Nordkapp......

SUONPURO PAULI 04.08.2009 22:24

Nordkapp,

en ole ikinä käynyt, enkä aio hevillä mennäkään. Mutta kun lueskelin tuossa paikallisen sanomalehtemme juttua moisesta paikasta päätin tarkistaa Teiltä arvon lajitoverit erään asian lehden tekstistä.

"Aution ja tuulisen maiseman keskellä tie kohosi kohti kivikkoista rantaa. Kunnes juuri ennen viimeistä tasannetta, valtavana antikliimaksina, rinteen takaa paljastui koppi ja tyttö käsi ojossa; 25 euroa per henkilö. Maisemasta??" (Häsä 01.08.2009)

On sitten perkeleelinen hinta öljymaan maisemasta jos paikkansa pitää! Eli jos minunkin nelihenkinen perhe tästä Kanta-Hämeestä köröttelisi n. 1000km/sivu mokoman Nordkapp takia ja maksaisi vielä 100 euroa maisemaveroa tuosta ilosta, niin hyvin saisi itselleen perustella, että miksi!! Edellyttäen tietenkin, että tuo juttu kertoo koko totuuden...

Onkohan suomessa paikkoja joita nuo öljymaan ihmiset käyvät katsomassa? Jos on, niin ei muuta kuin miehissä kopin tekoon...

LATVALA MARKO 04.08.2009 23:38

Eihän se nordkapp sinänsä mikään ihmeen nähtävyys ole, mutta matka sinne voi olla joillekin ihan mielenkiintoinen. Kyllähän norjalaiset vaunuilijat täyttävät ihan mukavasti Nallikarin ja Kalajoen caravan alueet. Henkilökohtaisesti toivoisin kuitenkin, että turistivirta vähenisi pohjois-norjan teillä, vaikeuttaa nimittäin aika paljon meitä, jotka liikumme siellä isoilla autolla työn takia. Nimimerkki : noin 200 norjan reissua ajanut

POHJANTÄHTI JORMA 05.08.2009 10:59

Tulihan käytyä kääntymässä sen puomin luona illalla 2.8-09 oli pilvet niin matalalla ettei eteensä juurikaan nähnyt. Seuraavana päivänä ilma oli kirkas ja näki tuon puomin ja hieman aikaisemmin kyltin jossa mainittiin maksu 215,00 Nkr. Taas tuli käännyttyä ja jäi Nordkapp 200 metrin päähän. Osaavatpa Norjalaiset nylkeä ne rahat jo ennen Nordkapiakin. Veidnes Honningsvåg tunneli meren ali n. 8km maksu autosta 460Nkr ja kuljettajasta + 47Nkr matkustaja. Omassa tapauksessa meno paluu 1014Nkr.Muut 7 tunnelia olivat ilmaisia :)

JANHONEN MATTI 05.08.2009 11:17

Parikin kertaa sinne höynähtäneenä voi todeta, että tuskimpa missään kohteessa Euroopassa on niin törkeä hinta-laatusuhde kun Nordkapp´ssa. Onneksi käynti on vapaehtoista.

TOIVONEN MARTTI 05.08.2009 12:24

Meikäläisen ei tarvinnut kuin lukea kuvaus siitä tunnelista, monta km pitkä ja yli 220 metriä merenpinnan alapuolella kun jo jäi pois suunnitelmista. Vanha palvelija voi tehdä tenän vaikka missä ja varmaan se ymmärtäisi tehdä sen tuolla notkon pohjalla... Onkohan ne turvajärjestelmät yhtä ajan tasalla kuin tuolla ykköstiellä piti olla ennenkuin päästivät liikenteen moottoritielle?

Hirveä paikka. mot

ESKOLA VIRVE 05.08.2009 20:56

Ei mitään halpaa minunkaan mielestä tuo Norjassa matkailu, mutta mielestäni Nordkapp on kuitenkin sellainen kerran elämässä koettava juttu. Onhan se jotenkin vaikuttavaa seistä vähän niinkuin maailman laidalla tai ainakin Euroopan laidalla. Meille sää oli suosiollinen. Ilma oli selkeää, aurinkoista ja lämmintä + 25 astetta

Tuo pääsymaksu (aikuiset 215 NOK ja lapset 75 NOK) on voimassa kaksi päivää ja me ainakin yövyimmekin autossa siellä Nordkapissa siihen hintaan. Perhelippu 2 aik. + 2 lasta maksaa muuten 505 NOK mikä tekee euroissa himpun vajaa 60. Nelihenkisen perheen ei siis tarvitse maksaa ihan keskustelun aloittajan mainitsemaa satasta, edellyttäen tietysti että lapset ovat alle 15 vuotiaita. Siellä käynnistämme on jo viisi vuotta, joten en muista oliko minkälaisia suihkuja yms. palveluita. Panorama esitys Nordkappista sisältyi hintaan ja muutakin katseltavaa alueella oli.

NYYSSÖNEN KAJ 06.08.2009 09:02

Pyydä päästä avoauton kyytiin sadesäällä. Matkusta takapenkillä jos sellainen on. Auton kiitäessä 80km/h nouset seisomaan, ja olet valmis nauttimaan Nordkapp tunnelmasta.

Simulaattorilla matka tulee halvemmakskaj

MERIKUKKA REINO 07.08.2009 15:21

Mutta saahan Auton perään sen Hirven -, vaiko onko se Poron kuvatarra.

KERÄNEN KAUKO 07.08.2009 16:00

Muutamia vuosia sitten päätettiin kaverin kanssa lähteä sinne kahville. Silloin oli ainoastaan lautta yhteys. Aika oli syyskuun alkua. Jätimme vaunun mantereelle ja termariin kahvit, onneksi otettiin, sillä perillä kuppilat oli kiinni. Päästiin perille, siellä oli portit auki ja ilmaista katseltavaa. :)) No käytiin sitten "maailmankatolla" kahvilla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.