VINKKEJÄ TSEKKIIN ?

RUONTI KARI 28.05.2009 23:41

Onko tietoa hyvistä kylpylöistä, siis ei mikään terveyshoitola vaan sellainen jossa lapsetkin viihtyy, ja jos kämppäri lähellä aina parempi. Aiomme kiertää aika lailla koko Tsekin, joten sijainnista riippumatta kiinnostaa. Samoin ehdotuksia hienoista linnoista / linnanraunioista otetaan kiitollisuudella vastaan ja tietysti ihan mitä tahansa kiinnostavia käynti paikkoja lapsiperheelle. Tsekki on meille vielä täysin katsomaton kortti. Prahassa tietysti käydään. Ja samalla toivotamme hyviä reisuja kaikille !

HYTTILÄ ESKO 29.05.2009 10:26

Cesky Krumlow Unescon maailmanperintökohde. Hieno kaupunki. Camping n3 km järvialueille päin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.05.2009 13:52

Katso olisiko näissä teitä kiinnostavia paikkoja: http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen/

Trojska kadulla on muutama omakotitalon pihalle perustettu leirintäalue joista on lyhyt mtaka ratikalla keskustaan. http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=&ie=UTF8&ll=50.111552,14.419899&spn=0.021026,0.05579&z=15

Itse olemme olleet Camping Dana Troja alueelle (tai paremminkin pihassa)http://www.campdana.cz/index_f.html Alueen loytää Zoo viittojen perusteella

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.05.2009 13:56

Vielä lisäyksenä noihin Camping alueisiin, kannattaa jättä yhdistelmä kadulle ja varmstaa tilan saaminen, täydessä pihassa voi olla ahdasta kääntää.

GRÖNLUND JORMA 31.05.2009 22:23

Siellä Prahan eläintarhassa menee kokonainen päivä. Erittäin mielenkiintoinen eläintarha kävelymatkan päässä. Siellä oli myös pieni "hiihtohissi" kukkulan huipulle, mutta siihen oli painorajoitus, joten me normaalipainoiset karavaanarit jouduimme kävelemään sinne huipulle.

Tällä Trojska-kadulla on useita pihaleirintäalueita, joten jos joku on täynnä, niin seuraavassa voi olla tilaa. Kaikki ne on varmaan yhtä hyviä. Mitään neljän metrin piha-alueita ei pidä kuvitella täällä saavansa. Itse olemme olleet Autocamp Trojskassa ja sen viereisessä, jonka nimeä en muista. Kumpikin erinomaisia. Niiden respasta voi ostaa matkaliput bussiin tai "tramiin". Bussilla pääsee metroasemalle, josta voi samalla lipulla jatkaa keskustaan. "Tram" menee keskustaan asti. Metroaseman kioskista voi ostaa kolmen päivän turistilipun, jolla voi matkustella vapaasti Prahan julkisilla. Kulkeminen on helppoa. Kulkineissa lukee aina seuraavan pysäkin nimi. Pysäkeillä selkeät reittikaaviot.

KARHU JUHA 31.05.2009 23:17

Noista Trojska kadun pihaleirinnöistä,olisin vielä udellut,kun alkoi kiinnostamaan.Saako siellä sähkön autoon ja millaiset on wc ja suihkutilat,kun on pihasta kysymys? Ja aamupalan mahdollisuuskin kiinnostaa,,,viimeksi Prahassa käytimme Kotva Branik`n leirintä aluetta joka oli kelvollinen myös,pitänee kokeilla tätä pihameinikiä jos lähtemään pääsee. JK. ps.auto 6m+,kaipa sinne mahtuu.

WILHELMSSON LEIF 01.06.2009 07:47

Kyllä löytyy kaikkea mitä tarvitsee.

http://www.campdana.cz/index_f.html

t.Leif

GRÖNLUND JORMA 01.06.2009 07:51

Ja vähintäänkin aamusämpylöitä saa, jos olet iltasella niitä älynnyt pyytää respasta.

GRÖNLUND JORMA 01.06.2009 08:01

http://www.autocamp-trojska.cz/index_en.htm Tässä se Autocamp Trojskan esite.

Täällä on myös pieni ravintola, joten se aamupalakin onnistunee. Tosin sitä en itse testannut.

Mutta kannattaa ehdottomasti ennen pihaan ajoa käydä kysymässä mahtuko pihalle leiriytymään. Pari kertaa olen käynyt täällä ja hyväksi todennut. Siistit saniteettitilat, jotka jouduttiin uusimaan kokonaan joku vuosi sitten, kun joen tulva oli tuhonnut entiset, ja muutenkin koko talon.

JÄRVINEN HEIKKI 04.06.2009 19:32

Tsekeissä ön pieni Zamberg niminen kaupunki.Kämppäri kävelymatkan päässä keskustasta,kämppärin vieressä kiva uimala missä varsinkin lapset viihtyvät,vesiliukumäki,porealtaat ym. Olemme käyneet useamman kerran.Suositellaan.

RUONTI KARI 07.06.2009 22:53

Kiitoksia kaikille vastaajille,vielä olisi kiva saada vinkkejä lapsiperheelle sopivista kylpylöistä.

ESKOLA VIRVE 22.06.2009 13:02

En tiedä oletteko jo mahdollisesti reissussa, mutta vastailen silti.

Lapsillekin sopivista kylpylöistä ei ole omakohtaista kokemusta. Tsekkiläinen ystäväni kuitenkin kertoi, että Liberecin kaupungissa on aika tunnettu lapsillekin sopiva paikka.

http://www.centrumbabylon.cz/webview.php?cisloclanku=431&claneksablona=7

Antoi myös linkin nettisivuille missä piti olla lista tsekkiläisistä aquaparkeista. Sivut eivät kuitenkaan toimineet, joten googletin: aquapark ceska republika. Löytyy ihan kivasti vaihtoehtoja.

Itse olen tykästynyt jostain syystä Olomoucin kaupunkiin. Sopiva noin 100000 asukkaan kaupunki mistä löytyy sopivasti kaikkea, mutta ei ole liian iso kaupunki. Varsinkin vanhakaupunki on ihastuttava. Hintatasokin on paljon edullisempi, kuin isoissa kaupungeissa kuten Praha tai Brno. Nyt huomasin, että siellä olisi myös ihan kivan aquapark.

http://www.aquaolomouc.info/

Uima-altaallista leirintäaluetta tsekissä voisin suositella http://www.liscifarma.cz/accommodation-camp-camping.htm Lähistöllä on mm. Unescon maailmanperintökohteiden listalla oleva Tsekin korkein vuori Snezka. Snezkan huipulle pääsee joko hissillä tai kävellen. Meidän siellä käydessämme viime kesänä tosin ylempi hissi oli suljettuna kovan tuulen takia, joten patikoimme loppumatkan ylös.

Uima-allas ei ole suuren suuri, eikä ole erillistä lasten allasta, mutta alue on kaikin puolin siisti ja palvelu hyvää. Meidän viime kesänä 3V poika viihtyi hyvin molemmilla leirintäalueen leikkipaikoilla.

Roznovissa erehdyimme menemään uimalan viereiselle leirintäalueelle. Itse en siellä käynyt uimassa, mutta miehen kertoman mukaan altaiden pohjalla oli kasamäärin hiekkaa ja vesi oli yököttävän likaista. Olisi kannattanut mennä vähän ylemmäs Camping Roznoviin, kun siellä vanhempieni kokemuksen mukaan on ertittäin siisti uima-allas.

RUONTI KARI 22.06.2009 20:40

Hei Virve,hyvin ehti vinkit, vasta huomenna lähdetään ! Ja kiitokset myös tropical vastauksesta, meillä ei taida pokka riittää sinne kylpyläpuolelle mutta muuten kyllä mennään sinne.Hyviä reisuja teillekkin !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.