ruotsista terveiset esm mynämäelle ja muualle suomeen.

VÄNSKÄ TARMO 04.08.2009 21:04

terveisiä Landsgronasta ruotsista. kaunis ilta.käytiin tanskassa ostoksilla ja nyt odotetaan auringonn laskua.lämmintä +21 ja risat. kaunis paikka tämä Borstahusen paljon eri kansallisuuksia.ei näy kylläkään muista suomalaisia.Siisti paikka.Sauna oli ilmoitettu aamuksi mutta eivät osanneet lämmittää kiuasta, oli kylmänä.Tanskassa nähtiin eräitä suomalaisia jotka asuu ruotsissa.Sivusta kuultiin.huomenna jatketaan jonnekkin ylöspäin ruotsia.ei olla muuten saatu "sikaa" kylään vielä.

PAANANEN PAULI 05.08.2009 13:07

Mekin olimme 9 päivän retkellä m-autolla Ruotsissa. Aikaisemmin ajeltu kiireesti Ruotsin läpi sitä tylsää E 4:sta mitä nyt Tukholmassa käyty usein. Olipa yllätys kuinka hieno matkailumaa Ruotsi on ja HALPA ! Tälläkertaa käytössä oli ruostalainen " puukenkäindeksi "( Mäkissä ei käyty kertaakaan, ei ollut tarvis kun dagens rätt - tarjouksia oli jokapuolella ! ) Halvimillaan naisten ruusukuviolla varustetut puukengät saimme Ölannin Borgholmasta 149 SEK ja kalleimat näimme Nyköpingissa 325 SEK !!

Meillä oli tarkoitus mennä Gotlantiin, mutta kävi huono tuuri, olimme torstaina 23.7 Nynäshamnissa kun paatit ajoivat sen kolarin, ei päästy saarelle kun satamassa ja lipunmyynnissä vallitsi suorastaan kaaos !

Emme laivakolaria kauaakaan harmitelleet, lähdimme Göta Kanalille, ja Ölantiin. ( Ei nähty Rinsessa Viktuuriaa & Sulhaista, olivat käyneet jo tämän kesän vierailunsa ::))

Kävimme Göta Kanalilla Motalassa ( Vättern- järvi ) asti, sitten Kostan ja Bodankin kautta ( ovat Ruotsin lasipaikkakuntia ) kätevästi siltaa pitkin Ölantiin.

Ölannista takaisin tullessa palasimme vielä uudelleen Göta Kanalin idänpuoleiseen päähän Söderköpingiin,( hieno kavanakaupunki jossa Pohjoismaiden suurin jääteloravintola, suosittelen ::)) eli siihen mistä kanaali suurinpiirtein alkaa. Göta Kanal oli käymisen arvoinen kahteenkin kertaan. Hyviä kämppäreitä, ja ennekaikkea hyviä vapaaparkkeja kanaalin varrella, hieno fillaritie joka kulki pitkin kanavan reunaa. Viihtyisiä ravintoloita & kahviloita & terasseja, kohtuuhintaista ja hyvää ruokaa, ystävällistä palvelua. Ensikesänä palaamme uudelleen Göta Kanalilla ja katsomme kanaalin ainakin Vänern- järven yli....

Ölanti oli tosi kiva pikku-saari ja Borgholmin kävelykadulla oli suorastaan kansainvälinen tunnelma, ja ah niin ihania putiikkeja, ja tietenkin paljon turisteja ympäri Eurooppaa.

Lasipaikkakunta Kostassa, ( lähellä Växöta ) on muuten Ruotsin suurin merkkivaatteiden Outlet, kannatti poiketa ! Paljon merkkivaatteita - 50 % - 70 % varsinkin miehille oli paljon tarjontaa: Gant, Ralph Lauren, Tiger of Sweden, jne.

Tulimme kohti Kapellskäria rannikkoa pitkin. Mukavia kaupunkeja jäi mieleen, kuten Kalmar, Oskarshamn, Västervik, Norrköping, Nyköping. Poikkesimme myös parissa linnassa joihin suuntasimme tienvarsilla olevien opastetaulujen mukaan.

Sääkin suosi reissuamme, joten kaikenkaikkiaan ihmettelen minäkin vähän suomalaisturistien puuttumista, Ölannissa näimme ainoat m-autolla olevat suomalaiset, ja Kalmarissa terassilla pari suomalaista hevirokkaria. Vielä tuosta Ruotsin kruunun halpuudesta, nyt jos koskaan Ruotsi kannattaa katsastaa turistimielessä.

Mukavaa lomanjatkoa naapurissa Teille !

Toivottaa : Arja ( ei Pauli )

AHOLA JARI 06.08.2009 11:44

Liekö me tultu vastaan Öölannissa - oltiin heinäkuun viimeinen viikko (muutama päivä)? ;) Ei, tosin edes huomattu muita suomalaisia rekisterikilpiä lainkaan.. Borgholmin yläpuolelta löytyi hyviä ja tilavia leirintäalueita, vrt. Kalmarin sillan kupeessa oleviin täyteen ahdettuihin..

Tanskasta tullessa Ruotsissa hyvin oli hiljaista itärannikon liikenne E4:n sijaan. Vain liityntä (tai kaupungin läpiajo) E4:een Norrköpingissä on tukkoinen. Rastplatseja tulee käytettyä tuolla suunnalla - tuntuu Ruotsissa reissaaminen kruunun hinnan lisäksi todella edulliselta maalta, varsinkin Tanskan jälkeen..

PAANANEN PAULI 07.08.2009 12:50

Samaan aikaan ::)) oltiin liikenteessä, 23.7-31.7

Göta Kanalilla oli paljon saksalaisia m-autoilla. Tykättiin kanaalin maisemista tosi paljon. Sesonki kanaalilla on lyhyt mutta kyllä ruotsalaiset ovat hyvin oivaltaneet turismin tärkeyden kanaalin varrella. Esim, vapaaparkkeja oli järjestetty koulujen pihaan aivan kanavan varrelle.

Niinhän se taitaa olla, että naapuri on liian lähellä ?! ja liian tuttu ? Lisäksi aina on olevinaan niin kiire, joko laivallle tai alas etelään, että ei ehdi tutustua maahan paremmin.

Halvan kruunun vuoksi poikkesimme vielä Norrtäljessä ICA :n ruokaostoksille, rapuja, sisäfilettä, ja tietenkin ruotsalaista hernesoppaa !

Norrtäljen ICA:n vieressä on muuten iso Gantin Outlet, ja nimenomaan miehille enemmän vaatteita kuin naisille, kannattaa poiketa jos ko. merkin vaatteista tykkää.

Innostuin niin Ruotsista, ja ruotsalaisuudesta, että luen parhaillaan Alakosken kirjaa: Sikalat. Kirja kertoo suomalaisista siirtolaisista Ystadissa 60-luvulla. Ilmestyi pari vuotta sitten ja kohu kirjasta oli melkoinen Ruotsissa.

T: Arja

HALME MARTTI 25.08.2009 09:35

Kiinnostavia tietoja Ruotsista. Voisitteko siirtää ne tuonne Hämäläisen Markun matkalistaan Ruotsin kohdalle, vaikka vähän tiivistäen siten, että paikkakunnat, nähtävyydet ja kaupat tulisivat mainituiksi.

Sama pyyntö myös muille, jotka vuosien kuluessa ovat ketoneet samalla tavoin hyvinkin mielenkiintoisista paikoista ja jotka tiedot ovat jo arkistojen aarteita.

Valtava urakka, mutta idea on niin hyvä, että sitä pitäisi jatkaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.