Vinkkejä matkailuun

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.08.2009 16:47

PAIKKOJA JOISSA KÄYDÄ Aloitetaan kohteiden kerääminen maittain otsikkona pelkkä maan nimi. Arviointi mukaellen Michelin tähtiä Kukin voi arvioida oman makunsa mukaan kohteet, riippumatta siitä siitä onko arviointi muiden maun mukainen.

= kannattaa poiketa jos on kohdalla ja menossa ohi ++ = kannattaa tehdä mutka matkaan käydäkseen tutustumassa kohteeseen. +++ = kohde itsessään on jo matkan arvoinen

Ilman merkintää soveltuu vain aiheesta todella kiinnostuneille.

? = en ole itse käynyt, mutta sitä on kehuttu (lisäisin tämän, mutta voidaan jättää käyttämättä jos koetaan soveliaaksi lisätä vain omakohtaiset kokemukset)

Paikoista voi kirjoittaa tarinaakin, mutta tärkeintä on saada millekin vinkki paikasta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.08.2009 18:33

No niin pohjat on luotu, eikun vinkkejä lisäämään. Maitakin saisi lisätä. Toin nuo vinkit suoraan omalta sivultani, sen kummemmin oikolukematta, eli saattaa olla epäjohdonmukaisuuksia.

Nyt kisoja katsomaan..

LAHTI ANTTI 23.08.2009 20:31

Olis varmaan mahtunut pienempäänkin tilaan nuo laittamasi kohteet. Ei tarvitse joka maata eritellä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.08.2009 21:05

Ne kaikki ovat minun sivulla yhtenä listana, mutta tässä oli nimenomaan ajatus jakaa ne maittain. Sen takia näin, että kuhunkin maahan saa jokainen lisätä omat vinkkinsä. kts. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=59284406

JANHONEN MATTI 23.08.2009 21:54

Ihan hyvä tämä maakohtainen jako. Sitten kun näitä linkkejä on paljon, maakohtaisuus auttaa löytämään kohteiden etsinnässä. Näitä voi tulla niin paljon, että sekin jako saattaa käydä liian karkeaksi, mutta katsotaan nyt. Maittain niitä reittejä yleensä suunnitellaankin.

HALME MARTTI 24.08.2009 11:20

Tuli taas vähän tankeroitua. Toivottavasti en pilannut hyvää sivustoa!

Laitoin vinkin Heide-Park huvipuistosta ja sen viereisestä leirintäalueesta. Sitten hävisikin näköjään linkki itse huvipuistoon. Leirintäalueen linkistä kyllä sinnekin pääsee. Koordinaattejakaan siinä ei ole, joten kaikkiaan melko surkea esitys. Olen pahoillani.

martti

SILMUNEN HANNU 24.08.2009 11:57

Martti hoi, mahtavaa, että tänne aletaan kerätä vinkkejä! Ei kannata siroitella tuhkaa päälleen:), minä en laita ainuttakaan koordinaattia enkä ole laittanut edes www osoitteita, enkä silti suostu häpeämään:) Jatketaan iloisesti touhua, näistä tulee hienot sivut, kun porukat todella lähtee mukaan, ja jokainen tuo omia kokemuksiaan. Ai niin, en mä ole mitään tähdityksiä laittanut, enkä oikein osaa sellaisia ajatella, saavat lukijat itse vain päättää onko kohde itseä kiinnostava vai ei!

t.Kaarina

HALME MARTTI 24.08.2009 12:36

Kiitos Kaarina, pelastit päiväni!

Taidankin sitten ottaa mustat lasit, tekoviikset ja peruukin pois ja uskaltautua ulos mökistäni.

Terv. martti

SILMUNEN HANNU 24.08.2009 16:40

Hyvä Martti, onhan se elämä tuollaisena ehkä helpompaa:)

Mutta onpa tämä aikaavievää puuhaa! Jatkan kyllä, mutta esikoisen remontti, mustikkametsä, pihahommat ja lapset, palkkatyön lisäksi , tahtovat kaikki verottaa aikaa. Ja kesälomakuvatkin olis kiva laittaa kuntoon ja jakoon.. Mutta jatketaan harjoituksia, hissukseen, edes vinkki tai kaksi päivässä:)

Hopi hopi, muut myös talkoisiin mukaan!:)

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 24.08.2009 17:33

Kyllä maakohtainen jako on hyvä, näinkeinoin tieto löytyy tulevaisuudessakin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.08.2009 18:24

Tervehdys Kaarina Tössin tuon sinun hyvän ajatuksen kun pistin nuo linkit suoraan pötkyyn jakamatta niitä osiin ja laittamatta otsikointia oikein.

Mennäänkö näillä vai uusitaanko koko homma? Raivostuttaa itseäkin esim. tuo Saksan pitkä avaus.

Jos koet, että kannattaa uusia, niin tee pohjat jolloin se erottuu minun tekemistä ja jatketaan päivitystä niihin. Unohdetaan nuo minun aloitukset unhon yöhön.

Minäkin voin jakaa nuo linkkini. Kun olen tekniikan ihminen niin minulta sujuu noiden nettilinkkien laittaminen paremmin kuin tuo proosa.

Jätä ne mustikat sinne metsään ja keskity tähän olennaiseen :=). Markku

KUJANPÄÄ MARKKU 24.08.2009 20:15

Hyvä juttu. Kyllä täällä tilaa on.

SILMUNEN HANNU 25.08.2009 13:37

Hei vaan Markku! Minusta sinun vinkkisi ovat niin selkeästi jaotellut, että niistä saa hyvin ja hyvän käsityksen noinkin. Eli ei minusta tarvitse uusia enkä kyllä jaksaisi omianikaan enää siirrellä:) Tietty jos haluat nähdä paljon vaivaa ja pyydät ylläpidolta lupaa korjata tekstisi näin hyvän asian puolesta...

Ei niitä mustikoita voi sinne mettään jättää ja tänään pitäis käydä noukkimassa talven vatut, viljelijän puskista kylläkin, ja esikoisen remontti ei ole valmis ja sitten odottaa kotona asuvien huoneet ja talon katto ja ikkunat ja ja ja....:) :) Täytyy lähteä jollekin matkalle karkuun ...

Mutta jatketaan harjoituksia, kaikki mukaan vinkkien keruu-talkoisiin:)!

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.08.2009 18:31

Jatketaan täällä eikä siellä Sveitsi osiossa. Koetetaan pysyä vain kuvauksissa noissa linkkiosioissa ja keskustelu toisaalla. En tiedä tosin tuleeko minulta paljoakaan lisää vinkkejä, kun tuo ulkomaan matkailu taitaa vähetä vaikka mieli halajaa, vaan puolisoa on alkanut hirvittää ja ymmärrän häntä (rouvalla kun ei ole ajokorttia, vaan hän on minun varassa). Koskaan tosin ei tiedä mitä aika tuo tullessaan jos vaikka saisi jonkun puhumaan hänet ympäri ja mukaan. 25 vuotta tuota ulkomailla matkailua on jo kyllä harrastettu ja aika paljon kaksistaan.

LINDBLOM ALF 26.08.2009 07:45

Tuo maakohtainen jako tällä foorumilla toimii vähän huonosti, ne sijaitsee nyt luettelossa kuin juosten kustu. Elle tule uusia vinkkejä, se jää jonnekin kauaksi alas, eikä välttämättä kovin helposti erotu joukosta. En osaa ehdottaa parempaakaan, oikestaan pitäisi olla omana alaryhmänä. Olisikohan se mahdollinen?

JANHONEN MATTI 26.08.2009 15:52

Parempi tietysti olisi jos asialla olisi yksi kiinteä otsikko ja maiden nimet sen alla alaotsikoita. Siitähän se puumainen rakenne syntyisi kun automaattisesti. Ans kattoo mihin porukan into riittää.

Mikä estää tulevaisuudessa järjestelemään koko asian uusiksi jos linkkien määrä sitä edellyttää ja käyttäjät riittävän laajasti sitä haluaa. Jossain vaihessahan sivujen ylläpitäjänkin on reagoitava asiaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.