Linkki joka lähtöön

HÄMÄLÄINEN TOIVO 25.04.2009 09:37

Haapasen Timolla on linkit hallussa. Kysyisinkin Timolta, jotta onko sulla ne kerätty aihepiirettäin ja mikä vielä tärkeämpää onko ne tai osa niistä saatavissa esim. meikäläisen käyttöön jossain muodossa. Siis esim. sellaiset, joita "Matkailu ulkomailla"-sivuilla ei ole. Reissu alkaisi 29.5 iltalaivalla Kapellskäriin ja ajattelin ottaa läppärin föliin. Ranskan maaseutuun tutustuisin ja Dyne de Pyla olisi kauimmainen paikka. Maksuttomat motarit tms. nopeat tiet nyt ekaksi kiinnostaisivat.

TERVO JARI 25.04.2009 13:23

pyytännä :

http://www.kolumbus.fi/tiainen/matkailu.htm

Kamu on kerännyt kivan listan, jos tarvit käytäkkee hyväks . . .

Jari

HÄMÄLÄINEN TOIVO 25.04.2009 13:37

Joo, tätä minä just tarkotin, yhellä linkillä on koko maalima käsissä. Kiitosta Jarille. Antakaa vaan tulla lunta tupaan muutkin. Tuolla matkan päällä ei olisi kauheasti aikaa surfailuun ja etsimiseen.

HÄMÄLÄINEN TOIVO 25.04.2009 13:46

Lähtö olikin 30.5. illalla, muuttei se peruskysymystä muuta.

HAAPANEN TIMO 25.04.2009 15:34

Ei kai ne sen kummemmin hallussa ole kuin muillakaan. Tallessa ei ole juuri mitään, täältä itsekkin haen uudelleen, jos tarvitaan.

Ranskassa olen ollut joskus -90 luvulla, täällä on paljon muita jotka tietävät Ranskan tiet paremmin.

Pari linkkiä kuitenkin löysin, tuosta edelleen hakemalla löytyy jatkolinkkejä: http://www.day-tripper.net/drive-autoroutes.html#anchorautofree Esim tuo: http://www.franceautoroutes.com/PDF/RASCA.pdf Tuosta näet mihin luokkaan autosi kuuluu: http://www.asf.fr/control/index.aspx?pageid=9919

Mutta viimeksi käyneet tietävät käytännön asiat. @timo

HAAPANEN TIMO 25.04.2009 15:42

Viimeinen aukeaa väärästä kohdasta, enkä löydä enää itsekkään autoluokkia. Siellä ne jossain ovat.

IPATTI VEIKKO 27.04.2009 22:05

Olis yli 2000 Ranskan lr-alueen koodit kerättynä ACSI 2009 rompulta excel - navigaattorien ov2 -gpx -klm - lmx - csv muotoon ja google earthin klm muotoon. On myös muista euroopan maista samat asiat. Voi tarkistaa vaikka g-earthissa.

AHONEN KAI 28.04.2009 01:36

"Olis yli 2000 Ranskan lr-alueen koodit kerättynä ACSI 2009 rompulta excel - navigaattorien ov2 -gpx -klm - lmx - csv muotoon ja google earthin klm muotoon. On myös muista euroopan maista samat asiat. Voi tarkistaa vaikka g-earthissa."

Missä osoitteessa tämä "omaksesi" warettama tieto sijaitsee?

Kiinnostaa sikäli että oletko oppinut mitään, vaiko edelleen samaa soopaa kuin aiemminkin.

HYTTILÄ ESKO 28.04.2009 08:18

Tainnut ilopilleri taas syödä myrkkyä reissussa ?

PAJARI JUKKA M 28.04.2009 10:44

Olen käyttänyt reittien suunnitteluun sivustoa http://www.viamichelin.com

Siellä voi valita millaisen reitin haluaa paikasta A paikkaan B. Vaihtoehtoja ovat: Michelin recommended / Quickest / Shortest / Sightseeing / Economical / Pedestrian / By bike

Vaihtoehto "Economical" välttää maksullisia moottoriteitä.

Hyvää matkaa toivotellen JukkaP

IPATTI VEIKKO 28.04.2009 14:17

En ole warettanut tietoja omikseni, vaan olen kerännyt niitä luettelomuotoon koska silloin on helpoin tapa muuntaa kerralla isompi tiedosto muihin tarvittaviin muotoihin. En halua pitää mitään omanani vaan laitan sille ken kysyy ja haluaa tiedon. Laita viesti ja yhteystietosi topseli@luukku.com niin voimme jatkaa aiheesta.

AHONEN KAI 29.04.2009 03:14

"En halua pitää mitään omanani vaan laitan sille ken kysyy ja haluaa tiedon."

Pistäisit tänne yleiseen jakeluun, niin olisi vähemmällä vaivalla kaikkien käytössä.

Itseänikin kiinnostaa nämä listaukset tosin vain uteliaisuudesta josko ovat muuttuneet vähänkään luotettavammiksi.

Edellistalvenahan kun tulin Portugalista pitkin rantoja sinun "yli yön" listojesi ohjeistuksella niin n. 60 "koordin" paikat veivät mitä erikoisempiin paikkoihin, isommalla autolla olisin varmaan vieläkin niissä umpikujissa, tai jos olisin sinun tarkistamissasi (niin väitit) paikoissa yöpynyt, olisi Grua pistänyt koukkuun ennen kuin olisin edes saanut uninallea kainaloon ;)

Yksikään paikoista ei osunut 500 metrin säteelle, lähin oli muistaakseni Conilissa, kun oli sentään samassa kylässä kerrostalon rakennusmontussa.

Osoitteeseen vapaaparkki@gmail.com lähettänet luetteloita, josko ovat paikkaansa pitäviä, kehua retostan niitä ihan pyyteettömästi.

Samasta osoitteesta saanee syksyyn mennessä Portugalin ja Espanjan yleisimpien vapaaparkkien osoitteet, MapPoint2009 tiedostona, kuin myös ehkä printtiversiona. Laitan ne ihan yleiseenkin jakeluun syksyllä ennen kuin taas alkaa etelän vapaa vetelehtiminen

Ei tarkoituksenani ole mollata mitenkään harrastajien aikaansaannoksia kuin siinä kohtaa kun ne eivät palvele yhdenkään matkaajan menoa.

AHONEN KAI 29.04.2009 03:33

"Tainnut ilopilleri taas syödä myrkkyä reissussa ?"

Nuuskaseppas sormiasi..............eikös vaan ole eri odööri kuin silloin ennenwanhaan.

HYTTILÄ ESKO 29.04.2009 08:17

On on. Ihmettelen aikuisen ? henkilön jatkuvaa dismissaamista erästä henkilöä kohtaan. No tapansa kullakin... ps haiseeko hyvältä...

HÄMÄLÄINEN TOIVO 30.04.2009 08:03

Koordinaatteja ei voi syöttää Garmin Quest-navigaattoriini (Europe7:n kartat). Osoitteella pelaa vanha vehje. Kiitos Veikolle kuitenkin. Häkkilinnuksi tunnustaudun, varsinkin kun on kolme muuta minulle tärkeätä ihmistä fölissä. Alueiden laatu on siis varsin tärkeää minulle, halpa hinta ei niinkään. Moottoriteiltä ei näe elämää maaseudulla, pienemmät tiet ovat tässä suhteessa parempia. Täytyy vilkaista myös noita Michelin'in taloudellisia reittejä, joista Jukka puhui. Timon linkistä löytyi kartta, johon oli merkitty ne ilmaiset moottoriteiden "pätkät". Täytyypä tulostaa väreissä. Motareita joutuu kuitenkin ajan puutteen vuoksi käyttämään myös Ranskassa. Toivottavasti nettiyhteyksiä löytyy, niin voisi GoogleEarth'iakin koettaa. Siihen kun olen pistellyt neuloja mielenkiintoisista leirintä yms. alueista. Ja todellakin, jos tällaiselle reissulle joku olisi kerännyt muistilistan tärkeistä asioista aihepiireittäin,niin ottaisin mielelläni vastaan.

NIEMINEN RAIMO 30.04.2009 09:11

Tuossa MapPoint Europe 2009 versiossa on valmiina ainakin Ruotsin osalta kaikki ne Rastplatzit joita tarjoaa Ruotsin tielaitos virallisina paikkoina.Tämä MPE 2009 ohjelma on Auto Route 2007 jatko,siis sama ohjelma,uudemmat kartat,jotain 2008 tasoa.Rest Areas näkyy toiseksi suurimasta zoomaustasosta alkaen.Tuossa esim.20 km alue haku tuotti seuraavan tuloksen. http://www.aijaa.com/v.php?i=4118585.jpg Tuossa on yksinkertainen työkalu Convertoimiseen Auto-Routelle ja MPE 2009:lle sopivaan muotoon http://rjdavies.users.btopenworld.com/html/poiconverter.html @rami

KUJANPÄÄ MARKKU 30.04.2009 09:32

Google Maps on siitä hyvä, että sillä/siitä voi vetää reitin osaa ja muuttaa sitä. Tuossa Michelinissä ei näyttänyt olevan sitä mahdollisuutta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.