Asuntoauton pituuden mittaus

AARNIO JUKKA 29.04.2009 23:44

Olemme suunnittelemassa matkaa Ruotsin ja Tanskan kautta Keski-Eurooppaan. Katselin lauttapaikkojen ja siltojen hintoja ja lähes joka paikassa on hintakategorian kattona maksimi pituus 6m. Auto on rekisteriotteen mukaan 5,96m mutta kolmen pyörän telineen kanssa pituus lienee luokkaa 6,4m. Onko kokemuksia siitä, miten pyörätelineen pituuksiin suhtaudutaan eri lautoilla tai silloilla? Pyörät ja telineen saisi tietysti tilapäisesti autoon sisälle ylityksen ajaksi, mutta olisi aika turhauttavaa ruuvausta.

AHONEN KAI 30.04.2009 02:41

Malmösta sillan yli on ainakin sähköinen mittaus, mentiin 566cm pitkällä autolla kera fillritelineen, ja yli 6 metrin hintaan ylitimme.

Puttgardenissa kuulemma yhdellä? portilla sama systeemi, me ainakaan osuttu sille ikinä, yleensä lippukauppias tullut siitä luukusta melkein kokonaan ulos todetakseen ilmoituksen alle kuudesta metristä todeksi, auto ollut 599+ fillaritaavetit.

KORPPI SEPPO 30.04.2009 11:35

Olen juuri käyttänyt lauttoja Helsingborg-Helsingör sekä Rödby-Puttgarden molempiin suuntiin käyttäen kombilippuja. Autoni pituus reksteriotteen mukaan 605. Lisäksi pyöräteline. Kumpikin suunta meni alle kuuden metrin hinnalla. Menomatka 890 ruåtsin kruunua. Visalasku sanoi n. 82 euroa. Paluumatka 97 €. Nämä siis kevään edullisella kaudella. Kesällä lienee n. 50% kalliimmat.

Noista hinnoista tuli mieleen, että olisi kannatanut ostaa ruottin puolelta meno-paluulippu. Olisi säästänyt kafferahat.

Luonnikasta reissua mistä sitten kuljetkin.

HAKKARAINEN TAPANI 30.04.2009 22:27

Auto on pyörätelineineen reilut 7 m. Olen ilmoittanut tai varannut aina paikat 8 metrin mukaan, ei ole ollut ongelmia. Mukavaa, kun ei tarvitse luimistella satamissa.

PARVIAINEN JORMA 30.04.2009 23:46

Korpille: Minäkin menetin Yhdet Kafferahat kun v.2007 Helsinborgissa Lauttakoppimies mittasi "harppausaskelin", että meidän auto olikin "alle 6m" nosti peukkua ja kauppas samaan mittaukseen perustuen m/p lippua. Ja Minä Hölmö, luotin tuuriini, enkä ottamut sitä m/p lippua. Paluumatkalla Puttgardenissa alkoi sama "projekti". Saksalainen Nainen tuli mittaamaan kopistaan vekkihameineen ja sai askelmitallaan luultavasti 9m, vaikka auto oli vain 6,11m.

Noh! ÖreBron (Malmö)sillalta sain sitten Balsamia - koneet mittasivat lyhyen pituuden. 5kertaa olen Malmön sillan ajanut 6,11m autolla siihen sopuhintaan - selittelemättä. Jättääköhän mittari muoviset puskurit pois??? En ole jäänyt kyselemään - vaan painanut kaasua.

GUSTAVSON PETER 03.05.2009 21:59

Moi, ettei tarviis luimistella satamassa tai sillalla kyselin kaikilta mahdollisilta tahoilta samaa asiaa. Automme on Fiat Adria Win -03, pituus ilman pyöriä 5.60, kahden pyörän kanssa vähän yli 6 m. FinnLinkillä mennään ilman muuta alle 8m kategoriaan, sitten etelämpänä tällaisia vastauksia:

"Tack för ditt mail! Vi mäter längden på din husbil. Din husbil på 5,6 meter kommer att klassificeras som en bil under 6 meter och därmed det låga priset, även om du har cyklar på bak. Kör bara i manuell bana, markerat med gult, så blir det rätt pris på din bil. Best Regards / Venlig hilsen / Vänliga hälsningar Malin Kvant Øresundsbron Kundservice Privat/Kundeservice Privat"

Siis Juutinrauman sillalla pääsisi henkilöautohinnalla sillä ehdolla, että käyttää miehitettyä luukkua ja kertoo, että on pyöriä kyydissä. Näin olemme jo pari vuotta menetelleet ja aina puhumalla päässeet sekä Juutinrauman että Isonbeltin sillan yli pienellä hinnalla...

"Opmålingen er med alt udhængende gods. Så du bliver nok nød til at tage cyklerne ind i bilen når i passerer ved betalingsanlægget hvis i skal have den lave pris. Husk at køre i den manuelle bane hvis i kører i en autocamper over 2,7 meter høj, så i får den korrekte pris med det samme. Med venlig hilsen / Best regards Kenneth Nielsen A/S Storebælt"

Isonbeltin sillan virallinen vastaus on, että kaikki mitataan, ota vain pyörät sisään, jos haluat pienemmällä hinnalla... Ajattelin kuitenkin yrittään puhumalla tästäkin luukusta...

"Vi går efter totallängden. Välkommen! Med vänliga hälsningar Agneta Stedt E-mail: agneta.stedt@hhferries.se"

"Hej, Scandlines räknar hela längden. Med vänlig hälsning Scandlines AB Kundservice Maj-Britt Wilhelmsson"

Sekä HH-Ferries että Scandlines ilmoittavat siis mittaavansa automaattisesti ja perivänsä yli 6 metrin hinnan... Että se siitä, mennään siltoja pitkin tänäkin vuonna. Hyvää kevään jatkoa, :)Peter

HYTTILÄ ESKO 04.05.2009 08:24

Nii... Eihän tilanne muutu mitenkään , oletko sitten sitonut fillarin takatelineeseen tai kulkimesi on "itsessään" yli jonkin metrimäärän. Pituus on se mikä ratkaisee.

SIMPANEN PAAVO 17.05.2009 10:47

Tulimme juuri viimeviikolla saksasta laivalla tanskaan ja tanskasta ruotsiin,vaunuyhdistelmä 13.10m maksoi molemmat liput yhteensä 149e syyskuussa mennessä 135e ei ole mitattu pituuksia,siltamaksut samanlaisella yhdistelmällä oli ollut n, 140e kertoi jönsöpingissä tapaamamme caravaanari. Laivalla matkanteko on miellyttävä kokemus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.