Vieläkö viroon mentäessä viisumi?

POHTO MARTTI 25.05.2009 16:57

Tarkoitus olisi ensi kerran matkustaa Viroon!

Kopio Ecerö linen sivuilta..

Passi Kaikilla Baltian maiden matkoilla tarvitaan voimassaoleva matkustusasiakirja, joko passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti. Lasten henkilökortti ei käy matkustusasiakirjaksi. Mikäli alle 7-vuotiailla lapsilla ei ole omaa passia, heidät tulee olla merkitty mukana matkustavan vanhemman passiin. 7 vuotta täyttäneet lapset tarvitset oman passin. Viisumi Viron kanssa viisumivelvollisten maiden kansalaisilla on matkustettaessa Viroon oltava voimassaoleva viisumi. Tämä koskee myös päiväristeilyllä olevia matkustajia.

Jos mukanasi on ulkomaisia vieraita, tarkista viisumiasia, kun varaat matkan. Nettimyymälästä varattaessa ohjelma informoi viisumitarpeesta kansalaisuus-kentän täyttämisen yhteydessä.

Matkustaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että matkustusasiakirjat ovat kunnossa. Mikäli näin ei ole, ja viranomaiset käännyttävät matkustajan takaisin, vastaa hän itse syntyvistä kuluista.

HONKANEN JAAKKO 25.05.2009 17:53

Viroon ei tarvitse enää viisumia,matkustusasiakirja. Passi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tervetuloa tutustumaan Viron. www.esnankeidas.com

POHTO MARTTI 25.05.2009 18:04

Vajavaiset ovat tietoni juu..no ei niitä viisumeja todellakaan enää tarvita. No viikko olisi aikaa varattu matkustamiselle virossa ja hyviä paikkoja näköjään tarjolla. Olisiko viisasta etukäteen varata nämä yöpymis paikat, kun ajan kohta on heinäkuu, jolloin lomaillaan. Toisaalta en mielellään rajoita kulkuani yhteen kohteeseen hmm..

Paljon on mietittävää ensikertalaisella..

REINI SEPPO 25.05.2009 18:59

Katsoppas Markku Hämäläisen ,seikka peräinen ja paljon aikaa vienyt"TEOS" Edellisessä viestiketjussa ,ylempänä. Voin kyllä nostaa HATTUA!!! Hienoo MARKKU!! se on muittenkin käytettävissä. Ainakin KONSEN reippaat tytöt Pärnussa odottaa vieraita!!! Toki muukin paikat! t.se

REINI SEPPO 25.05.2009 19:00

Eli Vinkkejä Matkan varrelle!

RAUTIAINEN KARI 25.05.2009 19:54

Kyllä tarvitaan viisumi !

Kuten olit viestissäsi kopioinut ihan oikein:

"Viron kanssa viisumivelvollisten maiden kansalaisilla on matkustettaessa Viroon oltava voimassaoleva viisumi. Tämä koskee myös päiväristeilyllä olevia matkustajia."

Jos siis sinulla on kaverina itä-timorilainen ystäväsi, niin se tarvitsee viisumin.

Suomi ei ole viisumivelvollinen, eikä muutkaan EU maat, tietenkään.

HONKANEN JAAKKO 25.05.2009 20:32

Eihän toki yhteenpaikkaan kannata Viron vierailua jättää koska näkemistä ja kokemista Virossa on vaikka koko kesäksi eikä edes kesä riitä kaiken näkemiseen.On ssaaristo mm. Saarenmaa,Muhusaari joihin hyvät lautta yhteydet,Haapsalu, Vosu Eestikaravanareiden oma paikka,Tarton nähtävyydet,Etelä - Viro Munamäe - josta mahtavat näköalat.Viron korkein kohta merenpinnasta mitattuna.Peipsijärven alue Marjanmajat - karavanalue.Jarva-jaanin "vanaautojen varjupaikka" yli 200 autovanhusta-työkonetta.Traktorimoottori museo ainut laatuinen koko maailmassa.Karinun lasipuhaltamo-ateljee, saa ostaa sinistä lasia.Kaikille ja kaiken mielisille löytyy katsomista,tekemistä, ihmettelemistä.Lisää voit kysellä tarvittaessa.Pikkuisen tiedän Vironmatkailusta 17 vuoden kokemuksella,jonkin aikaa maassa asuneena.

TUPPURAINEN PETRI 25.05.2009 21:17

Yes, Rautzi teki sen jälleen. Lukee viestit ajatuksella ja vastaa niihin niin kuin on kysytty. Tämän miehen kanssa voisi vierähtää aika todella leppoisasti grillin äärellä ruuanlaitossa kera hyvän juoman :)

Mutta, eikun kysyjälle hyvää matkaa lahukan toiselle puolelle ja myös Rautzille hyvää kesää !

POHTO MARTTI 25.05.2009 21:40

Kiitos avun tarjonnasta, tässä tehdään ihan tosissaan lähtöä. Ja heinäkuun toisella viikolla olaan ajateltu emännän johdolla lähteä reissuun, kenties viikko ei riitä mutta venytetään tarpeen mukaan. Jos kysymyksiä ilmenee niin minnekkä saan kokeilla yhteyden ottoa :)

POHTO MARTTI 25.05.2009 21:43

No katselinhan minä ja varmaan olisi ollut hyviä vinkkejä mutta ATK:ta mitään ymmärtämättömänä ei sivut auenneet joten jäi opasteet haaveeksi vain ..

POHTO MARTTI 26.05.2009 12:02

Tuli tuossa yön yli nukuttua mieleen muutama kysymys:

1)Dukaton jakopäänhihna alkaa olemaan vaihto iässä,onko siellä mielekästä teettää vaihtotyö hinta-laatusuhde ja missä?

2)Koira ihmisenä ottaisimme mustimme mielellämme mukaan 2kpl pikkuisa ärhäköitä vartijoita.No sen mitä katselin oppaista niin joihinkin ei saanut tuoda eläimiä, joihinkin vain yksi jne. Mitenkä noin yleensä koirien kanssa menetellään..Mielellään emme niitä tänne jättäisi.

3)Pieneläin klinikoita joista saa tarvittavat rokotukset, toki täällä päässä on rokotukset ok. Löytyy varmaan?

4) Matkustus lautalla hki-tallinna, hinta eroja löytyy eri yhtiöiden kesken ja vielä lähtö aikojen valinnalla on merkitys (päivä -ilta) jos varaa ilta lähdön, niin turvallinen yö parkki tallinassa (onko olemassakaan). Näillä sivuilla on jossain kyllä siitäkin ollut puhetta.. Ja pitääkö lautta matka varata kuinka paljon etukäteen?

5)Rahan vaihto? Missä sen kannattaa suorittaa (ns:paras kurssi ilman välistä vetoja),ei kuulemma ainakaan laivalla!

6)Kun Viro vielä tuntematon ja aika jokseenkin rajallinen ja ajankohta heinäkuu kun on, jolloin olemme tulossa, niin olisiko viisasta yrittää tehdä umpimähkään valituilta paikoilta paikka varaus? Vai tukka pystyssä umpi mettään?

Tässä muutama mieleen tullut kysymys..

HÄMÄLÄINEN MARKKU 26.05.2009 12:15

Martille ja muillekin tiedoksi, tarvitsee vain klikata linkin tekstiä niin linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

HONKANEN JAAKKO 26.05.2009 15:05

Vastailen tässä kysymyksettäin.

Kyllä vaihto kannattaa Virossa,saman koulutuksen pojat saaneet kuin Suomessa. Merkki korjaamoja löytyy ainakin.Tallinna,Tarto,Rakvere ja yleiskorjaamoja pilvin pimein. Paidessa .mm.Sirden auto jota paljon Suomalaiset käyttänyt tuntiveloitus muistaakseni 300 kr. pintaan eli 20 ekua /tunti.Tilaavatvaraosat Koivunen Oy:ltä Helsingistä alle Suomen hintojen. Itsekin edellisen auton huollatin siellä ei moitittavaa.Nykyisen .Maasturid ou¨Roosna-allikussa se on erikoistunut maastureihin.

Meille ainakin voi tulla mustien kanssa,eikä Vosussakaan eikä Markulla Haapsalussa tietääkseni ole kielletty mustien tuominen.Varmaan vähemmän paikkoja joihin ei koiraa saa tuoda.

Tallinnassa ja Tartossa pien eläinlinikat löytyy,monta niitä ei ole koko maassa.Niiden osoitetta suoralta kädeltä en tiedä.

4.Edullisin on Eckerö line p.06000 - 4300 www.eckeroline.fi lähtö aamulla klo.8.00 länsisatama - Tallinna 11.30 hinnoista varmaan tulee keskustelua mutta minulle ainakin tämä sopii aikataulullisesti ja hinnallisesti 15 - 20 ylitystä vuosittain.

5.Rahanvaihto pankissa ehdottomasti edullisin.Kaiken maailman rahanvaihto pisteet kusettajia ne on se on niille todella hyvä pisnes.

Kose Parnussa ainut ahdas paikka johon kannattaa tehdä Heinäkuussa paikka varaus kaikkialle muualle kyllä mahtuu.Mutta onhan siinä turvallisuuden tunne jos soittaa etukäteen paikan.

Ja tosta turvallisuudesta me emme ole koskaan tunteneet turvattomuutta vaikka olemme kolunneet koko maan mutta aina pitää muistaa että suurkaupunki on aina suurkaupunki oli maa mikä hyvänsä. että pitää käyttää sitä maalaisjärkee.

Ja ettei sotkennuu liiaksi viinaan eikä vieraisiin naisiin niitten mukana saa harmia niin maailmalla kuin pikku kylässä armaassa Suomenmaassa.

Tohon Tallinnan caravanpaikkoihin vielä.Siellä on Piritassa ja Kumun luona alueet sekä vanhankaupungin kupeessa vartioitu pysäköintialue. Mutta se melu ja kumu. nukuttaako siinä? se on eri juttu. että kannattaa ajella rauhallisessa suviyössä satakunnan kilometriä ulos kaupungista saa nukkua rauhassa melulta ja hälinältä.Tallinna City Camping + 372 61 37322 e.mail.tallin-city-camping.ee Muiden alueiden osoitetta Tallinnassa en nyt muista. Tallinnan erilaiset nähtävyydet.

www.patarei.com Tallinna vankila. strebe.ee erilaiset nähtävyydet. www.tourism.tallinn.ee Rakveren pirtutehdas - Tehtaanmyymälä. Kaleba 3 Rakvere. Muuten harvempi viinaa ostanu tehtaanmyymälästä ?

Laivayhteys. Saarenmaa - Latvia. www.slkferries.ee erilaista yhteyttä halaaville.

Tervetuloa Eestimaahan tutustumaan. Jaakko ja yhteistyökumppanit.

POHTO MARTTI 26.05.2009 17:22

No niin, siinä sitä paikallista pakettia olikin ja kiitoksia vielä kerran. Jospa sitä vaikka tavattais oliko se nyt paikka se esnankeidas vai mikäsenytoli..;)

POHTO MARTTI 26.05.2009 18:07

eivät vain aukene, siis kyseessä oli nämä leirintä alueet! Muut kyllä aukesivat ja ohjautuivat niin kuin oli tarkoitus.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.05.2009 18:07

Rauzihan on kovin hiljainen ja ujon oloinen. Juttua ei miehestä meinaa irtoo millään. Heko heko, heko!

POHTO MARTTI 26.05.2009 18:11

siinähän oli POI pisteiden.... jotain koordinaatio juttuja? Ajatus hoi älä jätä..sori Markku!

TUPPURAINEN PETRI 27.05.2009 20:50

Jep, niinhän minä arvelinkin ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.