Hinnat Kroatiassa

JORVA OLLI 19.08.2009 22:34

No niin, arvasinhan, heti luulitte, että kysyn olusien, viinien ja tiukan hintoja. En aikonut, muuta kun nyt heti luulitte, niin kysyn?

Ja jos mrs. ei sattuisi laittamaan ruokaa wagonissa niin mikähän mahtaa olla hintataso ulkona syödessä.

Niin, hintataso siellä yleensä kiinnostaa viinintekijää.

Ystävällisistä vastauksta kiittäen ja kaikkea hyvää toivoen

Winemaker

KOTILAINEN ISMO 20.08.2009 07:18

Menneenä kesänä meidän nelihenkinen perhe söi Istrian niemimaalla pizza-aterian juomineen (limua, viiniä, olutta) noin kolmella kympillä. Sitten kun tilasimme esim. kahden hengen lihalautasen aikuisille ja lapset söi vaikkapa viininleikettä ja siihen em. juomat, niin hinta kohosi noin viiteen kymppiin. Suomeen verrattuna hintataso on siis kohtuullinen, ei mikään superhalpa muttei kalliskaan. Nämä hinnat ovat siis paikoista missä on paljon matkailijoita. Luulen, että pienten kylien kuppiloista saa sapuskaa jonkin verran halvemmalla.

HYTTILÄ ESKO 20.08.2009 08:32

Ja oikeassa kroatiassa eli alempana ovat halvempia.

KOTILAINEN ISMO 20.08.2009 20:14

Enpä ole tuota oikean kroatian halvempaa hinnoittelua erityisesti huomannut. Tosin emme ole ravintoloissa ruokailleet oikean Kroatian sisämaassa. Siellä oikean Kroatian rannikolla sitä kylläkin olemme tehneet ja kaikki vaihdetut kunat on sinne jääneet. Sitäkään en kyllä ole keksinyt, miksi siellä alempana on se oikea Kroatia. No paljon muutakin on tässä elämässä jäänyt huomaamatta...

HYTTILÄ ESKO 20.08.2009 20:30

Se oikea kroatia ei ole täynnä saksalaisia , siellä eri meno kuin istrian niemimaalla. Ihan kuin oikea espanja ei ole myöskään kanarialla eikä mallorcalla. Kokeile vaikka espanjan yläosaa. Ei minullakaan ole jäänyt kunia yli :D

KUJANPÄÄ MARKKU 20.08.2009 20:36

Osaavat rannikolla jo parhailla paikoilla hinnoittelun. Silti yleensä edullisen tuntuista ja sisämaassa vielä edukkaampaa, mutta fyffee tahtoo vaan palaa. Vino ei paljon maksa jos 'tyytyy' tilaviineihin ja ottaa omat tyhjät pullot mukaan. Pahuksen tiukkaa luumuviinaa tekevät.

KOTILAINEN ISMO 20.08.2009 21:07

Edelleen toistan, etten ymmärrä tuota oikeaa kroatiaa. Siellä etelämmässä on ainakin kesäkuulla ollut yhtä paljon saksalaisia kun muuallakin ja meno on ihan samanlaista kun istrialla. Vaan mitäpä tuosta. Pääasia on että jokainen saa matkata missä lystää ja nauttii siitä. Me ei esimerkiksi menneenä kesänä katsottu Kroatiassa yhtään nähtävyyttä vaan löhöttiin rannoilla, ajeltiin fillareilla, syötiin hyvin ja vähän juotiinkin.

SILMUNEN HANNU 20.08.2009 22:07

Tehtiin tänä kesänä havainto sakalaisten levinnäisyydestä...vielä Montenegron viimeisellä kämppärillä heitä oli, mutta Albaniassa, Kreikan pohjois-osissa, Turkin länsiosissa, Bulgarian länsiosissa eikä Serbiassa näkynyt ainuttakaan saksalaista! Vasta Unkarissa heitä taas rupesi olemaan. Tosin Serbia oli täynnä Saksan reistereissä olevia autoja, ja Turkissakin niitä oli aika paljon, mutta kaikki olivat täynnä turkkilaisia tms siirtotyöläisiä. Ja sveitsin rekkareissa olevia ökyhintaisia autoja, tummilla matkustajilla Serbian läpiajossa paljon. Oltiin kuviteltu, että Sveitsi olisi tiukka maahanmuuttoasioissa, mutta taitaa olla väärä käsitys?

Kroatian hinnoista nähtiin vain pieni hippu, ei kallis ei halpa. Jollain uuden moottoritien osuudella etelämpänä, taukopaikan hienot uudet ravintolat valitettavasti myivät eioota, eli vähän oli vaiheessa:)

t.Kaarina

HINTIKKA ARI 21.08.2009 14:14

Kesäkuun Kroatiassa olleena...

Ravintolahinnat vaihtelevat tosi paljon. Voisiko karkeasti sanoa että 15-20 % halvempaa kuin Suomessa... On edullisia ja kalliita paikkoja kuten suomessakin. Jos menee ulos "turistirysästä" hinnat ovat edullisemmat.

Kalja... hinta suomen tasoa jos vertaa suomen 0,33 l Kroatian 1 litran pulloon. Edullisinta kalja 2 litran pulloissa. Tosin kaljassakin on edullista ja kallimpaa merkkiä.

Ruoka kaupassa... Leipä ei maksa juuri mitään, maitokin edullista. Liha, juusto, leikkele... hinnat suomen tasoa jopa kalliimpia.

Viini rauokakaupassa ihan edullista.

Tiukkoja ei tullut osteltua.

HYTTILÄ ESKO 21.08.2009 15:11

Ei silti ettei saksalaisia saisi olla. Sillä tarkoitin kun Istrian niemimaalla on paikat täynnään niitä , laupat turistirihkamaa täynnä jne. Mutta alempana on kaikkia kansallisuuksian sekaisin , olo ei ole niin turistikohdemaista. Esim STON idyllinen kylä , Plivicen seutu ja Bosnia+ Montenegro taas ihan omaa aluettaan. Eikä se toisaalta haittaa ketä missä on. Itse tykkään vain tuosta tavallisesta Kroatiasta enemmän.

SILMUNEN HANNU 21.08.2009 16:05

Joo, ei minullakaan mitään saksalaisia, tai minkään muunkaan maalaisia vastaan ole. En vain tykkää olla jossain Saksan ulkopuolisessa maassa niin, että ympärilläni on tuhat saksalaista, niin ettei paikallisväestöä eikä paikallista kieltä joukosta erota. Jos eteläiseen kroatiaan menee, suosittelen lämpimästi pistäytymistä Bosnian puolella Sarajevossa! Siellä on jopa leirintäalue:), ja turvallisen sekä hyvin mielenkiintoisen oloista elämää! Ja todella kaunis luonto ihan siinä tien varrella.

t.Kaarina

FURU SVEN-OLOF 21.08.2009 23:05

Mekin olemme menossa Kroatiaan,nyt muutamaksi viikoksi ja ajattelimme mennä pohj. Kroatiasta Splitiin ja Markarskaan oikaisten Bosnian läpi. Viime syksynä olimme vain luotes- Kroatiassa,joten Bosniasta ei ole kokemusta. Osaisiko kukaan vinkata sopivaa ajo-reittiä(tai syytä miksi ei ajettaisi sitä kautta)? Me emme pajon ostelleet viime reissulla sieltä,joten hintatasosta ei meillä ole oikeastaan mitään käsitystä ,tämäm reissun jälkeen(toivottavasti)enemmän.

HYTTILÄ ESKO 22.08.2009 12:13

Vuosi sitten menimme Budapestistä Sarajevoon.sieltä Mostariin ja jatkoimme Montenegroon. Sitten ylöstullessa jäimme Makarskalle jne

SAIKKONEN ERKKI 22.08.2009 14:20

Terve Esko. Sarajevossa ollaan, hyvat on tiet (tahan mennessa),kuten mainitsit. Taalla nayttaa turisteja riittavan, samoin lampoa.

SUOMI SEPPO 22.08.2009 15:42

Sarajevosta rannikolle menijöille en suosittele Niksicìn kautta kulkevaa reittiä (varsinkin vaunuilijat). Bilecan kautta ei kokemuksia. Menkää Mostarin kautta. Retkiautolle se sopii ja on todella komeat maisemat. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.