Lokakuussa Eurooppaan

NIEMINEN KATI 28.07.2009 00:08

Suunnittelemme perheen kanssa syyslomalla matkaa Eurooppaan. Onko vinkkejä syysmatkailuun? Loma on lokakuun puolivälissä ja katselin, etteivät kaikki leirintäalueet edes ole silloin enää auki. Alustava suunnitelma olisi Saksa, Itävälta tai Italia... Kaikki vinkit ovat tervetulleita; matkakohteet, ilmasto, yöpymiset, nähtävyydet tms.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.07.2009 08:13

Vinkkejä missä käydä: http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen/

TOIVONEN MARTTI 28.07.2009 15:42

Itsestään selvä vihje on että hankit ACSI campingcardin jolla saa sesongin ulkopuolella alennusta kämppäreillä.

Oma kokemus on että syksy on hienoa aikaa matkailla Keski- tai Etelä-Euroopassa. Italiassa ja Espanjassa on varmemmin lämmintä jos sitä haluaa. mot

NIEMINEN KATI 02.09.2009 22:59

ACSI csmpingcard tilattu ja kansainvälinen leirintäkortti sekä vielä päästötarrakin ettei tarvitse miettiä käykö kaupungeissa, Munchen on suunnitelmissa joka tapauksessa... Paljon kiitoksia näistä kasdesta vastauksesta ja vinkeistä!!!

Lapsille on luvattu Europa Park -käynti, onko leirintäaluevinkkejä läheltä? Samoin kuin Füssenin lähettyviltä?

SILMUNEN HANNU 02.09.2009 23:26

Moi Kati! Olemme ruvenneet keräämään tänne sivustolle maakohtaisesti vinkkejä, mitä toivoisimme kaikkien laittavan jakoon. Jos laitat vaikka hakusanaksi "saksa", näet minkälaisia vinkkejä palstan käyttäjät ovat Saksasta antaneet. Eli tänne on tarkoitus tulla kaikkien maiden nimet otsikoiksi, ja alaotsikoiksi vinkkikohteiden nimet.

Muuten tuo alkuperäinen kysymyksesi on niin järjettömän laaja, ettei ehkä siksi siihen kukaan, muutamaa lukuunottamatta jaksanut vastata. Yleensä kun tekee vähän tarkempia kysymyksiä, niihin saa vastauksia hyvinin runsaasti. Mutta nyt jäi epäselväksi mikä se maa on, kauanko teillä on aikaa, mistä asioista olette kiinnostuneita jne.

Me olemme ruvenneet tekemään joululomalla euroopan matkoja, ja nauttineet silloin kovasti retkeilystä luonnossa. On kivampi liikkua, kun ei ole niin kuuma kuin joskus kesähelteillä. Toisaalta sellaisetkin museot ja nähtävyydet, mihin kesällä saa jonottaa, ovat esongin ulkopuolella mukavan väljiä. Ja sitten ehkä tärkein, ihan vain paikallisten ihmisten arkinen elämä niin maaseudun pikkukylissä kuin kaupungeissakin on "enemmän olemassa", kun kaikkialta puuttuvat turistimassat:)

Yöpymiseen olemme käyttäneet varsinkin Saksassa, Italiassa ja Ranskassa, ja eritoten sesongin ulkopuolelle matkaparkkeja, niitä on loistavissa paikoissa ja tavallisissa paikoissa, mutta kesän ulkopuolella voi päästä majoittumaan vaikka rantakadulle, Välimeren loiskiess metrin päässä autosta. Niistä matkaparkeista, mitä eri maissa kutsutaan eri nimillä, on olemassa muutama hyvä kirja karttoineen.

Iloista matkan suunnittelua! t.Kaarina

NIEMINEN KATI 03.09.2009 23:00

Moikka, Niinpä, hankimme nopean miettimisen jälkeen takaisin vanhan asuntoautomme ja päätimme hetimiten lähteä syyslomalla "jonnekin". Peruimme jo varatun seuramatakan ja nyt reissuun autolla :o)

Suunnitelmat on tarkentuneet matkan varrella ja koska aikaa ei ole kuin reilu viikko paikan päällä, olemme päättäneet retkeillä Saksassa. Lapsille on luvattu Europa Park sekä Neuwanchteinin (miten lie kirjoitetaankin, en jaksa tarkastaa)linna ja itse haluamme Müncheniin. Eli Rostockista suoraan etelään ja sieltä takaisin sen mukaan miten aikaa riittää, liian tarkkoja suunnitelmia emme halua tehdä.

Turhan nopea reissu tulee olemaan mutta koulujen loma ei ole kuin sen viikon ja siihen päälle otetaan omaa lomaa muutama päivä.

Mietimme myös noita matkaparkkeja, koska tuskin viivymme samassa paikassa yötä enempää. Osaatko neuvoa hyvää opasta tai nettisivua, mistä löytää parkit helposti?

terv. Kati

AHONEN KAI 04.09.2009 11:52

http://www.reimo.com/fin/95105-reisemobil_bord_atlas_2009/

Löytynee useimmilta huoltoasemilta saksanmaalla.

JANHONEN MATTI 04.09.2009 12:26

Tuolta Kain esiinlaittamasta nettiosoisttesta löytyy myös opus ADAC Stellplatz-Fûhrer josta löytyy n. 3500 stellplatz´in osoitetiedot ja koordinaatitkin valtaosalta. Tätä hyvää opusta löytyy huoltoasemien lisäksi vaikkapa ADAC´n myymälöistä joista yksi sijaitsee Lyypekissä.

KOIVISTO ESA 04.09.2009 13:39

Tuli oltua kesäkuussa Füssenissa tällä paikalla.

http://www.wohnmobilplatz-fuessen.de/

Hyvä ja edullinen. Kaupat vieressä ja keskustaan kävelymatka. Linnoille noin 6 km, hyvä matka pyöräillä, myös lasten.

SILMUNEN HANNU 06.09.2009 15:41

Heips, noilla miesten mainitsemilla kirjoilla me olemme myös matkaparkkimme löytäneet. Niitä voi myös tilata netista, niin saa jo ennen reisuun lähtöä.

Aikaa teille ei tosiaan paljoa jää, sillä pelkkään Saksan läpi ajamiseen menee suuntaansa hyvin pitkä päivä. Oishan siinä matkan varrella vaikka Harz-vuoristo ja Rothenburgin upea vanha kaupunki joulukauppoineen ja museoineen. Molemmissa matkaparkit.

Hyviä kirjoja on mun mielestäni Autoliiton Pohjois- ja EteläSaksa-kirjat ja Näe ja koe Saksa, kustannusyhtiö Tammen opus. Niistä löytää kivaa katseltavaa vaikka loppuelämänsä kaikkiin Saksan läpiajoihin:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 06.09.2009 16:07

Hei vielä tuli mieleen, että onkohan sitä täällä tarpeeksi toitotettu, että Neuschwanstein on sellainen nähtävyys, mihin on varattava reilusti aikaa, koska ensin kukkulan juurella ostetaan liput linnaan, ja siinä lipussa on sitten kerrottu kellonaika milloin teidän tulee olla ylhäällä kukkulalla, linnan portilla, määrätyssä jonossa.

Linnaan siis pääsee vain opastetuille kierroksille, ja jos myöhästyy omasta ajastaan, menettää lippunsa ja vuoronsa ja pitää aloittaa kierros alusta alhaalta.

Ja lipunostohetken ja kierroksen alkuajan välillä voi olla aikaa vaikka pari tuntia, riippuu kävijöiden määrästä. Ylös linnalle kävelyyn pitää varata parikymmentä minuuttia, ja tie on jyrkkä. Hevoskärryilläkin pääsee. Ja ympäristössä on mielenkiintoisia polkuja kulkea esim. Marienbrückelle maisemia ihailemaan.

t.Kaarina

NIEMINEN KATI 08.09.2009 23:09

Enpä ole tuohon tietoon aiemmin törmännyt. Kiitos vinkistä, tietää suhtautua asiaan jo etukäteen. Toisaalta elättelen toivetta ettei tuohon aikaan olisi kovaa ruuhkaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.