Kesäkuussa Puolaan

HYTTILÄ ESKO 14.05.2009 08:15

http://www.finnlines.com/index.php/passenger_fin/ajankohtaista/kesaekuussa_puolaan Kesäkuussa alkaa taas matkustajareittiliikenne Puolaan

Finnlines avaa Helsingin ja Gdynian välille säännöllisen reittiliikenteen kesäkuun alussa. Reittiä liikennöidään kolme päivää viikossa kahdella modernilla ja nopealla Star-luokan Ropax-aluksella Helsingin Vuosaaresta. Gdyniasta alus jatkaa matkaansa Travemündeen.

Puolan reitin lisäksi Travemünden suoraa pikareittiä operoidaan päivittäin kolmella Star-luokan aluksella, joilla matka perille taittuu 27 tunnissa. Yhteensä viikottaisia lähtöjä Saksaan on siis kymmenen.

"Laivastomme uudelleenjärjestelyt ovat tuoneet tuntuvasti lisää kapasiteettia Suomen ja Saksan välille", kertoo Finnlinesin matkustajaliiketoiminnan tuore johtaja Kaj Takolander. "Yhteensä meillä liikennöi viisi 500 matkustajan Star-luokan alusta Helsingin Vuosaaren satamasta Travemündeen."

Matkustajaliikenne Suomesta Puolaan on ollut pysähdyksissä toistakymmentä vuotta.

"Sekä Suomessa että Puolassa tuntuu olevan suurta kiinnostusta laivamatkustamiseen. Puola on aina ollut suomalaisille rakas kohde. Monet muistavat Gdynian naapurikaupungin Sopotin legendaariset laulufestivaalit", muistelee Takolander.

"Puolalaiset ovat EU-jäsenyyden ja vahvistuneen ostovoiman myötä entistä aktiivisempia ulkomaanmatkailijoita. Ja koska Puola on Schengen-maa rajamuodollisuudetkin ovat vaivattomia. Kuin Ruotsiin menisi! Tästä tulee ehdottomasti perheiden kesän autoiluloman hittikohde", Takolander arvelee.

Gdynian lähdöt tulevat Finnlinesin varausjärjestelmään toukokuun viimeisellä viikolla.

Ensimmäinen lähtö Helsingistä Puolaan on 2.6.

Lähtöpäivät Helsingistä ja Travemündestä Gdyniaan ovat tiistai, torstai ja lauantai. Paluupäivät Gdyniasta Helsinkiin ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai.

AHOLA JARI 03.06.2009 15:57

http://www.finnlines.com/index.php/passenger_fin/hinnat/tarjoukset/avajaistarjoukset_puolaan

Ainakin äsken jäi ilmaisia autopaikkoja vielä..

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.06.2009 17:02

Sait Jari ylipuhuttua, vaikka ei varsinaisempaa tarvetta olekaan poistua kesäisestä Suomesta, eihän missään ole niin upeeta kuin meillä kesällä.

On kyyti todella edullista, vain 118€ ikkunallinen hytti 20.8 ja matkailuauto senttiä vaille 6m ilmaiseksi, Helsinki-Tallinna väli tulisi kalliimmaksi. Hyvä avajaistarjous edulliseen Puolaan ja siitä sitten eteenpäin!

SILMUNEN HANNU 03.06.2009 17:10

Mistä sä sait noin halvan hinnan, kun nehän oli per henkilö hintoja? Vai katsoinko huonosti? Liekö mheillä lainkaan 4 hengen hyttejä?

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.06.2009 17:16

Otin A2 hytin kahdelle hengelle, jos teitä on neljä, ota kaksi kahden hengen hyttiä, kyseessähän on henkilömaksu. Voip siellä olla neljän hengen hyttejäkin, se selviää, kun täyttelet lomaketta. Kaikesta huolimatta miellyttävä meritie Eurooppaan, 20.30 laivalle, syömään, suihkuun ja nukkumaan, aamulla aamupalat ja maisemien tutkailua ja klo 15 olet jo Gdyniassa!

SILMUNEN HANNU 03.06.2009 17:38

Tiedän olevani tosi väsynyt, mutta eikö kahden hengen ikkunahytin hinnaksi tule 2x119e eli 238e? Ja neljälle se on jo 476e..ja hiiskatin autokin on päälle 6m...

Mutta matkan kesto/pituus kuulostaa hyvältä:)

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.06.2009 17:42

Et sinä Kaarina ole väsynyt, vaan minä huolimaton, kun en selkokielellä kirjoittanut 118€/henkilö, anteeksi! Siitä huolimatta edullista matkantekoa tuo on.

SILMUNEN HANNU 03.06.2009 17:50

Ei tarvitse pyytää anteeksi, minä vain jo innostuin, että noinko halvalla voisi päästä:) Ja luin sitä listaa silmät sirrilläni moneen kertaan, kun olen TODELLA väsynyt, jännitin sitä kontrollia niin, etten nukkunut koko yönä...Mutta joo, varsinkin kahdelle, ja jos saa auton ilmaiseksi, on siltikin edullista!

t.Kaarina

PINOLA OLLI 03.06.2009 19:10

Aika edullista.Vaihdoin Eckeröllä menon tähän paattiin,säästyy n 600km ajoa.Toki ei se varmaan sen halvempaa ole kun laivassa tahtoo mennä sitä rahaa...!30.6 lähtö,aikaisemmat lähdöt jo loppuunmyytyjä,siis edelliselle viikonlopulle.

NYMAN MATTI 03.06.2009 21:19

Hei Tulipahan tehtyä kans muutos matkasuunnitelmiin. Torstaina 18.6 illalla 20.30 lähtee laiva ja menee Puolan kautta Travemundeen. Siellä satamassa lauantaiaamuna 8.00 ja siitä sitten moottoriteitä pitkin Italiaan. Tarjous on varsin hyvä. Hintaeroksi tuli eli tämä tuli kalliimmaksi n. 100 € kuin alkuperäinen Helsinki-Tallinna kun laskee kaikki kustannukset mukaan. Ihan sama ajatus, säästyy paljolta ja hitaalta ajamiselta loman alussa. t. Matti

TENHUNEN KYÖSTI 09.06.2009 06:44

No johan tärppäsi.Sattumalta minäkin löysin tämän uuden yhteyden. Nyt katsotaan Puolaa vähän tarkemmin, koskapa siellä ei ennen ole tullut käytyäkään. 11.06.matkalle ja 02.06.paluu. Mutta veljet: kertokaapa vähän, mitä te suosittelisitte Puolan Itämeren rannikon kohteista. Tarkoitus olisi lepäillä raskaan muuton jälkeen.Vaikuttaa siltä,että tarjontaa leirintäalueista on vallan mainiosti. Kertokaa pian, kiitos, lähtö on ylihuomenna. Sitä oikein HYVÄÄ KESÄÄ toivottelen kaikille! Eritoten karavaanareille! Kyösti. PS. Meitin matka kahdelle edestakaisin Gdyniaan tuli maksamaan 696e kaikin aterioin A2-hyttiluokassakaikin aterioin. Sittenkin kohtuullista verrattuna aikaisempiin Itämeren ylityksiimme.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.06.2009 07:16

Puolan järviseutu on ihan kivan oloista maisemaa. Siellä esim. kiva pittoreski Mikolajkin pikkukaupunki ja kämppäri sen kupeessa. Malborgin linna on myös tuntumassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 09.06.2009 08:47

Kaivele Kyösti esiin vanhoja Caravan-lehtiä, niissä on ollut juttuja Puolasta.

Esim. marraskuun 2007 numerossa Kerviset kirjoittavat "Itämeren laitaa Gdanskiin". Mieleeni jäi heidän toteamuksensa, jotta heillä oli tarkoitus reissullaan tutustua koko triplaan, Gdynia-Sopot-Gdansk, mutta jo pelkässä Gdanskissa on viikoksi ihmettelemistä, eikä yksi loma riitä kaiken tutkailemiseen.

Itse aiomme kuitenkin elokuulla suoriutua koko triplasta, kertokaahan sitten Puolan kävijät kokemuksistanne tälle palstalle, opiksi ja ojennukseksi myöhemmin lähteville, kiitos!

LEHTINEN VÄINÖ 09.06.2009 09:01

Hinta on todella kohdallaan kesäkuussa lähtö ja heinäkuussa paluu 2henkilöä+6m matkailuauto yhteensä 396€. Puhelimella hoidettiin kaikki ja sähköpostissa tuli vahvistus. Palvelu toimi ainakin nyt katsotaan mitenkä laivalla asiat toimii. Onko joku kysynyt saako sähköä laivalla?

HYTTILÄ ESKO 09.06.2009 23:41

Vaikka mitä .oisko 1992 olimme ekan kerran. Silesialla Gdanskiin, siitä Torun (suosittelemme) ja sitten kaikki missä muutkin. Elikkä Zakopane, Krakova , Wielizka jne

KUUSELA MARKO 10.06.2009 14:21

Elkää unohtako Auschwitziä! Olen käynyt 2 kertaa,kumpainenkin kannatti.

AL AHDAB 20.07.2009 21:15

Hei,

vinkkiä niille jotka tulevat Gdyniasta Helsinkiin. Check in on eri paikassa kuin itse laiva. Check in on osoitteessa Polska 1 toimistorakennuksessa, ikkunassa Finnlines kyltit. Sieltä pitää ensin hakea hyttiavaimet, ateriakortit yms. ja sieltä neuvotaan sitten oikeaan paikkaan. Me kun ei sitä tiedetty, niin ajeltiin satamaa edestakaisin, muutamien kohtalotovereiden kanssa. Terveiset heille, jos sattuvat lukemaan!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.