Asiapapereista kysymys

KIVIAHO SALLA 03.06.2009 10:20

Voisinko saada sellaisen "selkokielisen" tiedon, että mitä papereita pitää olla mukana kun suuntana on Ruotsi, Saksa ja Puola? Olen tuolta viestihausta etsinyt, mutta näkyy olevan yhtä monta versiota kuin on vastaajaakin. Meillä auto ei ole oma vaan omistaja on yritys. Emme kuitenkaan ole vuokranneet sitä. Pitääkö tästä olla joku erillinen paperi? Entä auton vakuutuspapereita? Mikä se green card on ja milloin sitä mahd. tarvitaan?

Kaikista vastauksista kiittäen.

NYYSSÖNEN KAJ 03.06.2009 10:51

Samat paperit kuin kotimaassa:

Lisäksi auton omistajan suostumus viedä auto Suomen rajojen ulkopuolelle. Tosin en tiedä että sitä olisi kysytty.

EU-maissa ei tarvita Green Cardia lainkaan. Pyydä vakutusyhtiöltäsi monikieliset vahikoilmoitus lomakkeet niistä voi olla apua jos vahinko sattuu = ilmainen.

ei kun menoksi kaj

SILMUNEN HANNU 03.06.2009 11:19

Meilläkin on firman auto, ja arvatkaapas missä kysyttiin papereita - Suomen tullissa, kun tultiin Tallinnan kautta kotiin! Ja sen lisäksi Marokossa, ja siellä asia oli kovin kimurantti, mutta lopulta maahan päästiin. Onhan se hassua, että itse kirjoitat itsellesi luvan viedä auto maasta pois, mutta kyllä se kannattaa tehdä ennen tullia...:)

Hyvää matkaa!

t.Kaarina

LAHIKAINEN PENTTI 03.06.2009 15:04

Kysymykseesi "Mikä se green card on ja milloin sitä mahd. tarvitaan?" Green card on todistus siitä että sinulle on Suomalainen liikennevakuutus, ja se kannattaa ottaa mukaan, vaikka sitä ei enään vaadita eu-maissa, sen saa maksutta vakuutusyhtiöstösi, ja samalla kannattaa pyytää myös se kaikkialla Euroopassa käytetty vahinkoilmoituslomake. Eli jos jotain sattuu, niin em. paperit varmaan osaltaan helpottavat tilanteen selvittämistä. Suomalainen liikennevakuutus on korvauspohjaltaan monatsi laajenpi kuin monen muun maan, ja kyllä se omistajan suostumus kannattaa myös ottaa mukaan. Turvallista matkaa.

HAAPANEN TIMO 03.06.2009 16:40

Tuossa on valtakirjan malli: http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/matkailuasiapaperit/valtakirja/ Tutustu muutenkin autoliiton sivulle, voit kirjautua karavaanitunnuksella. @timo

REINI SEPPO 04.06.2009 20:28

VOP - sivulla on runsaasti tietoa!!! T.se

STRÖMMER HEIKKI 05.06.2009 19:13

Hei Salla. Jos auton omistava yritys on omanne, laittakaa itsenne auton haltijaksi/ käyttäjäksi. Silti vakuutusyhtiölle voi ilmoittaa että omistaja maksaa maksut. Jos ette laita, tai jos auto on esim osamaksulla, pitää omistajalta olla maastavientilupa. Siis paperi jossa lukee päivämäärät joiden välisenä aikana sinulla on oikeus kuljettaa sitä autoa Suomen rajojen ulkopuolella. Rahoitusyhtiöstä sen saa puhelinsoitolla. Minä esim. olen omistamani yrityksen auton haltija, jolloin nimeni näkyy rekisteriotteessa, eikä mitää erillisiä lupalappuja tarvita.

STRÖMMER HEIKKI 05.06.2009 19:29

Kaarina. Jos yrityksenne on osakeyhtiö jossa ei ole ulkopuolisia omistajia, ja haluat ostaa yritykselle tosi tarpeellisen asunto-auton, niin joudut kutsumaan yhtiökokouksen koolle pari viikkoa ennen kokouspäivää, tai ainakin paperilla pitää näkyä niinkuin muka olisit kutsunut itsesi koolle. Sitten valitset keskuudestasi itsesi puheenjohtajaksi ja sen jälkeen itsesi sihteeriksi ja sitten yksimielisesti koko hallitus eli sinä päätätte ostaa sen auton.Sit jos vielä olet sen yrityksesi toimitusjohtaja, niin tilintarkastaja toteaa että olet vastuusta vapaa, koska yksin et ole päättänyt tehdä mitään, vaan päätöksen teki laillisesti koolle kutsuttu hallitus, johon tosin ei kuulu muita kuin sinä. Minun yritykseni halusi ehdottomasti vaihtaa kuukausi sitten Hobby 495:n Hobby 610:n.

HAAPANEN TIMO 05.06.2009 20:22

Pitää sulla olla ite kirjoittamasi valtakirja, tai kaupparekisteriote. Mistä muuten tiedettäisiin kytkentäsi ko. firmaan. Tilanne on aivan sama rahoitusyhtiöiden omistamissa autoissa.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.