Kavalan matkaparkki Kreikassa

SILMUNEN HANNU 25.07.2009 13:15

Kreikassa kai on pääsäätönä se, ettei leirintäalueiden ulkopuolella saa edes yöpyä. Niinpä hämmästyimme, kun aikoessamme pitää vain illan suussa tauon Kavalassa, matkalla Meteoran luostareilta (hienot!) Istanbuliin, kysyi p-paikan kassa, olemmeko siinä yötä. Hetken harkinta ja päätimme jäädä. Suosittelemme paikkaa kaikille seudulla kulkijoille, vartiotu p-paikka busseille ja pikkuautoille aallonmurtajan ja sataman suulla, vanhankaupungin alapuolella, pienen kävelyn päässä koko kaupunki.

Hiukan epämääräisen satama-alueen läpi kun kävelee, pääsee paikallisten käyttämälle kivalle uinti-puokamalle missä on ihastuttava ulkosuihku oleantereitten ja bambujen katveessa. Ja samasta paikasta nousee betoninen kävelypolku merta hipoen suoraan vanhan kaupungin sokkeloisten katujen ja näköalapaikkojen ytimeen.

Yö maksoi 1,7e ja vessat alueella. Olimme siinä sveitsiläisten kaverina ja yö oli hyvin rauhallinen. Hyvä löytö.

t.Kaarina

LAINE RAIMO 25.07.2009 14:52

Mistäs Hannu olet tuollaisen saanut päähäsi? Me olimme vuonna 2003 Kreikassa Peloponnesoksessa ja yövyimme joka yö vapaaparkissa. Paikat olivat todella upeita merenranta paikkoja ja kaikki täysin ilmaisia. Kirjoitukseni vakuudeksi kopioin arkistostani picasaweb:n julkiselle puolelle 7 kuvaa zoomattavine karttoineen. http://picasaweb.google.fi/laineet/KreikanVapaaparkitIlmaisetMatkaparkit# Kesällä 2003 siellä oli myös niin kuuma, että läksimme ennen suunnitelmaa jo pohjoiseen päin vilvoittelemaan.

SILMUNEN HANNU 25.07.2009 15:52

Se on Kaarina kun tätä kirjoittelee, mutta en minäkään mitään mistään päähäni ole saanut, vaan ihan Autoliiton kirjassa seisoo selvällä suomen kielellä kreikan kohdalla, että "yöpyminen leirintäalueiden ulkopuolella, esim.pysäköintipaikoilla ja moottoriteiden taukopaikoilla on kiellettyä, ellei toisin mainita" ja "leiriytyminen on kiellettyä leirintäalueiden ulkopuolella". Sivu 104, Autoillen Euroopassa. Tutkin myös netistä kreikan leiriytymis-sivustoja edeliisvuonna, ja siellä englannin kielellä sanottiin samat asiat.

Täällä Turkin puolella, kuin myös Kreikassa ja Albaniassa on ja on ollut myös aivan turkasen kuuma, emekä näin myöhään keällä olisi tänne tulleet ilman meistä riippumattomia aikatauluja. Hyvää kesää sinulle!

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.