Verdonin Kanjoni

SOHLBERG JUHA 31.05.2009 21:14

Tarkoitus on tuolla suunnalla majailla kesä-heinäkuussa. Kanjoni löytyi netistä ihan sattumalta, joten paikalla käyneiltä olisin suosituksia kysellyt. mm. onko kummankin puolen tie ajettavissa 8 metrisellä autolla tai muita kokemuksia ja suosituksia.

TV: Juha

SILMUNEN HANNU 01.06.2009 15:11

Moi! Olemme vuosia sitten ajaneet sen pohjoispuolisen tien, tehneet kanjonin pohjalla muutaman tunnin kävelyretken, ja yöpyneeet metsäisellä leirintäalueella Verdon-joen rannalla, jossain Castellanen ja näköalapaikan,Point Sublimen välillä. Voin suositella näitä kaikkia!

Etelänpuoleisesta tiestä en tiedä muuta kuin sen, että se on pienempi ja MUTKAISEMPi, siis järjettömän mutkainen, kuin tuo pohjoinen reitti.Kartasta kun noita teitä katselee, voisi kuvitella, että maisemat siltä olivat vielä huikeammat, mutta vaikka me olimme liikkeellä pitkällä transporterilla, emme pahoinvoivien lasten takia edes harkinneet sitä eteläistä tietä.

Me ajoimme idästä länteen, joen virtaussuuntaan, ja se oli hyvän tuntuinen ratkaisu. Nähdä joki ensin pienenä, ja vähitellen katoavan valtavan kanjonin uummeniin, ja lopulta se pullahtaa tekojärveen Kävelemään kanjonin pohjalle pääsee ainakin siitä näköalapaikalta,ja mukaan kannattaa ottaa taskulamppu. Reitti näet kulkee hyvinkin pitkiä pätkiä kapeissa tunneleissa. Jostain muualta kuin auton ikkunan läpi kanjonin mielestäni parhaiten kokee. Jotta tien varren p-paikoille mahtuu pysäköimään, eikä tarvitse hermostua takana tuleviin autoihin, kannattaisi ajella aamuvarhain tai illemmalla, sillä ei siellä yksin tarvitse heinäkuussa maisemia ihailla:)

t.Kaarina

RAIMESALO RAIMO 01.06.2009 15:27

Kun menette sinne kanjonille, piipahtakaa myös Les Sallesin kylässä. Koko kylähän oli aikanaan sen suuren tekoaltaan (Le Lac) paikalla ja siirrettiin kaikkine rakennuksineen ja mm. hautoineen nykyiseen paikkaansa. Siitä johtuen rakennukset ovat uuden näköisiä, vaikka ne ovatkin rakennetut täysin entisten mukaisesti. Vastarannalla olevalla vuorella on Moustier-Ste.Marie -niminen pikkukylä, jossa myydään hienoja keramiikkaesineitä ja nukkeja. Paikan yläpuolella roikkuu tähti, josta se tunnistaa. Tie sinne on loppuosaltaan mutkainen ja jyrkkäkin, mutta auton voi jättää parkkiin alemmaksi ja patikoida loppumatka.

SOHLBERG JUHA 05.06.2009 11:38

kiitoksia tiedoista...näillä mennään eteenpäin. Viikon päästä laivaan sisäänajo.

TV: Juha

HAKKARAINEN TAPANI 09.06.2009 22:58

Verdon kanjoni on kyllä mahtava paikka ajella. Hyvin pärjää ainakin 7 metrin autolla, mutta tarkkana pitää olla. Mainittu Moustiersin pikkukaupunki on erittäin idyllinen paikka, kannattaa poiketa. Autolle on tosiaan parkkipaikka kaupungin "juurella". Kanjonin pohjalla oleva pieni Castellanen kylä on myös oiva paikka pistäytyä. Camping-alueita on useampikin. Kannattaa kivuta keskustan kyljessä olevalle korkealle kalliolle, jossa sijaitsee pieni Notre Dame du Rock-niminen kappeli, upeat näkymät yli kaupungin vuorille!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.