Bled provo

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.05.2009 21:14

Onko meiltä mennyt jotain ohitse kun emme kokeneet Slovakian Bledissä mitään ihmeellistä? Useat kuitenkin paikkaa ylistävät. Kirkkokin järven keskellä tuntui hyvin "normikirkolta" ei mitenkään ihmeelliseltä.

Itse viihdymme enempi ihastelemassa vanhoja kaupunkeja kuten Karlovy Vary tai Marianske Lazne. Bledistä kävimme kävelemässä Juliaanisilla alpeilla Vogelin vuorella ja se oli mielestämme suurempi elämys kuin Bled, vaikka Bledin järven kiersimmekin polkupyörillä.

Viihdymme kävelemässä vuorilla, Alpeilla, Tatralla, jne. joille olemme nousseet hiihtohisseillä. Meidän kävelyä kun ei oikein voi vaellukseksikaan kutsua kun olemme kävelleet vain tunnin tai muutaman tunnin.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.05.2009 21:51

On siellä rannan törmäällä kliffa linna ja Bohinji järvi maisemineen lähellä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.05.2009 11:44

Juu, siinähän se Bohinjko jezero on matkalla Vogelin vuorelle, mutta onko kylässä jotain erityisen kaunista piilossa, kun emme sitä nähneet?

KUJANPÄÄ MARKKU 09.05.2009 13:04

Noo, mun mielestä aika pittoreski pikku kylä, kivalla pikku paikalla, ei siinä sen ihmeempää.

Googlettamalla ehkä näet, mitä paikanpäällä jäi väliin.

SIHVOLA MARKUS 09.05.2009 13:35

Taitaapi Bled kuitenkin sijaita slovenian puolella.Jos oikein muistan ,on pertti karppinen voittanut soudun maailmanmestaruuden kyseisessä paikassa.Jos näin on niin voihan suomalainen sitä ihmetellä rinta kaarella.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.05.2009 21:29

Juu onhan se toki Sloveniassa, eihän siinä tullut kuin muutaman sadan kilometrin heitto:=).

En löytänyt Googlettamallakaan mitään uutta.

Maisemat ovat toki hienoja, mutta nyt onkin kyse kylästä, onko siellä jossain "piilotettua kauneutta" jota emme löytäneet. Monissa kaupungeissa on hieno vanha keskusta jota ei äkkiä löydä, ellei tiedä sitä siellä olevan.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.05.2009 21:54

Maunting hait näin Bledin kämppäillä, laattana bunkassa ja kattoluukusta aamulla kuikuillessani. Kliffaa hei!

SILMUNEN HANNU 09.05.2009 22:05

Mitäpä näistä kiistelemään, kauneushan on katsojan silmissä, ja yhtä ja samaa ihmistäkin saattaa eri vuosina ja eri elämäntilanteissa miellyttää ihan erilaiset maisemat ja elämykset!

Itse olemme viihtyneet teltan kanssa siellä tien päässä Ukancin kämppärillä muutaman päivän, nauttineet äänettömästä järvestä, vuorista, pyöräretkistä maaseudulla pienten hauskojen kylien läpi, siinä määrin, että Sloveniaan varmasti palataan jonain päivänä paremmalla ajalla. Silloin toivottavati kiivetään ja pyöräillään entistä korkeammalle ja kauemmas:)

t.Kaarina

MIILUNPALO JUSSI 11.05.2009 11:00

Me olemme viihtyneet mm. Karlovy Varyssa, Dresneissä, Alpeilla mutta myöskin Bledillä, samoin kuin Bohinji-järvellä. Kirkas vesi järvessä, johon voit mennä uimaan oikeastaan mistä vaan, leirintäalue on ihan mukava ja siisti, ympäristö ja mitä vielä. Se toinen pää järveä onkin sellainen turistinen, mutta voi sielläkin piipahtaa ja palata takaisin.

Mm. viime kesänä palasimme Bledille muutaman vuoden tauon jälkeen, kun alkoi muualla Euroopassa olla niin kuuma, että tarvitsi vähän virkistystä. Pari päivää siellä ja taas jaksaa :-) Näin meillä.

RAUTIAINEN KARI 11.05.2009 13:34

Kuka mistäkin tykkää.

Minä hain Bohinjärveltä patikkamaastoja ja niitä siellä riittää. Ja valtava määrä taikauskoisia tarinoita. Esim vuori bohinjärven sillä rannalla jossa vaan se polku, se vuori on sellainen jossa asuu lohikärmes sisällä. Aina sateen jälkeen se itkee ja siksi sinne seinämille ilmestyy putouksia. Pirunsilta tai paholaisen silta taas on siitä hyvä että se on säilynyt kasassa jo pitkään. Edelliset aina sortui. Paikalliset teki paholaisen kanssa dealin että silta pysyy mutta ensimmäinen neito joka sillan ylittää, hänen sielunsa otetaan palkkioksi. Silta tehtiin ja siitä ekana juoksutettiin tyttökoira...

Bledissä kannattaa mennä opastetulle bussikierrokselle. Siinä oppii kylästä paljon uutta.

Bohinin pohjoisrannalla on ne kalanviljelyaltaat. Ne on Natsien peruja, puuhasivat joukoille sapuskaa siellä. Ei sen väliä, se on hyvä kala se bohinin kala. Meet rannalle ja heittelet pieniä pullanmuruja veteen, ne tulee ihan rantahiekalta asti sen hakemaan. Niitä saa ihan paljain käsin siitä. En tiä tarvitaanko jotain lupia, mulla niitä ainakaan ei ollut. Onko sellainen kalastamista jos ei mitään kalavehkeitä ole. Mutta kala oli silti hyvää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.