vinkkejä viisaammilta

TIKKA KAI 22.05.2009 13:04

Heinäkuun alussa lähdetään vuokra-autolla heittämään legolandin reissu. Kaks aikuista ja tenavat 9, 6 ja 4. Naantalista päivälautalla Kapelskäriin keskiviikkona, legoland on suunnitelmissa katsastaa perjantaina ja lauantaina. Takaisin Kapelskäriin pitäisi ehtiä viikon päästä sunnuntaina yölauttaan. Eli viikon verran ajateltiin pörrätä jossain siinä Pohjois-Saksassa tai sitten pyörähtää Belgia-Hollanti akselilla. Siispä kokeneempien näkemyksiä, kantsiiko käydä tuo Belgia-Hollanti kierros ylläkerrotun aikataulun puitteissa? Vai pitäytyäkö tällä kertaa Saksanmaahan, jossa sielläkin näkemistä ja koettavaa meidän porukalle varmasti viljalti? Kommentoikaa, please.

LAHTI ANTTI 22.05.2009 13:17

Mä jättäisin koko Saksan väliin ja jäisin tuon aikataulun kanssa max. Tanskaan. Muuten menee vain ajamiseksi koko homma. Ja se tuskin lienee tarkoitus.

Tutustu vaikka tähän tarjontaan.

http://www.visitdenmark.com/finland/fi-fi/menu/turist/turistforside.htm

SUO PEKKA 22.05.2009 14:56

Kyllä sitä nyt lyypekissä pitää käydä kun noilla nurkilla pyörii,ei niin hirveesti lapsille mutta vanhemmille kylläkin.Siis Citti markettiin,ja onhan lyypekkikin näkemisen arvoinen paikka.

HYTTILÄ ESKO 22.05.2009 15:48

Vaikken viisaampi olekaan, niin Antin kannalla olen myös. Kun nyt tanskanmantereelle menette niin niitä kauppoja löytyy tuon saksan maarajan läheisyydestä. Ei silti ettei Lyypekki tms olisi hienoja, mutta se aikataulu..

KARHU JUHA 22.05.2009 17:21

-Ilman muuta Saksaan ja lasten kanssa http://www.sierksdorf.de/index.php?id=42&L=1.Eli Hansaparkkiin.Loma alkaa vasta Saksasta. JK

VIITALA RISTO 22.05.2009 18:18

Todennäköisesti en ole yhtään sen viisampi kuin vinkkien pyytäjäkään, mutta kuitenkin; Tanskassa sataa aina, joten lossilla Rödbystä Puttgardeniin. Travikseen ja Hansaparkkiin kannattaa tutustua, Campingplatz Ivendofista käsin. Ei kovin tasokas paikka, mutta aika hyvä sijainti. Sieltä ei ole kohtuuttoman pitkä myöskään Lyypekkiin, Citti-markettiin tai vaikka Hampuriin.

LAHTI ANTTI 22.05.2009 20:20

Juha ja Risto hoi. Viikko aikaa ja pitäisi kiertää puoli Eurooppaa, vielä lapset mukana. Järki nyt käteen siinä.

Ja Tanskassa ei suinkaan aina sada, pötypuhetta.

SILMUNEN HANNU 22.05.2009 20:53

Ihan kivan lisän siihen Tanskaan saa tekemällä pienen Saksa-kierroksen, eli ajaa Pohjois-saksan rannikkoa Rygenin saarelle, mistä Sassnitsista lähtee lautta Ruotsin Trelleborgiin. Siinä ei ajamista tule kovin paljon, ja onhan sakalainen kulttuuri erilaista kuin tanskalainen, näkee siis hiukan molempia. Ja Rygenin saari on hienoa seutua!

t.Kaarina

HALME MARTTI 22.05.2009 22:39

Ei munkaan vastauksessani hirveesti viisaus paista, mutta aika ei ainakaan riitä Belgia - Hollanti akselille. Citti löytynee Tanskan rajan vierestä Flensburgista. Jos kuitenkin Saksaan menette, niin Hampurista noin 60 km päässä Soltaussa on hieno huvipuisto Heidepark.Siellä on hyvä kämppäri kävelymatkan päässä huvipuistosta. Sitä suosittelen lämpimästi. Hampurissa hieno pienoismallikaupunki minaturwunderland tai jotai siihen suuntaan. Tanskassa kylläkin saattaa riittää lapsiperheille käyntikohteita sopivasti ja muistakaa myös Ruåtsi vaikka ajomatkan varteen jäävine kohteineen, kuten Kolmården jne. Onko Värnamossa vielä villinlännenkylä, kuten oli 1978, jolloin siellä vierailimme?

NIEMINEN RAIMO 22.05.2009 23:20

Tässä meni 10 pv. Google Earth ohjelmalla tein suunnilleen reitin missä mentiin. Valitse näytä HQ-video,kuvanlaatu on vähän parempi.Joskaan ei hyvä. http://picasaweb.google.com/Dangerousplay/PieniPohjoisSaksanKierrosVideo?feat=directlink @rami

HAAPANEN TIMO 23.05.2009 07:59

Onhan siellä aivan pohjois-Saksassa paljon vaihtoehtoja. Syltin saari, Glücksburgin hienot hiekkarannat, Kappeln, ja paljon muuta. Kämppäreitä rannoilla runsaasti, mun mielestäni ei kannata uhrata päiviä ajamiseen. Esim. Syltille mennään junalla, lapsille hieno kokemus. @timo

VIITALA RISTO 23.05.2009 20:33

No vähän karrikoin, kieli poskessa... Laskettiin vaimon kanssa, että ollaan kesälomareissuilla alkaen vuodesta -86 käyty Tanskassa 22 kertaa, yleensä ajettu vain suoraan Saksan lossille. Valehtelematta (kovin paljon) on joka kerta satanut, ei koko aikaa mutta vähintään kuuroja. Kyllä viikko on lyhyt aika kesälomareissulle, teki sen sitten mihin suuntaan vain.

TIKKA KAI 25.05.2009 10:01

Kiitti kaikille vinkeistä! Reissumme muotoutunee legolandin jälkeen Hampurissa piipahtamisesta (se minatyyrimaailma ainakin tsekataan) ja sitten jotain reittiä takaisin päin ajelusta Tanskan ja Ruottin lävitse.

Menomatkalla aateltiin mennä Tanskan siltoja pitkin (hinta ymmärtääkseni suolainen), palatessa käyttää jotain lauttaa.

Heittäkääs vielä lauttayhteyksistä ja paluureiteistä ehdotuksia/kokemuksia! (matkailuautolla on mittaa 5,4m, jos se nyt joihinkin lauttoihin vaikka rajoituksia asettaa tms.)

nimim. kiitollinen

KOIVISTO ARI 25.05.2009 12:02

Juu kyllä tuolla Saksan puolella kannatta pyörähtää kun sillä suunnalla on liikkeellä, mutta kuten aikaisemmin tuolla jo todettiin niin liian kauaksi ei kannata lähteä. Tanska on kaunis maa ja sielläkin on paljon nähtävää.

Suosittelen että katsastatte Jyllannin itärannikon jossa on paljon upeita hiekkarantoja. Esimerkiksi Hvide Sandessa on kiva ja hieno paikka. Kämppäri sijaitsee kannaksella jossa olet yhtä aikaa meren ja järven rannalla. http://en.nordsoe-camping.dk/ tuossa olisi linkki paikan sivulle. Skagen on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tunne on hieno kun meressä seisoessasi aallot löyvät jaloillesi kahdesta suunnasta. Skagenista Jyllannin itärannikkoa vähän alaspäin on paljon isoja ja hienoja alueita rannassa.

Jos tuolla Jyllannin pohjois-osassa käy niin pääsee kätevästi takaisin Ruotsiin joko Frederikshavnista Göteborgiin tai Grenaa:sta (vai miten se kirjoitetaan) Varbergiin.

HAAPANEN TIMO 25.05.2009 21:22

Silta ja lautta ovat suunnilleen saman hintaisia. Tuossa on jotain Hampurin paikkoja, ne ovat paremmin mulle itselle muistiksi. Ehkä jotain apua: http://tiny.cc/sGgNb

@timo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.