatimaton mutta toimiva, suihkut ja wc löytyi, mitään muuta ei oltu vaillakaan, no sähköä . . . Paikka kapeiden / näyttävien siltojen ”takana” . . .

Aluemaksu sähköllä 175 Nok Suihku 10 Nok 5 min.

Kuudes / seitsemäs yö meni Å:ssa Moskenesstraumen Camping AS Moskenes, alueelle ei mahdu kuin kymmenkunta autokuntaa, no jos tukitaan, jonkin verran enempi, hyvät sosiaalitilat merinäkymällä. Tie kääntyy alueelle juuri ennen tunnelia joka johtaa Å:ssa”tienpäähän”.

Aluemaksu 180 Nok ja sähkö 20 Nok ja suihku 10 Nok 4 min, erikoista että piti vastaanotosta lunastaa ”poletti” jolla suihkun sai toimimaan, tosin jos halusi maksaa tuplahinnan, poletti oli samankokoinen kuin 20:n kruunun lantti, kokeiltiin.

(Å:ssa tienpäässä on ”vapaaparkki” ”jonkinlaisine” sosiaalitiloineen, tilaa kymmenille karavaanareille, itse käytimme tuota edellä mainittua maksullista palvelua, ei ”puskaparkkia”. Tuosta vapaaparkista kertoi eräs aluetta käyttänyt Suomalainen karavaanari, kertoi yöpyjiä olleen sinä yönä kun hän itsekin oli siinä yöpynyt, 24 kpl, ei omakohtaista tietoa . . . )

Kahdeksas yö meni Unstad Camp alueella Unstadissa www.unstadcamping.no . Alueella käy surffaajia, no niitäpä siellä oli, meri kylmä ku mikä, märkäpukupäällä siellä meressä läpiyön lainelaudalla surffasivat, aamusella tulivat pois. Suihku ilmainen, tilat siistit (ei erikseen miehille/naisille sosiaalitiloja, yhteiset ). Alue /pihapiiri sijaitsee pienessä kylässä merenrannassa johon johtaa kapea tie ja tunnelikin muistaakseni n.650m pitkä ja oli kapea, peruuteltiin kun tuli jakoauto ”tuhattajasataa” vastaan ja siinä ei näköjään ollut pakkia, toisin oli Statoilin tankkiautossa kun olimme jo tulossa pois tunnelista. . Paikka / alue sarjassamme ”kokemuksia / matkailu avartaa” . . . Hiljainen on kylätie . . .

Aluemaksu 180 Nok sähkön kanssa, suihku ilmainen.

Yhdeksäs/kymmenes yö oleskeltiin Norjanmerenrannalla katselemassa yötöntä yötä, ( Suomessa oli Juhannus. . . ) esteetön näkyvyys pohjoiseen joten aurinko näkyy ja taivas oli vieläpä pilvetön ja ranta valkoista hiekkaa ja hiekkaa piisaa . . . Paikka on : HOV Feriegård og camping 8314 Gimsoysand. http://www.hov-feriegard.no Lähellä golf kentät ja kyläkauppa. Aluetta ”pyörittää” maatila joten muutama kani, vuohi ja lehmiä lapsille ihmeteltäviksi hiekkarannan lisäksi, vaatimaton paikka mutta siisti. Kannattaa varata hetki aikaa ja kiertää tämä ”lenkki” jonka varrella paikka sijaitsee, yöpyä kyseisellä alueella, ihailla yötöntä yötä ja kauniita maisemia, hieman ”erilaista Norjaa” (kirjoittajan mielipide)

Aluemaksu 120 Nok ja sähkö 40 Nok, suihku 10 Nok 5 minuuttia.

Yhdestoista yö vietettiin NCC TOP CAMPING Lyngvaer Lofoten Bobilcampin:gissa www.lofoten-bobilcamping.no Postiosoite Lyngvaer N 8313 Kleppstad. Käsitykseni mukaan alunperin alue on perustettu palveleman yksinomaan as-autoilijoita mutta olipa siellä nyt vaunujakin ja telttailijoillekin oli varattu paikka. Paikka on siisti, vessoja kahdessa eri huoltorakennuksessa kuten suihkuja ja keittotilojakin ja pyykkikoneita löytyi useampia ”pyykkituvasta”. Alueen autopaikat on tasaisia vaikkakin paikkoja viettävässä rinteessä useassa tasossa, alueella pärjää peruskiiloilla, monilla alueilla olisi tarpeen sellaiset 6-8 cm paksut lankut lisäksi kiilojen alle jotta saa kaluston kohtuulliseen suoruuteen ja muutama sellainen 28mm laudan pätkä jolla saa hienosäädön tehtyä.

Svolvaeriin on alueelta 18km.

Aluemaksu oli 100 Nok Sähkö 35 Nok Henkilömaksu 5 Nok Suihku 10 Nok 6 minuuttia (henkilömaksua ei mennyt 8vuotiaasta )

Kahdestoista yö. Kevennyksenä: Saas nähdä tuleeko vielä Juicen viidestoista yö ?

Lofoten Feriesenter www.lofoten-feriesenter.no oli paikka, taidettiin olla ensimmäiset jotka yöpyi alueella asuntoautolla? Sähköpaikka oli yhden monesta roikasta koostuvan ”janan” päässä, ainut sähköpaikka. Alue näytti olevan vasta aloittelemassa palvelemaan karavaanareita? Muutoin alueella näytti olleen jo pitkään toimintaa joka koostui pääosin mökkimajoitukseen ja toiminta urheiluun ja ”extremeen”. Jos on kova myrsky ja haluaa suojaisan paikan, paikka on silloin hyvä vaihtoehto suojaisen sijaintinsa vuoksi. Ja Svolvaerin keskustaan kävelyllä on vain 2km. Jouduimme käyttämään vanhoja sosiaalitiloja joissa jo näkyi käytönjälki (siistiä ja puhdasta oli) mutta miltei valmiit uudet sosiaalitilat on todennäköisesti jo valmiit muutaman viikon kuluttua? Keittiö oli uusi.

Yö maksoi 150 Nok suihku ja sähkö oli meille ”tarjouksessa” ilmainen, seuraavana päivänä se maksoi, 20 Nok.

Kolmastiosta yö ”kovanonnen yö” kolkytvuotinen sota alkaa tai sitten loppuu ? Täällä tulee täyteen kolmekymmentä vuotta yhteistä matkaa vaimon kanssa.

Paikka on Sandsletta Camping Laukvik. www.camping-lofoten.com Paikka siitä mukava että kaikki löytämämme auto/vaunupaikat ovat suoralla alustalla, oikokiiloja ei tarvitse käyttää. Pyykkikoneet ym. tykötarpeet löytyy, suihkuja ja vessoja tarpeeksi, kaikki siistejä ja puhtaita. Alueen päärakennuksessa on vastaanotto ja sieltä saa ostaa ruokatavaraa ja ravintolapalvelut löytyy ja hampurilaisiakin . . . Päärakennus uuden oloinen, siisti ja iso, siellä on pöytiä, grillauspaikka ( tosin ei omia ruokia tuonne grilliin saa viedä kuten eihän ravintolaankaan mennä omat ruuat mukana ) ja vessat. Pihapiirissä on hanhia, kanoja, kaneja ja lampaita lapsille ihmeteltäväksi. Rannassa grillikatos, sauna ja kylpytynnyrit 2kpl. Rannassa veneet ja polkuvene vapaassa käytössä ja kalastaan pääsee vaikka ikkunasta, sillä reunapaikat kuten meilläkin oli ihan rannassa . Paikkaa ei voi muuta kuin suositella.

Tulipa vietettyä vielä se neljästoistakin yö samaisessa paikassa.

Yön hinta 140 Nok sähkö 30 Nok Suihku 10 Nok 4 min

( Laukvikin keskustassakin näkyi olevan pieni ”piha” leirintäalue jollei sitten aluetta ollut laajemminkin mutta sen mitä ohimennen näimme, näytti paikka vain pienoiselle ”piha” leirintäalueelle .)

Fiskebolin ja Laukviikin välisestä tiestä on n. 20km hyväkuntoista sepelitietä, muutoin ”rengastie” on asfaltoitu paikoin kapeata ”Norjalaiseen tyyliin” . . .

Kun Narvikin kohdalta on poistumassa Ruotsiin, on viimeinen leirintäalue Hersletta ( voi olla että tietolähteeni on vanhentuneet, mutta niiden käytössä olleiden tiedoissa oli Hersletta viimeinen ) seuraavaa saakin etsiä sitten Kiirunasta tahi Pajalasta asti.

Paljon kehutusta Abiskosta ei löytynyt Caravanaluetta ( paitsi yks löytyi, kyltin mukaan täysi) , liekö etsijän vikaa ?

Ja Caravan 4 lehdessä kehuttu Riksgränsen oli Juhannukselta lähtein suljettu, sekin vielä Ruottinmaan superlatiiveista.

Kiirunan keskustassa olevan leirintäalueen viitat häipyivät katusulkujen viidakkoon ja syy siihen oli paikalliset festarit. Joka tapauksessa jos olisimme Kiirunan leirintäalueen löytänet, olisi yö todennäköisesti ollut juhlivan poppoon takia uneton?

Viidestoista yö, no se meni miltei kuin Juicellakin, tai ainakin sitä edellinen päivä vastasi noita ”Juicen painajaisia” etsintä yö paikasta vastatkoon painajaisia . . . . . . . .

Ajettuamme miltei Pajalaan asti tuli vastaan vaatimaton mutta siisti alue Torniojoen rannalta Liviöjoen Camping, Erkheikki. Kalastaminen alueen rannassa ei maksanut mitään, tosin ei tärpännytkään, toisin oli Lofooteilla, 87cm:n Sei tarttui koukkuun ;-))) Alueella sauna, suihku, ulkovessat 2kpl( ei vesiklosetteja) 2kpl grillikatosta ja avogrilli puut talon puolesta, 6 sähköpaikkaa

Vuorokausihinta sähköllä 14 euroa, eurot kävi maksu välineeksi, ei Norjan kruunut. Ja keskustelu kävi respan mukaan meänkielellä ;-))) Suomeksi.

Kuudestoista yö meni Raahessa Multarannassa, www.multaranta.fi vastaanotto olikin juuri sellainen kuin olivat luvanneetkin, lämmin ja ystävällinen. Kiitokset Multarantaan, löylyt saunassa olivat mieluiset pitkän hikisen ajopäivän jälkeen ja rauhallista oli vaikka porukkaa olikin alueella ihan kivasti. VLAN toimi ja lapsillekin löytyy tekemistä. Käykää Multarannassa, on sopiva paikka kun matkustaa pohjoiseen tai etelään, vaikka vain yhden rauhallisen yön tyyssijaksi ( saa olla varmasti kauemminkin ) taas jaksaa kun on kunnon löylyt saunassa ottanut ja nukkunut rauhassa yön . . .

13 euroa yö Caravan kortilla . . .

Tällainen oli Norjan reissu, miksi kuvia liittämään tähän ketjuun? Omat otokset useimmiten sisältää perheeni jäseniä ja useimmille perheemme on tuntematon. Kuvia saa kun Googlettaa ja ne kuvat on otettu ammattilaisten toimesta ja parhaissa olosuhteissa.

Itse olen opiskellut ala ja yläasteella yhteensä 6 vuotta englantia, ( yli 30v:tta sitten ) toimeen tultiin, pahaisesti. Kynä ja paperia olivat iso apu. Yleensä joka ”luukulla” ymmärtävät mitä on ”vailla” kunhan aikansa ”hosuu” ja ”sönköttää” , kyllä se siitä. Ja välillä saadaan makeat naurut, ;-)))

Ne huoltoasemat joissa käy käteinen raha ovat vähenemään päin joten visa tai mastercard tai jokin vastaava luottokortti on tarpeen, itse ”ujona maalaispoikana” olin tuota mahdollisuutta ensikertaa käyttelemässä, toimi.

Suomenkieltä osasivat Norjassa : Yksi, kaksi ja kiitos olivat yleisimmät osatut Suomen sanat joten ei pitkälle niillä ”pitkille potkittaisi” joten muutama sana englantia on isoksi avuksi. Ruotsinkieltä inhoan, sillä tosin pärjää Norjassa, mutta jonkinlainen roti olla pitää, missä Ruotsinkieltä tarvii ? Vain Ruotsalaisten kanssa ei muualla, ja Ruotsalaisten kanssa voi puhua Englantiakin, joten se siitä Ruotsin kielen tarpeellisuudesta . . .

Joitakin nähtävyyksiä / linkkejä matkanvarrelta joissa kävimme :

Lofoottien akvaario Kabelvåg www.lofotakvariet.no

Viikinkimuseo Borg , Viking museum www.lofotr.no

Nukke/lelumuseo yläkerrassa antiikkipuoti Sakrisöy. Dagmars Dukkemuseum www.lofoten.ws

Å:ssa ” Kalamuseo” ja itse Å www.lofoten-info.no/nfmuseum

Svolvaerin kaupunki, kirkkoineen satamineen . . .

Svolvaerissa Magic ice www.magicice.no Vaatetta päälle ja pakastevarastoon kattoon ”jäitä” ja huikka ”teräviä” jotta pysyy sulana.

Reine

Henningsväer kalastajakylä, varaa päivä aikaa, kävele ja nauti kylästä . . .

Ja ne kaupungit ja kalastajakylät joita oli paljon matkanvarrella.

www.lofoten.info

http://www.servicetorget.no/fylker/nordland/vagan-kommune.htm

Norjan sää http://www.norja.fi/misc/weather.aspx?lang=fi

http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html

www.norja.fi

Käy vaikka pienikin kävelyreissu ympäristössä edes jonkinmoisella ”kukkulalla”, näet maisemat aivan eri ”vinkkelistä” kuin tieltä / autosta, ( riippuen terveydentilastasi , huomioi maaston vaativuus, ei tavallisilla lenkkitossuilla ole turvallista lähteä vaativiin nousuihin, jos valitsee vaativimpia maastoja täytyy olla sen mukaiset varusteet )

Käy infopisteissä kattelemassa/hakemassa esitteitä, niistä löytyy paljon kohteita joihin voi tutustua, osoitteet ja aukioloajat löytyy parhaiten esitteistä, ovat ajan tasalla. Löytyy jopa Suomenkielisiäkin, tosin harvoin . . .

Jari

Ps. Monet kiitokset Matti Grönroossille todella kattavasta tietopaketista Norjaan matkaavalle. Jari

HOLLSTRÖM JUKKA 28.01.2010 16:50

Kiitos oikein seikkaperäisestä kertomuksesta... Auttaa kovasti suunnittelussa enskesän reissua varten :)

Olitte ilmeisesti matkalla as-autolla. Me ollaan lähdossä vaunun kanssa. Oliko teidän reitillä tiet sellaisia, että pääsee?

Meidän on tarkoitus ajaa ruotsin läpi suoraan lofooteille... ottaa kaikki ilo irti siitä alueesta, ja tulla samaa reittiä takaisin suomeen. Pari kesää sitten kierrettiin pohjois-norjaa ja saatiin täältä silloinkin hyviä vinkkejä. esim. Juuri tuo Slettnesin majakka ym.

Ens kesää vaan suunnittelemaan :))

T:Taija

TERVO JARI 28.01.2010 17:39

Lofooteille onnistuu kyllä vaunun kanssakin, pääosin tiet on leveitä ja hyviä. Kartasta voi jo päätellä teiden laadun mikä on sepelitietä ja mikä asfalttia, sepelitiet on hyväkuntoisia mutta niitä kiviä tahtoo lennellä ja vaununkeulaanhan ne aiheuttavat koloja, ja kolot on ikävän näköisiä.

Tuo reitti minkä kiersimme, kiersimme n.7m:sellä integroidulla asuntoautolla. Se on suurinpiirtein yhtä levee kuin kapeammat vaunut, ei ollut ahdasta.

Jos on jonkinkaan verran kokemusta vaununvedosta en näe estettä Lofoottien matkaan, joten ensikesänä Lofooteille.

Jari

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.01.2010 17:56

Kun tuo Hjyymeri peittää tuon koko komean hiekkarannan niin tässä kuva komeasta hiekkarannasta ja turkoosista vedestä. Uinti ei jostakin syystä innostanut ja kun vettäkin uhkasi tulla taivaalta, niin päätimme auringonotonkin toiseen kertaan :)

SILMUNEN HANNU 28.01.2010 18:05

Kuule Markku, kirjoitin 5 min sitten sähköpostia VOP-kerhon puheenjohtajalle, ja kyselin voisikohan heidän sivuilleen alkaa koota sitä vinkkilistaa, ja lupauduin vaikka sinun kanssasi sellaista listaa sinne kokoomaan/ylläpitämään/koordinoimaan:) Enhän tietenkään semmoista voi sinun puolestasi luvata, mutta kunhan ehdotin. Enhän tiedä vaikka sinä olisit itse jo sinne lupautunut listan pitoon!? Tai et missään nimessä halua tehdä kanssani minkäänlaista yhteistyötä.

Olinko nyt ihan tyhmä..

Mitä sanot, ja missä muuten asut, ellei ole salaisuus, vai onko se sinusta ihan tyhmä ajatus?

Anteeksi jos astuin varpaillesi tai jotain, ei ole tarkoitus, muuta kuin saada sinulta lähtöisin oleva hyvä idea "lisääntymään":)

t.Kaarina

HOLLSTRÖM JUKKA 28.01.2010 18:09

Kiitos :)

Vaunun veto kokemusta löytyy. Ja silloin toissa kesänä huomattiin, että 230 leveällä vaunulla oli meidän mielestä kiva matkata pohjois-norjassa. Norjalaiset kun ajelivat aika rivakkaan tahtiin kaposilla teillä.

Kiva on lähteä reissuun tuonne. Kakskymmentä vuotta sitten olin vesterålenin alueella vanhempieni matkassa, ja silloinkin vaunulla. Lofooteille ei vaan ehditty enää lähteä, ja taisi ne lautta hinnatkin hirvittää maksumiestä :) Mutta nythän ei ole enää sitä ongelmaa.

T:Taija

TERVO JARI 28.01.2010 18:45

muillekki, muutama kuvatus . . .

Jari

Ps. olishan noita kuvia mutta olkoon

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.01.2010 15:11

Kaarinalle: En ole (vielä) luvannut kellekään julkisen listan pitoon.

Ajatus listasta syntyi omien korvien välissä, kun en Netin miljoonilta sivulta moista löytänyt. Minun omakohtaiset paikkojen lisäykset saattavat jäädä vaatimattomaksi, kun tuo analoginen navigaattori kieltäytyy ulkomaan matkoista, vaikka monta vuotta tuli kahdestaan kierreltyä. (Ymmärrän kyllä häntä, hänellä kun ei ole ajokorttia jos minulle sattuu jotain....) Lähimaita (Baltia, Norja) ei lasketa.

Olisihan se hyvä jos lista löytyisi jostakin "yleiseltä" sivulta. Minun listan saa vapaasti kopioida yleiseen käyttöön. Vinkkilistaa tulisi edelleen kehittää miettien matkustajien tarpeita. Olisiko se kehysrakenne jossa olisi maat laidassa vai... Olen miettinyt miten sitä parantaisi. Ainakin Euroopan maiden valtiollisten matkatoimistojen osoitteet tulee lisätä. K Silmusen perheellä lienee paljon laajempi vinkkivalikoima.

Täytynee miettiä tuota ylläpitokuviota, kun kertovat eläkeläisillä olevan niiiin kiirettä. Täytyy myös hommata parempi HTML editori jolla voi tehdä asettelut kunnolla. Työt loppui, mutta eläke ja kiire? alkaa kesäkuussa.

Vastaava lista kotimaan kohteistakin olisi hyvä saada aikaan.

Tyhmyydestä ei sinua Kaarina voine kukaan moittia. Varpaissakaan ei ole muuta vikaa kuin oikean jalan ukkovarvas on hieman tunnoton kun potkaisin sen viime kesänä rappuseen Kreikassa.

Asun muuten Keravalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.