Keski-eurooppaan ensikertalaisena

NYSTRÖM JOUNI 22.04.2009 01:26

Hei! Ajattelimme lähteä reissaamaan 6 perheenjäsenen voimin 15 vrk:n ajan Keski-Euroopan alueelle heinä-elokuussa. Otamme vuokra-auton Franfurtista ja tarkoituksenamme on matkustaa alustavasti Saksassa, Ranskassa, Monacossa, Sveitsissä, Itävallassa ja vaikkapa Sloveniassa.

Löytyisikö Teiltä vikkejä projektiin?

HYTTILÄ ESKO 22.04.2009 08:26

Jos kumminkin kokeilet hakua.... ensin. Samasta aiheesta kysymyksiä joka päivä. Vastauksia löytyy hetkessä tämänkin alapuolelta.

NYYSSÖNEN KAJ 22.04.2009 09:00

Kannataa einsimmäiseksi harkita miten pitkään per päivä perhe istuu autossa. Perhematkailussa riittää hyvin 180 - 250 km per päivä. Riittää myöskin että välitsee muutamat "pakolliset" kohteet ennakkoon ja välipäivät täydentyy itsekseen ikkunasta ulos katsoessa.

Paras vinkki on älä aja kuin satunnaisesti moottoriteitä koska sieltä ei näe keskieurooppaa. Paikallisteillä vauhti jää usein hyvin alhaiseksi mutta nähtävyykiä vilisee niin tiuhaan ettei jokaiselle voi pysähtyä.

Picassassa on oma keskieuroopan kierokseni joka lähti Munich:sta ja päättyi sinne, Matkailuauto oli vuokrattuna sieltä neljän viikon ajaksi, ajoimme n. 5200 km eli n. 180 km/ päivä

reittikuvaus: http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/Eurooppa1991#

JYLHÄ HANNU 22.04.2009 09:41

Hei!

Me liikuskelimme viime kesänä neljän viikon ajan Eurooppaa kierrellen, tosin pääkohteena eli kahden viikon ajan oli Gardan upea seutu. Tänä kesänä uusi retki edessä. :) Niin hyvät olivat kokemukset.

Yksi aivan upea kokonaisuus, jonne kannattaisi ehdottomasti mielestäni suunnata, on Mosel. Sinne vaan parkkiin ja sitten kiertelemään seutua jalan, pyörillä tai vaikka junalla. Me olimme Pommern-nimisessä kämppärissä lähellä Cochemia. Tykättiin kovasti. Koska meillä oli auto käytettävissä, tuli kierreltyä aika tavalla paikkoja katsomassa. Käytiin kyllä sitten käveleskelemässäkin mm. Lenus Mars Veg -niminen reitti. Cochem oli hieno paikka, mutta niin olivat myös muut kylät, joita pitkin rantsua oli kylki kyljessä.

Ensi kesän reitille on kaavailtu Sveitsissä pysähtyä Luzernin liepeille. Mitä netistä olen lukenut ja muilta kuullut, on siellä paljon mahdollisuuksia ihailla alppeja patikoiden, autolla tai muilla härveleillä kulkien.

Tässä nämä pari vinkkiä. Mukavaa reissua!

t. Virpi

HAAPANEN TIMO 22.04.2009 16:39

Varoittaisin turhasta hosumisesta.

Olette ensimmäisellä reissulla, sillon katsottavat paikat alkavat heti jo Frankfurtista. (Toisin ne kannattaa mielestäni jättää paluuseen) Jos laskee 300km/päivä, se on majoittumisineen vähintään 5h. Jos pysähtelee, kuudella hengellä varmaan pysähdellään, alkaa päivä olla täysi jo siinä.

Ei kannata lähteä autoon päiväkausiksi istumaan, hienoja paikkoja on yllinkyllin todella lähellä.

Kuvailemastasi reitistä tulee bauttiarallaa 3000km. yrittäkää vähentää matkaa, jääkää hetkeksi paikoillenne johonkin. Kaupungit ja maat odottavat paikoillaan tulevinakin kesinä.

KNAAPI JUHA 22.04.2009 20:52

Voipi tehdä siten, kuin minä tein, vaikka neuvoisin ehkä lievästi tuohon Haapasen Timon ajatukseen perhematkilusta. Me ajoimme Ruåtsin ja Tanskan läpi Heiligenhafeniin, jossa kylmä huhtikuun yö pakettiautossa katuvarressa. Aamusta läpi Saksan Fuldaan saakka. Seuraava yö Garmisch Partenkirchenissä. Jatkoa Oberammergaun kautta Stubaitaliin ja kolme päivää laskettelua. Alppien yli ja yö Sveitsissä. Aamulla kohti Italiaa ja San Remoa. Sieltä Monaco, Ranskan Rivieraa Nizzaan, Merialppien yli Grenobleen, Strassburgiin ja lopuksi kiireellä Saksan läpi Kööpenhaminaan ja Ruåtsin läpi laivalla kotiin. Aikaa kului 10 päivää ja kilometrejä tuli vallan helvetisti. Vaimon kanssa kahdestaan se oli mahdolista, tosin sain ajaa yksin koko matkan.

Joku ilkeä nyt sanoo, että teimme kaikki mahdolliset aloittelijan virheet. Niinhän se ehkä varmaan onkin. Olihan se aikamoinen hiihtoreissu. Paljon kuitenkin nähtiin, joskohta paljon jäi näkemättäkin. Mutta yhtään ei kaduttanut, hauskaa oli ja seuraavilla kerroilla voi sitten paikata jos jotain jäi näkemättä...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.