Käteistä vai kortit?

RAIMESALO RAIMO 20.05.2009 13:17

Käteistä ja seteleinä, kiitos!

KORHONEN ELISA 20.05.2009 13:17

Olin liian nopea äsken, mutta otetaan uusiksi. Siis kertokaapa tietäväiset, että kannattaako Euroopan maissa Suomen ulkopuolella olla mukana etupäässä käteistä jota käyttää ja vaihtaa tarpeen mukaan vai toimiiko luottokortit? Olisi mahdollisuus käyttää sekä Visaa että MasterCardia. Miten em. korttien kanssa, meneekö maksu aina automaattisesti sinne luottopuolelle? Saako niillä automaateista rahaa ja meneekö siitä ulkomailla joku nostomaksu? Kiitos etukäteen, Elisa.

SILMUNEN HANNU 20.05.2009 13:45

Hei! Meillä on mukana nuo samat kortit sekä vielä visa-elektron. Visaa käytetään maksamalla sillä suoraan kaikki mihin se kortti maksuvälineeksi kelpaa. Master ja elektron ovat varalla, ja eri paikoissa kuin visa.

Automaateista saa nostettua visalla rahaa, mutta joka nostosta menee joku nostosummasta riippumaton perusmaksu, sekä prosenttimaksu nostosummasta. En muista näitä lukuja nyt tarkalleen, kysypä pankista niin saat oikeat luvut.

Käteistä otamme housun taskuun ja passipussiin kotoa lähtiessä muutaman satasen, n500e kätkemme autoon, paikkaan mihin ei pääse käsiksi ilman ruuvimeisseliä.

Jos tiedämme menevämme euromaiden ulkopuolelle, otamme jo kotoa mukaan jokaisen ko.maan valuuttaa ainakin yhden vrkauden tarpeen, minigrip-pusseihin eriteltynä, etteivät mene sekaisin.

Vaikka visa useimmissa paikoissa käy suorana maksuvälineenä, joka reissulla on törmätty ihan ruokakauppoihinkin esim. Saksassa monta kertaa, mitkä eivät visaa huoli. Eikä toreilla, kioskeissa eikä kaikilla leirintäalueillakaan. Joten rahaakin tarvitaan!

t.Kaarina

SUO PEKKA 20.05.2009 13:58

visa-elektro on käynyt joka paikassa maksuvälineenä ja automaatista nostaessa,eikä maksa mitään.Visa sen sijaa maksaa jos nostaa automaatista niin menee jokin 2%nosto lisä ja maksattaessa myös.Viime syksyllä olimme monessa eri maassa ja ainut paikka jossa kävi vain käteinen oli porttukalin lagosin lidillä,muuten pelitti,ei tarvittu muita kortteja vaikka on varalla.Käteistä tosiaan saa automaateistakin,hyvää matkaa.

SILMUNEN HANNU 20.05.2009 15:25

Visalla suoraan maksettaessa ei tule mitään kuluja!

t.Kaarina

KORPPI SEPPO 20.05.2009 16:55

Jo useampia vuosia olen tarjonnut kortteja seuraavassa järjestyksessä: Ensin Visa-elektronia, toiseksi "normaalia" visaa ja varalla on vielä karavaanarien master card.

Kuten joku totesi, niin erikoisesti saksalaiset kaupat ovat niin nuukia, etteivät suostu maksamaan korttien provisioita. Rahaa on ollut yleensä n. 500€ käteisenä, joka esim. keväisellä 6:n viikon matkalla riitti paikkoihin, jotka ei kelpuuta kortteja.

Luonnikasta reissua, kunhan kortit ja rahat riittävät.

KORHONEN ELISA 20.05.2009 22:32

Kiitos tiedoista! Säästetty on monta kuukautta reissua varten, joten käteistäkin pitäis olla mistä ottaa edes aluksi. Korttien suhteen sitten sopiikin värssy: "Ainahan on maksettava, eikös juu, mitä tässä elämässä velkaantuu.." Reilut kaksi viikkoa lähtöön....

SILMUNEN HANNU 21.05.2009 00:01

Runsaassa käteisen mukana kantamisessa on vaan se huono puoli, että jos ne viedään tai hävität, niin sinne meni, takaisin et saa. Vaan jos kortti varastetaan, soitto luottokuntaan ja kortin kuoletus, et menetä mitään. Ja sitten elellään vararahoilla tai uudella kortilla loppumatka:)

Oikein hyvää matkaa!

t.Kaarina

STRÖMMER HEIKKI 21.05.2009 22:31

Meillä oli käteistä satasina, osa hyvässä jemmassa. Belgiassa sit ei voinutkaan tankata kuin automaatista, ja yllätys ,yllätys Sammon visa-electron toimi kuin ajatus, vaikka täällä Suomessa viime keväänä Sammon kortti ei oikein meinannut toimia.

KORHONEN ELISA 21.05.2009 22:35

Saakos sitä uutta korttia mistään kesken matkan? Runsasta käteistä ei ole tarkoituskaan kannella mukana, mutta vähän kuitenkin ja lisäksi piilottelemme autoon. Toivoa sopii tietysti kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että rosvoilta ja muilta ikävyyksiltä säästyttäisiin, mutta koskaan kun ei tiedä.

REINI SEPPO 22.05.2009 19:17

Moi!!! Korttirahaa ja käteistä (pieniä seteleitä)! Käyvät usein maksuksi ja saat paikallista valuuttaa takaisin!! Rahan vaihto ei ole ongelma , pisteitä kyllä löytyy!!! Kortilla en koittanut kun ei ollut tarvetta!! Polttoaine , kaupat ja moottoritie maksut hoituu hyvin kortilla! Juuri kotiutunut n. 1kk reissulta:Väsynyt, rahaton ,mutta Onnellinen! t.se

KORHONEN KARI 22.05.2009 20:16

Elisa kyseli kortin saantia kesken matkan.Kyllä sen saa,teettää vaan töitä.Oma tapaukseni oli hankala johtuen kuljetusfirmasta.Kuoletin varastetun kortin ja tilasin Luottokunnalta uuden.Kuriiripostina pyysin ja lupasin maksaa kustannukset eli 60€.Viikon käpsähtelin rahattomana,odottelin korttia.Lopulta vippasin tutuilta.Olihan se kortti tullut 3 vrk:n aikana ja käynyt kämppärin portilla!Vaan huolimatta kahdesta puh.numerosta firma ei vaivautunut ilmoittamaan milloin kortti toimitetaan!Minun olis pitänyt seisoa viikko asennossa kämppärin portilla odottamassa milloin DNL vai mikä se oli ilmestyisi paikalle!Sai siinä espanjatar kuulla suomenkielistäkin kiroilua toimistossaan.Ihme ja kumma se tehos,kortti tuli seuraavana päivänä kämppärin respaan.Visa lisäksi ilmoitti toimituksen olevan ilmainen!!

EEROLA TEEMU 23.05.2009 00:08

Meillä on vähän vastaava kokemus kortin saamisesta kesken matkan -ei tule mitään. Siihen aikaan "viime vuosisadalla" oltiin niin tyhmiä, ettei ollut mukana kuin yksi Visa ja siihen rinnakkaiskortti. Kun se rinnakkaiskortti oli varastettu, niin jäi pääkorttikin virattomaksi. Ennen soittoa VISAlle otettiin kuitenkin automaatista ulos mitä saatiin ja sitten pihisteltiin vähillä käteisellä kotiin. Päätettiin ettei koskaan enää jäädä pelkkien korttien varaan.

Matkoille on otettu niin paljon käteistä mukaan, että kortit voi hävitä tai tulla käyttökelvottomiksi vaikka lähtösatamassa. Kun m- autolla liikutaan, niin sen isonkin summan käteistä saa sellaiseen piiloon, ettei aina meinaa itsekään löytää. Kun kyseessä on eurot, niin mitään kuluja ei tule siitä, että käteistä on "tarpeeksi" mukana. Riittää sitten vaikka isompaan remonttiin tai yllätysostoksiin.

Vaikka on 2-3 korttiakin mukana niin käyttörajat on niilläkin. Eikä käteinen miksikään happane. Nykyisin on sama missä rahojaan säilyttää, kun pankistakaan ei saa käyttörahalle mitään korkoa. Jos auto varastetaan, niin sen mukana mennyt rahakätkö on vain rikkana rokassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.