Norjan reissua suunnittelemassa, erit. Geiranger mielessä

RUOHONEN VEIKKO 07.07.2009 09:32

Olemme lähdössä tällä viikolla Norjaan. Onko varteenotettavia vinkkkejä Geirangerin suunnalta? Lähistöllä näyttää olevan leirintäalueita pilvin pimein. Onko näistä kokemuksia ja suosituksia? Ylitämme lahden Naantali-Kapellskär-reittiä. Onko siitä eteenpäin suosituksia reitistä?

SILJAMÄKI ANTTI 07.07.2009 18:37

Geiranger on yksi Norjan kauneimmista paikoista. Sen lähettyvillä käykää Dalsnibban laella ja ajakaa Peikon polku. Me olemme yöpyneet molemmissa Geirangerin vuonon päädyssä olevilla leirintäalueilla. Ei moittimista, lähempänä laivalaituria oleva on hieman suurempi alueeltaan. Ajakaa vuonoalueella oleva Golden Route. Se on kaunista katseltavaa. Löytyy Googlen kautta helposti.

RUOHONEN VEIKKO 07.07.2009 18:51

Kiitos vinkeistä! Ei muuta kuin googlaamaan...

POUTINEN HEIMO 08.07.2009 20:40

Me käytiin 2006 vuonna Geirangerissa. Ajettiin peikkotietä, tien leveys 5-7m ja suurin nousu 1:12. Geirangerin jälkeen noustiin kultaista tietä Grotliin, siinä pystyi olemaan yötä.

Muistelen että peikkotietä ei saa vaunua vetää. Oletteko menossa asuntoautolla vai vaunulla?

Hyvää matkaa!

RUOHONEN VEIKKO 08.07.2009 21:47

Heips, autolla ollaan menossa. Lämmintä vaatetta täytynee varata mukaan!

AHO TAPIO 12.07.2009 12:30

Peikonpolku = trollstigvägen. Selviääkö helposti asuntoautolla?? Kiitos vastauksista

HAAPALA MARKO 12.07.2009 14:45

Ei se "helppo" ole, mutta kyllä siitä selviää. Itse ajelin sen 2 vuotta sitten elämäni ensimmäisellä matkailuautoreissulla. Hankalinta on se, kun tulee vastaan linja-autoja, mutta kun maltilla katselee ja ennakoi, niin pääsee kyllä ohi. Erityisesti nuo kurvit on varsin leveitä ja siinä mahtuu ohi.

Ehdottomasti kannattaa ajaa Trollstigen, sitä ennen Euroopan korkein vuorenseinämä missä kannattaa pysähtyä, trollistigenin jälkeen hieno pikku lauttamatka ja sitten Geiranger. Sen jälkeen voi suositella Juvashyttania, josta näkee pohjoismaiden korkeimman vuoren (Galdhöpiggen) ja kesälaskettelukeskuksen. Omasta mielestäni tämä pätkä ehkä hienoimpia maailmassa, varsinkin ku

Nyt lähdössä 3 tunnin päästä ajelemaan matkailuautolla perheen kanssa 3 viikoksi keski-Eurooppaan, missä tulee ajettua muutama solan ylitys mm. Furkapass, joka itseäkin hiukan jännittää (>2400m, 14% nousu).

REINI SEPPO 13.07.2009 17:22

Kun kerran on siellä, täytyy nähdä myös "Tunturitie" ja laskettelu keskus STRYN!!! Hiihtokilpailussa, heinäkuulla oli numero lappu laastarilla kiinni!! Tosi upeeta jos ei ole sumua!! Viimmeksi oli rajoituksia, vaunulle siellä "peikkotiellä" ja muistakaa väistämis velvollisuus!! Ohitella ei kannata, kirjoittaja taisikin tarkoittaa kohtaamista( edellisessä viestiketjussa) t.se

KUUSELA MARKO 13.07.2009 18:23

Norjassa riittää maisemia katseltavaksi,käynyt siellä vuodesta 1978.Mutta tässä ehdottomat paikat "etelässä" Aja karavaani Trondheimiin,sieltä Kristiansundiin(ei kristianandiin),alterhavsveienin kautta Moldeen,joka on hieno kaupunkin,jos ei ole liikaa turisteja! Moldesta-Åndalsnesiin,matkalla meren alta menevä tunneli,joka taitaa olla nyt maksuton.Jonkun matkan päässä on lauttamatka n.10min.Siittä ajetaan Åndalsnesiin kaunista vuonoa pitkin,joka on yllätys,yllätys,osittain mutkainen. Saavut Åndalsnesiin.Tankkaat auton,tarkistat että kaikki toimii.Varsinkin jarrut.Sieltä on opastus "trollstigenille",eli peikkotielle,nousu johonkin 800m/ylimeren.Siinä kuppila,ja näköala-tasanne,peikkotielle,kannattaa kävellä jos ei huimaa. Vaemo jätti tuon väliin. Peikkotieltä tie laskee alas,jonka jälkeen lauttamatka,taas n.10min. Tie kiipee välittömästi ylös,ei rankkaa nousua,mutta nousee se ainakin 1000metriin. Sitten ennen alas laskeutumista,tulee upea P-paikka,jossa on tullut usein yövyttyä,upeat näkymät geiranger vuonolla.Kannattaa keittää kaffet tai syödä,jotta tulee huilattua ennen laskua ja raskasta nousua vuonon jälkeen. tauon jälkeen ajat alas Geiranger vuonoon,ja varovasti 2-vaihteella,moottorilla jarruttaen.Varo koheltavia norgelaisia ja motoristeja. Saavut alas n.15min ajon jälkeen,UNESCON tärkeimmäksi luontokohteeseen,Geiranger vuonolle.Sääli,siellä on tähän aikaan kesästä,todella paljon turisteja,joka haittaa sillä olemista,joten sinne kannattaa saapua esim.aamulla,jos siellä meinaa yöpyä leirintä alueella.Komiat on näkymät.Jos perse kestää,kannattaa mennä risteilylle. Geiranger vuonolta nouset sitten ylös 1100metriin,ja jos haluat mennä Dalsnibballe,jota suosittelen,tie kiipee 1500metriin. Komiat näkymät.Vaimo oli maissa ajon ajan.Ei kaiteita,ja hiekkatie! Sitten,matka stryniin laskeutuen Hjelledalenin "solan" kautta. Upea tie.Sryn on varmasti täynnä turisteja. Ajele vuonoa pitkin Fördeen.Tai ajat Strynistä Malöyhin katsomaan Kannensteinin kiveä. Fördestä,ajat sitten sogne vuonolle.Joko ajat vuonoa pitkin Jotunheimenin alueelle,tie nousee 1300 metriin.Songdalista,jokune kilometri etiäpäin,itseasiassa taitaa olla matkaa liki 100km,ennen kuin tie nousee.

Tai sitten otat ja menet lautalla sogne vuonon yli Lavikista. Ajat melkein Bergeniin,et ihan(tai jos haluat),vaan suuntaat kaappikoslan kohti VOSS:ia,josta ajat kohta Hardangerviddaa,jossa komia putous Vöringfossen,taatusti näkemisen arvoinen. Ajat hardangerviddalta GOL:iin,josta voit suunnistaa Osloon,tahi tätä kautta myös tuonne Jotunheimeniin.Nimittäin jos ajat Gollista Borlaugiin,josta Laerdalsöyriin,josta menee myös lautta Songdaliin. Mulla on kuvia viime kesältä jos kiinnostaa,ja tuosta peikkotieltä löytyy youtubesta myös videoita,kannattaa katsoa. tässä minun email:markokuusela@hotmail.com

mulla on jonkun verran kauppa ja lautta kuitteja jäljellä. Tuskinpa nuo hinnat on muuttuneet,ja muut kiinnsotuneet kans, kysykää vaan.

Ai niin tuon hardangerviddan voi kiertää myös ympäri,kaunis on haukeifjell puolikin. Sitäpaitsi,jos ajaa Vossista,Brimnesiin ja sieltä Oddaan,saa matkalta tuoreita kirsikoita!

ja mansikat on parempia ku täällä,ne kasvatetaan aidolla lehmän paskalla!

YLINIEMI SEPPO 14.07.2009 18:58

JA kirsikat myös neljä päivää siten ostin tievarsilla myytävän itsepalvelulla 20kr rasia.

KUUSELA MARKO 15.07.2009 15:25

Je ovattten samana päivänä poimittuja!Ei ole kallista,forex näytti tarkasti 2.28e! Jokos siellä on mustikoita,ovat isoja siellä,koska on suhteellisen lämmintä,ja talvisin paljon lunta.

YLINIEMI SEPPO 15.07.2009 16:00

En nähnyt mustikoita Norjan puolella ,Ruotsissa oli Tukholman alapuolella pieniä olivat oisko kuivuus vaikuttanut ,että semmosta eilen tultiin Suomeen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.