Käyttäytymisohjeita kämppäreille

RYTKY SEPPO 26.05.2009 21:46

Hei!

Kiitos upeasta palstasta! Tämähän on kuin paraskin matkaopas - ja vielä parempi kattaen koko Euroopan ;-) Voi vain valita vinkit omien matkasuunnitelmien ja mieltymysten mukaan. Wau!

Paljon on reissattu, mutta tämä matkailuautoilu on uudempi harrastus. Pari kysymystä siihen liittyen: Mitä leirintäalueella uskaltaa jättää päiväksi autolle, kun lähtee koko päiväksi muualle? Eli pysyykö pöydät ja tuolit paikallaan? Grilli kannattanee nostaa sisään? Miten yleensä olette toimineet? Entä, jos haluaa lähteä autoilemaan ympäristöön? Miten yleensä merkitsette paikan? Onnistuuko se yleensä kaikilla kämppäreillä? Palata pitää vissiin respan aukioloaikana vai pääseekö auton kanssa myöhemminkin sisään, jos on jo kertaalleen leiriytynyt? Leiripaikkoina meillä ovat Ranska ja Pohjois-Italia.

kyselee Katariina R.

KUJANPÄÄ MARKKU 27.05.2009 13:33

Kyllä pysyy paikallaan pöydät ja tuolit. Autolla jos lähtee kirkolla käväsemään niin passin ottavat mielellään respassa kaniin, ellei se jo muutenkin siellä ole.

SILMUNEN HANNU 27.05.2009 14:20

Minä en muista että meiltä passeja olisi koskaan pyydetty talteen välillä johonkin lähdettäessä!?

Autolla pääsee asukkaat alueille sisään niin myöhään, kuin se autolla ajo on sallittua alueella, monesti noin klo 23 asti, vaikka respa olisi mennyt kiinni klo19. Mutta semmoiseen kannattaa kiinnittää huomiota, että Saksasta alkaen monilla leirintäalueilla on siesta n klo 12-15 esimerkiksi, ja sen aikana ei välttis saa ajalla autolla alueelta ulos, eikä sisään.

Eli kannattaa ennakoida jo aamulla, jos suunnittelee lähtevänsä retkelle siestan aikaan, ajamalla auto alueen ulkopuolelle parkkiin jo ennen siestaa. Ja sen ainoan kerran, kun me olimme menossa jo keskipäivällä leirintäalueelle, jossain Italian rivieralla, niin kyllä harmitti, kun piti odottaa pari tuntia sinne sisään pääsyä, kun oli respa ja portit kiinni siestan aikana. Oli vielä kyseessä joku rivieran ahdas pieni pikkukaupunki, mihin ei saanut 12m yhdistelmää parkkiin oikein mihinkään..

t.Kaarina

LAHTINEN ERKKI 27.05.2009 22:43

Milanon keskustan tuntumassa leirintäalueella halusivat meiltä passit jo sisäänkirjautuessamme. Olimme vähän itsepäisiä Suomalaisia emmekä antaneet passejamme. Seurauksena oli se, että saimme odottaa vuoroamme lähes loputtomiin. Pääsimme kuitenkin sitten sisään karavaanikorteilla ja löysimme vaunupaikat yöksi. Muistaakseni ainoa paikka jossa passeja milloinkaan on haluttu ottaa talteen.

HYTTILÄ ESKO 28.05.2009 07:45

Kaikkialla on riittänyt CCI-kortti. Sen ojentaa sisääntullessa ensimmäisenä niin saavat tiedot siitä. Sitten ne kysyy vain auton rekisterinumeron, jossain myös värin. Illalla se laiva taas lähtee, katsellaan miten tänävuonna.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.