Digiantenni euroopassa?

STRÖMMER HEIKKI 06.08.2009 22:08

Meillä on vaunussa vain digiantenni. Onko tietoa onko sillä mitään tekoa euroopassa, vai ei?

KORPPI SEPPO 06.08.2009 22:33

Ei se antenni ymmärrä, minkälaista lähetettä se vastaanottaa. Siitä menee "läpi" samalla lailla sekä analogiset että digitaaliset lähetteet. Siis sen puoleen kaikki on hyvin.

Digitaalisia lähetyksiäkin alkaa olla lähes joka paikassa ainakin jonkinlaisia.

Luonnikasta reissua, jopa telkkarin kanssa.

AROLA JOUNI 07.08.2009 10:02

Tere! Meillä on suht laadukas harava-antenni katolla ja vanha telkkari + Nokian digiboksi. Kolmen viime reissun aikana "yhdistelmä" on toiminut hyvin. Boksi tulee vaan palauttaa tehdas asetuksiin ja hakee kaikki kanavat uudelleen leiriydyttäessä. Olemme olleet Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Ranskassa. Formuloitakin katselin tänä kesänä Pariisissa yhden ja Hampurissa toisen ilman mitään lisäkortteja. Suomessa siihen tarvitsee kortin; piruvie.

AHOLA JARI 07.08.2009 10:41

Digilähetyksiä ei ole Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Joitain testi- tai maksukanavia vain. Ilmaiskanavat siis analogipuolella. Ns. länsipuolella homma tutumpaa.

STRÖMMER HEIKKI 10.08.2009 00:02

Niin sillä vain ajattelin sitä kysyä, kun harava antenni vastaanotti myös radiokanavia, vaan digiantenni ei. Että ymmärtää se ainakin olla vastaanottamatta radiotaajuuksia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.08.2009 18:23

Minkähänlainen antenni sinulle on kaupattu digiantennina?

Kaikki antennit ottavat vastaan radioaaltoja, vastaanottotaajuus vaan sopii eri antenneille eri tavalla.

Eli koti ja matkailu käyttöön on UHF antenneja, VHF antenneja ja lisäksi radiovastaanottoon tarkoitettuja ULA antenneja (näin yksinkertaistetusti), jos jätetään satelliittiantennit pois laskuista.

Tällä hetkellä Suomessa lähetettävät maanpäälliset DVB-T lähetykset käyttävät UHF aluetta.

UHF antenni on huonompi ULA vastaanotossa kuin VHF antenni. Siinä saattaa olla syy huonoon radiovastaanottoon.

VHF jakautuu itseasiassa kolmeen alueeseen I, II ja III alueeseen. II alue on se ULA-alue ja III alue on aiemmin yleisesti YLEn kanavilla ollut taajuus, I alue ei ollut enää viime aikoina käytössä ja vaati isomman antennin kuin ULA.

DVBH eli teräväpiirtolähetykset tullaan tekemään VHF alueella joten ne poistetut VHF antennit pitää asentaa taas.

STRÖMMER HEIKKI 10.08.2009 22:39

no siis ostin digi antennin digi-tv vastaanottoon. Kaikki digi tv-kanavat näkyvät sillä, myös niitä kanavia se tarjoaa, joihin tarvitaan maksullinen kortti, mutta sitä mä tietenkään periaatteen miehenä en osta.Sitä ei tarvi suunnata kohti jotain mastoa, kuten edellisessä vaunussa ollutta harava-antennia, jolla yks syksyinen Kotikatu tms. tärkeä ohjelma jäi näkemättä, kun en viitsinyt suuntailla puolta tuntia kauempaa. Kun sillä siis näkyy kaikki digi-tv kanavat, niin onko se jotenkin huono digi-tv antenni? Sitävarten alunperin kysyin tekeekö sillä keskieuroopassa mitään, eli ei, että olin muistavinani että silloin kun Suomeen tuli digi systeemi, niin samanlainen vähän vanhentunut systeemi oli vain Portugalissa, eli ajattelin että ehkäpä sillä näkyy ohjelmat vain Suomessa ja Portugalissa.Mutta ehkä unohdamme sen aiheen, koska komentaja on ilmoittanut että tv:tä ei tarvitse ottaa mukaan 3 viikon päästä alkavalle ehkä Kroatian matkalle. Siksi ehkä Kroatian matkalle, että kumpikaan meistä ei tiedä muuta kuin että ensin mennään Gdyniaan, sieltä sit sinne missä aurinko paistaa eniten. Viimeks piti mennä ehkä johonkin Espanjaan, ja mentiin ensin Sisiliaan ja sieltä "oikaistiin" Pariisin kautta pois.

HAUTANIEMI ERKKI 10.08.2009 23:32

Meillä on käytetty pientä mangneettitikkua vaunun katolla laitetu metalli prikka päälle pysyy paremmin pystyssä, kattoluukun kautta. Ostimme saksasta alle 10€.Toinen teratekin pienempi jota käytetään tietokoneessa sivuikkunasta ulos.. Mukana bildeman dikianteeni,irtoanteenin varteen.

PUTTO TUULA 11.08.2009 21:51

Toimiiko teillä Digiboxi MPEG-2 (niin kuin Suomessa) vai niin kuin "Viksuimissa maissa" MPEG-4:lla. Anysee toimii molemmilla esim. Viron digikanavat näkyvät OK PC:ssä muttei One-Pro:n digiboksissa, joka tukee vain MPEG-2 (näkyy Suomessa 130 km/h vauhdissa). Koko digiboksi-kauppa taitaa olla "huijausta", kun nyt vasta äskettäin on ilmestynyt kauppoihin "MPEG-4-digiboksit" eli ei se mistään antennista ole kiinni vaan siitä digiboksista. Eikä Anysee tarvinnut kuin oman "töpö-antennin" ainakaan suuremmissa kaupungeissa. Terv:Timppa Ps. Valittinko vai valitettiinko meillä väärä "pakkausmuoto", joka pitää vaihtaa teräväpiirron myötä.

SVÄRD TIMO 12.08.2009 00:12

Kun "Digiin" siirryttiin niin silloin lähetystekniikaksi valittiin DVB-T ja MPEG-2 jolloin ei vielä ollut tietoa tulevasta teknikasta. Lähimaissa Esim. Virossa ja Norjassa on sama DVB-T mutta pakkauksena heillä on käytössä MPEG-4 joten jos sielläpäin liikkuu niin tuo aikaisemmin mainittu tikkuviritin MPEG-4 on tarpeen jos sikäläisiä kanavia haluaa katsella. MPEG-4 aukaisee myös MPEG-2 pakatut tiedostot. Mutta sitten tulevaisuuteen ettei asia olisi niin yksinkertainen kun ensivuoden alusta Suomessa aloitetaan maanpäälliset HD-kanavien jakelu niin silloin lähetystekniikaksi on valittu DVB-T2 / MPEG-4 joka lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä että jos HD-kanavia haluaa katsella niin silloin Digi-boxit menevät vaihtoon kun nykyiset boxit eivät niitä kanavia aukaise ja kun ensi vuonna HD-lähetykset aloittavat toimintansa niin silloin myös otetaan uudestaan VHF-alue käyttöön jonka jokainen muistaa analogisen tv;n ajoilta. Matkailuajoneuvoissa tulisi myös tämä antennin VHF-kelpoisuus ottaa huomioon jos HD-kanavat alkavat kiinnostamaan. Tulevaan kahteen VHF-alueella välitettävään kanavanippuun mahtuu noin 8 - 10 HD-kanavaa. Näitä DVB-T2 virittimiä ei ole vielä mistään ostettavissa sillä ne tulevat näillänäkymin markkinoille ensivuoden alussa. Tätä T2 virittimien markkinoille tuloa on auttamassa Englantilaiset jotka ovat myös valinneet HD-lähetyksiinsä tamän DVB-T2;sen. Lopuksi aiheeseen että hyvin toimii nämä meidän nykyiset matkailuajoneuvojen Digi-vastaanottimet Euroopassa poislukien esim. yllämainitut MPEG-4 maat. Matkailuajoneuvoissa kun huolehtii että antenni kattaa alueet VHF ja UHF ja kun televisiossa on analoginen ja digitaalinen viritin ( kuten yleensä ) niin kanavia on reilusti katsottavissa ympäri Eurooppaa.

MÄENPÄÄ ESA 17.08.2009 00:54

Onko tietoa minkämuotoisia digiantenneja, korttia ja TV tarvitaan kun lähteepi syksyllä Viron-Latvian-Liettuan-Puolan-Italian-Ranskan kautta Espanjan Costa del Solin hiekkarannoille talvehtimaan. Otammekiitollisena vastaan kaikenlaista tietoa jota voisimme hyödyntää matkaa suunniteltaessa. Kommentteja voi lähettää suoraan sähköpostiin orvokki.maenpaa@gmail.com

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.