Vinkkejä lukijoille Rooman reissulta

RUOTSALAINEN JUKKA 09.08.2009 20:13

Hei kaikki, usein itse kyselen vinkkejä kokeneiltä kävijöiltä. En kysele sen takia, ettenkö itse jaksaisi etsiä tietoa, sillä teen sen aina. Kyselen sen takia, että kokemusten kautta saa sellaista hiljaista tietoa mitä ei välttämättä löydy mistään.

Koska usein kyselen, niin nyt vastaavasti haluan jakaa vinkkejä omien kokemusten pohjalta. Se mitä seuraavaksi kirjoitan ei tarkoita, että kaikkien tulee tehdä näin. Jokainen voi poimia vinkkejä, jos niin kokee. Olen poiminut tähän muutaman yksittäisen asian, mutta sellaiset mikä saattaa kiinnostaa ihmisiä.

Satulinna eli Ludwig II:n upea linna Fussenissä /Saksassa.

Fussenin kylästä löytyy 3 stelleplatzia rinnakkaisilla tonteilla. Olimme viimeisessä: n. 12 euroa/ vrk (2 aik + 1 nuori). Lisäksi sähkö automaatista. Paikasta löytyy suihkut (kolikolla), vessat, auton huoltopisteet. Paikasta pääsee linnaan johtavalle alueelle (2.5 km) kävellen, pyörällä tai omalla autolla. Loppumatka mentävä kävellen tai hevoskyydillä. Stelleplatzin vieressä ruokakaupat. Hieno linna.

Rooma

Olimme 8 yötä Camping Flaminiossa. Hyvin siisti paikka sisältäen, sähköt, suihkut, toiletit, uima-altaan, ravintolat, infopisteen ja auton huoltopisteen. Ei ennakkovarauksia, mutta tilaa tuntui olevan kokoajan. Keskustaan noin 4 km. Julkinen liikenne: portilla bussipysäkki tai noin 300 metrin päässä juna-asema. Ruokakauppa löytyy 100 metrin päästä, mutta leirintäalueella myös oma pieni putiikki. Hinta 8 yötä oli 350 euroa sisältäen kaiken. Ostimme leirintäalueelta mm. liput Pyhän Pietarin kirkkoo ja siktuksen kappeliin, jolloin vältyimme erittäin pitkissä jonoissa seisomisen. Kaupungilta ostimme 7 vrk:n julkisen liikenteen liput, joilla pörräsimme päivät päästänsä metroilla. Korostuneesti erittäin siisti paikka.

Cinque Terra eli 5 kylää Toscanassa (kiitos Kaarinalle vinkistä)

Leiriyimme Levantoon. Eka, uima-altaan sisältävä leirintäalue täynnä. Kylästä löytyikin 3 muuta aluetta, josta valitsimme alueen nimeltä Cinque Terra (ei erityinen). Cinque terran kävelimme lävitse kokonaisuudessaan seuraavin järjestelyin. Juna-asemalta ostimme edellisenä päivänä liput, joilla voi matkustaa vaikka aseman kerrallaan. Menimme Levannosta junalla seuraavana päivänä kyläsarjan äärimmäiseen päähään, josta aloitimme vaelluksen. Kävelimme päivän aikana kylät lävitse (välillä syöden ja juoden) ja viimeisestä kylästä tulimme junalla takaisin Levantoon. Suositeltava reissu!! Hyvät jalkineet, juotavaa ja reipasta mieltä. Vastineeksi saa näkymiä, joita ei ihan joka paikassa ole.

Toki paljon muitakin paikkoja oli, mutta tuossa muutama järjestely, josta voi olla lisäarvoa jollekkin.

Hyvää loppukesää pyöriville pyörille!

Jukka Ruotsalainen

JANHONEN MATTI 09.08.2009 21:29

Camping Flaminion sosiaalitilojen ja itse alueenkin siisteystaso on todella silmiinpistävä ja ehdottomasti yksi parhaista missä itse olen käynyt.
Vieläkö super-siisteissä wc- ja suihkutiloissa soi italialainen klassinen musiikki taustamusiikkina.

RUOTSALAINEN JUKKA 09.08.2009 22:12

Hei kaikki,

en viitsinyt alkuperäiseen viestiin laittaa tätä, varsin mielyttävää yksityiskohtaa. Pesutiloissa tosiaan putipuhdista ja taustalla soi koko ajan rauhallinen klassinen musiikki. Jos jotain yksityiskohtia vielä lisää ko alueesta, niin tässä yksi. Alueella ajaa cortesy bus. Eli alueen portilta voi hypätä golf-kärryjä muistuttavaan "bussiin", joka vie alueen syvempiin osiin. Tietenkin homma toimii myös toiseen suuntaan. Ajatus on se, että kuumalla ei tarvitse lampsia laajalla leirintäalueella auringon paisteessa esim. painavien kauppakassien kanssa. Bussi on ilmainen ja varsin mukava "lisä" toimivaan palveluun.

jukka

HYTTILÄ ESKO 10.08.2009 08:25

Siellä kylässä on järvenrannalla hieno camping http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/saksa/baijeri/leirint%e4alue-brunnen-102499/ Täältä pääsi fillarilla linnalle tai tietenkin autolla tai kävellen. Maksoi kai kesäkuun lopulla n 25€ yö kahdelta hengeltä.

KUJANPÄÄ MARKKU 10.08.2009 09:46

Kiitti vinkeistä. Toscanan seutuville oli tarkoitus tänä suvena laskeutua, mutta ei keretty sinne saakka.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.08.2009 18:30

Täytyy taas mainostaa omaa sivua jos se jotain kiinnostaa. En ole tosin ehtinyt/viitsinyt päivittää sitä, mutta on haaveissa lisätä talven aikaan tietoa sinne. Eli tarkoitus on löytää mm. eri maiden matkailusivustot ja laittaa linkit niille. Lisäksi pitää käydä näitä sivuja läpi, kun ei ole tullut yhtään vinkkiä :=( Jos vielä löytäisi hyvän ilmaisen html-editorin, rahaa en viitsi laittaa kiinni kun ei niillä sivuilla mitään tienaakkaan. http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen/

KUJANPÄÄ MARKKU 10.08.2009 21:53

Toi on hyvä, oikein hyvä. Nostan hattua, että viittit nähdä noin paljon vaivaa.

SILMUNEN HANNU 10.08.2009 22:14

Moi Markku! Ihan ensiksi, on hienoa kun joku kerää vinkejä, ja jakaa niitä toisille, kiitos!

Olen myös paljon miettinyt tuota keräämis- juttua, ja sitä, että toivosit ihmisten antavan sinulle näitä vinkkejä, jotta voit ne sitten koota listallesi. Katsos kun ihmiset ovat inhimillisiä, ja yksi ehkä suurimmista tarpeista taitaa olla nähdyksi tulemisen tarve. Että kun minä olen "löytänyt" maailmalta hienon paikan, on minusta kiva saada itse esitellä se löytöni muille. En ehkä halua, että joku muu esittelee "minun löytöni" omissa nimissään. Ymmärrätö mitä tarkoitan?

Yritin itse jokunen vuosi sitten saada ihmisiä esittelemään hienoja löytöjä, mitä ovat matkoillaan tehneet. Se ei silloin tuottanut tulosta.

Mitäpä jos nyt yhdessä alkaisimme koota tälle palstalle näitä hienoja löytöjämme? Mitä jos tekisimme niin yksinkertaisesti, että alkaisimme kirjoittaa tänne maiden nimiä otsakkeiksi, ja kyseisen maan alle olisi toivottavaa, pikkuhiljaa, mahdollisimman monen ihmisen esitellä "omia", erityisen mielenkiintoisina pitämiään kohteitaan?

Eikö se voisi toimia niin? Kun joku haluaa vinkkejä Sveitsistä, hän laittaa viestihakuun hakusanaksi Sveitsi, ja avot, siinä niitä vihjeitä löytyy. Ja yhtälailla olisi helppoa jokaisen niitä vinkkejä sinne lisätä? Mitä arvelet, tai mitä arvelevat muut?

Me, joilla on valmiiksi vinkkejä muille jakaa jo heti kättelyssä, voisimme luoda sen rungon, ja sitä sitten vuosien saatossa porukalla kaikki täyttelemme?

Ja ajattelisin vielä niin, että laitettaisiin sinne vain sellaisia paikkoja, missä ollaan itse käyty, eikä kuulopuhe-paikkoja, niin saataisiin pelkkää omakohtaista kokemusta?

En tarkoita tällä Markku sinua mitenkään loukata enkä mitätöidä,päinvastoin, eikä tämä tietenkään estäisi sinua kehittämästä omia sivujasi, vaan ajattelin , että meillä porukkana voisi olla paljon potentiaalia "maailman löytämiseen"?!

Ystävällisin terveisin, Kaarina

JORVA OLLI 10.08.2009 22:23

Voi miten pieneksi tunnenkaan itseni maailmanmatkaajana.

Ja elämän kokijana!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.