Gardajärvi vai pienemmät järvet sen "kupeessa"?

LINTULA JUKKA 23.05.2009 20:14

Heinäkuussa olisi tarkoitus ajella pohjois-Italiaan perheen kanssa.(Mukana 12v ja 14v lapset) Minkälaisia kokemuksia on?Kannattaako mennä itse Garda-järvelle (pohjoiseen vai etelään?) vai löytyykö vähemmän tursitisoituneita, mukavia leirintäpaikkoja pienemmiltä järviltä? Tarkoitus on olla noin viikon verran siellä.

SILMUNEN HANNU 23.05.2009 21:06

Riippuu ihan siitä mitä haluatte:)

Gardajärvi ja ne pikkujärvet on kaksi ihan eri maailmaa. Ja vielä Gardejärven pohjois- ja eteläpäät on keskenään kaksi aivan eri maailmaa.

Se mikroilmasto, mikä tekee Gardasta niin ainutlaatuisen, saa kiivin ja viini, munakoison,palmut ja kaikenlaiset eksoottiset kasvit kukoistamaan, ulottuu vain vajaan 10km järvestä ulospäin.

Ne pikkujärvet ovat kauniita ja rauhallisempia, mutta niillä on enempi alppi-ilmasto, koivuja ja mäntyjä, raikkaampi ja viileämpi ilma kaikin puolin. Hienoja retkikohteita kävellen ja pyöräillen, järvissä voi soudella yms.mutta ei eksootista etelän lämpöä ja rehevyyttä.

Gardajärven pohjoispää on puolestaan vähemmän turistoiti kuin etelä, ja siellä on leirintäkapasiteettiakin vähemmän kuin etelässä.

Pohjoista ympäröi mielettömän upeat vuoret ja siellä on takuuvarma surffituuli joka päivä noin yhdestä alkaen. Siellä on myös mahdollisuus kalliokiipeilyyn, maastopyöräilyyn ja sekä kävelyyn ja pyöräilyyn tasamaalla kiivi ja viiniköynnösten keskellä. Kaikenkaikkiaan se on karkeasti ottaen aktiivilomailijan mekka.

Itärannalta pääsee Monte Baldolle kondiloihissillä ja lännessä on esim.Limonen vanha situunaviljelykeskus.

Etelässä on tasaista ja paljon hienoja leirintäalueita ja saksalaisia, sekä huvipuistoja sun muuta senkaltaista tekemistä.Ja esim. Sirmionen hieno vanhakaupunkin,ja miljoona muuta turistia.

Kaikkialla on kaunista, ja viikossa ehtii kiertää järven ja pikkujärvet, jos haluaa.

Hyvää matkaa! t.Kaarina

JANHONEN MATTI 23.05.2009 21:51

Gardalla voi harrastaa lomallaan hyvin monenlaisia asioita. Lähinnä omista valinnoista ja mieltymyksistä sitten riippuu mille alueelle kukin haluaa mennä. Kun kyseessä on heinäkuu niin turisteihin siellä ei voi olla törmäämättä. Mikäli päädytte itärannalle ja järven eteläpäähän niin tässä pari varteenotettavaa camping-aluetta ehdolla tukikohdaksi. Gardan ja Bardolinon puolivälissä www.camping-serenella.it Alue on hyvätasoinen ja em. kaupungit n. 15-20 min kävelymatkan päässä. Gardasta lähtevillä reittilaivoilla voi tehdä retkiä järven eri kaupunkeihin. Lähellä leirialuetta on myös venevuokraamo josta voi vuokrata erikokoisia veneitä. Alueella hyvät myös pyöräilymaastot. Myös Gardan rannalla on erittäin hyvät pyöräilytiet kaupunkien välillä. Toinen alue sijaitsee Bardolinosta hieman etelään Lazisessa www.laquercia.it
Alue on myös erittäin hyvätasoinen.

ENGMAN JARI 23.05.2009 22:57

Lago díseo -järvi Garda järven länsipuolella on viihtyisä ja säästynyt turisteilta. V.2004 olimme Riva di solto nimisessä pikkukylässä , juhannuksen paikkeilla,josta vuokrasimme yksityiseltä huoneiston viikoksi keskelle italialaisten asutusten,siinä riitti paikallisilla ihmettelemistä,ruoka todella halpaa, maisemat upeita ja vesibussilla pääsi toisiin järveä ympäröiviin kaupunkeihin ja Monte Isolan saareen joka on korkea saari järven keskellä,tietinkin saaren huipulle piti kiivetä, ainoat turistit olivat lähinna Etelä-Italiasta jotka tulevat tänne viettämään lomaansa,tosin jopa kaksi saksan kilvissä olevaa autoa bongattiin.Italia ainoa kieli jota paikalliset ymmärsivat. V.2007 vietimme 4 päivää Iseossa joka on lago d´iseo järven kaakkoispuolella,tulimme Milanosta Brescian kautta, Iseossa olimme hotellissa jossa puhuttiin myös jopa englantia. Rauhallinen paikka, vesipuisto vieressä sekä Bresciaan ja Bergamoon,(upea vanha kaupunki) lyhyt matka,vesibussilla pääsi katselemaan muita kyliä sekä euroopan suurin vesiputous vuoristossa,hotellin takana vuoret ja edessä järvi. Ei ollut kaupalla turisti krääsää eikä kerjäläisiä. Todella siistejä kyliä, ehkä paikalliset ihmettelivät kahta suomalaista turistia joiden oli aina pakko kiivetä vuorille. Suosittelen aluetta jos turistipaikat ei houkuttele.

KALLIOMAA MIKKO 24.05.2009 08:49

Vastauksenio meni vahingossa uudella otsikolla leirintäalue Riva di San Pietro ***, lue se.

LINTULA JUKKA 24.05.2009 10:11

Moikka!

Kiitos kaikille jo vastanneille vinkeistä!

SILMUNEN HANNU 24.05.2009 11:27

Hei, semmoinen lisäys, että sen Iseon ilmastosta en tiedä mitään, luulin kysyjän tarkoitavavn niitä siinä ihan Gardan vieressä olevia Ledro, Idro ja Valvestino-järviä. Vain niistä minulla on kokemusta! Ledron rannalla on muuten yksi cämppäri,missä on aika viehättävä "saunamaailma", missä on suomalainen sauna, turkkilainen, höyry, tuoksu ja vaikka mitä erikoisuuksia. Kerralla sisään pääsee vain muistaakseni 10 henkeä, joten tunnelma on tosi rauhallinen. Mutta joku ikäraja sinne oli, oisko 16v, en ole ihan varma.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.